hocam ben kilo verdirmez dememiştim aslında yanlış anladınız.
içerisinde ki maddelere baktığımda yüksek obezler için geliştirilmiş enzimsel maddeler oldugunu gördüm. bu maddeler iştah kapatır. yanında protein ve fruktozla desteklemişler.
size satıcı sanırım bir kaç öneride bulunuyor sütle için vs vs. toplam vucudunuz için ideal olan kalorinin altında kalori alıyorsunuz ve doğal olarak vucut yağı yakıyor. ve yağ düşüşü oluşuyor.
içerisinde ki protein ile yaklasık 3-4 haftalık kas artışı gözlenir zaten genel sporcu diyetlerinde çalışmaya baslandıktan ilk 3-4 hafta protein agrılıklı diyet sonra alıstırmalar ve musabakalar yaklastıkca karbonhidrat agırlıklı diyetlere geçilir.
Asıl sıkıntıya gelelim.
herbalife meselesi.
satan kim? 6 sene tıp eğitimi almış bir doktor mu? 4 sene beslenme eğitimi almış diyetisyen mi? Yada sağlık bilimleri üzerine yüksek lisans yapmış ünvana sahip bir kişi mi? Yada parayı görüp kendine yaşam koçu diyen zayıflatıyor bu cok yararlı diyen ayşe abla mehmet abi mi?
iş burada değişiyor satıcılara bakıyorum. hiç biri ne doktor ne diyetisyen? adam tartıdan çıkan sonucları okumayı öğrenip senin su değerin normal kas değerin iyi diyebiliyor. bunu zaten lise de eğitim almış bir genç dahi söylebilir.
Asıl mesele sağlık. üstüne basarak söylüyorum sağlık.
bu yaşam koçu sizin kan değerlerinizi okuyabiliyor mu ast alt keton ldh smh k+ p H1a1c vs vs değerlerinizi okuyabiliyor mu?
Şimdi demişsiniz ki hocam düşen yağ değeri yükselen kas. Ah keşke herşey bu kadarla sınırlı kalsa.
Size demiş ki sıvı ağırlıklı beslen bunun nedeni uyumsuz protein ve fruktoz oranı. Böbrek ve karaciğerden kolay atmanız için. Bunu uygulamadıgınız da ileride sorunlar cıkacagını bildikleri için uyarmıslar ve diyete eklemişler bu iyi olmus. ama bu yaşam koçu sizin böbreğiniz de ki akut hastalığı karaciğerde hepatitin olup olmadıgını bilmemesine ragmen kalp damarda sıkınjtınızın olup olmadıgını bilmemesine ragmen veriyor kullan diyor ve sizin gördüğünüz şey sadece zayıflamak yağ atımı.
sağlık şahsen kolay kazanılmıyor. Hastane de bu ilaçlardan bize gelen gerçekten cok fazlalaştı. Şahsen benim en çok gördüğüm sıkıntı kadınlarda menturasyon bozukluğu regl sıkıntısı ve yumurtalıklarda kist vs
erkeklerde karaciğer yağlanması insulin direnci ve hepatit olusumları. Şimdi diyebilirsiniz siz bende bu hastalıklar yok olacagını zannetmem çevrem de kullanan cok insan var tek bir kişide bile bunları görmedim vs. Her bireyin vucudu kendine özel oldugunu unutmayın ürünün herkeste farklı etkiler olusturabileceğini kesinlikle unutmayın.
2. diyeceğim şey
Örneğin sigara
içinde nikotin bulunuyor. Nikotin iştah kapatıcı ve metobolizmayı hızlandırıcı bir madde. Siz zayıflamak için sigara içiyorsunuz ve gerçekten de ciddi kilo verenler çıkıyor sigarayla hatta ortalıkta çok fazla insan sigarayla zayıfladıgını gerile gerile anlatıyor. Bırakınca kilo alımının baslıca nedeni de budur aynı zamanda! Ama bakıyorsunuz 20 sene sonra Akciğer kanseri- nefes darlığı- midede ülser vs vs bu ürünler de aynı mantıktır. Size ne zaman etikisinin olacağını bilemezsiniz. Zaten kesin kanıtlanmamıs fDa;(
bakınız) dan sağlık bakanlıgından geçmemiş bir şeyi vucudunuza alabiliyorsunuz.
Tarım ve Köyişleri onaylı bir madde zaten bu madde onaylanmasa türkiyede satılamaz ki tarım ve köyişleri her şeye onay veriyor. sağlığa bakma vs yok testlerinde. Ve ürünü dünya çapında araştırdıgınız da bir çok davasının oldugu görülüyor. bu bile şaibeli olaylar arasında.
----
Doğal olarak yetişen bu kadar sebze meyve et süt varken neden bir kimyasal maddeyi vucudunuza sokuyorsunuz ki? Örneğin ek vitamin desteklerinin kanser yapıcı oldugu ortaya cıktı. Vitamin ya bunlar besin değiller enerjileri yok sadece enzim aktiviteleri için kofaktör görevi görüp enzimi aktif hale getiriyorlar. vucut için yararlı görünen bir şey. (Bilimsel makaleyi bulunca ekliyeceğim)
Besinlerin kaliteleri vardır. Protein kaliteleri Cho kaliteleri Yağ kaliteleri.
Siz neden en kaliteli proteini cho ve yağı almak yerine kimyasal kalitesiz bir proteini alasınız ki?
----
Biraz daha araştırınca bu şirketin tamamen bir saadet zincirine dönmüş oldugunu gördüm. İş sağlıktan çıkmış tamamen ticarete dönmüş bu da eksi yönlerinden bir tanesi.
---
Son olarak hocam ben stajer diyetisyenim zamanım artık hastane de geçiyor. Yani burda durduk yere bir firmayı neden karalamak istiyeyim sadece sizin sağlıgınız acısından kötü olabileceğini yazdım art niyet yada kötü bir yorum olarak görmeyin. Umarım sağlıkla zayıflarsınız. Bir gün içhastalıklarına gidip kan tahlillerinizi ölçtürmenizi öneririm. Yağ düşerken kolestrol vs değerler yükselebilir. Damar yağ oranı artabilir. Kalp damar tıkanıklığı yapabilir. Diyetisyenler bunları genelde dikkate alır ve diyeti belirli haftalar değiştirirler.
Birde tanita ile ölçüm yaptırdıysanız ve kan tahlillerini atarsanız hocalarıma ayrıntılı okutabilirim. Staj yaptıgım yer üniversite hastanesi yanında çalıştıgım hocalar 30-40 senedir bu işi yapan akademik ünvan sahibi insanlar.
Bu yazıyı da hocam size değer verdiğim için onlara danısarak yazıyorum
Umarım dikkate alırsınız
iyi günler