KPSS Tavsiyeleri

Dersaneye gitmeye gerek yok. Para tuzağı kesinlikle. 2 yıl kursa gitti arkadaşım ve kazanamadı. Sonra kursa gitmeyip kendi evde hazırlandı, kazandı. Evde cd izliyordu sadece. Kısacası kesinlikle dersaneye gitme.

Hocam kesinlikle gitme demişsinde. Kişiden kişiye değişir bu durum. Adam herhangi bir öğretmene gerek kalmadan konuyu anlayabiliyordur. Veya disiplinlidir video izlerim konuyu okurum hergün der yapar. evde çalışıp kazanan arkadaşım da var. Yalnız ben kendimi biliyorum evde kalırsam yt ve online oyunlar yüzünden çalışamam. Kendimi dizginleyemem. Dersaneye yazılma sebebimde bu. Allaha şükür bir aylık kazancım tüm parayı ödememe yetiyor. Önlisans 2012 mezunuyum. Daha 22 yaşındayım özel sektörde 1 yıl çalıştım. ilk 6 ay maaş aldım. Son 4 ay alamadım. Arada parça parça aldım. Şuan adamla mahkemelik olduk. Şirkette 4 kişiydik maaş alamayan olarak. Zor durumlar yaşadım youtube olmasaydı nolurdu bilmiyorum. Bunları yaşayınca bir de arkadaşlarımın kpss yi kazanıp işlerinin rahatlığını anlatınca gidip yazıldım kursa.
[MENTION=1316]Alex[/MENTION] hocamın da dediği gibi mesai saatleri internete ayıracak vakte çok uygun.

bende üni. son bu sene lisansdan girecem kpss ye ama gel görki ne çalışma isteği var ne bişey, sabahtan beri bir kalkayım ders çalışayım diyorum ama nafile yapamıyorum :/

KPSS A'ya hazırlanmak tam bir eziyet.

GKGY + Alan Dersleri ( inanılmaz zor )

Burdan aldın diyelim 80 :) bitti mi hayır

Kurumların yazılı sınavları var hadi diyelim onu da geçtin :)

Oleyy memur oldum yavaşşş ol hadi bakalım bir de mülakat :)

Elenmek için çok imkan var yani ibretlik bir süreç

Artık 80'ler Türkiye'sinde yaşamıyoruz işime garantiye almak için güzelim gençliğimi hayatım boyunca 2000-3000tl alacağım diye heba edip 30-40 yaşımda bu günleri özlemek istemiyorum. Sabah akşam işe git gel başka hiç bir şey yapma gezme görme sürekli hizmet et hayat akıp gitsin bu mudur yaşam? Koca dünyada sadece 80 milyonluk ve durumu günden güne kötüye giden bir ülkeye hizmet etmek sizce mantıklı mı? Şu ülkede üniversite mezunu olup emeğinin hakkını alan mutlu mesut yaşayan bir kişiye rastlamadım. Tek bildiğimiz tek bize öğretilen geleceğimizi garantiye almamız gerektiği. Hayata bir kere geliyoruz ve robot gibi yaşamaktansa hayatın güzelliklerini görmeyi tercih ederim.

80 ler Türkiye'sinde yaşasaydın belki içinde bulunduğun durumu bu kadar kötülemezdin.
İş evlilik falan olunca insan mecburen robotlaşıyor.
Robotlaşmanın tek sebebide sorumluluk.
Senin bu dediklerin afedersin anca hovardalıkla olur.
Üniversite mezunu olupta emeğinin hakkını alan bir dünya insan var. Baktığın pencereye bağlı bu durum.
Kendini geliştirmeye tenezzül etmeyen içi boş mezunlarıda kimseye örnek gösterme.
Memur olarak ta hayatın güzelliklerini görebilirsin.
Öğretmen olduğunu düşünsene;
Hafta sonların tatil, yazın en az 2 ay tatil, 3 milyara yakın para, ek olarak ta yt işini yaparsın hala yaşarsa, tatil zamanlarında da gez toz.
Memur gezemez dünyanın güzelliklerini göremez diye bir şey yok.
Yakın çevremde örneklerini bolca görüyorum.
Dediğim gibi baktığın pencereye bağlı.
Bende hükümete kızgınım ancak objektif olmak lazım biraz.
Bütün gün kıçımızı çatıp pc başında oturuyoruz.
Kim ne diyor bize? Kimse.
Demek ki o kadar da acınacak halde değiliz.

Artık 80'ler Türkiye'sinde yaşamıyoruz işime garantiye almak için güzelim gençliğimi hayatım boyunca 2000-3000tl alacağım diye heba edip 30-40 yaşımda bu günleri özlemek istemiyorum. Sabah akşam işe git gel başka hiç bir şey yapma gezme görme sürekli hizmet et hayat akıp gitsin bu mudur yaşam? Koca dünyada sadece 80 milyonluk ve durumu günden güne kötüye giden bir ülkeye hizmet etmek sizce mantıklı mı? Şu ülkede üniversite mezunu olup emeğinin hakkını alan mutlu mesut yaşayan bir kişiye rastlamadım. Tek bildiğimiz tek bize öğretilen geleceğimizi garantiye almamız gerektiği. Hayata bir kere geliyoruz ve robot gibi yaşamaktansa hayatın güzelliklerini görmeyi tercih ederim.

sen gir bakalım üniversiteye bitir falan sonra sektörleri gör sonra konuşuruz:D

Heryerde robot gibi çalışacaksın zaten özel sektörü nasıl düşünüyorsun bilmiyorum,insanı mutlu eden işi falan olmaz sana söyleyim,hobilerin olur kendinle vakit geçirdiğin şeyler olur yoksa memurlukmuş,özel sektörmüş aynı b.kun laciverti memurlukta bari herşey stabil .Al iki arkadaşım var odtü elektrik-elektronik mezunu ikiside,birkaç yıl özel sektörde çalıştılar şimdi biri savunma sanayi müsteşarlığında memur diğeri rusyada yelkenli dersi falan veriyor haybeye mi okudular türkiye nin en iyi bölümünde,sen varsayım konuşuyorsun ben gördüğümü söylüyorum memurluk şu anda gayet mantıklı bir seçim.

80ler türkiyesinde yaşamıyoruz demişsin ya tamda o yüzden işte memurluk revaçta o zaman ticaret yapardın başka şeyler yapardın en azındna para kazanırdın alım gücü vardı işler dönüyordu.Hayatın boyunca garanti 2000-3000 lira almak öyle basit birşey değil sana söyleyim yalnız.milyarder adamlar bile emekli oluyor sgk dan bazı şeyleri güvene almak önemli hayatta.

Sen memur ol yandan yine çalış youtube yada başka işlerde bundan iyisi mi var.

Eğer kendiniz düzenli çalışabilirseniz dersaneye gerek yok yargı,pegem,ihtiyaç kaynak alıp çalışabilirsiniz. Fakat düzenli çalışmak istiyorsanız dersaneye gidin ne duysanız orda kardır sizin için. Bende Alan GK-GY - Eğitim sınavlarına gircem dersane bile yetmiyor :D

sen gir bakalım üniversiteye bitir falan sonra sektörleri gör sonra konuşuruz:D

Heryerde robot gibi çalışacaksın zaten özel sektörü nasıl düşünüyorsun bilmiyorum,insanı mutlu eden işi falan olmaz sana söyleyim,hobilerin olur kendinle vakit geçirdiğin şeyler olur yoksa memurlukmuş,özel sektörmüş aynı b.kun laciverti memurlukta bari herşey stabil .Al iki arkadaşım var odtü elektrik-elektronik mezunu ikiside,birkaç yıl özel sektörde çalıştılar şimdi biri savunma sanayi müsteşarlığında memur diğeri rusyada yelkenli dersi falan veriyor haybeye mi okudular türkiye nin en iyi bölümünde,sen varsayım konuşuyorsun ben gördüğümü söylüyorum memurluk şu anda gayet mantıklı bir seçim.

80ler türkiyesinde yaşamıyoruz demişsin ya tamda o yüzden işte memurluk revaçta o zaman ticaret yapardın başka şeyler yapardın en azındna para kazanırdın alım gücü vardı işler dönüyordu.Hayatın boyunca garanti 2000-3000 lira almak öyle basit birşey değil sana söyleyim yalnız.milyarder adamlar bile emekli oluyor sgk dan bazı şeyleri güvene almak önemli hayatta.

Sen ol memur yandan yine çalış youtube yada başka işlerde bundan iyisi mi var.

Hocam yalnız sanki yanyana oturmuş, danışıklı dövüş yapıyor gibi yazmışız ha. :)
Aklın yolu 1

[MENTION=1409]Dasboot[/MENTION] aynen katılıyorum, elinde aylık 2500-3000 TL'lik emniyetin olsun, isterse youtube bütün kanallarını kapasın insan stres olmaz en azından aç kalmaz insan, kimseye muhtaç olmaz. Ancak sırf internete bağlayınca kazancı her sabaha diken üstünde uyanırsın. Yani Meslek + youtube en mantıklı seçim bence de.

Formülü açıklıyorum;
Kpss+Özgün = Düzenli gelir :D
Eee noldu benim tavsiyeler. :)

[MENTION=1409]Dasboot[/MENTION] aynen katılıyorum, elinde aylık 2500-3000 TL'lik emniyetin olsun, isterse youtube bütün kanallarını kapasın insan stres olmaz en azından aç kalmaz insan, kimseye muhtaç olmaz. Ancak sırf internete bağlayınca kazancı her sabaha diken üstünde uyanırsın. Yani Meslek + youtube en mantıklı seçim bence de.

Mevzu o zaten hocam,ister youtube ile uğraş başka işle sabit gelir şart.ya aslında kısacası ben bakarım rahatıma memurluk rahat taamm mı:D

Hocam kesinlikle gitme demişsinde. Kişiden kişiye değişir bu durum. Adam herhangi bir öğretmene gerek kalmadan konuyu anlayabiliyordur. Veya disiplinlidir video izlerim konuyu okurum hergün der yapar. evde çalışıp kazanan arkadaşım da var. Yalnız ben kendimi biliyorum evde kalırsam yt ve online oyunlar yüzünden çalışamam. Kendimi dizginleyemem. Dersaneye yazılma sebebimde bu. Allaha şükür bir aylık kazancım tüm parayı ödememe yetiyor. Önlisans 2012 mezunuyum. Daha 22 yaşındayım özel sektörde 1 yıl çalıştım. ilk 6 ay maaş aldım. Son 4 ay alamadım. Arada parça parça aldım. Şuan adamla mahkemelik olduk. Şirkette 4 kişiydik maaş alamayan olarak. Zor durumlar yaşadım youtube olmasaydı nolurdu bilmiyorum. Bunları yaşayınca bir de arkadaşlarımın kpss yi kazanıp işlerinin rahatlığını anlatınca gidip yazıldım kursa.

@Alex hocamın da dediği gibi mesai saatleri internete ayıracak vakte çok uygun.

Doğru, kişiden kişiye değişir. Evde olursan, YT yüzünden çalışamazsın. Bu YT zaten öğrenciler için çok tehlikeli. Derse kendini veremiyorsun ki. Acaba kanala bir şey oldu mu, ne kadar kazandım, düşüş var mı, videolarda sorun var mı vs. :)
Açıkcası Yt ile uğraşan adamın sınavlarda başarılı olacağını hiç sanmıyorum. %1 belki.

Uzaktanegitim.gen.tr ile etkileşimli uzaktan eğitime kayıt olabilirsin. Dersane tadında evinden katılacağın bir eğitim sistemi.. İhtiyaç akademiye ait..

Tavsiye ederim..

Dersanenin faydası tartışılmaz.. Özelikle bu piyasada olan birinin evde pcden uzak yalnızca ders çalışması zordur. Ayrıca vereceğiniz paradan dolayı mecburiyet hissedeceksiniz. Bunlar ders çalışmanızı sağlar.

Kitap alayım ders çalışayım ile bu saatten sonra zor.. Lise düzeyinde atanmak gerçekten zor. Meslek lisesi değil ise 90 bile yeterli olmuyor.. Ön lisans da biraz daha avantaj olabilir ama bölümünüze göre değişir..

Orta ögretimden umudunu kes .sağlıkcı yada ilahiyatçı degilsen çok zor.üni.de matematik ögr.son sınıfta okuyan senle gelip aynı sınava giriyor.dolayısıyla 95alamazsan yerleştirme zor.

Orta ögretimden umudunu kes .sağlıkcı yada ilahiyatçı degilsen çok zor.üni.de matematik ögr.son sınıfta okuyan senle gelip aynı sınava giriyor.dolayısıyla 95alamazsan yerleştirme zor.

O kadarda değildir yahu. :)
Ben 74 puanla bile ortaöğretim kpss den nihai listeye girdiğim oldu.
Mülakata gitmedim o ayrı.
Benim alanım, lisedede ünidede Elektrik Elektronik.
O yüzden kendi dalımızda seçim yaparsam 85 bile iş yapabilir.
Hedef 85+

Bir arkadaşım söyledi lise mezunlarına bu sene kpss sonmuş sanırım. Eğer öyleyse lise mezunları abanır bu sene onlara daha zor olur diye düşünüyorum. Kesin bir bilgim yok yalnız.

düz lise mezunu orta ögretimden memur olması o kadarmı zor.

Bir arkadaşım söyledi lise mezunlarına bu sene kpss sonmuş sanırım. Eğer öyleyse lise mezunları abanır bu sene onlara daha zor olur diye düşünüyorum. Kesin bir bilgim yok yalnız.

Bir bilgim yok güncel durumla ilgili ancak o muhabbet yıllardır dönüyor.
Kaldırılacağını sanmıyorum.

sinavo.com online test merkezi gibi bu sene açıldı seneye kesin paralı olur şuan için gk-gy için bence süper bi platform gözden geçirin derim.

Hocam sizi bu türk konularda sürekli bu çıkışlarınızla biliyorum ileride ne mesleğe sahip olacağınızı çok merak etmekteyim.

Aynen, bende çok merak ediyorum.

Ayrıca 70 li 80 li yılları görmeden günümüzde 85 doğumlu ve sonrası insanların siyaset yapmasını da doğru bulmuyorum. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri