KYK Bursu Hakkında

• Kullanıcı Lydios
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

Lydios

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Kyk bursu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum .
Öncelikle ben bu başvuruyu e devlet üzerinden yapıcam fakat şöyle bir sıkıntı var e devlette yurt başvurusu adı altında cıkıyor ve büyük ihtimalle devlet yurdu için bu başvuru fakat ben lisans öğrencisiyim 400 TL lik bir ücret ödemesi yapılıyormuş bazılarına karşılıklı bazılarına karşılıksız ben bunu nasıl sağlıcam nasıl yapıcam bilginiz varmı izlemem gereken adımlar nelerdir ?

2-) Özel bir üniversitede okuyorum. Ailemin Üzerine bir mal varlığı yok . Sizce Karşlıksız burs çıkma ihtimali nedir . 5 kişilik bir aileyiz ailede 1 kişi çalışıyor 2 öğrenci var 1 ev hanımı 1 cocuk :D edit babam kendi işinde çalışıyor

Son düzenleme:
özel ünidekiler de başvurabiliyor ama neye göre verdikleri belli değil. kesin çıkar ya da çıkmaz kimse bir şey söyleyemez. bazen ihtiyacı olana çıkmıyor bazen olmayacak kişiye çıkıyor.

özel ünidekiler de başvurabiliyor ama neye göre verdikleri belli değil. kesin çıkar ya da çıkmaz kimse bir şey söyleyemez. bazen ihtiyacı olana çıkmıyor bazen olmayacak kişiye çıkıyor.

başvuruyu nerden yapıcağımı çözemedim tam olarak belki yapan arkadaşlar vardır yardımcı olursanız sevinirim

Kiz arkadasim kyk yurduna basvuru yapti ve cikmadi. Ailesinin hicbir mal varligi yok ve aylik asgari ucrete calisan bi babasi var evi kira tek basina ev gecindirmeye ve kizini okutmaya calisiyor bu yurtdun cikmasi icin ne yapmasi gerek acaba sokakta falanmi uatmalati gerekiyo cok garip bi iş

Kiz arkadasim kyk yurduna basvuru yapti ve cikmadi. Ailesinin hicbir mal varligi yok ve aylik asgari ucrete calisan bi babasi var evi kira tek basina ev gecindirmeye ve kizini okutmaya calisiyor bu yurtdun cikmasi icin ne yapmasi gerek acaba sokakta falanmi uatmalati gerekiyo cok garip bi iş

yani çıkabilirde çıkmayabilirde diyosunuz rastgelemi sistem anlamadım ki ben bazılarına geri ödemeli bile çıkmıyor ilginc cidden

Başvurular başlamadı daha. Ama okuyan kardeşiniz varsa çıkma ihtimali artıyor sanırım.

Neye göre çıktığı belli değil, bazı arkadaşlarımın her ay evine 6bin tl ve üzeri para giriyor ona burs çıkıyor, bazı arkadaşlarımında evine ayda 1000 tl bile girmezken burs alamıyor. Aşırı haksızlık içeren bir uygulama.

Merhaba hocam,

Geri ödemesiz olan: Burs (Şansa göre çıkıyor)
Geri ödemeli olan: Kredi (Herkese çıkıyor)

Burs muhtemelen kura ile çekiliyor. Ayrıca bazıları evde 1 kişi çalışıyor diyor. Ama sonra kişinin ailesinin üzerine gayrimenkuller çıkıyor. Yani tarla, arsa, arazi, vs vs gibi gayrimenkuller çıkıyor. (Taşıt varsa oda etkileyebilir.) Eğer kura ile çekilmiyorsa bile kişinin ailesinin üzerine kayıtlı olan şeylerde etkileyebilir.

Devlet genelde bursu 4 yıl boyunca okuyacak öğrencilere nadir veriyor. Çünkü 4 yıl boyunca para ödeyecek. 2 yıl boyunca okuyacak öğrencilere de nadir veriyor. İlk sene başvurulursa nadir verir. Son sene başvurulursa zaten 1 sene para ödenecek oda 6 ay ödenecek deyip son sene başvuranlara daha çok çıkıyor.

Benim tavsiyem ise burs çıkmasa bile kredi çıkar. Krediyi alın derim. Çünkü okul bitince işe girer ödersiniz. Ancak krediyi de almazsanız okul hayatınızda para sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Ailenizin durumu kötüyse ailenizde sıkıntı çeker. Part time iş ararsınız. Part time bulana kadar sıkıntı yaşarsınız. Part time iş bulunca sınav zamanı derslerinizede çalışamayıp sene uzatırsınız. Parasızken ev arkadaşlarınızla da kavga çıkar ve çok ezilirsiniz.

En mantıklı yol burs çıkmasa bile kredi çıkacaktır. Krediyi alırsınız. Bazı aylarda para sorunu yaşarsanız bile part time iş bulur veya ailenizde biraz yardım isterseniz. Hiç parasızken part time iş bulur ne derseler kovulmamak için yaparsınız. Ama kredi alırsanız part time işte çok ezilirseniz işten kendinizin çıkma şansınız olur.

Şuna asla aldatmayın. Öğrenciyim herkes bana acır yardımcı olur sanmayın. Malesep hayat acımasız, kimse kimseye acımıyor. Hemen hemen Herkes kendi işine yarayacakları işe alıyor. Senin sınavın varmış derse girmen lazımmış, kimsenin umrunda değil. Az çalışırsa az para öderler. İşine gelmeyince tekmeyi vururlar. Tekmeyi vuramasalar bile çıkman için ya eziyet yaparlar yada maaşını keserler.
Öğrenciler çok kişi aynı evde yaşıyor. Evi pis tutuyor diye ev kirasını da yüksek çekiyorlar. Birçoğu öğrencilere ev bile vermiyor. Ev veren kişilerde yüksek kira ister.

Geri ödemeli dediğiniz kredi oluyor o neredeyse herkese çıkıyor Bursun ee yurdun çıkmasıda zor bir ihtimal arkadaşımın yakınına yurt yedek 149 çıktı burs değil kredi çıktı.

Torpil adam kayirma toprakcilik her halt donuyor ben ne zenginler gordum burs alan uni 1. Sinifta okadar muhtactim banada ve tanidigim cok fakire feri odemeli cikti mal varligi soz konusuda deil
Ha su kesin ozel unilere basarisizsa kolay kolay cikmaz o kesin
Ek olarak sozde teror magduruysaniz belgesini alirsaniz burs cikma olasiligi yuksek dogulu arkadaslar icin soyluyorum

Kyk bursunun geri ödemeli olanı herkese çıkıyor, geri ödemesiz olanı da baya şans işi, biz 2 kardeşiz okuyoruz üniversitede, itü ve boğaziçi babam tek başına çalıştı emekli şu an annem çalışmıyor, ikimize de geri ödemeli çıktı, ama arkadaşıma geri ödemesiz çıkmıştı 2 evleri var mesela, annesi ak partiden kadın kolları başkanıydı, belki sebebi o olabilir bilmiyorum, ama sen geri ödemesiz için pek umutlanma derim. Bu arada sözleşme gelir, sana geri ödemeli ya da ödemesiz derler ona göre imzalarsın ya da imzalamazsın, imzalama işi de e devletten yapılıyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri