KPSS Tavsiyeleri

flypow3r

Kayıtlı Üye
Esselamun Aleyküm Cemaati ytpara :)

Arkadaşlar, abiler, kısmetse bu sene kpss ye gireceğim.
Pek önem vermediğim için geçen sene 74 gibi bir puan aldım.
Haliyle hiçbiryere giremedim.
Bir kaçtane soru bankası ve fasikül deneme kaynaklarım var onları sonra saklamayı planlıyorum.
Şimdi sizden ricam,
KPSS nin tüm konularını mümkün olabildiğince özet şeklinde anlatan,
Online konu anlatım videoları tavsiyelerinizi bekliyorum.
YT kanalı olabilir, bir internet sitesi olabilir size kalmış.
Ama, ricam "mutlaka bu kaynaktan çalış" diyebileceğiniz kaynakları önermeniz.
Çünkü bende az çok araştırma yaptım.
Daha iyi tavsiyeleriniz olabilir diye açtım konuyu.

Şimdiden öneri yapan, yapmayan herkese teşekkürler...

Pardon beyler,
Ortaöğretim ve önlisans ikisinede gireceğim. İlk mesaja ekliyorum.
GK GY yani.

Lisans mı önlisans/ortaöğretim mi. Kursa gitme gibi bir imkanın yok mu. 600-800 arası fiyatlarla kayıt olabiliyorsun. Ben de geçen sene çalışmadan girdim 70 aldım. Dün karacan a yazıldım 800 liraya. önlisans mezunuyum. Evde çalışamayacağımı bildiğimden yazıldım. yoksa yapılmayacak şey değil.

memurlar.net e girmeni tavsiye ederim orda herşey detaylı şekilde konuşuluyor.

2014 Türkiye'sinde kpss öyle mi? Hedeflerini gözden geçirmeni öneririm hayatını karartmak üzeresin!

Benim de tek çıkış yolum KPSS kaldı

Alandan mı giriceksin yoksa normal Genel Kültür Genel Yetenek mi?

Ben Alan +GKGY inanılmaz kazık ne yapıcam bilmiyorum

---------- Mesaj saat 16:14:18 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:13:31 civarında gönderildi. ----------

2014 Türkiye'sinde kpss öyle mi? Hedeflerini gözden geçirmeni öneririm hayatını karartmak üzeresin!

Neden öyle dedin, çok üst düzey mevkiler var Vergi Denetmenliği gibi.

3000 net maaşı var. Üst düzey kademeler de var.

Benim de tek çıkış yolum KPSS kaldı

Alandan mı giriceksin yoksa normal Genel Kültür Genel Yetenek mi?

Ben Alan +GKGY inanılmaz kazık ne yapıcam bilmiyorum

---------- Mesaj saat 16:14:18 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:13:31 civarında gönderildi. ----------

Neden öyle dedin, çok üst düzey mevkiler var Vergi Denetmenliği gibi.

3000 net maaşı var. Üst düzey kademeler de var.

Bu konuda söylecek o kadar çok şeyim var ki. Hiç girmek istemiyorum.. Sadece fikrimi belirttim hayırlısı ne ise o olsun.

Dersaneye gitmeye gerek yok. Para tuzağı kesinlikle. 2 yıl kursa gitti arkadaşım ve kazanamadı. Sonra kursa gitmeyip kendi evde hazırlandı, kazandı. Evde cd izliyordu sadece. Kısacası kesinlikle dersaneye gitme.

Bu konuda söylecek o kadar çok şeyim var ki. Hiç girmek istemiyorum.. Sadece fikrimi belirttim hayırlısı ne ise o olsun.

vallaha memuriyet bana da sıcak gelmiyor zaten kaç kere KPSS ye çalışmayı bıraktım memur olmak hayalim değil ama meslek edinmek şart hayatta ve internet işleri ile uğraşmak istiyorsan memur olursan 5 te işten çıkıyorsun ayrıca hafta sonu tatilin vs. çok zaman kalıyor internet ile uğraşmaya.

Bakalım ne olucaz internete güvenip meslek seçmemek riskli duruyor.

Pardon beyler,
Ortaöğretim ve önlisans ikisinede gireceğim. İlk mesaja ekliyorum.
GK GY yani.

adamların günde çalıştığı 7-8 saat aldıkları en aşşa 1500 -2000 tl neyini beğenmiyosunuz anlamıyom bu youtube olmasaydı harıl harıl kpss çalışmayacakdınız sanki.

Arkadaşlar ben lise4.sınıf öğrencisiyim ygs/lys'ye hazırlanıyorum konularda benzerlik varmı acaba??

ygs de türkçede 40 soruda 33+ net Matematik 40 soruda 25 net sosyal 20 net fen 15 net

yani kpss girsem kaç puan alırım :D

Arkadaşlar ben lise4.sınıf öğrencisiyim ygs/lys'ye hazırlanıyorum konularda benzerlik varmı acaba??

ygs de türkçede 40 soruda 33+ net Matematik 40 soruda 25 net sosyal 20 net fen 15 net

yani kpss girsem kaç puan alırım :D

%90 aynı, yaparsın gir bir dene fazla değil 70 TL galiba giriş ücreti öyle birşeydi

---------- Mesaj saat 16:27:08 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:25:37 civarında gönderildi. ----------

Beyler benim Vergi Denetmeni 1 arkadaşım var,

Adam diyorki; Çantamı alıyorum salıyorum kendimi kırlara çayırlara kimse de arayıp ne yapıyorsun demiyor diyor, işlerimi aksatmazsam sorun olmuyor planlayıp bitiriyorum kafama göre denetimlerimi yapıyorum diyor.

Net maaşı: 3250 TL civarı sanırım. Bence kebap iş ama girmek kolay değil

sende gel 30 lu yaşlara anlarsın garantinin ne demek olduğunu,herşey 20li yaşlardaki kadar kolay gelmiyor göze:D

Şu anda memurluk+ek gelir adamın hayatını uzatır:D

sende gel 30 lu yaşlara anlarsın garantinin ne demek olduğunu,herşey 20li yaşlardaki kadar kolay gelmiyor göze:D

Aynen Üniyi bitirdim 2 yıl oldu işe giremedim gerçekten zor bir durum. Gençken hayalleri oluyor insanın yok ben memur olmam vs. bulutlarda uçuyor insan ama yaş aldıkça hayatın gerçeklerini görüyorsun dediğin gibi.

Şimdi benim de tek çarem KPSS kaldı, yoksa askere gitmem gerekicek tecil de doluyor. Kpss ye sarılmak mantıklı duruyor mecbuur :)

ben kaç yıldır uğraşıyorum sırf matematik yüzünden kazanamadım.biraz da şans diyelim.tekrar hazırlanıcam lisans olarak.zor ama elimde en azından kullanabileceğim bi kpss puanı olsun.kaynak olarak ihtiyaçın uzaktan eğitim videoları var onlardan çalışabilirsin.keşke ben de önlisans olsaydım

Artık 80'ler Türkiye'sinde yaşamıyoruz işime garantiye almak için güzelim gençliğimi hayatım boyunca 2000-3000tl alacağım diye heba edip 30-40 yaşımda bu günleri özlemek istemiyorum. Sabah akşam işe git gel başka hiç bir şey yapma gezme görme sürekli hizmet et hayat akıp gitsin bu mudur yaşam? Koca dünyada sadece 80 milyonluk ve durumu günden güne kötüye giden bir ülkeye hizmet etmek sizce mantıklı mı? Şu ülkede üniversite mezunu olup emeğinin hakkını alan mutlu mesut yaşayan bir kişiye rastlamadım. Tek bildiğimiz tek bize öğretilen geleceğimizi garantiye almamız gerektiği. Hayata bir kere geliyoruz ve robot gibi yaşamaktansa hayatın güzelliklerini görmeyi tercih ederim.

Kardeşim öncelikle inş. düşündüklerini gerçekleştirme fırsatını bulursun diyorum.
Ben seni gayet iyi anlıyorum.
Senin içinden geçenler, aslında çoğu insanın içinde geçenlerdir.
Her insanın içinde böyle bir çekip gitsem uzaklara düşüncesi yatar.
Belli bir yaşa kadar böyle devam eder. Belli bir yaştan sonrada içinde ukte olarak kalır.
Ama biraz da gerçekçi olmak lazım.
Gidip tutunabilen çok ama tutunamayan da bi o kadar fazla.
Risksiz hiçbirşey olmaz ama ben cesaret edemezdim heralde.
Cesaret etsem bile önce maddiyat lazım.
Büyük heveslerle gidip daha kötü bir yaşama mecbur olma durumu da var.
Birde çevrende görüyor musun bilmiyorum bazı gurbetçiler var görsen durumları iyi dersin hepsi güzel arabalara binerler.
Ama bir başlarlar ki konuşmaya sanki bizim şikayet ettiğimiz Türkiye'ye değilde cennete gelmişler.
Öyle bir anlatıyorlar.
Yaşından dolayı değil bu yazdıklarım ufaksın büyüyünce anlarsın gibi yanlış anlama ha. Zaten hemen hemen aynı yaşlardayızdır.
Güzel bir bölümde okuyordun hatırladığım kadarıyla devam etmeyi düşünmüyor musun o bölüm üzerine?
Son olarak "Into the Wild" izledin dimi. İzlemediysen mutlaka izle. :)
O düşünceleri yoğun yaşadığım dönemler bu filmi izlediğimde az özenmedim adama. :)

Dershane ve kurs tavsiye eden arkadaşlar, ben test edip onayladım insan okumak istiyor ise bu kurumlara hiç gerek yok.
OKS için gitmiştik işin haylazlığında olduğumuz için hiçbirşey beceremedik.
Şimdi hiçbir kuruma gitmesem bile içimdeki okumanın önemi bilinci ile kendim başarabilirim. İş kişinin bilinçliliğinde bitiyor. Hele bu çağda dershaneler bence çok gereksiz. Lise sınavı için çalışan tanıdıklarınız varsa ekolhoca yı öneririm.
Bildiğin dershane niyetine takılsınlar. :)

Artık 80'ler Türkiye'sinde yaşamıyoruz işime garantiye almak için güzelim gençliğimi hayatım boyunca 2000-3000tl alacağım diye heba edip 30-40 yaşımda bu günleri özlemek istemiyorum. Sabah akşam işe git gel başka hiç bir şey yapma gezme görme sürekli hizmet et hayat akıp gitsin bu mudur yaşam? Koca dünyada sadece 80 milyonluk ve durumu günden güne kötüye giden bir ülkeye hizmet etmek sizce mantıklı mı? Şu ülkede üniversite mezunu olup emeğinin hakkını alan mutlu mesut yaşayan bir kişiye rastlamadım. Tek bildiğimiz tek bize öğretilen geleceğimizi garantiye almamız gerektiği. Hayata bir kere geliyoruz ve robot gibi yaşamaktansa hayatın güzelliklerini görmeyi tercih ederim.

Felsefe, düşünmek güzel ben de seviyorum da. Muhtemelen şuanda ekmek elden su gölden ailenin ekonomik korumasındasın, yaşın genç diye biliyorum.
İşin içine para girince felsefe yaşam sevinci vizyonlar misyonlar hepsinden vazgeçme noktasına geliyorsun, filmlerdeki kadar cesur olamıyor insan. Çünkü para gerekiyor. Hayatını sürdürücek paranı garanti etmediğin sürece ne düzenli bir evliliğin ne de mutlu bir hayatın olur. Şöyle bir söz vardı; Komunistin felsefesi parayı bulana kadar. gibi böyleydi galiba :) Anlayacağın gençken hayaller çok yüksek oluyor yıllar geçtikçe hayallerinden sıyrılıp gerçeğe daha da yaklaştığını görmek acı bir tecrübe oluyor sen de göreceksin :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri