Koronavirüs Salgını - Tek Konu

(Kovid-19) salgınında, son 24 saatte 5 bin 328 kişi daha yaşamını yitirirken toplam can kaybı 75 bini geçti. Küresel pandemide toplam enfekte sayısı ise 73 bin artarak 1 milyon 347 bine ulaştı.

Koronavirüs salgınının başlangıç noktası olan Çin'de hayat normale dönüyor. Ocak ayından bu yana ilk kez hiçbir ölümün yaşanmadığı ülkede film ve dizi çekimleri yeniden başlıyor.

-

Çin yavaş yavaş sokağa çıkma yasaklarını kaldırmaya başlıyor.
Wuhan'da yarından itibaren şirketlerin üretime geçeceğini söylemişlerdi bakalım oda başlayacak mı?
Çin'e ülke dışından kara, deniz, hava yolu trafiği tamamen kapalı.
Hiçbir şekilde araç giri çıkışına izin verilmiyor vede başka ülkelerden insan girişine.

Salgının bir şekilde kontrol altına alınmasından sonra Batılı devletler Çin'den Tazminat almaya çalışacak.
Salgını daha önce bildirmedikleri için.

Koronavirüs salgınının başlangıç noktası olan Çin'de hayat normale dönüyor. Ocak ayından bu yana ilk kez hiçbir ölümün yaşanmadığı ülkede film ve dizi çekimleri yeniden başlıyor.

-

Çin yavaş yavaş sokağa çıkma yasaklarını kaldırmaya başlıyor.
Wuhan'da yarından itibaren şirketlerin üretime geçeceğini söylemişlerdi bakalım oda başlayacak mı?
Çin'e ülke dışından kara, deniz, hava yolu trafiği tamamen kapalı.
Hiçbir şekilde araç giri çıkışına izin verilmiyor vede başka ülkelerden insan girişine.

Salgının bir şekilde kontrol altına alınmasından sonra Batılı devletler Çin'den Tazminat almaya çalışacak.
Salgını daha önce bildirmedikleri için.

Vahşi hayvan tezgahlarını bile yeniden açmaya başlamışlar. Şaka gibi :) Dünyayı mahvettiler ********ler. Şimdide hiç bir şey olmamış gibi normale dönüyorlar. Wuhan denen yeri birileri haritadan silmeli.

bu çin salağı boş gösteriş yapıyor ama asıl büyük 2. dalga daha gelmedi. böyle salakça gösterişlerle 2. büyük dalgaya davetiye çıkarıyor. bence türkiye çin'e ve çin'le bağlantısı olan bütün ülkelere uzun bir süre seyahat yasağı koymalı .

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Böbrek taşı ağrısından bayılan bile gördüm, çok berbat bişey. Sana bişey olmaz ama sen ne olur ne olmaz, kendini evdeki büyüklerinden izole et.

hocam 2 gün agrım geçer gibi oldu bugün sabah yataktan yine acı ile kalktım direk acile gidip igne vuruldum hocam siz yaşadınız herhalde nasıl geçti ve kaç gün sürdü yarın mecburen devlet hastanesine gidicem boyutuna bakmamız lazım eger taş büyükse düşmezmiş

hocam 2 gün agrım geçer gibi oldu bugün sabah yataktan yine acı ile kalktım direk acile gidip igne vuruldum hocam siz yaşadınız herhalde nasıl geçti ve kaç gün sürdü yarın mecburen devlet hastanesine gidicem boyutuna bakmamız lazım eger taş büyükse düşmezmiş

2 hafta önce abim de vardı 2-3 gün ağrılı oldu sonra dan ağrısı geçti sanırım taş küçük olduğu için böyle oldu

geçmiş olsun hocam

Ben değilde arkadaşım yaşadı. Hiçbirşeyi yokken, arabadan inerken sırtını tutup bağırarak yere düşüp bayılmıştı. Biz vuruldu sanmıştık, sonradan öğrendikki 2 cmlik böbrek taşı varmış. Ultrasonla taşın boyutunu öğrenmen lazım. Büyük taşlar kendiliğinden düşmez. 2cmden küçük taşları ameliyeta gerek kalmadan ses dalgasıyla kırıyolar. 2cmden büyük taşlar için ameliyat gerekiyo. Eğer yarım cm.den küçükse bol sıvı alıp fazla hareket edersen kendiliğinden düşebiliyo.

Vaka sayısı iç açıcı değil , test olan her yüz kişiden 17 sinin test pozitif çıkmış

Ülkerler kendi aralarında maske el koyarken. Türkiye Cumhuriyeti yardımda bulundu.

ingiltere_5802.jpg

Pazartesiye bir not bırakayım ; Cuma gecesi (10 Nisan) dışarı çıkan arkadaşlar, kesinlikle iş-ölüm harici dışarı cıkmasınlar çünkü o geceki temaslardan dolayı riskli durumdalar.

Çok şükür işler iyiye gidiyo, yayılma hızı düşüşe geçmiş. Tedbiri elden bırakmayalım. Bi rahatlama geldi diye sokağa çıkmayalım.

co1BYM.png

Türkiye'de 18 Nisan'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 121 artarak 1890'a yükseldi.

1 haberde okumuştum 23 Nisan tatiliyle hafta sonunu birleştirip 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir diye.

Gözümüz aydın iyileşen sayısı günlük vaka sayısını geçti.

M9nfnh.png

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri