Olaylara duygusal bakmayı ne kadar çok seviyoruz. Kudüs üç ilahi dinin de kutsal şehri... Sadece müslümanlara mâl etmek de neyin nesi? Hiç unutmuyorum ilkokul 3. sınıftaydım bu Filistin milletimizin gündemindeydi. Kendimi bildim bileli "Filistin'e özgürlük" naraları atıyoruz. Ne değişti şimdiye kadar? Her ülke kendi menfaati yönünde hareket eder. Öyle kınamakla, meydanlara toplanıp "kendine gel İsrail, yoksa biz yapacağımızı biliriz" demekle veya parayla Coca-Cola alıp sokağa dökmekle olmaz bu işler... Madem bu yola baş koydunuz, sizin tutan mı var kardeşim? Ahanda Kudüs hemen yanı başımızda... Kimse size gelmeyin demez.
Sonrasında ne olacağını da söyliyim; İsrail ile ilgili (sözde) boykotlar başlayacak, İsrail kınanacak. Gemiciklerimiz seferlere devam edecek. 1 ay sonra da hiçbir şey olmamış gibi her şey kaldığı yerden devam edecek. Ticaret hacmi daha da artacak ve İsrail'i lanetleyenler "diplomasi olaylara bireysel bakılmaz" deyip yolumuza bakacaz.
Sonrasında ne olacağını da söyliyim; İsrail ile ilgili (sözde) boykotlar başlayacak, İsrail kınanacak. Gemiciklerimiz seferlere devam edecek. 1 ay sonra da hiçbir şey olmamış gibi her şey kaldığı yerden devam edecek. Ticaret hacmi daha da artacak ve İsrail'i lanetleyenler "diplomasi olaylara bireysel bakılmaz" deyip yolumuza bakacaz.