Yani aslında bir az korkabiliriz (; korkutmuş gibi olmayım (;
başıma geldi oradan biliyorum. hırtın biri, bir iki videomu almış para kazanıyor. ki kanalın hepsi bu şekil de. kendi videom için "strike" atmıştım. sonrasında geri çek deyince kabul etmedim. akabinde videolarıma ihtarlar gelmeye başladı. videomu araklayan bu yavş*k ünlü bir network'e bağlıymış. network'ten bir tane ib*e kaldır, yoksa devamı gelir vs diye tehdit etmişti. sonrasında inat ettim çekmedim attığım ihtarı fakat sonrasında pes ettim tabi. en sonunda anlaştık. kurtuldum gavatlardan. tabi videomu sildirdim o kanaldan.
bu "silmedim inat ettim" aşamasında buraya da konu açmıştım. burada bir kaç lüzumsuz "niye telif atıyosun, haketmişsin" falan diye zırvalamışlardı. "ulahn o videoları sizin gibi oradan buradan araklayıp vurgun yapmıyoruz biz. editleyip, dünyanın şeyini katıp üretiyoruz." diyememiştim tabi. o zamanlar onaysızdık. onay vermemişti moderasyonda artık kim varsa. şaşırmıştım açıkası.
ek olarak attığım strike, sadece o kanalı ve illegal iş yapan o koca network'ü rahatsız etmemişti. burada spam'i kolay yoldan para kazanmanın amacı gören ama hakkaniyet nedir bilmeyen hayasızları da rahatsız etmişti.
son olarak hala atıyorum ama temkinliyim. en azından strike yerine önce mesaj, sonra 7 günlük bir ihtar yolluyorum. yoğurdu üfleyerek yiyorum. ama yiyorum (;
Valla hocam ben bir videoyu 1 ayda ancak çıkarabiliyorum.
Araştırması, kurgulaması vs... Kapsamlı bir içerik üretiyorum.
Benim 1 aylık çalışmamı başkası 2 dakikada kendine mâl edecekse gözünün yaşına bakmam.
Bu hırsızlıktan başka bir şey değildir.
Ve orada çalınan bir video değil. Orada zamanımız, emeğimiz, uykusuz gecelerimiz ve yorduğumuz gözlerimiz çalınıyor.
Elbette herkese aynı şekilde davranmıyorum.
Çoğu kez 7 gün ihtarlı atıyorum telifi... Hatasından dönmesi için şans veriyorum.
Mail atıp özür dileyenlerin ihtarını çektiğim de oldu ama böyle kabadayılık yapanlardan korkmamak gerek.
Bu sizin dediğiniz eskide kaldı.
Yeni algoritmada bunu yapamazlar.
peki bu şahıs bana gıcıklık olsun diye sahte manuel telif atamaz mı?
Atamaz hocam.
Atabilmesi için siz daha Youtube'a video yüklemeden onun yüklemesi lazım.
Videoyu Youtube'a yüklemeden kimseye vermeyeceğinize göre bu imkansız görünüyor.
Siz telif attığınızda Youtube sizden kopya videonun linkini ve hangi videonun kopyalandığını soruyor.
İlk yüklenen içerik orijinal varsayılıyor.
Aksine ilk yüklenen video kopya ise telifte ihtarı atarken bunu belgelerle kanıtlamaları gerekli.
Bu yüzden hiçbir zaman proje dosyalarınızı silmeyin.
Lazım olabilir.
Bana sahte telif atmaya çalıştıklarında Youtube'a videonun dosyalarının ve projelerinin ekran görüntüsünü attım.
Hatta emin olsunlar diye 10 saniyelik video çektim.
Kısa sürede telifi kaldırdılar.
Dediğim gibi; %100 özgün çalışıyorsanız bu konuda strese girmenize gerek yok.