#KudüsDavamızdır etiketiyle Mescid-i Aksa'ya destek verelim

Olaylara duygusal bakmayı ne kadar çok seviyoruz. Kudüs üç ilahi dinin de kutsal şehri... Sadece müslümanlara mâl etmek de neyin nesi? Hiç unutmuyorum ilkokul 3. sınıftaydım bu Filistin milletimizin gündemindeydi. Kendimi bildim bileli "Filistin'e özgürlük" naraları atıyoruz. Ne değişti şimdiye kadar? Her ülke kendi menfaati yönünde hareket eder. Öyle kınamakla, meydanlara toplanıp "kendine gel İsrail, yoksa biz yapacağımızı biliriz" demekle veya parayla Coca-Cola alıp sokağa dökmekle olmaz bu işler... Madem bu yola baş koydunuz, sizin tutan mı var kardeşim? Ahanda Kudüs hemen yanı başımızda... Kimse size gelmeyin demez.

Sonrasında ne olacağını da söyliyim; İsrail ile ilgili (sözde) boykotlar başlayacak, İsrail kınanacak. Gemiciklerimiz seferlere devam edecek. 1 ay sonra da hiçbir şey olmamış gibi her şey kaldığı yerden devam edecek. Ticaret hacmi daha da artacak ve İsrail'i lanetleyenler "diplomasi olaylara bireysel bakılmaz" deyip yolumuza bakacaz.

Suudi Arabistan tan hiç açıklama yok tek müslüman Türkiye ;)

Türkler zorla müslüman olduysa demek ki araplar türklerden daha savaşçı millet. Timeline Savaş Türkün düğünüdür diye yazarsın falan komik yani :D

Araplar: İslam barış ve kardeşlik dini
Türkler: Bizde dinimizden sıkılmıştık zaten hadi müslüman olalım

Gerçekten böyle olduğuna inanıyor musunuz

Türklerin İslamiyet'e koşa koşa gittiğini sanmıyorum. Ulusların (yerel dinler hariç) dinleri kabulü genelde kanlı olmuştur. Ki İslamiyet de "cihat" için bunu emreder. Fakat Türklerin katliama maruz kaldığı bilgisine de hiçbir yerden ulaşamadım.

kültürel etkileşim olduğunu düşünüyorum. 124 bin peygamber geldiğini düşünürsek göktanrı inancı aslında geçmişte bir peygamberin getirdiği hanif bir dinin bozulmuş hali olabilir. Benzerliklerden ötürü. Yoksa papaya diz çöktüren türklerin savaşla müslüman yapıldığına inanmak saflık olur
DİPNOT ARKADAŞ GÜZEL BİR AMAÇLA KONU AÇMIŞ DAĞILIYOR KONU . DESTEK OLMAK ZORUNDA DEĞİLSİN BAK BTC FIRLIYOR ONLARA TAKIL

Son düzenleme:
Türklerin İslamiyet'e koşa koşa gittiğini sanmıyorum. Ulusların (yerel dinler hariç) dinleri kabulü genelde kanlı olmuştur. Ki İslamiyet de "cihat" için bunu emreder. Fakat Türklerin katliama maruz kaldığı bilgisine de hiçbir yerden ulaşamadım.

Alfa : Türkler Nasıl Müslüman Oldu?

Hocam çünkü bize hiçbir bilgiyi düzgün öğretmeyen bir eğitim sistemimiz var buyrun bu size yardımcı olacaktır

Birçok müslüman ülke var dünya üzerinde .Hangisi çıkıpta atar yaptı gider yaptı Amerikaya. Ben henüz duymadım.Onlarda müslüman onlarında ağzı var dili var. Orası en başta bize ait bir kara parçası değil. 2.si halifelik makamı bizde değil . Bu davranış ve konuşma şekli yüzünden her olayda bana göre ülkemiz zarar almaktadır. Şahsi düşüncemdir . Siyaset ile pek alakam olmaz.

Bizi işte onlardan ayıran şey bu biz TÜRK'üz biz mazlumlara sahip çıkan bir milletiz işte bu yüzden gururluyum çünkü NE MUTLU TÜRK'üm biz bu yüzden yüz yıllarca islamın sancaktarlığını yaptık biz bu yüzden halifelik yaptık kim susarsa sussun biz susmucaz biz Peygamber efendimizin sözlerine mazhar olan bir milletiz eğer ki biz susarsak biliniz ki taş üstünde taş baş üstünde baş kalmayacak arap krallar müslüman lider bir çoğu siyonizmin kucağını oturmuş insanlar ve rahatlığına düşkün halkları bizi ilgilendirmez nerde müslüman kanı akıyorsa gerekirse bir tek biz ses çıkarırız o yüzden kudüse isterse hiç bir arap veya müslüman devleti sahip çıkmasın biz kimseden de ne yardım bekleriz ne yardım isteriz biz TÜRK'üz kanımızın son damlasına kadar da islam için ümmet için kitap için sesimizin çıktığı kadar bağırmaya karşı koymaya devam edicez .

EDİT : Bazı arkadşlar araplar niye sahip çıkmıyor sanane çıkar çıkmaz sen araplara veya başka milletemi bağlısın . isterse benim hükümetim benim başbakanıım cumhrubaşkanım isterse babam bile sahip çıkmasın arkadaş banane bu hak davadır islam davasıdır ay o sahip çıkmıyor ben niye çıkım mantıgı burda işlemez gerekirse dünyada tek sahip çıkıcak kişi ben olim bu kutlu davadan dönmem sizler için sorun olmadığı için niye araplar birşey demiyor demeye devam edin .

Son düzenleme:
kültürel etkileşim olduğunu düşünüyorum. 124 bin peygamber geldiğini düşünürsek göktanrı inancı aslında geçmişte bir peygamberin getirdiği hanif bir dinin bozulmuş hali olabilir. Benzerliklerden ötürü. Yoksa papaya diz çöktüren türklerin savaşla müslüman yapıldığına inanmak saflık olur
DİPNOT ARKADAŞ GÜZEL BİR AMAÇLA KONU AÇMIŞ DAĞILIYOR KONU . DESTEK OLMAK ZORUNDA DEĞİLSİN BAK BTC FIRLIYOR ONLARA TAKIL

Niye bir millet yenilmez diye birşey mi var Türklerde Araplara yenilmiş ve sonucu İslamiyet olmuş herkesin inançı kendisine ama bu Kudüs meselesi başlı başına saçmalık 3 din için ortak olan bir yerin herkes hak talep etmesi çok saçma

Bak bana ırkçı diyen Araplar ve bütün müslümanlar diyosun peki ya hristiyanlar yahudiler

bana ne hristiyan veya yahudi'den ALLAH onlarla dost olmayın diyor ama onlara zulmedin de demiyor.Benim kardeşim Müslüman olanlar.

Yani senin anlayacağın İslam dini Barış dinidir.Müslümanlar her zaman barışdan yanadır.Ama karşı taraf sana saldırırsa karşılık vermeyide ALLAH emrediyor.

Dünyada ki bütün katliamların arkasında bakın kimler var ben söyleyeyim hristiyan ve yahudiler...

bana ne hristiyan veya yahudi'den ALLAH onlarla dost olmayın diyor ama onlara zulmedin de demiyor.Benim kardeşim Müslüman olanlar.

Yani senin anlayacağın İslam dini Barış dinidir.Müslümanlar her zaman barışdan yanadır.Ama karşı taraf sana saldırırsa karşılık vermeyide ALLAH emrediyor.

Dünyada ki bütün katliamların arkasında bakın kimler var ben söyleyeyim hristiyan ve yahudiler...

Işid de hristiyandı pardon haklısın etme cahille muhabbet yenemezsin hadi kolay gelsin

bu postu 100 kişi beğensin israil yok olucak arkadaşlar seri beğenip paylaşalım

Sende haklısın hocamda yaklaşım çok sert. Başkanımız ilk önce böyle sert ve ferri hareketlerde bulunuyor. Daha sonrada birçok olayda gördüğümüz gibi yaladığını yutuyor. Tepki güzel ama davranış bence hoş değil. Kızalım tepki verelim ama farklı bir dilde daha yapıcı olarak düşüncem bu.

Bizi işte onlardan ayıran şey bu biz TÜRK'üz biz mazlumlara sahip çıkan bir milletiz işte bu yüzden gururluyum çünkü NE MUTLU TÜRK'üm biz bu yüzden yüz yıllarca islamın sancaktarlığını yaptık biz bu yüzden halifelik yaptık kim susarsa sussun biz susmucaz biz Peygamber efendimizin sözlerine mazhar olan bir milletiz eğer ki biz susarsak biliniz ki taş üstünde taş baş üstünde baş kalmayacak arap krallar müslüman lider bir çoğu siyonizmin kucağını oturmuş insanlar ve rahatlığına düşkün halkları bizi ilgilendirmez nerde müslüman kanı akıyorsa gerekirse bir tek biz ses çıkarırız o yüzden kudüse isterse hiç bir arap veya müslüman devleti sahip çıkmasın biz kimseden de ne yardım bekleriz ne yardım isteriz biz TÜRK'üz kanımızın son damlasına kadar da islam için ümmet için kitap için sesimizin çıktığı kadar bağırmaya karşı koymaya devam edicez .

EDİT : Bazı arkadşlar araplar niye sahip çıkmıyor sanane çıkar çıkmaz sen araplara veya başka milletemi bağlısın . isterse benim hükümetim benim başbakanıım cumhrubaşkanım isterse babam bile sahip çıkmasın arkadaş banane bu hak davadır islam davasıdır ay o sahip çıkmıyor ben niye çıkım mantıgı burda işlemez gerekirse dünyada tek sahip çıkıcak kişi ben olim bu kutlu davadan dönmem sizler için sorun olmadığı için niye araplar birşey demiyor demeye devam edin .

İslamiyeti bilen kişi ne bu tarz etikete güvenip kelam eder, ne de bunun bir fayda getireceğine inanır. Hicr ayetinde şu yazar.

Şüphesiz ki Kur'ân'ı biz indirdik ve elbette biz onun koruyucularıyızdır.

Ama şu bir gerçek ki, İslamiyeti benimseyen ülkeler artık birşey yapmalı. İzlemekle olmuyor bu işler. Konuyla ilgili yaşanmış bir diyaloğu anlatayım.

1986, yılında o zamanın devlet başkanı şimon pereze soru soruyorlar. Kuranı Kerim de sizin yıkılacağınız yazılıyor ne düşünüyorsunuz diye. perez şunu söylüyor.

Kuranı Kerimin yazdığı Müslümanlar gelsin o zaman düşünürüz.

Şimdi bunu söyleyen birine etiketle mi laf atacaksınız. Bu işler artık bununla kalmamalı. Aba altından sopa göstereceksin ki bi korku salsın.

Bir dine inanmak zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız.
konudaki postlara bakıyorumda dalga geçer gibi postlar var, çocukmusunuz kardeşim konuya yazmazsınız olur biter niye tartışma yaratıyorsunuz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri