Laptop Gençleştirme Tavsiyeleriniz

Acronis ilw imaj dosyasını almak nedir. Birde daha önce hiç format atmadığımı belirteyim. Sorular cevapsız kalmış yeni mesaja odaklanın arkadaşlar. :)

Acronis ilw imaj dosyasını almak nedir. Birde daha önce hiç format atmadığımı belirteyim. Sorular cevapsız kalmış yeni mesaja odaklanın arkadaşlar. :)

acronis imaj genelde internet cafelerde kullanılan bir sistem o bilgisayarı kopyalıyorsun ve diğer bilgisayarlara yapıştırıyorsun gibi bir durum. HDD varsa neden SSD'yi 250 gb aldın sadece windows kur içine birde önemli programların olur onları açılışı hızlansın diye kurarsın , film, arşiv ıvır zıvırı da hdd kurarsın. Cd yerine ben hdd takmışım cd ile işim olduğunda vida var onu söküyorum cd rom takıyorum işimi görüp tekrardan hdd takıyorum, sorularına gelince windows kurulu olsa bile harici olarak kullanabilirsin, windows soruna tam cevap veremeyeceğim , hdd'yi ssd'ye kopyalama , ssd'de dediğim gibi önemli programlar ve windowsu kur keyfine bak

acronis imaj genelde internet cafelerde kullanılan bir sistem o bilgisayarı kopyalıyorsun ve diğer bilgisayarlara yapıştırıyorsun gibi bir durum. HDD varsa neden SSD'yi 250 gb aldın sadece windows kur içine birde önemli programların olur onları açılışı hızlansın diye kurarsın , film, arşiv ıvır zıvırı da hdd kurarsın. Cd yerine ben hdd takmışım cd ile işim olduğunda vida var onu söküyorum cd rom takıyorum işimi görüp tekrardan hdd takıyorum, sorularına gelince windows kurulu olsa bile harici olarak kullanabilirsin, windows soruna tam cevap veremeyeceğim , hdd'yi ssd'ye kopyalama , ssd'de dediğim gibi önemli programlar ve windowsu kur keyfine bak

Hocam ayda yılda birde olsa cd lik iş oluyor vida söktak uğraşmam o yüzden cd romu iptal etmeyi düşünmüyorum. Windows kuruluyken harici olarak kullanabiliyorsam güzel format atmama gerek yok o zaman çıkan hdd ye. Arşivlik işim olmuyor pek 250 gb her işime yeter benim. Olsa da harici de tutarım. Pc ye ağırlık yapmamış olur. Kopyalama olayına gelince bu yanında gelen cd ile de oluyormuş hocam. Ama sıfırdan temiz kurulum da daha iyi olabilir sanki. Neyse bakıcaz artık.

bayramın 3. 4. günü girişicem büyük ihtimal. o güne kadar yorum almaya devam, belki yeni bişeyler çıkar.

6-7 ayda tozunu temizlemek(laptopda zor ama) 8-9 ayda format, 1-2 senede bir macun yeniletme, Gereksiz programları kurmamak - Güvenli yerlerden indirme işlemini yapmak bunları yaparak ömrünü uzatabilirsiniz

Benim laptop 7 yıllık ve hiç macun degistirmedim Sadece 6-7 ayda bir sokup temizliyorum. Çok acayip faydası oluyor temizlemenin. Oyunlarda ciddi şekilde FPS atlama sorunları düzeliyor...

Fan temizliğine korkanlar için bi pipet yardımıyla fanların olduğu kısma yakından üflerseniz fanlardan taşlaşmış tozlar dökülüyor.Tavsiye edebilirim :)

SSD Samsung evo yerine eş değerli okuma ve yazma hızında bişey alabilirsin..
SSD'e windows ve çok kullandığın programları kurarsın geri kalanı Ek harddisk'e veya taşınabilir harddisk'e atabilirsin.

Ssd bi kere olmazsa olmaz artik. Pcnin performansini bu kadar fazla ve ucuz yukselten baska bi donanim yok bana gore. Benim bi pcmde 850 digerinde 750 modeli var. Benim gozume carpan ve samsung magician testine gore okuma yazma hizlari ayni. 750 alabilirsin bence.

Pc'nde islemcinin oldugu kisma elini koy bakalim isiniyor mu? Eger isinmiyorsa macuna gerek yok. Bariz isiniyorsa macunu tazele ama sana tavsiyem bunu kendin yap. Teknosadan vs macun ve ufak tornavida alip yapabilirsin, hem ogrenmis olursun.

hocam ssd'nin oyunlar üzerinde etkisi var mı sizce?

SSD Samsung evo yerine eş değerli okuma ve yazma hızında bişey alabilirsin..
SSD'e windows ve çok kullandığın programları kurarsın geri kalanı Ek harddisk'e veya taşınabilir harddisk'e atabilirsin.

ssd alındı hocam samsung 850 evo.
herşeyi ssd'ye kuracağım, mevcut olanı harici olarak kullanıcam, kutusunu bekliyorum sadece.

m.2 portu olsa şu laptoplarda çok güzel olacakta ssd'den 3 kat fazla okuma yazma hızı çok güzel bişey..

Sırf m.2 ssd için masaüstü toplayacağım ama ekran kartları saolsun araba fiyatında :)

oh be yaptım sonunda. ama bi sorunum var, ssd'de rapid mode için, windows 7 ve üzeri istiyor, benim ssd'de windows 10 kurulu o şartı sağlamıyor olarak gösteriyor. o yüzden rapid mode'u aktif edemiyorum...

nette gezinirken değilde, ekran kaydında falan bariz ısınıyor. soğutucu da pek etki etmiyor. 3 yıl oldu değişmek iyi olur diye düşündüm. nette videoları var aslında izledimde bayağı karışık geldi elimde yatkın değil pek. zaten bilgisayarcıya güvensem şimdiye çoktan yaptırmıştım. adam macunu değiştirmeden değiştirdim diyebilir yani. :) bir tanıdık bilgisayarcı bulayım en iyisi.

3 yıldır açmadıysan açınca karşılaşacağın manzara hocam geçen ay temizledim macununu değiştim yeni pc almayı düşünüyodum o derece şimdi 0 problem :D
18664325_10213018135676591_7251441949571536910_n.jpg

18670928_10213018135556588_1735361554938503638_n.jpg

3 yıldır açmadıysan açınca karşılaşacağın manzara hocam geçen ay temizledim macununu değiştim yeni pc almayı düşünüyodum o derece şimdi 0 problem :D
18664325_10213018135676591_7251441949571536910_n.jpg

18670928_10213018135556588_1735361554938503638_n.jpg

yok hocam, ilginç bi şekilde gayet temizdi içi. :) 3 yıldan da fazla 4 yıl oldu.
fotoğraf çekseydim koyardım da çekmedim. yalnız termal macunu iyi yapamadım heralde ısınıyor yine bayağı.

ekran kartı değişmedikten sonra gerisi çok işe yaramıyor oda laptap için zor

Benim bilgisayarım da 1 yıllık olmasına rağmen çok çabuk ısınıyor. Garantiye mi yollamam daha iyi olur yoksa termal macun olayını kendim mi yapmalıyım.

haydaa, pc videodan baka baka yaptım ben tüm adımları eş zamanlı olarak. ama şuan fan çalışmıyor ısınmanın sebebi buymuş. fan neden devreye girmez ki.

edit: komple söktüm, fanın soketi takmamışım o da halloldu. şimdi güzel oldu buz gibi.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri