pynrs
Yasaklanmış
Bu karı Rum değilse ben de birsey bilmiyorum 
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
ona buna ön yargım yok demişsin ama saçmalamışsın.bilip bilmeden belli bir kısmı hedef alma.benim de d.bakır dan akrabam askerlik sonrası kıbrıs a yerleşti ve hala orda yaşıyor.orda uygulanan politikalar,yaşanmışlıklar tabi ki bugüne etkisi var ama yok güneydoğulu yok adanalı kısmı hikaye olmuş biraz.kıbrıs a sadece bir bölgeden asker inmedi.Adaya gelen ilk Türk askerleri çoşkuyla karşılanmıştı,
Sorun oraya Türkiye'den gidenlerin çoğu güneydoğu ve Adanalı olmasıymış, Otobüste bile ayrı oturuyorlarmış o kadar nefret ediyorlarmış, neler neler yapıyorlarmış, kimse yanlış anlamasın hiç bir insana yada ırka karşı önyargım yok, bunları söyleyen Kıbrıslı bir Türk.
Kıbrıslı olan yada orda yaşamış olanlar belki daha Detaylı anlatabilir
Yanlis biliyorsam lutfen duzeltin. Kibris'in bildigim kadariyla hic bir kaynagi yok. Su vs gibi ihtiyaclari Turkiye'den karsilaniyor. Peki Turkiye destek vermese, ihtiyaclarini nasil karsilamayi dusunuyorlar? Herhangi bir ihrac ettigi urun var ve ekonomisi vatandaslarini cok iyi duzeyde yasatacak duzeyde mi? Neden Turkiye'yi istemezler?
yok çünkü türkiye orda işgalci . türkiye ordan çıkmadığı için ambargo var uluslararası. onlarda haliyle sövüyorlar. gerçi araplarda sövüyor ama kendi dillerindeki dini o kadar canhıraç savunuyoruzki adamlar bir hurma daha atıyor zevkten ağzına. petrol biter türkleri sömürürler tekrar rahat olun.
Turkiye orada isgalci ise, orasi hangi ulkenin topragi ki isgalci olarak gozukuyor Turkiye? Suan isgalci olarak nitelendirilebilecek bir yer olarak gormuyorum ben Turkiye'nin KKTC'deki durumunu. Diger ulkelerin tanimamasinin tek sebebi politik duzen. Gercekten isgalci durumunda oldugunu dusunselerdi zaten yillardir bu durumu duzeltmek icin yuzlerce kez adim atardi diger ulkeler.
dünyayı hiç bilmiyorsun hocamne yapacaklar mesela kıbrıs gibi sadece eşeklerin gezdiği verimsiz bir ada için natoyumu bozacaklar? herşey karmaşık bir terazidir dünyada anlık saniyelik kuralar yoktur. niye musula girmedi türkiye ? kıbrısa girdi hadi kıbrıs yerine musula gireydiya niye giremedi? türklerde boş toprak hevesi vardır. ama ingilizlerde fransızlarda her bölgenin her yerin bir sebebi vardır elerinde boş toprak bulundurmazlar. misal niye verdileri araplar ve yahudilere "kudus" bölgesini?. ne çekecekler orda 2 deli mileti hem zati yahudiler ülkede sitiyordu alın veriyorum bölün 2ye dediler araplar kabul etmedi yahudiler etti sonrasını biliyorsunuz veya bilmiyorsunuz neyse artık ama şimdi adamların ordan kurtulduğuna sevindiğini anlamak zor olmasa gerek.
dünyayı hiç bilmiyorsun hocamne yapacaklar mesela kıbrıs gibi sadece eşeklerin gezdiği verimsiz bir ada için natoyumu bozacaklar? herşey karmaşık bir terazidir dünyada anlık saniyelik kuralar yoktur. niye musula girmedi türkiye ? kıbrısa girdi hadi kıbrıs yerine musula gireydiya niye giremedi? türklerde boş toprak hevesi vardır. ama ingilizlerde fransızlarda her bölgenin her yerin bir sebebi vardır elerinde boş toprak bulundurmazlar. misal niye verdileri araplar ve yahudilere "kudus" bölgesini?. ne çekecekler orda 2 deli mileti hem zati yahudiler ülkede sitiyordu alın veriyorum bölün 2ye dediler araplar kabul etmedi yahudiler etti sonrasını biliyorsunuz veya bilmiyorsunuz neyse artık ama şimdi adamların ordan kurtulduğuna sevindiğini anlamak zor olmasa gerek.
Verdiginiz cografya ve tarih dersi icin cok tesekkur ederim fakat boyle seyleri lutfen tarafsiz tarih kitaplarindan okuyalim. Televizyonlardan ya da sadece bir kesime hitap eden kitap veya dergilerden okumakla tarih veya cografya malesef ki ogrenilmiyor. Kisa bir bilgi vereyim, KKTC'nin %45'i verimlidir. Bu da boylesine kucuk bir bolgede, yasam icin ayrilmis kisimlar dusuldugunde gayet guzel bir orandir.
Konu cok daha baska yerlere kaydigi icin bu son mesajimdir.
verimliyse niye şu an verimsiz. ambargo var. ambargo varsa niye var? demeki diplomatik beceriksizlik plansızlık. daha sayiyim mi? ne ararsan var.. kıbrısta martı bile yok martı) musulda kerkükte ise su gibi petrol akıyor ha ne zaman petrolle işleri bitecek o zaman kim alırsa onun olsun derler emin ol
. şu dünyayı okuyamamaktan daha nekadar küçülecez bilemiyorum osmanlı çokktü türkiye'de ha çöktü ha çökecek ama millet ıslık çalıyor malesef.
eşek gezen ada mı.kıbrıs akdenizin orta doğunun adeta uçak gemisidir ingilizler eşek sevdiği için mi o kadar olaya rağmen hala birlik tutuyorlar,israil elektronik üs kuruyor.Şu haliyle Kıbrıs Türkiye için güvenlik meselesi,daha 10-15 yıl önce rum kesimi s300 hava savunma sistemini aldığında neler olduğunu hatırla bir de türk kesimi gibi bir tampon bölgenin olmadığını
Ambargo oldugundan toprak verimsiz oyle mi? Valla hocam siz dunyayi da bu sekilde okuyalim diyorsaniz eger vah ki ne vah.
üstü nereye kursaydı israil lübnana mıveya aksarayın yan sokağına mı? aç bak bakalım bi haritayı çevrsine başka nereye kurabilirmiş ne kurmuşsa artık israil profosörleri dolu burası sanki tek derdi israil türkiye'nin. bu kafayla zati daha çok bölünür ülke malesef.
ne var kıbrısta menffatimiz o zaman onu söyle? veya ingiltere amerikanın nato sınırını bozmasını gerektirecek ne stratejik önemi var kıbrısın yarısının? bana bunu izah et
o kadar boş konusuyorsunki haritaya bakmış yaşın kaç senin,israil in zaten negev çölünde dev gibi sinyal takip merkezi var kıbrıs üssü aşağı yukarı bütün orta ve doğu avrupayı dinliyor
Bazi seyleri birilerinden duyup ogrenmek yerine biraz acip tarih kitaplarini okuyun lutfen.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.