Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Peki bu vergi olayları tıpkı adsensede ki gibi banka hesaplarımızın geçmiş hareketlerini inceleyip örneğin binance dan gelen paranın geçmiş hesabını yapıp vergi cezası çıkarırlar mı?
geriye dönük alacaklarını sanmıyorum.altın dolar alım satımda yaptıkları gibi bir kesinti olur muhtemelen
Bende alacaklarını düşünmüyorum ama insan güvenemiyor işte.geriye dönük alacaklarını sanmıyorum.altın dolar alım satımda yaptıkları gibi bir kesinti olur muhtemelen
![]()
![]()
![]()
![]()
Çok iyimsersin, bu tipler adsense ödemelerini bile 5 yıl geriden vergilendiriyor.
Yasayı görmeden bir çıkarım yapmayın ve kimseyi yanlış bilgilendirmeyin.
![]()
![]()
![]()
![]()
Çok iyimsersin, bu tipler adsense ödemelerini bile 5 yıl geriden vergilendiriyor.
Yasayı görmeden bir çıkarım yapmayın ve kimseyi yanlış bilgilendirmeyin.
bir yerden gelirin varsa her nereden olursa olsun ne şekilde ne biçimde kazandığın önemli değilgelirini mi var?
gelir => vergi
adsense ödemeleri için bunu yapmaları normal ve kanuna aykırı bi durum değil çünkü adsense ödemesi diye bi şey yok, reklam geliri diye bi şey var. reklam yayınlayan televizyonlar nasıl burdan elde ettiği gelirden vergi ödüyorsa hangi mecra olursa olsun reklam yayınlayıp kazanç sağlayan da bunun vergisini ödemek zorunda. yani bugüne kadar vergiyi kaçıran youtuber tayfası suçluydu normalde, devlet sadece gereğini yaptı.
ama kriptolarda iş öyle değil çünkü kriptonun bi tanımı yok. döviz mi, altın mı, menkul kıymet mi, emtia mı, hisse mi hangi şekilde değerlendirileceği meçhul. çünkü hangisine tabi tutulursa ona göre farklı bi işlem uygulanabilir. ne olduğu kanunda izah edilmemiş bi olay için geçmişte kazanç elde etmiş insanlara geçmişe dönük vergi çıkarmak en amiyane tabirle muz devleti hareketidir. fırsatçılıktır, insan sömürüsüdür. ikisini bir tutmayın kısacası birbirleriyle alakası yok.
kriptolarda geçmişe dönük işlem yapacaklarını sanmıyorum yaparlarsa da itiraz oluşturur herkes ben dahil. mahkemelerde uzar gider, sonuçlanana dek hükümet değişir muhtemelen başımıza bi bela gelmezse.
öyle bi şey yok. 1 liradan dolar aldın 5 liradan bozdun, vergi mi ödüyosun? hayır. bi ara vardı kaldırıldı tekrar yanlış hatırlamıyosam. yurtiçi hisse aldın 1 sene elinde tutarsan stopaj yani vergi %0, yurtdışı hissede 2 yıl tutarsan %0. yine vergi yok.
serbest meslek erbabısın namına çalışıyosun ve telif haklarıyla korunan içeriğin var. yıllık 600k yı aşmayan bi gelire sahipsen yine vergi ödemiyosun.
Peki bu bahsetiğiniz durum yt içinde geçerli midir?
Yıllık 600k'yi aşmadığında sürece vergi ödemiyor musunuz?
Arkadaşlar alınmaz diyenler şunu kaçırıyor. 5 yıl önce yt gelirlerine vergi alınacak hem de 5 sene geriye dönük inceleyip alacaklar desem kimse inanmazdı olur mu öyle şey derdiOluyor.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.