Kedi

Skrillex

Kayıtlı Üye
Selamun Aleyküm arkadaşlar benim sokakta kendi bulduğum siyah beyaz renkli bir kedim vardı şu an bahsettiğim kedi 2 yada 2,5 aylık olmuştur çok küçüktü bulduğumda babam da bugün iş yerinde bir yavru kedi bulmuş eve getirdiler bizimkinin yanına koydum ama hayvandan korkuyor mu bilmiyorum ama kaçıyor yanından arkadaşlar bu normal mi acaba buldukları kedi çok çok zayıf hayvanı bir oraya bir buraya atmışlar bu yeni kediye de bakmak istiyorum iki kediyi birbirine nasıl alıştırırım düşüncelerinizi alayım

hocam 2-3 gun sonra alısırlar cinsleri nedir acaba , biri erkek digeri dişi ise avantajlı olabilir yakın olmaları çift olabilirler :)

Hocam özellikle tuvalet ve yemek eğitimi verirken yerlerini bir tutun, daha kısa sürede birbirlerine ısınırlar. Ayrıca bir yavru 1,5-2 aydan önce anneden ayrılmadığı için korkması normaldir. Bir süre hassasiyet gösterin ama işin boyutu birbirlerine zarar verecek konuma kadar gelirse farklı bir çözüm üretilebilir.

Hocam özellikle tuvalet ve yemek eğitimi verirken yerlerini bir tutun, daha kısa sürede birbirlerine ısınırlar. Ayrıca bir yavru 1,5-2 aydan önce anneden ayrılmadığı için korkması normaldir. Bir süre hassasiyet gösterin ama işin boyutu birbirlerine zarar verecek konuma kadar gelirse farklı bir çözüm üretilebilir.

Kardeş bu ilk benim bulduğum kedi tuvaleti geldiği zaman yeri eşeliyor toprak eleşer gibi hemen ***ürüyorum dışarıya ama bu yeni gelen daha hiç öyle bir şey yapmadı.

Benim korktuğum büyüğün küçüğü dövmesi hacı umarım olmaz kardeş kardeş anlaşırlarsa ben bakarım onlara umarım zamanla alışırlar birbirlerine

Selamun Aleyküm arkadaşlar benim sokakta kendi bulduğum siyah beyaz renkli bir kedim vardı şu an bahsettiğim kedi 2 yada 2,5 aylık olmuştur çok küçüktü bulduğumda babam da bugün iş yerinde bir yavru kedi bulmuş eve getirdiler bizimkinin yanına koydum ama hayvandan korkuyor mu bilmiyorum ama kaçıyor yanından arkadaşlar bu normal mi acaba buldukları kedi çok çok zayıf hayvanı bir oraya bir buraya atmışlar bu yeni kediye de bakmak istiyorum iki kediyi birbirine nasıl alıştırırım düşüncelerinizi alayım
kedilerde insan gibi davranışlar sergilemekte nasıl ki bir insan ilk gördüğü kişi ile samimi olamıyorsa kedilerde de aynı şey geçerli ayrıca kedi dışardayken iyi muamele görmediyse de olabilir biraz zamanla alışacaktır kedilerde önce güven geliyor kediler kimseyi sahip edinmez güvendikleri insan veya kedi olsun ancak arkadaşları olabilir

Kardeş bu ilk benim bulduğum kedi tuvaleti geldiği zaman yeri eşeliyor toprak eleşer gibi hemen ***ürüyorum dışarıya ama bu yeni gelen daha hiç öyle bir şey yapmadı.

Benim korktuğum büyüğün küçüğü dövmesi hacı umarım olmaz kardeş kardeş anlaşırlarsa ben bakarım onlara umarım zamanla alışırlar birbirlerine

Kedileri tuvalete alıştırmak için ilk zamanlar istediğin bir bölgeye ***ürüp ensesine vur. Bunu bikaç sefer yapınca alışıyor, tuvaleti gelince oraya gidiyor.

Yani çok denedim klozetin arkadasına alıştırdım, tuvaletin kapısı kapalıyken kapıyı kazımaya calsııyo, sağa sola yapmıyor.

kedilerde insan gibi davranışlar sergilemekte nasıl ki bir insan ilk gördüğü kişi ile samimi olamıyorsa kedilerde de aynı şey geçerli ayrıca kedi dışardayken iyi muamele görmediyse de olabilir biraz zamanla alışacaktır kedilerde önce güven geliyor kediler kimseyi sahip edinmez güvendikleri insan veya kedi olsun ancak arkadaşları olabilir

Küçüğe isim arıyorum kardeş ilkine paşa ismini koydum buna ne adı vereyim acaba :)

kediler zaten kum olmayan yerlere yapmaz kedi kumu diye bir olay var tuvaletlerini yapmaları için tavsiyem ondan al

Adını tosun koydum arkadaşlar, bir de paşamız vardı tosun paşa oldu :D

babanın buldugu kedi cok kücükse evdeki kedinden uzak tut daha virüslere direncli değil başımıza geldi bizim bizde yavru kedi bulduk 1 hafta sonra öldü dier kedi yüzünden ondaki virüsler onu öldürdü dayanamadı ayriyetten pet shoptan anne sütü tozu alıp yavruya içirmen gerekiyor anne sütünden alması gereken vitaminler var

İki erkek kediyle işin zor olacak önce bunu söyleyeyim :) Birbirlerine alışmaları biraz sürer mama kapları,süt ve su kapları,tuvalet kaplarını mutlaka ayrı tut yemek paylaşma konusunda ve hastalık konusunda sorun yaşamasınlar. Yarın ilk işin iki kedini de veterinere ***ürmek olmalı bir baktır birindeki hastalık diğerine Allah korusun zarar verir.Sakın birini severken diğerini boşlama seviyosan ikisini birden sev eğer birbirlerine hırlamıyolarsa kısa süre sonra zaten alışırlar yeni gelen kedi uyum sorununu atlatınca ev şebeği olup çıkar :) Bırak kendine uygun bir yer arasın kedi nereyi sevdiyse yerinden oynatmadan orada sevmeye devam et :) Kolay gelsin benimde 8-9 tane kedim var dünyanın en huzur veren şeyleri bunlar :)

Ayni ortamda yemek yer ve tuvalet yaparlarsa alisirlar hocam.

Petshoptan veya alisveris merkezlerinden kedi kumu al. (Toprak gibi olan uzun sure gider ama igrenc kokar. Beyaz olanlar daha iyi)

Tek bir legene doldur kumu, bir koseye koy. Kedilerde tuvalet egitimine gerek yoktur. O kumu gorsun yeter, cisi gelince icgudusel oraya gider. Ama bunu hemen yap, baska bi formata alismasin.

Mamalarini da tek kaba koy, ayni yerden yesinler.

3-4 gunde kanka olur, gecenin bi yarisi evde 50 tur kosup gurultu cikartip seni deli ederler bile :)

Edit. Ustteki arkadasin mesajini yeni okudum. Veterinere goturup saglikli olduklarindan emin olduktan sonra uygulaman daha iyi olacak elbette.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri