Kıdem tazminatı hakkında bilgili olan var mı ?

severall

Kayıtlı Üye
Bir arkadaşım işyerinden parasını alamıyor.2-3 aydır ödemiyorlar.7 yıldır aynı yerde çalışıyor ve emeklilik yaşını şubatta dolduruyor ağustosta dışardan prim ödeyerek emekli olacak.Bu durumda 15 Yıl 3600 Gün Prim Şartı ile istifa ettiğinde kıdem tazminatı alabiliyor mu ?

Bir arkadaşım işyerinden parasını alamıyor.2-3 aydır ödemiyorlar.7 yıldır aynı yerde çalışıyor ve emeklilik yaşını şubatta dolduruyor ağustosta dışardan prim ödeyerek emekli olacak.Bu durumda 15 Yıl 3600 Gün Prim Şartı ile istifa ettiğinde kıdem tazminatı alabiliyor mu ?

internette örnek dilekçe v.s var hocam ben şahsen yaş dolmadan istifa edip aldım ; ben çalışmayıp evde yaşımı doldurmayı bekleyeceğim v.s gibi bir dilekçe yazmıştım ve sgk 'dan belge alıp eklemiştim, 3600 günü doldurduğuma dair .. ödemiyorlarsa ihtar çektirmesi v.s lazım

Son düzenleme:
internette örnek dilekçe v.s var hocam ben şahsen yaş dolmadan istifa edip aldım ; ben çalışmayıp evde yaşımı doldurmayı bekleyeceğim v.s gibi bir dilekçe yazmıştım .. ödemiyorlarsa ihtar çektirmesi v.s lazım

Yani kıdem tazminatı almaya hakkı var değil mi

Yani kıdem tazminatı almaya hakkı var değil mi

ben aldım hocam 21 yıl olarak 3600 günü doldurduğum için; istifa ettim ve aldım örnek dilekçeler araştırırsanız var internette, ödenmediği taktirde ihbarname v.s çekilmesi gerekiyor ama ben kamu kurumundan aldım özel şirketler belki uğraştırabilir ama sonuçta alabilir hakkı var

işveren tarafından haklı nedenlere dayalı olarak işi bırakıyorsa kıdem-ihbar alabilir. bunun için noterden ihtarname çekmesi gerekiyor. orada maddeler hakkında yardımcı olurlar. farklı türlü olarak kendi isteği rızası ile istifa ettim derse, ne kıdem ne ihbar alamaz... Aynı biçimde işsizlik maaşınada hak kazancaktır. onuda alabilir +8 ay kadar alacak tahminen.

İş iyilikle halledilmiyorsa, ilk gideceği kurum, resmi başvuru yapacak ise yani bir dilekçe ile bölge çalışma müdürlüğü olmalı... en iyi çözüm mercidir. işverenle diyalak yapar, ilk işlemlerde resmi ve cezalık durum oluşturmaz yani. çözüm için iyidir.

1 yıl lık kıdem ortalama, 1 aylık maaşın brut turatı kadardır ( ocak 2018 maaşı zamlı olacağından avantajı vardır) en son alınan maaşın brütü kadardır.

Bahsettiğiniz emeklilik kısmi emeklilik maaşı olur, ama en düşük emekli maaşı rakam ve katsayıları değişebilir emin deilim. emeklilik için ise, sgk genel müdürlüğüne gidip günlerini toplatması, yada e develt şifresinden günlerini netleştirmesinde fayda olacaktır.
işçi işyerinden çıkarken ona + buna zart zurt imza atmamalıdır. (yinede çıkıştan 1 ay kadar atılan tüm resmi belgeler, imzalar işçi-işvren uyuşmazlıklarından hukumsuz sayılmaktadır) iş kötü ye mahkemeye giderse yani.
en son bürüt maaşınıa göre kıdem-ihbar hesap eden siteler programlar internette mevcuttur .(kıdem e malum yemek, ezak, yol, vb. verilen yardımlarda dahildir, bazı çalışanlar bunu bilmez, yararlanıyorsa tabi)

""15 Yıl 3600 Gün Prim Şartı ile istifa ettiğinde kıdem tazminatı alabiliyor mu ? "" emekli olacakmı ? yıl+yaş+prim tamam, emekli olucak ise, İŞÇİ SGKDAN YAZI alır ve işverene ilgili yazıyı verir.... işveren muhasebesine iletilmesi gerekir.
Yine en iyisi sgk ya gidip durumunu ve günlerini, sorgulatıp bie masa memuru ile görüşmek en garantisi olcaktır. devamlı yasalar ve uygulamalar değişiklik göstermektedir.

net bilgiler yazarsanız sizlere net ve güncel bilgi sağlayabilirim. pm den de olur.

Son düzenleme:

Asgari Ücret Ödemesi Bankaya Yatıyor mu?

Edit: "istifa eden işçinin kıdem tazminatı alabilmesi için farklı durumların varlığından da söz edilebilir. Örneğin, 15 yıllık sigorta süresini doldurmuş ve 3600 gün çalışmış olan kişiler kıdem tazminatı alabilmektedir. Ya da iş akdini haklı bir nedene dayandırarak istifa etmiş kişiler de kıdem tazminatı alabilirler." Diye Belirtmişler...

Son düzenleme:
Evet bankaya yatıyor ağustosta emekli şubatta emeklilik yaşını dolduruyor

Daha Önce Çalışmış Olduğum Şirkette Bir Abimize Ödemiştik. Yine de Mevzuatlar Çok Sık Değiştiğinden Sen Bence Kimsenin Lafına Bakma. Alo 170 veya En Yakın İşkura Gidip En Doğru Bilgiyi Alabilirsin. Hatta Haklıysanız Siz Hiç Birşey Yapmıyorsunuz 170'e Bildiriyorsunuz O Kayıt Alıyor. Sizin Yerinize İşlemleri Takip Ediyor. Naçizane Fikrim Teoride Alırsınız ama Pratikte Maaşı Ödemeyen Adam Kıdemi Öder mi? :) Banka Haricinde Elden Alınan Para için Herhangi Bir Makbuz veya Bodro İmzalanıyor muydu? Şayet Öyle Bir Durumda Firmanın İpini Rahatlıkla Çekersiniz. Bir İhbarınız Yeter...

hocam şunu ben yaşı yakında dolacak dediğiniz için yazmadım ama yanlış hatırlamıyorsam 1998 den önce sigorta başlangıcı olması lazım . bunuda dikkate alın

Tamam hocam zaten 85 girişli.Maaş alamıyor en azından kıdem tazminatı alıp çıksın çok uğraşacak belki ama alır inş

---------- Spam Engelliyici 21:53 ---------- Önceki Mesaj 21:50 ----------

Daha Önce Çalışmış Olduğum Şirkette Bir Abimize Ödemiştik. Yine de Mevzuatlar Çok Sık Değiştiğinden Sen Bence Kimsenin Lafına Bakma. Alo 170 veya En Yakın İşkura Gidip En Doğru Bilgiyi Alabilirsin. Hatta Haklıysanız Siz Hiç Birşey Yapmıyorsunuz 170'e Bildiriyorsunuz O Kayıt Alıyor. Sizin Yerinize İşlemleri Takip Ediyor. Naçizane Fikrim Teoride Alırsınız ama Pratikte Maaşı Ödemeyen Adam Kıdemi Öder mi? :) Banka Haricinde Elden Alınan Para için Herhangi Bir Makbuz veya Bodro İmzalanıyor muydu? Şayet Öyle Bir Durumda Firmanın İpini Rahatlıkla Çekersiniz. Bir İhbarınız Yeter...

Yarın işkurla, alo 170’e de bakarız hocam sağolun.Maaş vermiyorlar boş yere çalışıyor 3 aydır.Güç bela bir şekilde tazminat almak için uğraşır artık başka yolu yok zaten dırum her türlü kötü

Tamam hocam zaten 85 girişli.Maaş alamıyor en azından kıdem tazminatı alıp çıksın çok uğraşacak belki ama alır inş

---------- Spam Engelliyici 21:53 ---------- Önceki Mesaj 21:50 ----------

Yarın işkurla, alo 170’e de bakarız hocam sağolun.Maaş vermiyorlar boş yere çalışıyor 3 aydır.Güç bela bir şekilde tazminat almak için uğraşır artık başka yolu yok zaten dırum her türlü kötü

170'e Durumunuzu Anlatın Oradaki Uzmanlar Sizi En Doğru Şekilde Yönlendirir. Alıp Almayacağını veya Hangi Şartlar Altında Aldığını veya Firma Ödeme Yapmıyorsa Hangi Yollara Başvurmanız Gerektiğini Anlatır. Başvurunuz İhbar Niteliğinde Olmasın Yanlız. Yoksa Şirkete Müfettiş Yollarlar..

dırek ıstıfa etmesın!
oncelıkle maasının kac aydır odenmıyorsa bununla ılgılı neden odenmedıgının bılgısının verılmesını ve bırıken tutar ve faızıyle bırlıkte maasının odenmesını ıstedıgı bır dılekceyı calıstıgı yere versın verdıgıne daır bır evrak ımza vs alırsa daha ıyı..
daha sonra odenmezse buna ragmen bıldıgım kadarıyla ıstıfa ederse kıdem tazmanıtaını alaıblır.. genede bır sgk kurumuna gıdıp bır memurla gorusmenız daha net bılgı almanızı saglar hocam

dırek ıstıfa etmesın!
oncelıkle maasının kac aydır odenmıyorsa bununla ılgılı neden odenmedıgının bılgısının verılmesını ve bırıken tutar ve faızıyle bırlıkte maasının odenmesını ıstedıgı bır dılekceyı calıstıgı yere versın verdıgıne daır bır evrak ımza vs alırsa daha ıyı..
daha sonra odenmezse buna ragmen bıldıgım kadarıyla ıstıfa ederse kıdem tazmanıtaını alaıblır.. genede bır sgk kurumuna gıdıp bır memurla gorusmenız daha net bılgı almanızı saglar hocam

Firma Diyecek ki "Yoo Ben Maaşını Ödüyorum. Aha da Banka Dökümleri" :)

3600 olayı çalıstığım işyerındekı bir arkadaşın arkadası tazmınat almak ıstemıs 3600 gun muhabettınden ama işyerı gıt mahkemeye ver demiş tazmınatI vermıyormus Bugun aramızdakı sohbetde konusu geçmişti Edit Ben çok işyerınde çalıştığım ıcın biliyorum kurumsal fırmalar dısında tazmınat almak çoğu yerde zor bir ara devlet her ay tazmınatları bir fonda biriktirecek diyorlar idi Bu tazmınat olayı olmassa işveren ıscıyı tutmak için yuksek ucret oder bence tazmınatı olmayan adam herşeye kolay kolay eyvallah demez

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri