Genelde bu tür tartışmalarda vergi konusunda cahil cahil konuşmalar var. Bu tür çocuğun amacı vergi bahanesiyle 1 video daha yaparak dikkat çekmek.
Bu işi yapamıyorum kazanamıyorum derse yapmasın o zaman. İşini bilen vergilerini ödeyenler yapar mutlaka. Ben mahalledeki 5-10 tane işçi çalıştıran marketin yanına gidip bakkal dükkanı açsam sonrada ne vergisi kardeşim zaten para kazanamıyom desem mantıklı olur mu?

Marketin müşterilerin bir kısmıda bana kaysa (veresiye defterine yazdırsalar) market ne der. Kardeşim madem yapamıyon o zaman benim müşterimi çalma demez mi?
Ülkenin vergi mevzuatlarından çok şikayetçiyseler Vergilerin olmadığı Afrika ülkelerinde bu işi yapabilirler. Vergilerin olmadığı afrika ülkelerin internet, elektrik, su bulabilecekler mi? Güvenlik, sağlık eğitim, ulaşım koşullarından memnun kalacaklar mı?
Bu tür vergiler gelişmiş her ülkede var. Sadece 3 dünya ülkeleri ve afrika ülkelerinde yok.
Devletleri ayakta tutan vergilerdir. Vergiler olmasaydı bizimde afrika ülkelerinden farkımız kalmazdı.
Afrika ülkeleriyle türkiyeyi kıyaslama
Afrika ülkelerinde eğitim zayıf.
Bizim ülkede başarılı her öğrenci iyi kötü bi yere yerleşebiliyor. Başarısız öğrenci bile az çok ders çalışsa yerleşiyor. Ben bile aöf üni okuyorum. Hemen hemen her ilde ve çoğu ilçede üniversite var.
Afrika ülkelerinde Sağlık konusuna gelince her yıl binlerce belkide milyonlarca insan hastalıktan ölüyor.
Bizim ülkede istediğiniz zaman istediğiniz hastaneye gidecek parası var herkesin. Parası olmayan devlet hastanesine gidiyor.
Afrika ülkelerinde Açlık konusuna gelince, her yıl binlerce belkide milyonlarca insan açlıktan ölüyor.
Bizim ülkede açlıktan ölmüş hiç insan duymadım. İşte çalışmak zor gelenler ya dilencilik yapıyor. Yada çöpten ekmek topluyor. Ya hırsızlık yapıyor. Ya da dolandırıcılık yapıyor
Afrika ülkelerinde Güvenlik konusuna gelince, güvenlik şartları zayıf. Organ mafyaları, tacizciler, tecavüzcüler, hırsızlıklar gibi birçok sayısız vakada çözüm üretilemiyor.
Bizim ülkede En ufak kavgada, hırsızlıkta polis çağırabiliyorsunuz veya karakola gidiyorsunuz. Evden biri kaybolsa bile polise gidiliyor.
İşsizlik hat safhada zaten.
Bizim ülkede işkur a başvurupta iş bulamayana rastlamadım. Ancak işkurun bulduğu işi beğenmeyenlere çok rastladım. Şahsen bazen bende beğenmeyebilirim. Ama tabiki afrikadan çok ileri seviyedeyiz. Kimse aç değil açıkta değil. herkesin evi var ve tenceresi kaynıyor.
Afrika da bir çok ülkede memurlar bazen maaş alamıyor. Bazen kriz sebebiyle işten çıkartıyor. O yüzden yetersiz memur olduğu için ülkede yaşamak zor.
Bizde ise memurlar her ay maaşını alıyor, kolay kolay sebepsiz yere hiç bir işten çıkartılmıyor.
İnternet, Telefon, Elektrik, Su Afrika bunlarda sık sık kesintiler olduğu söyleniyor. Her bölgesinde internet var mı bilinmez. Suların bazen akmadığı için suyu eve taşıdıkları söyleniyor. Bizde ise kesintiler nadir oluyor. Genelde herkesin her gece evi aydınlık olur. 1-2 gün internet sıkıntısı yaşansa telefonla taarruza geçeriz. Herkesin evine su gelir. Sıcak suyla duş alma imkanı da olur.
Avrupa ülkeleriyle bizim ülkeyi kıyaslama yaparsak.
Avrupa ülkelerinde vergi kaçırmak adam öldürmekten daha kötü. Vergi kaçıranların peşini bırakmazlar. Bankaya gelen kimliği belirsiz paranın hemen peşine düşerler. Bizde ise devlet yakaladığının peşine düşer. Çoğunun yakalamayaz.
Avrupa ülkeleri üretir. Birçok ülkeye mal satar. Ülkeye döviz sokar. Bizde ise tüketim çok. Yurtdışına mal satmaktan çok, mal alırız. Devlet yurtdışına mal satanlara teşvik verse bile insanlar bunu kötüye kullanıp boş kolileri yurtdışına götürüp devleti kandırır.
Avrupa ülkeleri küçük zayıf ülkeleri sömürür. Biz ise yardıma muhtaç ülkelere yardım ederiz.