Kadın Sitesi için SEO tavsiyeleri

• Kullanıcı HJC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Webmaster Soru ve Sorunlar

HJC

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar.
Nişanlım için kadın sitesi açtık KadınFest Kadın Fest - Kadın Sitesi, Aşk, Moda, Sağlık, Yemek Tarifleri, Kariyer
Tema olarak Gazi Soft v5 Full Sürüm kullanıp bazı düzenlemeler yapıp onu kadın sitesine entegre etmeye çalıştım ancak kodlama bilgim zayıf. Yeterince verimli olamadım. Bu aralar safirtema nın temalarını almayı düşünüyorum. Sizce wordpress safir tema almalı mıyım yoksa Gazisoft daha mı iyidir?

Günde 300 kelimeden 8 adet gönderi paylaşılıyor. Ayrıca SEO için harcama yapmadım.
Bunun dışında az maliyetle en iyi verimi nasıl alabiliriz? Ne tavsiye edersiniz?
Aşağıda alexa değeri var. 25 Nisanda paylaşımlara başlandı. 20 günde böyle bir ivme yakaladı site. Sizce bu ivme iyi midir?

Hocam bu sektörde meşhur bir laf vardır "Content is KİNG!" yani içerik kraldır. Kaliteli içerik ve sosyal medya ile hiç bir SEO işlemine gerek kalmadan daha doğrusu aslında bu SEO işlevinin doğal olarak gerçekleşmesini sağlayarak çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Sadece içerik ve sosyal medya bence tüm mesele bu.

Sistem değişikliği yapacaksanız daha fazla içerik girmeden yapın ve dikkat edin eğer sistem değiştiğiniz de. url yapıları aynı olmassa mesela şimdiki url yapısı siteadi.com/konuismi yeni sistemde siteadi.com/konuismi-konuidsi gibi olursa bu google açısından sorun yaratacaktır.

Gazisoft haber siteleri için uygundur keşke başlarken wordpress ile başalasaydınız tema vs değişiminiz daha kolay olurdu.

Hocam bu sektörde meşhur bir laf vardır "Content is KİNG!" yani içerik kraldır. Kaliteli içerik ve sosyal medya ile hiç bir SEO işlemine gerek kalmadan daha doğrusu aslında bu SEO işlevinin doğal olarak gerçekleşmesini sağlayarak çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Sadece içerik ve sosyal medya bence tüm mesele bu.

Seo Olmadan çok zor. Çok çok büyük siteler bile seoya aylık binlerce dolar para veriyor hepsiburada gittigidiyor gibi siteler bile. sadece içerik girerek bir yere kadar gelebilirsin rekabetli kelimeleri sadece içerik girerek geçemezsin kardeş

Kadın sitesi zorlu bir kategoridir. Yt işine girmeden önce 3-4 tane bende de kadın sitesi vardı ancak 2 tanesi baya baya para harcadıktan sonra kazandırmaya başladı. Wp olayına gelince wp iyidir ancak işini bilen birisinin temaya mutlaka el atması gerekir çünkü wp çok kasan bir sistemdir. Özellikle site hitlenince sorunları da beraberinde getiriyor. Önerim içerikle sınırlı kalmayıp sitenin hızlı açılması için optimize mutlaka yaptırmanız.

Yeni açılmış bir site için öncelikle yapman gereken kaliteli özgün yazılar yazmaya devam etmektir. Siteyle sürekli ilgilenecek ve yeni yazılar yazacaksın. Sonrasında Google zaten seni bir yerlere yerleştirmeye başlıyor. Emekleme dönemini geçtikten sonra yürüdüğün sırada Seo desteği alabilirsin ama ben bu tarz siteler için satılan Seo paketleri ve çalışmalarına sıcak bakmıyorum.

Seo öyle bir kere yapılabilecek bir şey değil. Paran varsa yaparsın ve sürekli yapman gerekir. Ayrıca piyasada çakal çok paranı kaptırma olasılığında epey bir fazla.

Özellikle news kayıtlı sitelerden tanıtım yazısı gibi paketler siteyi yukarı taşımak yerine uzun vadede diplere atılmasına sebep oluyor. Seoyu backlink ya da tanıtım yazısı olarak değerlendirirsen r10 gibi sitelerde satılan 40 siteden tanıtım yazısı 50 siteden link çıkışı konularına hiç bulaşma. Zaten o siteler çoktan çöp oldu. Onun yerine belki maliyeti 2 katına çıkaracak ama aynı kategoride link çıkışı olmayan ya da az olan sitelerden almaya çalış.

Seo Olmadan çok zor. Çok çok büyük siteler bile seoya aylık binlerce dolar para veriyor hepsiburada gittigidiyor gibi siteler bile. sadece içerik girerek bir yere kadar gelebilirsin rekabetli kelimeleri sadece içerik girerek geçemezsin kardeş
Kardeş amacın ne olduğuna bakmak lazım. Şimdi konu sahibi arkadaş ben e-ticaret sitesi kurdum, firma açtım, şu kelimede kesinlikle birinciliğe oynamam lazım deseydi derdim ki madem şirket kurmuşsun bir kaç bin dolarcık SEO işlerine ayırmalısın hatta sırf bu işlerle ilgilencek bir eleman bulundur bence. Ama arkadaşın blog tarzı kısmen amatör bir web sitesi var. Yapabileceği en iyi şeyi söyledim ben ona. Hani 10 liraya 100 backlink-100 forum tanıtımı almaktansa hiç SEO yaptırmasın daha iyi kanımca. Tabi bunlar benim kendi tecrübelerim.

Teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için.
Hatun için, evlilik vs. için kenarda bir birikim olsun, birazda kredi borçları var onlar karşılansın diye bu yola girdik.

Büyük firmaların kullandıkları adobe analystic yazılımları bile aylık 180 k dolar. Bunların farkındayız. Amacımız bu kadar yükseklerde oynamak değil. :)

Bende paket işlere sıcak bakmıyorum. 100 200 liraya bilmem kaç siteden backlik tanıtım yazısı vs. Bunlar sakat iş. Doğru yere doğru yatırımı yapmak istiyorum.

Wordpress e geçiş yapacağım. Şu yazılımlar arasında kaldım. Özellik olarak hangisini tavsiye edersiniz? Hangisi iyidir?
EsenPortal Teması - Esen Portal Kadın, Moda, Sağlık, Dekorasyon Wordpress Teması
Webportal.v2 WordPress Teması - Safirtema - Hızlı, Kaliteli ve SEO Uyumlu Wordpress Temaları
Yaren.v2 WordPress Teması - Safirtema - Hızlı, Kaliteli ve SEO Uyumlu Wordpress Temaları [MENTION=9118]BOZGUN[/MENTION] [MENTION=23323]GonulAdami[/MENTION] [MENTION=12623]zack[/MENTION] [MENTION=9073]thrayler[/MENTION] akmaster_91
Bu arada gazisoft lisansını satıyorum. 1000 liralık v5 full sürüm.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri