Kanada'da yaşamak için birkaç nedenim !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yurt dışına sonradan gidipte yaşan arkadaşların yorumlarını duymak isterim.
[MENTION=1]Serk@nYT[/MENTION] serkan hocam bu tür konular açılınca gerekli yorumunu esirgemiyor saolsun.

Başka yurtdışında yaşayan arkadaşlar (özellikler sonradan gidenler) yorum yazarsa sevinirim.

Fizyoterapistler için yaşanacak en güzel ülkeler İngiltere,Kanala ve Avusturalya şartlarından dolayı.

Türkiye'de olan haklarımın verilmemesi dolayısıyla zaman zaman gitmeyi ben de düşündüm.Bilinçli insanlarla bilginin paylaşılması kadar rahat bir şey olamaz.Fakat şöyle düşünmek lazım insanoğlu iradesi ve nefis istekleri ile hareket eden bir varlık.Kime göre neye göre diğerlerinden geri kalmış olarak görülen toplumumuz.Bilinçli olan insanların bu fikirlere kapılmasıyla daha da geri gidecektir.

Kalmak açıklamak anlatmak öğretmek zor olan yol olsa da neticede yıllarca bu topraklardan faydalanmış bireylerin de hakkını ödemesi açısından hizmet etmesi gerekmektedir diye düşünüyorum.

Yaklaşık 14 ülkeyi detaylı olarak gezmiş görmüş birisi olarak söylüyorum. Türkiye her konuda her yönden cennettir gerçekten yaşamasını bilene ve gerçekten mutluluğuna yön verebilenlere ve kıymetini gerçekten bilene :)

avrupa ve kuzey amerika ülkeleri niye bu kadar zengin ve hayat sdandartları iyi hiç düşündünüz mü?
oralarda hayat cok iyi bunun nedeni 2. ve 3. sınıf ülkelerin haklarını yemeleridir.
çok çok fazla israf yapmalarıdır.
dünyanın en zengin yüzde 1lik insan nüfusunun parası ile insanların yüzde 50si cok rahat bir bicimde yaşardı.
türkiyede yaşamak çok kolay değil. burada önemli olan ülkeden kaçmak mı yoksa kalıp ülkenin gelişmesi için çalışmak mı
istiklal savaşında atatürk ve arkadasları kuveyi milliye ülkeden kaçsaydı ne olurdu hiç düşündünüz mü. onlar cehennemde kalıp cehennemi cennet yapmaya çalıştılar. ve barasırı oldular da.
eğer bir gün bu ülkeden kaçıp giderseniz. bulunduğunuz ülkeden türkiyeye sakın nutuk atmayın ve türkiyeyi eleştirmeyin. çünkü buna hakkınız yok.

Abi iyi diyorsunda artık Dünya'da büyük güçler konuşuyor ve bunu masa altından silah doğrultup masa üstünde diplomasiyle bitiriyor. Sen ben mi kurtaracaz memlekti bak bakalım Mustafa Kemal'imin döneminde 10 yılda demir ağlarla örülmüş ama şimdi satılmamış ne kalmış ! allah aşkına sattıkları milyar dolarlık servet ve Bu halka YOK IMF yalanıyla uyutuyorlar valla yeter bu insanlara laf anlatılmıyor HEM sana vereceğim en büyük örneklerden biri MEHMET ÖZ DÜR. Bu Ülke'de yaşam sürmeyerekte adını ŞANLANDİREBİLİRSİN. ya da bunun gibi bir çok örnek bence yorumun mantıksız olmuş. artı günümüz şartlarında bu ülke de artık HİÇ BİR BAŞARI CEZASIZ KALMIYOR TABİ YAYGINLAŞMIŞTIR !
VE BİR çok kişi eminim 50 li yaşlarına geldimi elinde sıfır kalan bir hiçle pişman olmak istemez bir memur bi ev i bile zor alıyor. diğer konuda süper güç sömürü bunlarda haklı olabilirsin buna bir şey demiyorum ama şunu söyliyim o ŞEYHLER MEYHLER kendi çıkarları için yedirmese halklarıda o durumda olmaz.

tabi herkesin kendi Dünya'ya bakış açısı önemli olan burada, dikkate alınması tek gereken şey yorumlardan ziyade bireyin kişinin ne istediğidir.

avrupa ve kuzey amerika ülkeleri niye bu kadar zengin ve hayat sdandartları iyi hiç düşündünüz mü?
oralarda hayat cok iyi bunun nedeni 2. ve 3. sınıf ülkelerin haklarını yemeleridir.
çok çok fazla israf yapmalarıdır.
dünyanın en zengin yüzde 1lik insan nüfusunun parası ile insanların yüzde 50si cok rahat bir bicimde yaşardı.
türkiyede yaşamak çok kolay değil. burada önemli olan ülkeden kaçmak mı yoksa kalıp ülkenin gelişmesi için çalışmak mı
istiklal savaşında atatürk ve arkadasları kuveyi milliye ülkeden kaçsaydı ne olurdu hiç düşündünüz mü. onlar cehennemde kalıp cehennemi cennet yapmaya çalıştılar. ve barasırı oldular da.
eğer bir gün bu ülkeden kaçıp giderseniz. bulunduğunuz ülkeden türkiyeye sakın nutuk atmayın ve türkiyeyi eleştirmeyin. çünkü buna hakkınız yok.

dediklerine sonuna kadar katılıyorum hocam herşeyi kısa ve öz harika özetlemişsiniz yüreğinize sağlık :)

Not: Kafasını kullanana heryer herşey güzeldir, çalışmak, yaşamak, mutlu olmak açıkçası Türkiyede yaşamak için bir çok nedenim var.

nasipse üni yi yurtdışında okumak istiyorum 1 sene yabancı dil öğrencem

вєякαη;275591' Alıntı:
Yaklaşık 14 ülkeyi detaylı olarak gezmiş görmüş birisi olarak söylüyorum. Türkiye her konuda her yönden cennettir gerçekten yaşamasını bilene ve gerçekten mutluluğuna yön verebilenlere ve kıymetini gerçekten bilene :)

Hocam sizin için güzel zaten... Ama biz sizle yaşamak istemiyoruz, olay da bu. O yüzden millet kacıp kurtulmak istiyor...

size güzel bu ülke ama siz olduğunuz için bize ızdırap...

Yillardan beri soylerim Turkiye haricinde yasamak isteyecegim tek ulke kanada. Ama ben ulkemden memnunum elbet kotu yönleri var . Ne olursa olsun insanin kendi vatani gibisi olmaz. Biz buraya aitiz.

Hocam sizin için güzel zaten... Ama biz sizle yaşamak istemiyoruz, olay da bu. O yüzden millet kacıp kurtulmak istiyor...

ahahaha o ne demek dostum :) o zaman bu kadar kişi gitmesine gerek yok berkanı sınır dışı edelim olsun bitsin muhabbet :D

Bu konu kilitlenir :-)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Zaten bizde sizinle yaşamak istemiyoruz. Size Ülkede kal diye zorla tutan yok! O kaçıp kurtulmak isteyenler kafasını kullanamayan ülkesinin değerini bilmeyenler ve kolayı seçenler için geçerlidir. ! Ayrıca kimse kaçıp kurtulmak istemiyor kim ister Sevdiklerinden ayrı yaşamayı ? Ben Ülkemde yaşamaktan gayet mutlu ve onurluyum

normalden kat kat fazla kadar vergi veriyoruz kimin cebine giriyor Allah bilir

48 avrupa ülkesinden asgari ücret listesinde sondan 3. yüz

en yavaş internete en fazla ücret ödüyoruz bu da yetmezmiş gibi şimdi de sansürle boğuşuyoruz

değersiz ergen kezban hatunların triplerini çekiyoruz (hiç bu kadar ciddi konuşmamıştım! )

gençliğimizin en güzel yıllarını 2000tl maaş alabilmek için ünide harcıyoruz

gece 10dan sonra içki alamıyoruz

sigara 10tl iphone 2500tl

benim de hayalimde bu ülkeden gitmek var. İnşallah youtube ile başaracağım İnşallah!

Gece 10 dan sonra içki almayinca gerilemiş mi oluyoruz o zaman buyrun.

16 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE İÇKİ
YASAK
Hollanda, İsviçre, Almanya ve
Avusturya 'da da 16 yaşından küçüklere
hiçbir içki satışı, 18 yaşından küçüklere
ise yüksek alkollü içki satışı yapılmıyor.
Avrupa'da alkolle mücadelede ilk
sırada bulunan Fransa, Finlandiya ve
Norveç'te ise 18 yaşından küçüklere
bira dahil hiçbir alkollü içecek
satılmıyor.
6'DAN SONRA İÇKİ SATIŞI YASAK
Yüksek alkollü içecekleri ise ancak 20
yaşından büyükler satın alabiliyor.
Fransa'da benzin istasyonlarında saat
18.00'den saat 08.00'e kadar her türlü
içki satışı yasak. Benzer uygulama
daha sert bir şekilde İsveç'te de
uygulanıyor. Akşam saat 6'dan sonra
hangi yaşta olursa olsun hiç kimseye
içki satışı yapılmıyor. İçki satan
marketler, reyonlarını kapatarak
yasağı uyguluyor.

ahahaha o ne demek dostum :) o zaman bu kadar kişi gitmesine gerek yok berkanı sınır dışı edelim olsun bitsin muhabbet :D

Berkanla ne alakası var. Bu ülkeden kacıp kurtulmak isteyenler ana sebebi bu ülkede yaşayan insanlar !

havası güzel, topragı güzel millet nie gidiyor zannediyorsun...kanada da ucsuz bucaksız sahiller mi var :)))

herkesin gitmesinde tek etken memlekette yaşayan insanlar ve onları oluşturukları modern olmayan toplum ( her yönüyle demokrasi ekonomi )

вєякαη;275624' Alıntı:
Zaten bizde sizinle yaşamak istemiyoruz. Size Ülkede kal diye zorla tutan yok! O kaçıp kurtulmak isteyenler kafasını kullanamayan ülkesinin değerini bilmeyenler ve kolayı seçenler için geçerlidir. ! Ayrıca kimse kaçıp kurtulmak istemiyor kim ister Sevdiklerinden ayrı yaşamayı ? Ben Ülkemde yaşamaktan gayet mutlu ve onurluyum

benim sevdiğim bi ailem var bi de yakın dostlarım, gerisi umrumda değil...bu ülkede kim kimi seviyor allah aşkına... nefret ediyor insanlar birbirinden...

muratti demek istediğini tam anlatamamış :D

bana göre kimsenin hayat tarzını bilemeyiz. kim kendini nerde mutlu hissediyorsa orada yaşasın sonuçta dünyaya 1 kere geliyoruz mutsuz bu hayat çekilmez

Yurt dışı benim için en fazla tatil zamanları 1-2 hafta veya ay gezilebilecek bir yerdir.
Gitme sebebiniz gerçekten okumak mı yoksa yurt dışı hayranlığımı bilemem ama internette gördüğünüz o güzel şeylere inanıp gidip oralarda sürünmeyin :) Kendinizi garantiye almadan iş yapmayın ) Ayrıca işini bilene Türkiye'de yaşamak gayet de iyidir. Benim açımdan mesela gayet iyi-eğlenceli-zevkli güzel terimlerin hepsi ) Biraz Pollyanna'cılık gibi gelebilir ama öyle ) Gidip birde gavur kültürüne mi alışacağız.

вєякαη;275636' Alıntı:
Sen onun avukatımısın ? biz iki kişi konuşuyoruz ! birisinin arkasından konuşana ne denir burda söylemek ve sizin seviyenize inmek istemiyorum

Tebrik ederim. Berkan seni sevmeye başladım. Sözlerimi geri aldım :o

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri