Kıbrıs’taki ezan düşmanı Avukat kadın(Okumuş Cahil)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adaya gelen ilk Türk askerleri çoşkuyla karşılanmıştı,
Sorun oraya Türkiye'den gidenlerin çoğu güneydoğu ve Adanalı olmasıymış, Otobüste bile ayrı oturuyorlarmış o kadar nefret ediyorlarmış, neler neler yapıyorlarmış, kimse yanlış anlamasın hiç bir insana yada ırka karşı önyargım yok, bunları söyleyen Kıbrıslı bir Türk.
Kıbrıslı olan yada orda yaşamış olanlar belki daha Detaylı anlatabilir
ona buna ön yargım yok demişsin ama saçmalamışsın.bilip bilmeden belli bir kısmı hedef alma.benim de d.bakır dan akrabam askerlik sonrası kıbrıs a yerleşti ve hala orda yaşıyor.orda uygulanan politikalar,yaşanmışlıklar tabi ki bugüne etkisi var ama yok güneydoğulu yok adanalı kısmı hikaye olmuş biraz.kıbrıs a sadece bir bölgeden asker inmedi.

Yanlis biliyorsam lutfen duzeltin. Kibris'in bildigim kadariyla hic bir kaynagi yok. Su vs gibi ihtiyaclari Turkiye'den karsilaniyor. Peki Turkiye destek vermese, ihtiyaclarini nasil karsilamayi dusunuyorlar? Herhangi bir ihrac ettigi urun var ve ekonomisi vatandaslarini cok iyi duzeyde yasatacak duzeyde mi? Neden Turkiye'yi istemezler?

yok çünkü türkiye orda işgalci . türkiye ordan çıkmadığı için ambargo var uluslararası. onlarda haliyle sövüyorlar. gerçi araplarda sövüyor ama kendi dillerindeki dini o kadar canhıraç savunuyoruzki adamlar bir hurma daha atıyor zevkten ağzına. petrol biter türkleri sömürürler tekrar rahat olun.

yok çünkü türkiye orda işgalci . türkiye ordan çıkmadığı için ambargo var uluslararası. onlarda haliyle sövüyorlar. gerçi araplarda sövüyor ama kendi dillerindeki dini o kadar canhıraç savunuyoruzki adamlar bir hurma daha atıyor zevkten ağzına. petrol biter türkleri sömürürler tekrar rahat olun.

Turkiye orada isgalci ise, orasi hangi ulkenin topragi ki isgalci olarak gozukuyor Turkiye? Suan isgalci olarak nitelendirilebilecek bir yer olarak gormuyorum ben Turkiye'nin KKTC'deki durumunu. Diger ulkelerin tanimamasinin tek sebebi politik duzen. Gercekten isgalci durumunda oldugunu dusunselerdi zaten yillardir bu durumu duzeltmek icin yuzlerce kez adim atardi diger ulkeler.

Turkiye orada isgalci ise, orasi hangi ulkenin topragi ki isgalci olarak gozukuyor Turkiye? Suan isgalci olarak nitelendirilebilecek bir yer olarak gormuyorum ben Turkiye'nin KKTC'deki durumunu. Diger ulkelerin tanimamasinin tek sebebi politik duzen. Gercekten isgalci durumunda oldugunu dusunselerdi zaten yillardir bu durumu duzeltmek icin yuzlerce kez adim atardi diger ulkeler.

dünyayı hiç bilmiyorsun hocam :) ne yapacaklar mesela kıbrıs gibi sadece eşeklerin gezdiği verimsiz bir ada için natoyumu bozacaklar? herşey karmaşık bir terazidir dünyada anlık saniyelik kuralar yoktur. niye musula girmedi türkiye ? kıbrısa girdi hadi kıbrıs yerine musula gireydiya niye giremedi? türklerde boş toprak hevesi vardır. ama ingilizlerde fransızlarda her bölgenin her yerin bir sebebi vardır elerinde boş toprak bulundurmazlar. misal niye verdileri araplar ve yahudilere "kudus" bölgesini?. ne çekecekler orda 2 deli mileti hem zati yahudiler ülkede sitiyordu alın veriyorum bölün 2ye dediler araplar kabul etmedi yahudiler etti sonrasını biliyorsunuz veya bilmiyorsunuz neyse artık ama şimdi adamların ordan kurtulduğuna sevindiğini anlamak zor olmasa gerek.

Konudaki avukat bozuntusunun hakkında yorum hiç yapmıcam Allah'ından bulsun böyleleri.

5 yıldır kıbrısta yaşıyan biri olarak, bende birkaç yorum yapmak istiyorum.

-1974 savaşını yaşamış ve rumlar tarafından gördükleri zulmü bilen insanlar Türkiye aşığı buna ben şahidim ve çevremde çok insan var böyle düşünen.

-1974 sonrasında doğanlar malesef 3 kültür arasında kalmış (Kıbrıs,Rum,ingiliz) gençlerinde özenti aşırı fazla. Bu onların suçu değil tabi 1974 olayını yaşıyan anne ve babaların suçu. Ben yokluk çektim çocuğum çekmesin mantığıyla çocuk yetiştirdikleri için durum bu halde malesef.

-Kıbrıslı gençler için medeniyet ingiltere ve rum tarafı çoğu hayatında Türkiyeye gitmemiş bile :)

-eğitim ve sağlık berbat sağlam giren sakat çıkar bilgili giren cahil çıkar onuda söyleyim :)

-Dışarıdan gelen insan için kıbrıs çok pahalı memleket buna katılıyorum. Yalnız bu pahalılık insanların elinde olan bişey değil. Burda işçilik pahalı, (asgari ücret 1,675 TL) malzemelerin hepsi gümrüklü geliyor, dükkan kiraları ona oranla yüksek. Durum öyle olunca Türkiyede ekmek arası döner 5 tl ise burda 10 tl.

-kıbrıs eskiden iyiymiş son 10-15 yılda bozulmuş. Bozulma nedeni ise vasıfsız işçi akınının olması, hırsızın,asker kaçaklarının,Türkiyede mahallemizde sevilmeyen nekadar insan varsa buraya dolmuş gibi düşünün. Durum öyle olunca Türkleri sevmiyorlar havası esiyor malesef. Bu insanlar zaten sizin mahallenizdede sevilmiyor buna emin olabilirsiniz.

-askerlik için buraya gelmiş olan arkadaşlarım. 1 kıbrıslı aileye misafir oldularmı acaba, yada oturum uzun uzun sohbet etme imkanları oldumu. Bende askerliği van merkez de yaptım inanın askere bakılan göz burdakinin daha beteriydi. Burda hiç olmazsa hayatınıza kasteden birileri yok.

-kıbrısa gelmeden önce bende sizin gibi düşünüyordum. Ama içinde yaşayınca durumun öyle olmadığını anladım. Herkes sevilecek diye bişey yok 10 kişiden belkide 1 kişi seveceksiniz ama o 1 kişi bile sizin kıbrısa bakış açınızı değiştirecektir.

Burda yaşıyan kıbrıslılar Türk, Zamanında Türkiyeden göçüp gelmişler kıbrısı vatan bilmişler. o yüzden sizden ricam genelleme yapmıyalım 1 kişinin olayını tüm insanlara mal etmiyelim.

Bu arada kimseyi savunduğum felan yok 5 yıldır burda yaşıyorum iyiside karşıma çıktı kötüsüde, Buradaki Türkiye vatandaşından yediğim kazığıda hiç bir yerde yemedim onuda söyleyim.

saygılar

dünyayı hiç bilmiyorsun hocam :) ne yapacaklar mesela kıbrıs gibi sadece eşeklerin gezdiği verimsiz bir ada için natoyumu bozacaklar? herşey karmaşık bir terazidir dünyada anlık saniyelik kuralar yoktur. niye musula girmedi türkiye ? kıbrısa girdi hadi kıbrıs yerine musula gireydiya niye giremedi? türklerde boş toprak hevesi vardır. ama ingilizlerde fransızlarda her bölgenin her yerin bir sebebi vardır elerinde boş toprak bulundurmazlar. misal niye verdileri araplar ve yahudilere "kudus" bölgesini?. ne çekecekler orda 2 deli mileti hem zati yahudiler ülkede sitiyordu alın veriyorum bölün 2ye dediler araplar kabul etmedi yahudiler etti sonrasını biliyorsunuz veya bilmiyorsunuz neyse artık ama şimdi adamların ordan kurtulduğuna sevindiğini anlamak zor olmasa gerek.

Verdiginiz cografya ve tarih dersi icin cok tesekkur ederim fakat boyle seyleri lutfen tarafsiz tarih kitaplarindan okuyalim. Televizyonlardan ya da sadece bir kesime hitap eden kitap veya dergilerden okumakla tarih veya cografya malesef ki ogrenilmiyor. Kisa bir bilgi vereyim, KKTC'nin %45'i verimlidir. Bu da boylesine kucuk bir bolgede, yasam icin ayrilmis kisimlar dusuldugunde gayet guzel bir orandir.

Konu cok daha baska yerlere kaydigi icin bu son mesajimdir.

eşek gezen ada mı.kıbrıs akdenizin orta doğunun adeta uçak gemisidir ingilizler eşek sevdiği için mi o kadar olaya rağmen hala birlik tutuyorlar,israil elektronik üs kuruyor.Şu haliyle Kıbrıs Türkiye için güvenlik meselesi,daha 10-15 yıl önce rum kesimi s300 hava savunma sistemini aldığında neler olduğunu hatırla bir de türk kesimi gibi bir tampon bölgenin olmadığını

Verdiginiz cografya ve tarih dersi icin cok tesekkur ederim fakat boyle seyleri lutfen tarafsiz tarih kitaplarindan okuyalim. Televizyonlardan ya da sadece bir kesime hitap eden kitap veya dergilerden okumakla tarih veya cografya malesef ki ogrenilmiyor. Kisa bir bilgi vereyim, KKTC'nin %45'i verimlidir. Bu da boylesine kucuk bir bolgede, yasam icin ayrilmis kisimlar dusuldugunde gayet guzel bir orandir.

Konu cok daha baska yerlere kaydigi icin bu son mesajimdir.

verimliyse niye şu an verimsiz. ambargo var. ambargo varsa niye var? demeki diplomatik beceriksizlik plansızlık. daha sayiyim mi? ne ararsan var.. kıbrısta martı bile yok martı :)) musulda kerkükte ise su gibi petrol akıyor ha ne zaman petrolle işleri bitecek o zaman kim alırsa onun olsun derler emin ol ;). şu dünyayı okuyamamaktan daha nekadar küçülecez bilemiyorum osmanlı çokktü türkiye'de ha çöktü ha çökecek ama millet ıslık çalıyor malesef.

Bazıları bir şeylere itiraz ederken kimlerden olduğunu belli ediyor o vatansızlar bizim ülkemizde ekmek bulup yiyor Kıbrıs'da bulunan arkadaşlarım var hiç bir zaman Türkiye'ye karşı kin beslemez kin besleyenler kim olduğu gayet belli açık açık konuşacamda uğraşmak istemiyorum .
Avukata gelecek olursak kıbrısda illa aramaya gerek yok youtube'da ehlisünnet tv de adamların röportaj bile yapmasına tahammül edemeyen insanlar var ve bunlar özgürlüğü savunuyor ( ne kadar komik )

verimliyse niye şu an verimsiz. ambargo var. ambargo varsa niye var? demeki diplomatik beceriksizlik plansızlık. daha sayiyim mi? ne ararsan var.. kıbrısta martı bile yok martı :)) musulda kerkükte ise su gibi petrol akıyor ha ne zaman petrolle işleri bitecek o zaman kim alırsa onun olsun derler emin ol ;). şu dünyayı okuyamamaktan daha nekadar küçülecez bilemiyorum osmanlı çokktü türkiye'de ha çöktü ha çökecek ama millet ıslık çalıyor malesef.

Ambargo oldugundan toprak verimsiz oyle mi? Valla hocam siz dunyayi da bu sekilde okuyalim diyorsaniz eger vah ki ne vah.

eşek gezen ada mı.kıbrıs akdenizin orta doğunun adeta uçak gemisidir ingilizler eşek sevdiği için mi o kadar olaya rağmen hala birlik tutuyorlar,israil elektronik üs kuruyor.Şu haliyle Kıbrıs Türkiye için güvenlik meselesi,daha 10-15 yıl önce rum kesimi s300 hava savunma sistemini aldığında neler olduğunu hatırla bir de türk kesimi gibi bir tampon bölgenin olmadığını

üstü nereye kursaydı israil lübnana mı:) veya aksarayın yan sokağına mı? aç bak bakalım bi haritayı çevrsine başka nereye kurabilirmiş ne kurmuşsa artık israil profosörleri dolu burası sanki tek derdi israil türkiye'nin. bu kafayla zati daha çok bölünür ülke malesef.

akdeniz den su hattı götürülüyor kıbrıs ın su sorunu kalmayacak yakında rum kesimini de baya yola getirecek bu durum

Kıbrısta Savaşında Yaşanmış İlahi Olaylar

1 ) Olay 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşanmış. Savaş sırasında bir gün, bizim askerlerden birinin yanına bir başka Mehmetçik gelmiş. Biraz hoşbeşten sonra, ailesine ulaştırması için ona bir mektup vermiş. Bizimki, "Kardeşim savaştayız. Kimin ne olacağı belli değil ki. Belki sen gidersin de, ben kalırım" dese de diğer asker, sürekli, "Hayır sen gideceksin, ben kalacağım," diyormuş. Sonunda başa çıkamayınca razı olmuş. Mektubu götüreceğine söz vermiş. Bir daha o askeri görmemiş. Bi süre sonra da olayı unutmuş.

Savaştan yıllar sonra, askerlikle ilgili eşyalarını karıştırırken bir anda eline o mektup geçmiş. Verdiği sözü tutmamış olmanın rahatsızlığıyla hemen mektubun üzerindeki adrese doğru yola çıkmış. Giderken de, "Döndüyse kendisini görürüm, şehit olduysa ailesine başsağlığı dileyip mektubu veririm" diye aklından geçiriyormuş.

Sonunda evi bulup kapıyı çalmış. Kapıyı açan yaşlı teyzeye, Kıbrıs'ta birlikte savaştıkları oğullarından bir mektup getirdiğini, kendisiyle görüşmek istediğini söylemiş. Kadın şaşkınlık içinde adamı içeri buyur edip kocasının yanına götürmüş. Yaşlı adam olayı dinledikten sonra, "İyi de evladım, bizim Kıbrıs'ta savaşan bir oğlumuz yok ki" demiş. Ardından da diğer odaya gitmiş ve elinde bi fotoğrafla geri dönmüş. Resmi bizimkine göstererek, "Sana mektubu veren bu muydu?" diye sormuş. Bizim Kıbrıs gazisinin gözleri parlamış: "Evet, işte bu askerdi. Ama Kıbrıs'ta savaşan oğlunuz yok demiştiniz." Anne çoktan gözyaşlarına boğulmuşmuş bile. Baba ise başını sallayıp üzüntülü bi sesle, "Evet bu bizim oğlumuz. Ancak Kıbrıs'ta değil, yıllar önce Kore'de şehit oldu" demiş.

2) TANK : Girne Beşparmak dağlarının üzerinde bu savaştan kalma, Türk Ordusu'nun tankı hâlâ hayretle seyredilmektedir. Dünya savaş tarihinin ibret dolu bir tablosudur bu.
Bu tankı buraya çıkaran, onbaşı Gürler ERDAĞ, Er Abdulkadir KURT, Er Recep Doğan YİĞİT'tir.
Birliğin komutanı, tankın sürücüsü kahraman askere;
- Evladım bu tankı buraya nasıl çıkardın? diye sorunca.
Asker;
- Komutanım, o anda gözlerimin önünde engelsiz dümdüz bir yol göründü. Rumlar kaçıyordu, ateş ede ede buraya öyle çıktım.
Komutan mehmetçiğe emreder.
- Tankı indir.
Er cevap verir.
- O yolu görmeden nasıl indireyim komutanım.

Tank hâlâ o dağın zirvesinde durmaktadır. Dünya durdukça da duracaktır.

3 ) Yakıtı Biten Uçak : Dedeşen Köyü’nde 1983 yılında yaşanan bir olay herkesi hayrete düşürür. Sıcak bir ağustos günü köy kahvesinin önünde 27 Gaziantep plakalı bir otomobil durur. Taksiden inen 45 yaşlarındaki bir kişi, kahvede oturanlarla selamlaştıktan sonra çok önemli bir konu hakkında konuşmak istediğini söyler.

Herkes yabancı kişinin etrafında toplanır. Yabancı, Şeyh Ahmet Kebir ve Şeyh Muhammet Kebir adında iki kişiyi aradığını açıklar. Kahvede oturanlar şaşkınlık içinde yabancıya bakar. Çünkü aradığı kişiler, 1920’li yıllarda vefat etmiş ve köylülerin ermiş olarak bildiği kişilerdir. Mezarları ise türbenin içindedir.

Sıcak havada yabancı, buz gibi olur. Bayılacak hale gelir. Dedeşen köylüleri misafire su içirip, yüzüne kolonya sürerler. Yabancı, biraz kendisini toparladıktan sonra buraya neden geldiğini anlatır. “ 1974 Temmuzunda Kıbrıs Beş Parmak Dağları’nın üzerinde uçuyordum. Yakıtımın bitmek üzere olduğunu fark ettim. Geriye dönme hazırlıklarına başlamıştım. İşte tam o sırada sağımda ve solumda başı sarıklı iki kişi ortaya çıktı. Bana ‘Sen görevine devam et. Geri dönme, uçak bizim kontrolümüzde’ dedi. Bir anda uçağın kontrolü benden çıktı.”

Görev başarıyla tamamlandıktan sonra uçak tekrar pilotun kontrolüne bırakılır. Pilota kendilerini Şeyh Ahmet Kebir ve Şeyh Muhammet Kebir olarak tanıtan kişiler ‘Eğer bizi ziyaret etmek istersen biz Ardahan’ın Dedeşen Köyü’ndeyiz’ dedikten sonra ortadan kaybolurlar.

Bu defa donup kalma sırası kahvedekilere gelmiştir. Ağızları açık hikayeyi dinleyen köylüler pilotu alıp türbeye götürürler. Muhtar ve imam da gelerek kurban kesilir, dualar okunur. Köylüler, pilotu evlerinde bir gece misafir ettikten sonra yolcu ederler. (ALINTIDIR)

Bu avukat bayan unutmasınkı Mehmetçık Kıbrıstakı Soydaşlarımız için onların namusu için canı dini için İslam için can verdi şehit oldu

Bu avukat bayan unutmasınkı İslamla uraşan mücadele eden Cenabı Allah ile mücadele eder

Cenabı Allah, insanlara indirdiği mukaddes kitaplar tahrif edilince yeni elçiler göndermiş, fakat Peygamberimiz (sav)'e vahyettiği Kuran'ın kesin olarak kıyamete kadar korunacağını bildirmiştir.

Ambargo oldugundan toprak verimsiz oyle mi? Valla hocam siz dunyayi da bu sekilde okuyalim diyorsaniz eger vah ki ne vah.

ne var kıbrısta menffatimiz o zaman onu söyle? veya ingiltere amerikanın nato sınırını bozmasını gerektirecek ne stratejik önemi var kıbrısın yarısının? bana bunu izah et

üstü nereye kursaydı israil lübnana mı:) veya aksarayın yan sokağına mı? aç bak bakalım bi haritayı çevrsine başka nereye kurabilirmiş ne kurmuşsa artık israil profosörleri dolu burası sanki tek derdi israil türkiye'nin. bu kafayla zati daha çok bölünür ülke malesef.

o kadar boş konusuyorsunki haritaya bakmış yaşın kaç senin,israil in zaten negev çölünde dev gibi sinyal takip merkezi var kıbrıs üssü aşağı yukarı bütün orta ve doğu avrupayı dinliyor

v5pc4.jpg

ne var kıbrısta menffatimiz o zaman onu söyle? veya ingiltere amerikanın nato sınırını bozmasını gerektirecek ne stratejik önemi var kıbrısın yarısının? bana bunu izah et

Bazi seyleri birilerinden duyup ogrenmek yerine biraz acip tarih kitaplarini okuyun lutfen.

o kadar boş konusuyorsunki haritaya bakmış yaşın kaç senin,israil in zaten negev çölünde dev gibi sinyal takip merkezi var kıbrıs üssü aşağı yukarı bütün orta ve doğu avrupayı dinliyor

bak sağda yazıyor yaşım haritadan daha kolay orayı bulmak sorma .

bide bana israilin o dinleme yaptığı bölgeleri haritada gösterimisin hocam. dalga değil bu merak etim. baya derin ve önemli bilgilere sahipsiniz.

---------- Spam Engelliyici 01:05 ---------- Önceki Mesaj 01:03 ----------

Bazi seyleri birilerinden duyup ogrenmek yerine biraz acip tarih kitaplarini okuyun lutfen.

iwocan herşey ortada kıbrısta eşşekten başka bişi yok yılardırda izole yaşoyr ordaki türkler ve tek gelir kaynaklar buna itiraz eden varsa söylesin kumar ve fuhuş. bumu stratejisi türkiyenin?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri