Laptop hızlandırmak için ssd+ram yeterli mi

bezstrashen

Kayıtlı Üye
Merhaba, asus x550ca laptopumu hızlandırmak için ne yapabilirim. 240 gb SanDisk ssd sipariş verdim. Bir de tek modül 8g ddr3 1600 mhz ram alırsam, laptopun çalışması biraz daha iyi olur mu? Win7 kullanıyorum. win10 yüklersem daha ağırlaştırmış olur muyum?

Şuanki özellikleri:
İşlemci iNTEL Celeron 1007U
Ram 4 GB 1600 MHz.
Sabit Disk (HDD) 320 GB.
Ekran Kartı HafızasıPaylaşımlı
Ekran Kartı Intel® HD Graphics 4000.
E

yapabiliyorsan laptopu sat masaüstü al hocam, en kötü masaüstünü bile laptopdan hızldıır.

hocam xp kullan hem makinen hizlanir hemde gereksiz çalışan programlar olmaz makinenin rahatlar ssd de taktin mi tadindan yenmez

yapabiliyorsan laptopu sat masaüstü al hocam, en kötü masaüstünü bile laptopdan hızldıır.

Hocam masaüstü var da, ben farklı bir yerde olduğum için elimdeki laptopu değerlendireyim dedim.

---------- Spam Engelliyici 08:27 ---------- Önceki Mesaj 08:26 ----------

hocam xp kullan hem makinen hizlanir hemde gereksiz çalışan programlar olmaz makinenin rahatlar ssd de taktin mi tadindan yenmez
Ssd tamam hocam. Peki ram?

Hocam masaüstü var da, ben farklı bir yerde olduğum için elimdeki laptopu değerlendireyim dedim.

---------- Spam Engelliyici 08:27 ---------- Önceki Mesaj 08:26 ----------

Ssd tamam hocam. Peki ram?

Ram zaten Windows XP 3.99 GB ın üzerini görmez eğer windows XP kuracaksan

Öncelikle işlemciniz kötü hocam. Buna bir şey yapamazsınız anca satıp yenisini almanız gerekir. Bu bilgisayar üzerinden yapabileceğiniz upgrade işlemlerini zaten yapmışsınız. Ram + SSD harici başka bir şey yapamazsınız.

Merhaba, asus x550ca laptopumu hızlandırmak için ne yapabilirim. 240 gb SanDisk ssd sipariş verdim. Bir de tek modül 8g ddr3 1600 mhz ram alırsam, laptopun çalışması biraz daha iyi olur mu? Win7 kullanıyorum. win10 yüklersem daha ağırlaştırmış olur muyum?

Şuanki özellikleri:
Ram 4 GB 1600 MHz.
Sabit Disk (HDD) 320 GB.
E

Gözle görülür bir hızlanma olacaktır. Öncelikle daha hızlı açılıp kapanacak. Programlar daha hızlı açılacaktır. Yani sizi laptop bir süre daha götürecektir, emin olabilirsiniz. Onu yap bunu yap diyenler olmuş ama öyle kolay olsa zaten niye değiştireyim ram ile ssd'yi. Bazen manasız önerilere kızıyorum.

Ram zaten Windows XP 3.99 GB ın üzerini görmez eğer windows XP kuracaksan
Önerin için teşekkürler hocam.

---------- Spam Engelliyici 14:08 ---------- Önceki Mesaj 14:06 ----------

Öncelikle işlemciniz kötü hocam. Buna bir şey yapamazsınız anca satıp yenisini almanız gerekir. Bu bilgisayar üzerinden yapabileceğiniz upgrade işlemlerini zaten yapmışsınız. Ram + SSD harici başka bir şey yapamazsınız.

Hocam işlemci zaten zayıf farkındayım. En azından biraz daha hareketlenmeye için ram ssd takviyesi düşündüm. Teşekkürler mesaj için.

---------- Spam Engelliyici 14:11 ---------- Önceki Mesaj 14:08 ----------

Gözle görülür bir hızlanma olacaktır. Öncelikle daha hızlı açılıp kapanacak. Programlar daha hızlı açılacaktır. Yani sizi laptop bir süre daha götürecektir, emin olabilirsiniz. Onu yap bunu yap diyenler olmuş ama öyle kolay olsa zaten niye değiştireyim ram ile ssd'yi. Bazen manasız önerilere kızıyorum.
Aslında tamda istediğim bu hocam. Şartlarım şuan için daha fazlasını karşılamıyor. Elimdekini biraz hareketlendirsem idare edecek. Mesajın için teşekkür ederim

Şuanki özellikleri:
Ram 4 GB 1600 MHz.
Sabit Disk (HDD) 320 GB.
E

hız şuankı halınden yuksek hız ise ssd cok farkettırır ramde.
benım pc ye ssd taktım barız hız farkı olustu.

Anladığım kadarı ile mevcut durumun dan biraz daha hızlı olmasını istiyorsunuz. Bunun için de SSD alırsanız baya farkı olur.

SSD takılınca camtasia studio ile video çıktı almak hızlı olur mu?

SSD takılınca camtasia studio ile video çıktı almak hızlı olur mu?

İşlemci hızı ve ram render işlemini gerçekleştirir. SSD olması sadece bilgisayara export alırken alacağınız dosya büyüklüğüne göre biraz hızlı olur ama dediğim gibi render performansını etkileyen en önemli unsur ram ve işlemcidir.

1 Bilgisayarın kesinlikle hızlanır. Gözle görülür bir performans artışın olur.
2 oyunlarda ve video işleme işlerinde de fark olur fakat onboard ekran kartı ve işlemcinin de düşük seviye olması bu hızlanma konusunda seni tatmin etmeyebilir. Ram ssd ne kadar iyi olursa olsun işlemci ve ekran kartın oyun ve performans gerektiren işlerde yığılmaya neden olacaktır fakat yine de eskisinden iyi olur o başka.
3 sanırım 600tl falan tutacak ram ve ssd alman. Daha iyi bir pc alayım dersen 5000-8000 tl gözden çıkarman lazım.
4 windows 10 kullan ya da yükselt. Windows 10 sever ssd yi ve ram'i
5 Hayırlı olsun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri