Kar payı hesabı olanlar bilgilendirebilirler mi ?

3200 liraya ayda 25 lira veriyor enpara.com
birikim hesabı istediğiniz zaman parayı çekebiliyosunuz

B tipi fonları da araştır bi. Bunda da düzenli bir artış yok, kar payı gibi değişken.

katılım bankaları faiz ile çalışmazlar . katılım bankalarındaki mantık şudur ; ben çok iyi emlakçıyım veya dövizci veya araba alım satım yapan bir insanım , sizlerinde bu konuda hiç bir bilgisi yok bana geliyorsunuz , araba al sat yap veya ev al sat yap veya döviz al sat yap ve bana para kazandır . Eğer bu durumdan para kaybedersende bir sıkıntı olmayacak aramızda dediniz ve benimle çalışmaya başladınız olduk sizinle ortak buradaki mantık budur. şimdi diğer konu katılım bankalarından çekilen kredi ; bu konu sizin bildiğiniz gibi değildir siz katılım bankasına gidersiniz dersinizki ben ev alacağım oda sizin yerinize gider (kişiyle de islami usüllere göre yazılı ve sözlü şekilde anlaşarak) ev sahibiyle anlaşır ve siz bankaya borçlu olursunuz . banka islami usullerle iş yapmıyor diyorsanızda o bankanın sorunu ben ona güvenmişim bana islami olduğunu söylemiş. Cübbeli Ahmet hocayada iftira atmayın adam katılım bankalarında yapılan her iş için ayrı fetva alınmalıdır diyor bir iş helalken diğeri haram olabilir diyor. bir kişiyi dinlerken kulaklarla dinlemeli başka taraf ile değil. bilmeyerek konuşan insanlar burada söylediklerinden mesuldürler

---------- Spam Engelliyici 17:18 ---------- Önceki Mesaj 17:08 ----------

İsmailağa Cemaati Kuveyttürk ile çalışıyor, ve Kâr payı şu şekilde oluyor banka senin paran ile ticaret yapıyor ihalelere giriyor ve elde ettiği kârdan sana da veriyor zarar olmuyor genelde riskli işlere girmiyorlar. ama kâr oranları çok düşük elinde 100 150 bin lira yoksa hiç girme o işlere 5 10 bin lira ile aylık gelecek para maximum 100 200 tl oda maximum getirisi. Ticarette kullan serbest piyasada al sat.
ve zaten pynrs'ın dediği gibi fetva vermeye gerek yok doğruya yanlış yanlışa doğru demek bizim vazifemiz değil bu işin hocaları var. Sorularlaislamiyet çok güzel izah etmiş.

100 bin tl ye albaraka 610 ile 640 tl arasında veriyor. senin demene göre 100 bine doktor maaşı alırız bilmeden konuşmayalım lütfen :)

kar zarar varsa haram olmaz hocam faiz yiyen kurum diyerek anlaştığı bankalara yönlendiriyorlar ben anlamıyorum bu lafı söyleyen hoca devletin gelirinin çoğunun faizli vergilerden olduğunu bilmiyor mu o zaman vatandaşlığınıda iptal etsin gitsin ormanda yaşasın iyi sallıyorlar valla

kar zarar varsa haram olmaz hocam faiz yiyen kurum diyerek anlaştığı bankalara yönlendiriyorlar ben anlamıyorum bu lafı söyleyen hoca devletin gelirinin çoğunun faizli vergilerden olduğunu bilmiyor mu o zaman vatandaşlığınıda iptal etsin gitsin ormanda yaşasın iyi sallıyorlar valla

aynen öyle bankalara faiz kazandırmakta caiz değil.Yani kredi kartın var günün geçiktirdin diyelim haram kredi çekmek haram o kadar harama bulaşıp buna haram diye çıkışmak gereksiz

katılım bankaları faiz ile çalışmazlar . katılım bankalarındaki mantık şudur ; ben çok iyi emlakçıyım veya dövizci veya araba alım satım yapan bir insanım , sizlerinde bu konuda hiç bir bilgisi yok bana geliyorsunuz , araba al sat yap veya ev al sat yap veya döviz al sat yap ve bana para kazandır . Eğer bu durumdan para kaybedersende bir sıkıntı olmayacak aramızda dediniz ve benimle çalışmaya başladınız olduk sizinle ortak buradaki mantık budur. şimdi diğer konu katılım bankalarından çekilen kredi ; bu konu sizin bildiğiniz gibi değildir siz katılım bankasına gidersiniz dersinizki ben ev alacağım oda sizin yerinize gider (kişiyle de islami usüllere göre yazılı ve sözlü şekilde anlaşarak) ev sahibiyle anlaşır ve siz bankaya borçlu olursunuz . banka islami usullerle iş yapmıyor diyorsanızda o bankanın sorunu ben ona güvenmişim bana islami olduğunu söylemiş. Cübbeli Ahmet hocayada iftira atmayın adam katılım bankalarında yapılan her iş için ayrı fetva alınmalıdır diyor bir iş helalken diğeri haram olabilir diyor. bir kişiyi dinlerken kulaklarla dinlemeli başka taraf ile değil. bilmeyerek konuşan insanlar burada söylediklerinden mesuldürler

100 bin tl ye albaraka 610 ile 640 tl arasında veriyor. senin demene göre 100 bine doktor maaşı alırız bilmeden konuşmayalım lütfen :)

maximum demişim zaten ben :) bu kadar alırsın dememişim. En fazla alacağın bu olur buna da değmez dedim bu paranı ticarette kullansan daha fazla kazanırsın dedim diğer mesajlarda da bilmeden konuşmuyorum :)

maximum demişim zaten ben :) bu kadar alırsın dememişim. En fazla alacağın bu olur buna da değmez dedim bu paranı ticarette kullansan daha fazla kazanırsın dedim diğer mesajlarda da bilmeden konuşmuyorum :)

maxsimum dedinde senin dediğin parayı verse hiç işyeri açmana gerek yok koy bankaya yan gel yat :) 5 bin tl ye 200 lira , 50 bin tl 2 bin lira, 100 bin tl ye 4 bin lira eder ( heleki iyi çalışıp 200 bini olanlar 8 bin tl eder oda sana millet vekili maaşı eder :) ) yazını okuyunca bunlar geldi aklıma o sebepten yazdım bilmeden konuşmayalım diye , herneyse Allah hepimize daha çok versin :)

bikere ona faiz denmesi saçmalık. kendini müslüman sananların uydurmasyonudur o. ayrıca enflasyonun tavan yaptığı bir ülkede para hergün değer kaybediyor. bankaların bu sistemide paranın değer kaybetmesinin binevi önüne geçiyor. karpayı gibi farklı hesaplarda bütün bankaların kullandığı sistem kullanılıyor kimse kendini kandırıp karpayı helal vadeli hesap haram demesin.

faiz neyse kar payı odur. korfez parasını barclays'a getirtmek için kendi fetva kurulundan çıkardığı fetvadan ibaret. bunun hiçbir açıklaması yok. ikiside paradan para kazanıyor. zarar etme şansın yok. bu kadar basit.

Bir çok arkadaş konuyu anlamaya çalışmak, düşünmek, bilgilenmek veya araştırmak düşünmek yerine ya bildiğini düşündüğü kişilerin sözlerine kıymet vermiş ya da caiz olup olmadığı ile ilgili bir fetva aramış. "Fetva sahibi fetvayı yanlış verirse o sorumlu olur benim hiç sorumluluğum olmaz" bakış açısı inanın sizi kurtarmaz. Allah insanlara akletmesi için akıl verdiyse ve Kur'an da defalarca uyardıysa akletmemiz gerekir.

Meseleyi izah edeyim: (fetva değildir elbette :) naçizane bilgimi aktarıyorum.)

Bu katılım bankalarına gidip "ben ticaret yapacağım, bana para verin ticari kazanç elde edersem size vereyim siz de size kar hesabı açtıranlara dağıtırsınız diye bir söz söylerseniz inanın nereleriyle güleceklerini şaşırırlar" lütfen bu kurumların çalışma mantığının bu olduğunu düşünenler deneyin bunu.
İnternet sitelerinde bu tür kendi yaptıkları işi kılıfına uydurucu bilgiler yer alabilir ancak aslında yaptıkları şudur: Parası olan iyiniyetli ve saf ya da BUZ GİBİ faizi yerken bir kılıf arayan müslüman görünüşlü kişilerin paralarına aylık kabaca ortalama faiz tutarında bir kâr payı verirler (her zaman küçük hata payları dışında nedense HEP banka ortalamalarına denk gelir bu; sorduğunuz zaman bunun da açıklaması vardır; piyasa şartlarında yapılan işlemlerin ortalaması normal olarak buna denk geliyormuş) Bir alım (ev eşya araba vs) yapacağını ifade eden kişilere de aylık bir masraf payı tekabül ettirirler. (vade olunca masraf oluyormuş da ıvır da zıvır da hede hödö diye kılıflar bularak bunun faiz olmadığını masraf payı olduğunu vade farkı olduğunu vs söylerler)

Sonuçta bankaların yaptığı şeyin birebir aynısını yaparlar (tüm bilançonun içinde bir kaç tane de katılım kelimesine denk gelecek kar zarar ortaklığı sözleşmesi katarlar mutlaka maya misali tabii :))
Para getirene "faiz vermiyoruz kâr payı veriyoruz" derler,
Para isteyene "faiz almıyoruz masraf payı alıyoruz" derler,
ama diğer bankaların yaptığının birebir aynısını yaparak aslında bal gibi faiz alırlar.

Açıklamaya bakın: "İki taraf ta işin faiz olmadığını söylerlerse bu faiz olmuyor"

NE güzel bir dünya bu ya :) ki taraf da bunun zina olmadığını söylerse zina olmasın o zaman? gerçi onu da yapıyorlar aynı zihniyete sahip olanlar muta nikahı ile, Kur'an da evlilik ile ilgili ya da kadını ve aileyi koruyan o kadar ayet varken cımbızla fuhuşa gerekçe bulmaya çalışıyorlar . . .

İsmailağa Cemaati Kuveyttürk ile çalışıyor, ve Kâr payı şu şekilde oluyor banka senin paran ile ticaret yapıyor ihalelere giriyor ve elde ettiği kârdan sana da veriyor zarar olmuyor genelde riskli işlere girmiyorlar. ama kâr oranları çok düşük elinde 100 150 bin lira yoksa hiç girme o işlere 5 10 bin lira ile aylık gelecek para maximum 100 200 tl oda maximum getirisi. Ticarette kullan serbest piyasada al sat.
ve zaten pynrs'ın dediği gibi fetva vermeye gerek yok doğruya yanlış yanlışa doğru demek bizim vazifemiz değil bu işin hocaları var. Sorularlaislamiyet çok güzel izah etmiş.

Kâr payında hiç zarar eden oldumu

katılım bankaları güvenli limanlarda iş yaparlar , zarar etmeleri neredeyse imkansız . Olağanüstü bir hal olmadığı sürece mesela emlak alır 1000 lerce ve bu emlakları kesinlikle yakın yerlerden almazlar çünki deprem riskine karşı değişik bölgelerden alırlar veya sadece dolar almazlar karışık 100 yakın döviz var ve bunlarda uzman olarak çalışan bankacılar vardır. daha yatırım yapılabilecek 10 larca güvenli liman vardır. ha ülke krize girer bütün emlaklar depremden gider o zman kar payını bak alabiliyor musun veya paranın tamamını :) ben bankacıyım bu arada :) katılım bankalarında çalışan baya bir arkadaşım var, arada muhabbetler oluyor bu konularda :)

katılım bankaları güvenli limanlarda iş yaparlar , zarar etmeleri neredeyse imkansız . Olağanüstü bir hal olmadığı sürece mesela emlak alır 1000 lerce ve bu emlakları kesinlikle yakın yerlerden almazlar çünki deprem riskine karşı değişik bölgelerden alırlar veya sadece dolar almazlar karışık 100 yakın döviz var ve bunlarda uzman olarak çalışan bankacılar vardır. daha yatırım yapılabilecek 10 larca güvenli liman vardır. ha ülke krize girer bütün emlaklar depremden gider o zman kar payını bak alabiliyor musun veya paranın tamamını :) ben bankacıyım bu arada :) katılım bankalarında çalışan baya bir arkadaşım var, arada muhabbetler oluyor bu konularda :)

Bence kar payı ve faiz arasında fark yoktur ülke krize girerse faiz veren bankadaki parada yalan olur. kar payı müslümanların içini rahatlatmak için çıkarılan birşey bence.

ha kar payı ha faiz ikisi de aynı şeydir. o zaman vadeli hesaptaki faizi bağış adı altımda alıyorum dersin : )

Hocam bu dediğiniz şeyin hangi gezegende olduğunu bilmiyorum ama Dünya'da ve hele ki Türkiye'de böyle bir şey yok inanın.

Katılım bankaları konut alıp satmazlar hem de hiç...
Ha kar payı karşılığı ticarete ortak olma söylentisi gibi bunun da söylentisi var demek ki işi kılıfına uydurmak için.
Zaten tüm konu bu aslında, sadece katılım işlemleri yapmaları zorunlu olmalı bu kuruluşların, böyle olursa o zaman faiz olmaz yapılan işlem caiz ve de faiz sistemine alternatif bir sistem olur, ama ne yazık ki %99.99 faiz sistemi uygulanmaktadır.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri