Kan Bağışı Kanı Temizliyor mu

• Kullanıcı Delta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

Delta

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar kan bağışı kanı temizliyor mu? Kan verdikten sonra daha dinç, dinamik olduğunu söyleyen arkadaşlar var, sizce psikolojik mi yoksa gerçekten kanı temizliyor insanı dinçleştiriyor mu? Daha önce kan bağışlayan arkadaşlar varsa fikirlerini alalım.

kesinlik evet kanı temizler ölü hücrelerden arındırır kilo aldırır vede kanı temizler

ben 6 kere felan verdim cok yararlıdır

Valla bende duydum da kan vermekle aram pek iyi değil şanzıman yağı gibi olmuştur kanım.
Ayrıca mutlaka avantajları vardır.
Devamlı aynı kan dolaşması iyi bişey değildir vücutta.

İslam açısından araştırmıştım bende paylaşayım burada.

Sual: Kan aldırmanın iyi olduğu söyleniyor. Herkesin, her zaman kan aldırması iyi mi?
CEVAP
Kan aldırmak kimine faydalı, kimine zararlı olabilir. Bu bakımdan herkesin, her zaman kan aldırması doğru değildir. Doktor tavsiyesine uygun olarak, bilhassa yazın, sıcak ülkelerde bulunanların, kan basıncı artanların kan aldırması iyi olabilir.

Hadis-i şerifte (Kanın artması [tansiyon yükselmesi] Allahü teâlânın ölüme sebep yaptığı hastalıklardan biridir) buyuruluyor. (Bezzar)

Bu bakımdan ihtiyaç olunca, doktora danışıp kan aldırmak faydalıdır!
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Hacamat [kan aldırmak], en iyi tedavi usullerinden biridir.) [Hakim]

(Sıcaklar artınca, hacamat olun! Çünkü kan basıncı artar da hastalığa veya ölüme sebep olur.)
[Hakim]

(Hacamat birçok hastalığa şifadır. Aman hacamat olun!)
[Deylemi]
(Mirac gecesi, uğradığım her melek topluluğu, ümmetime hacamatı tavsiye etti.) [Hakim]

(Hazret-i Cebrail, hacamatı o kadar tavsiye etti ki mutlaka lüzumlu zannettim.)
[Deylemi]
(Şifa veren üç şeyden biri hacamattır.) [Buhari]
(Hacamat, aklı artırır, hafızayı kuvvetlendirir.) [Hakim]

(Baştan hacamat olmak, cüzzam, cünun, baras, uyuklama, göz kararması, baş ve diş ağrısına şifadır.)
[Taberani]

(Boyundan hacamat olmak, 72 çeşit hastalığa devadır.)
[Taberani]
(Hacamat ne güzel âdettir.)
[Deylemi]
(Hacamat, Peygamberlerin âdetindendir.) [Tirmizi]

Hacamat Günleri
Hacamat, bazı gün ve bazı hallerde faydalı veya zararlı olabilir.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Pazar günü hacamat olmak şifadır.) [Deylemi]
(Aç karnına hacamat olmak deva, tok karnına ise derttir.) [Deylemi]

(Arabi ayın 17, 19 veya 21. günü hacamat olmak, birçok derde şifadır.)
[Hakim]
(Ayın 17’sine rastlayan Salı günü hacamat olmak, bir yıllık hastalığa şifadır.) [Bezzar]
(Pazartesi veya Salı günü hacamat olun! ) [İbni Mace]

(Çarşamba veya Cumartesi günü hacamat olup da bir hastalığa yakalanan, kendinden başkasını suçlamasın!)
[Ebu Davud]

(Başın çukurundan hacamat olmak unutkanlığa sebep olur.)
[Deylemi]

Kan aldırmanın faydalarını öğrenen bir kimse, doktor kontrolünden geçmeden, sık sık kan aldırmaya kalkarsa, zararlı olabilir. İhtiyaç kadar kan aldırmalıdır!

Hacamattan sonra hamama girmemeli, tehlikeli olabilir. Tuzlu yemek iyidir. Süt ve yoğurt yememeli, suyu da az içmelidir! Çarşamba ve Cumartesi günleri kan aldırmak mekruhtur.

Hadis âlimlerinden biri, cumartesi kan aldırdı. Baras hastalığına yakalandı. Doktorlar bir çare bulamadılar. O zat, Allahü teâlâya yalvardı, ağladı, secdeye kapanıp, Rabbine sığındı. Secdede iken uyudu. Resulullahı rüyada görüp hastalığını arz etti. Peygamber efendimiz, "Bu husustaki hadisimi işitmedin mi?" buyurdu. İşittim ama, sıhhatinde şüphe ettim, mevdu [uydurma] olabilir dedim. (Benden bildirilen ve hadis denilen bir sözde niçin ihtiyatlı olmadın?) buyurup, mübarek elini, yaralara sürdü. O zat uyanınca, hastalığından eser kalmadığını gördü. Bir daha da hadis-i şerifleri mevdu sanmakta ihtiyatlı hareket etti.
(Şir’a)

Dinimizislam.com dan alıntı.

Dövme olandan kan almıyorlar sanırım. :D
Söylüyorlar yayarlı diye ama psikolojik etkisi illaki vardır.

Kan aldırmanın kilo aldırdığının bilimsel bir kanıtı varmı hocam inandırıcı gelmedi pek. Yani kan aldıracaksanız kilo aldırır diye vazgeçmeyin. :)

Bu arada hacemat'ın özeti;

vücuttaki kirli kanı temizlemek için kullanılır.. eskilerde dedelerimizin ninelerimizin bele bardak vurması varya hıh işte aynen o.. bardak işleminden sonra bardağın iç kısmında kalan bölümde kirli kan toplanır bardak kaldırılır ve jiletle birkaç çizik atılarak kirli kan dışarı akıtılır.. birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. pek bilinen bi tedavi biçimi değil ama bi bele hacematı 300 tl' ya yapıyorlar. bunu duyan kimse kendini hacemat sektörüne atacaktır.

Dövme olandan kan almıyorlar sanırım. :D
Söylüyorlar yayarlı diye ama psikolojik etkisi illaki vardır.

kardesım ne pıskolojık olarak bilimsel arastırması dururken sen pskolojık dıyorsun ben 6 kere verdım dıyorum sana

---------- Mesaj saat 16:31:31 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:30:29 civarında gönderildi. ----------

alın bak soyledıklerımı dogrulayan makale

Kan vermek kilo aldırır mı ?

Kan bağışında bulunduğunuzda zaman vücudunuz hemen yenisini üretmeye başlar. Haliyle gıda ve besin ihtiyaçlarımız artar. Yani iştahımız açılır. Bu sırada geçici olarak kilo artışı olabilir. Aksine beslenmenize dikkat ederseniz kilo vermeniz bile mümkün olabilir. Mantıken vücuttan kan gibi çok önemli bir hayat kaynağı eksilmesine rağmen kilo almak bir tezat değil midir ? Bunun sebebi yukarıda açıkladığım gibi iştahınız - beslenme yöneliminize göre geçici bir zayıflama veya kilo alma söz konusu olabilir.

---------- Mesaj saat 16:32:06 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:31:31 civarında gönderildi. ----------

FAYDALARI

Kan vermenin faydaları nelerdir ?

Kandaki yağ oranı düşer.
Kemik iliğinin yağlanması önlenir ve sürekli kan yapımı canlı tutulur.
Kan bağışından sonra yeni hücreler hemen dolaşıma katılır ve bu şekilde vucud daha sağlıklı olur ve kendinizi daha zihinde hissedersiniz.Vücud kendini yeniler.
Kalp krizi ihtimalini %90 oranında azaltır.
Vücuttaki toksitler atılır.
Kan veren kişide baş ağrısı, stres , yüksek tansiyon , yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesine katkı sağlar.
Kan bağışında bulunan kişiler AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz gibi tahlilleri ücretsiz yaptırırlar ve bu bilgiler kızılay tarafından gizli tutulur. Eğer bu hastalıklardan birine sahipseniz bu bilgi sadece size söylenir. Ayrıca tahlil sonuçlarınızı bir hafta içinde nufus cüzdanınızla ve bizzat kendiniz başvurarak alabilirsiniz.
İnsanı psikolojik olarak rahatlatır. Bir insana faydalı olabileceği fikri o kişiye iç huzur verir. Kişinin kendini gerçekleştirme sürecine katkıda bulunur.
Bir gün kendinin de kana ihtiyacı olabileceğini düşünerek kendini mutlu hisseder.

Arkadaşlar belli bir yaştan sonra tabiki kan vermek gerekiyor bence kan verme yaşı 21 olmalı geçenlerde çapada işim vardı gideyim kan kartımı alayim dedim Girdim aldım o sırada da acil trombosit ihtiyacı olan bir hastaya trombosit arıyorlardı ben hemen olur falan dedim test ettiler falan trombosit miktarımı gereğinden biraz fazla çıktı herneyse verdim trombositi 1 hafta sonra dudağımda uçuk çıktı hasta oldum bünye zayıflamış tabi güç bela iyileştim kan vermek insanı hem psikolojik olarak hemde sağlık olarak etkiliyor tabiki...

kardesım ne pıskolojık olarak bilimsel arastırması dururken sen pskolojık dıyorsun ben 6 kere verdım dıyorum sana

---------- Mesaj saat 16:31:31 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:30:29 civarında gönderildi. ----------

alın bak soyledıklerımı dogrulayan makale

Kan vermek kilo aldırır mı ?

Kan bağışında bulunduğunuzda zaman vücudunuz hemen yenisini üretmeye başlar. Haliyle gıda ve besin ihtiyaçlarımız artar. Yani iştahımız açılır. Bu sırada geçici olarak kilo artışı olabilir. Aksine beslenmenize dikkat ederseniz kilo vermeniz bile mümkün olabilir. Mantıken vücuttan kan gibi çok önemli bir hayat kaynağı eksilmesine rağmen kilo almak bir tezat değil midir ? Bunun sebebi yukarıda açıkladığım gibi iştahınız - beslenme yöneliminize göre geçici bir zayıflama veya kilo alma söz konusu olabilir.

Kan aldırmak yararsız demiyorum.Psikilojşk yönü vardır elbette diyorum.Bir tek kendini değerlendirme.
Herkeste aynı etkiyi yapmayabilir.
Saygılar.

Kan aldırmak yararsız demiyorum.Psikilojşk yönü vardır elbette diyorum.Bir tek kendini değerlendirme.
Herkeste aynı etkiyi yapmayabilir.
Saygılar.

kardesm pıskolojık yonu olmayan bı davrabıs varmı hayatımızda soyelrmısın????? tartısmak ıcın soylemıyorum sen ytpara formuna gırersın mutlu olursun otekı facesıne gırer mutlu olur otekısı sevdıgını gorur mutlu olur hayatımızda pıskolojık olarak bızı etkılemeyen sey yoktur unutma

kardesm pıskolojık yonu olmayan bı davrabıs varmı hayatımızda soyelrmısın????? tartısmak ıcın soylemıyorum sen ytpara formuna gırersın mutlu olursun otekı facesıne gırer mutlu olur otekısı sevdıgını gorur mutlu olur hayatımızda pıskolojık olarak bızı etkılemeyen sey yoktur unutma

Tamam sen kazandın dostum :cool:

askerde bir kere kan vermiştim, hastanın birine lazım olmuş diye.
kafa az dönüyor normal olarak :D bir de deli gibi yemek yiyorsun vücut kendini toplayana kadar...

az önce de bir arkadaşın babasına lazım diye bindik arabaya gidiyoruz kan vermeye ,yolda haber geldi b- değil B+ ymış diye geri döndüm.

B- kolay kolay bulunmaz :D
altın değerinde kanım...

askerde bir kere vermiştim, hastanın birine lazım olmuş diye.
kafa az dönüyor normal olarak :D bir de deli gibi yemek yiyorsun vücut kendini toplayana kadar...

az önce de bir arkadaşın babasına lazım diye bindik arabaya gidiyoruz kan vermeye ,yolda haber geldi b- değil B+ ymış diye geri döndüm.

B- kolay kolay bulunmaz :D
altın değerinde kanım...

yazdım kenara lazım olursun belki :D

kan vermenin sağlıklı olduğunu çok kez duymuştum. Özellikle 0rh- B- gibi kan grubu olanlar bence kızılaya kan bağışında bulunmalılar. Çok ihtiyaç oluyor

kan aldırma rahatlatır tabiki günümüzde hacamat bir tedavi biçimi olmuştur

---------- Mesaj saat 18:55:59 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 18:54:38 civarında gönderildi. ----------

benimki herkese uyuyor 0+ :)

Kan vermek herşeyden önce bi hayat kurtarır, acı hissetmezsin , kirli kan alınmaz sizden , oluşan yeni akyuvarlar kirli kanı temizler, kilo ya gelince kardesim anladığım kadarıyla biraz kilo sıkıntın var heralde Allah yardimcin olsun , soyle bisi var , kan verince insan acikir yeni kan hücreleri icin , bi haftada ne yersen yarar onun disinda asiri derecede kilo aldirmaz , kizilaya gidip bilgi edinebilirsin , en iyiside :D kan verdikten sonra meyveli gazozla cikilatali biskuvu veriyolar :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri