Kendini Acındıran Youtuberlar

grumpynub

Kayıtlı Üye
Geçenlerde pintipandanın vergi ve gelirle ilgili videosunu izledim. Az çok kendisine hak verdim.

Şimdi sizinle az önce izlediğim bir şeyi paylaşmak istiyorum. LeafRookS isimli oyun kanalı, pinti panda tarzı vergi videosu çekmiş. Videosunda ''Aylık 3000 dolar kazansam sadece youtube %60 kesinti yapıyor. Digital Minds %20 kesiyor. Para ülkeye gelirlen de %10 kesiliyor'' falan demiş.

Ben daha önce youtubedan yüklü miktar para almadım. Sadece ufak tefek miktarlar. Ama size soruyorum; bu adam dalga mı geçiyor?

Youtube'un %60 kestiğini ilk kez bunun gibi dallamalardan duyuyorum. Sırf kullanıcılara ''Az kazanıyorum yeaa'' imajı vermek için bu yalanlar, sahte üzüntüler niye?

En çok da zoruma giden 9-10 yaşındaki kardeşlerimizin ters bir yoruma ana bacı sövüp adam çok az kazanıyo lan diye bu adamı savunması.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu yalanların sebebi ne? Neden kazandıkları paraları gizliyorlar? Babam böyle pasta ya..(tamam vurmayın)

hocam en son hatırladığım adsense'de yazan %55 ti.

sana bisi diyim dedigin kanali kontrol ettim cogu videosu +10 dk ustu eminimki bu adam parayi kiriyor.

Ya basit, slayt kanalları bile az çok kazanırken bunların bahsettikleri kadar alması bence imkansız.

Aga %100'ü madem kesiliyor beyefendi niye video çekiyor ki? 9 yaşındaki veledi güldürmek için şekilden şekile gireceğine gitsin inşaatta amelelik yapsın günlük 150 tl alır. Kanalın linkini ver de güzel bir yorum çakalım bey efendiye.

Kamre karşısında 2 şaklabanlık 2 küfür edip okadar para kazanmaları hoşuma gitmediği için hiç bir youtuber'ı takip etmiyorum ama yt %55 kesinti yapıyor diye hatırlıyorum.Peki ne zannediyorlardı 2 video yükle adsense reklamlarının tamamını google onlara mı verecekti.O videoların sunuculardaki harcadıkları alan izleyenlerin oluşturdukları terabytlarca trafik bedava mı zannediyorlar bu işi, sistem düzgün işlesin diye çalışan onlarca mühendis vs. bedava olmuyor bu işler.Vergi olayına gelince herkes kendi açısından bakıyor hiç yorum yapmadım ama sadece bir örnek vereyim.Türkiye Basketbol takımı geçtiğimiz yıllarda dünya 3. sü olmuştu yanlış hatırlamıyorsam o turnuvadan sonra Türkiye oyuncu başı 5milyonTL (veya $) prim yatırmıştı.NBA de oynayan Türk baskotbolcular sadece bu primin %35 kadarını Amerikaya vergi olarak ödediler.Bu olay Türkiye de olsa isyan ederdi hepsi.Yt deki kazançta bir gelir ve vergilendirilmeli.

%60 kesintiden sonra kalan para 3000 dolar ona zaten. o %60 kesintisiz halini göremez.

Ya bize yansıyan para zaten youtube'nin kestiği paradan arta kalan para. Daha neyin davasını yapıyor ki bunlar? %45'i kesip %55'i bize veriyor diye biliyorum. Hadi partnerde gelen paradan %10-20 kesse ki hakkıdır eğer kanala yardım ediyorlarsa gerisi zaten bunlara kalıyor. Sponsoru otu şeyi derken gayette iyi para kazanıyorlar. Kendilerine rakip çıkmasın rekabet olmasın diye girdikleri şaklabanlık oyunu.

3000 dolar gorunuyosa 3000dolarin uzerinden kesinti yapilmiyo o ytnin kendi payindan alipta cikan para ayrica %60degil %45kesiyo buyuk cogunluk video sahibine kaliyo

Bunlari adam yerine koyupta paran veren var sukretmiyolar bide ustune ustluk tasliyolar youtubeyi bide bunlar turediler son gunlerde

GT-I9060I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cocuk videoda 800$ geliyor bankaya bankada kesiyor diyor ulan 3 yıldır youtube ısı yapıyorum kesınlesen paramdan bankanın kestıgını hıc gormedım :D 1000tl bırıkıyor adsense kesıntıyı yapıyor yolluyor benım bıldıgım 1 ay boyunca kazancımız zaten otomatik %45 kazanıyor o kesıntı adsenseye gıdıyor adsensede duruma gore gore partner gıbı kesıntıyı yapıyor kazancı ödüypr cocuk vergimi catır cutur oduyrum demıs sanırsın her ay muhasebeye vergi oduyor ne bılım vergım dairesine gidip oduyor :D

Google sana zaten bütün parayı göstermiyor bile kesintiden sonra kalan kazancı gösteriyor. Onda da %15-20'lik bir kesinti oluyor o kadar.

Geçenlerde pintipandanın vergi ve gelirle ilgili videosunu izledim. Az çok kendisine hak verdim.

Şimdi sizinle az önce izlediğim bir şeyi paylaşmak istiyorum. LeafRookS isimli oyun kanalı, pinti panda tarzı vergi videosu çekmiş. Videosunda ''Aylık 3000 dolar kazansam sadece youtube %60 kesinti yapıyor. Digital Minds %20 kesiyor. Para ülkeye gelirlen de %10 kesiliyor'' falan demiş.

Ben daha önce youtubedan yüklü miktar para almadım. Sadece ufak tefek miktarlar. Ama size soruyorum; bu adam dalga mı geçiyor?

Youtube'un %60 kestiğini ilk kez bunun gibi dallamalardan duyuyorum. Sırf kullanıcılara ''Az kazanıyorum yeaa'' imajı vermek için bu yalanlar, sahte üzüntüler niye?

En çok da zoruma giden 9-10 yaşındaki kardeşlerimizin ters bir yoruma ana bacı sövüp adam çok az kazanıyo lan diye bu adamı savunması.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu yalanların sebebi ne? Neden kazandıkları paraları gizliyorlar? Babam böyle pasta ya..(tamam vurmayın)

Bu çocugun aylık minimum 5k geliri vardır abartısız insanlar gerçekden kendileri acındırmakmı yoksa bu işte para yok yapmayın bız oluyoruz açlıkdan felan dıyemı konusuyorlar anlamıyorum :D zorla herşeyi açıklayan bir videoçekicem :D

Ben de geçen denk gelip izlemiştim o videoyu. Bana epey kolpa gibi geldi. Ayrıca YouTube'un bize görünmeyen %55 kesintisini söylemesi zaten acıtasyona girmiş.

Kazanmak onların da hakkı ama Türkiye'de insanlar videolarını izledi diye, kendisi üzerinden para kazanıldığını görmeye dayanamıyor. Bu yüzden onlara istedikleri samimiyeti veriyorlar. Bazen fark ettiniz mi bilmiyorum birçok "parayı kırdı" diyebileceğimiz youtuberlar, daha iyisi olabileceği halde, bir göz odada video çekmeye devam ediyor :)

Arkadaşlar şaka bir yanada işin gerçeği de var. Gerçekten çok büyük kesintiler olduğuna bende eminim. dün 554.407 bin izleme almışım türkçe +10dk çocuk özgün kanalım. kazandırdığı para 205 tl. Sayfa bg 0.37 . Acı ama bunlar gerçek arkadaşlar. türkiye 'de aktif +500k izlenen bir tv kanalına kim bilir kaç bine reklam veriyolardır. 550 bin kişiye 205 tl verilirmi yahu kesintiler yokta ne var bunda. Google tık başına 30 kuruş alıyosa youtubere verdiği en fazla 10 kuruştur. Ki buda vergi kesilmemiş halidir buna eminim. Kanalım yabancı dil olsa en kötü 1500 tl kazanması lazım günlük. Ama olmuyor işte şükrediyorum türk şirketler daha çok reklam versin diye türkiye sanal reklamda daha fazla gelişsin rekabet olsun diye ümit etmekten başka çare yok.

Birçok kişi olayı yanlış anlıyor. Yurt dışı partner firmalarından bankanıza Swiss ile ödeme alırken bankalar belli miktararda kesinti yapıyor. Şu anda network ile çalışıpta bankalarına ödeme alanlar bunu bilirler. NOt:Bu durum yurt dışı networler için geçerli.

Bu arkadaşların neden sinir olduğuna gelince; Bu arkadaşlar bu vergi haberilerinden sonra kanallarına gelen saçma sapan yorumlardan ötürü bu tarz video çekme ihtiyacı duymuşlarki bence sonuna kadar hakılılar. Adam 20 milyon Türkçe hit alıyor aldığı para 1000 dolar şaka gibi :) Ama Türkçe eğlence katagorisi ne yazikki böyle
Allahtan sponsorları oluyor bazen yoksa verdikleri emekler karşısında aldıkları bence bir hiç olurdu

Edit:
Düzelte; ben 20 milyon hit anladım. Meyersem 2 milyon küsür hit ve 20 milyon dakika izlenme almış son 28 günde :)

Son düzenleme:
[MENTION=13676]elfida[/MENTION] kardeş ne kesintisinden bahsediyon ki :D Amerika ip'li bi şekilde gir videoları izle her videonun başında reklam çıkar ve her sarı çizgide reklam çıkar. Türkiye'de kaç tane videoda reklam çıkıyor? Kaç kişi izleyip tıklıyor? Bunun youtube kesintisiyle ne alakası var ülkede sorun :D

biraz fazla ağlıyorlar. Kesintiler herkes için fazla ancak sanki hiç kazanmıyormuş gibi göstermeleri saçma sapan bir şey. Kazanmicaksa kimse yapmaz bu uğraşı çünkü basit bir iş değil.

adsense'de şöyle bişi oluyor mesela ayın 2 sinde 230 tl kazandın aradan 2-3 gün geçince o 2 sinde kazandın para 185 tl ye inebiliyor tecrübe ile sabit.

Birçok kişi olayı yanlış anlıyor. Yurt dışı partner firmalarından bankanıza Swiss ile ödeme alırken bankalar belli miktararda kesinti yapıyor. Şu anda network ile çalışıpta bankalarına ödeme alanlar bunu bilirler. NOt:Bu durum yurt dışı networler için geçerli.

Bu arkadaşların neden sinir olduğuna gelince; Bu arkadaşlar bu vergi haberilerinden sonra kanallarına gelen saçma sapan yorumlardan ötürü bu tarz video çekme ihtiyacı duymuşlarki bence sonuna kadar hakılılar. Adam 20 milyon Türkçe hit alıyor aldığı para 1000 dolar şaka gibi :) Ama Türkçe eğlence katagorisi ne yazikki böyle
Allahtan sponsorları oluyor bazen yoksa verdikleri emekler karşısında aldıkları bence bir hiç olurdu

20 milyon hit'e 1000 dolarmı :D geçen pintipanda 2milyon hite 700$ civarında bi para kazandıgın gosterdi :D Hocam 1 Ay boyunca 20 milyon toplam hit alan ve videolar 10dk'dan uzun olan hiç bir kanal bu türkçe dahi 1000 dolar alması imkansız ya o kanal bottur ızlenımlerı yada gıren herkes 10. saniyede cıkıyordur .

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri