Kelime de Reklam Olup Olmamasını Anlamak?

OndarySec

Kayıtlı Üye
Kelime de Reklam Olup Olmamasını Anlamak?

Eskidende sormuştum aramıştım ama cevabı tam alamamıştım. Sorum şu:

Diyelim niche çalışması için adwords de herşeyiyle uygun bir kelime buldum ama bu kelimeye ordaki tbm e yakın bir reklam her zaman veriliyormu?

Yoksa o kelimeye reklam verilmesede TBM oranı yazarmı orda?

Google aramasının sonuna &gl=[ülkekodu] şeklinde aramalar yaparak reklam çıkıyormu diye bakıyım dedim ama bu pek güvenilir gelmiyor bana. Buna göre "CAR" kelimesinde bile reklam çıkmıyor.

Özetlemek gerekirse:
Bulduğum bir kelimede reklam varmı yokmu nasıl öğrenirim?

Reklam heralde var onu demiyorum ben. ama o kelimeye özel reklam yoksa niche calısmanın anlamı yok. Yine 0.05 tbm li google reklamlarını yayınlarlarsa ne anlamı olucak?

serkan abi ya da diğer admin arkadaşlar
yada bu konuda bilgisi olan arkadaşlar
bildiklerini bizle de paylaşırlarsa
biz de öğrenmiş oluruz

umarım en kısa zaamnda paylaşan birisi olur

Arkadaşlar benim anladığım kadarıyla niche-youtube ilişkisi şöyle oluyor.Örnek kelimemiz rent a car. Ne kadar veriyor bu cümle 15 dolar diyelim.Şimdi bununla alakalı bir video buluyoruz.Sonra güzel bir açıklama girip, etiketlere adwords kelime aracında rent a car yazarken çıkan alternatif cümleleri de ekliyoruz.Eğer reklamveren varsa rent a car ile ilgili videomuzda çıkıyor ve kazançlar da yansıyor.Şu an ben deneme aşamasındayım.1-2 niche çalışması yaptım.Bakalım bir sonuç alırsam daha detaylı bilgi vericem arkadaşlar.

Arkadaşlar benim anladığım kadarıyla niche-youtube ilişkisi şöyle oluyor.Örnek kelimemiz rent a car. Ne kadar veriyor bu cümle 15 dolar diyelim.Şimdi bununla alakalı bir video buluyoruz.Sonra güzel bir açıklama girip, etiketlere adwords kelime aracında rent a car yazarken çıkan alternatif cümleleri de ekliyoruz.Eğer reklamveren varsa rent a car ile ilgili videomuzda çıkıyor ve kazançlar da yansıyor.Şu an ben deneme aşamasındayım.1-2 niche çalışması yaptım.Bakalım bir sonuç alırsam daha detaylı bilgi vericem arkadaşlar.

Soru o değil ama.
Rent a car ı örnek vermissin ama rent a carı google a yazdıgında bile direk reklamları veriyor. Rent a car a ait reklam var.

Ama çoğu kelime rent a car gibi google a yazdıkmı altında direk reklam cıkartmıyor.
Nichenin bize kazandırması icinde kelimeye yönelik reklam cıkması lazım diye biliyorum.
Amacımız bu doğrumu onu öğrenmek :D

Doğru ise reklam olup olmadıgını nasıl anlarız.

Google adsense reklamverenleri gösterme
Bu bilgiyi türkçe sitelerde göremedim ve herkesin bilmesini gereken bir bilgi.Diyelim ki bir niche buldunuz ve site açacaksınız.Fakat o kelimede google adsense reklamı var mı merak ediyorsunuz? Örnek olarak saç ekimi ile ilgili site açtınız ve sitenizde saç ekimi ile ilgili bilgiler var fakat sitenizde saç ekimi ile adsense reklamları çıkmıyor ve alakasız reklamlar çıkıyor.Yani google’a kimse saç ekimi ile ilgili reklam vermemiş.İşte bunu engellemek için bulduğumuz niche i googleda sorgulattığımızda adres çubuğunun sonuna &gl=us ekleyerek o kelimede reklam verenleri görebiliriz.Arattığınız niche ile alakalı reklam çıkmıyorsa site açmanıza gerek yoktur.

niche-bulma4.PNG

kaynak : demreli.com

Bu bilgiyi türkçe sitelerde göremedim ve herkesin bilmesini gereken bir bilgi.Diyelim ki bir niche buldunuz ve site açacaksınız.Fakat o kelimede google adsense reklamı var mı merak ediyorsunuz? Örnek olarak saç ekimi ile ilgili site açtınız ve sitenizde saç ekimi ile ilgili bilgiler var fakat sitenizde saç ekimi ile adsense reklamları çıkmıyor ve alakasız reklamlar çıkıyor.Yani google’a kimse saç ekimi ile ilgili reklam vermemiş.İşte bunu engellemek için bulduğumuz niche i googleda sorgulattığımızda adres çubuğunun sonuna &gl=us ekleyerek o kelimede reklam verenleri görebiliriz.Arattığınız niche ile alakalı reklam çıkmıyorsa site açmanıza gerek yoktur.

niche-bulma4.PNG

Dostum çok güzel bi bilgi sağolasın

niche-bulma4.PNG

günaydın kardeş
bunu bu forumda öğrenmeyen kimse kalmadı sanırım
bikaç kere paylaşıldı
konunun başını okursan
bu konuda bilgimizin olduğunu görürsün

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri