Linux ile windows arasındaki fark?

Linux un sadece adini duyduysan uzakdur :) kendi pc de sanal pc olustur ona kur dene Türk yapimi pardus var birdene bence hala basarisiz da neyse. sonra ubuntu var ubuntu debian tabanliydi bundada bu tabanlari kullanarqk ubuntunun 14 tanemi ne farkli dagitimi vardi misal xubuntu -lubuntu - kubuntu - ubuntu satanic edition bu satanisler icin bir sürümdü :D kubuntu - , fedora var , mint var , opunsuse var, redhat var , centos var , backtrack var yani var oglu varbunlarda taban dagilimli degisiyor yani isin ozu okadar cok linux dagilimi varki bunlardan hangisi iyi diye sorarsan kisiye gore degismekte malesef şu iyidir denmesi yanlisn ben backtrack kullaniyorum sanal pc de hatta usb de :D ha bunlari kurmak sorun degil asil sorun depoda olmayan x programini ole cift tikla yukle olayi yok duzenleyip ole yukliycen falan filan bence bulasma :D

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam konu açılmışken bir soruda ben sorayım. Uzak masaüstü bağlantısı için Vnc kuruluyormuş linuxa. Sadece adsenseleri F5 yapıp kazanc takibi için kullanılmazmı linux vps. 512mb ram yeterlidir. Fiyat olarak ucuz oldugundan iyi olur gibime geliyor. Şuan amazon kullanıyorum ama genelde 2-3 ayda farklı bi hesap açmak gerekiyor.

sadece up down için kullanıcam diyor arkadas siz nelerden bahsediyonuz.her turlu yaparsın hocam kullan freemake kullanmana gerek yok onlarca youtube download programları var linuxta.Rahatlıkla işini görürsün linuxta yapılmıcak bişey yok

peki sunu sole linux sistemi durduk yere coke bilen bir sistem yazilimlar durdukyere coke bilen bir sistem vs daha program bile yuklemeyi bilmeyen biri linux a daha hangi surumu kullancani bilmeyen biri neyapa bilir linux sadece bir masa ustunden ibaret degil linuxla win i karistirmayin win cocuk oyuncagidir 5 yasindaki bir cocuga ogrete bilirsiniz ama linux u ogretemezsiniz ben up down yapcqm diye win vds alan cok gordum ama aldikdan sonra kisi programinida yukluyo onuda yapiyor sadece up/down yapmiyor isin ozu linux bilgisi olmayan biri heleki vds de secmesi cok yanlis

freemake in download bölümünde linux (ubuntu, debian vs) linkli var mı bak. bir çok yazılım alternatif olarak linux ve mac sistemleri içinde alternatif sunuyor. şayet yoksa kendi pcinde sanal makina üzerine vds üzerindeki linux sürümünü kurduktan sonra wine programı içerisinde freemake çalışıyormu deneyebilirsin.
satıcıdan rica et denesin yada freemakei linuxta.

wine linux sistemlerinde windows exelerini çalıştıran bir uygulamadır. Şayet , 5- 10 liralık fark varsa bu kadar zahmete değmez derim kendi adıma.

Hocam konu açılmışken bir soruda ben sorayım. Uzak masaüstü bağlantısı için Vnc kuruluyormuş linuxa. Sadece adsenseleri F5 yapıp kazanc takibi için kullanılmazmı linux vps. 512mb ram yeterlidir. Fiyat olarak ucuz oldugundan iyi olur gibime geliyor. Şuan amazon kullanıyorum ama genelde 2-3 ayda farklı bi hesap açmak gerekiyor.

hocam anliycan tarzda konisuyum linux bilgin yok sayarak sana vericeklerinin masaustu surumu olcani sanmiyorum yani baglanamzsin genelde satilan linuxlar msdos varya winde iste ole bir ekrana baglanip kullana bilcegin tarzda verirler onda da webser ver olarak kullanirsin anca veya php bot yazdirisin onu kullanirsin ha almadan once bir sor tabi vnc olayini duymustum ama denemedim lakin eger dedigim gibi msdos yani komut sistemli bir surum verilirse sana öncelikle omut sisteminde calisan deskop kurucaksin sonra vnc kurucaksin uzak masa ustu baglana bilirsin

Forumda yeni satışlar başladı Linux işletim sistemı var ama rağbet yok up down ıcın işe yaramazmı arkadaşlar?
yanı windows ıle linux arasındaki farklar nelerdir acaba?

Edit: Tek yapacağım şey : Freemake downloader açıp up down yapmak ?

1- Öncelikle bu farkı sorman akıl karı değil. Bu farkı anlatan ben diyim 100 sende 1000 makale+ video var

2- Linux'da windos uygulamalrını çalıştırman büyük derecede sıkıntı. Aracı bişr program var wine die fakat oda cort çünkü aynı tabanda yazılmamış. Bence hiç blaşma.

arkadaş sadece up/down yapıcam dedi hocam.ubuntu,mint,zorin vs bunlarda program kurmak zor değil.windowsdaki kadar kolay.bunları yapamazlar diye düşünmüyorum açıkçası.

arkadaş sadece up/down yapıcam dedi hocam.ubuntu,mint,zorin vs bunlarda program kurmak zor değil.windowsdaki kadar kolay.bunları yapamazlar diye düşünmüyorum açıkçası.

tmm hocam up/down yapsin fark etmezki oncelikle masa ustu surumu kuran biyer lagzim adamlar linux kuruyir ucuza veriyor neden veriyor komut sistemli kurduklari icin masa ustu sistemli kurmuyolar komut sistemliyede deskop kurula biliyor orasi ayri herneyse diyelimki x programi derlenmis hali yok kutuphanede diyim bunu adam derlemeden nasil kurcak olaynorda onu demek istiyorum her program aynindegil birsuru sey yani is up/down yapcam diyince bitmiyor hic bizaman neysenuzatmayim linux bilgisi 0 olan biri bodoslama vds de kullanmasi yanlis linux a kafa yorup ugrasmadan dalinmaz ben linux u ilk kurdugumda sanir 1 saat sonra win e donmustum :) tabi merak o bu linux u kullanmayi ogretti

tmm hocam up/down yapsin fark etmezki oncelikle masa ustu surumu kuran biyer lagzim adamlar linux kuruyir ucuza veriyor neden veriyor komut sistemli kurduklari icin masa ustu sistemli kurmuyolar komut sistemliyede deskop kurula biliyor orasi ayri herneyse diyelimki x programi derlenmis hali yok kutuphanede diyim bunu adam derlemeden nasil kurcak olaynorda onu demek istiyorum her program aynindegil birsuru sey yani is up/down yapcam diyince bitmiyor hic bizaman neysenuzatmayim linux bilgisi 0 olan biri bodoslama vds de kullanmasi yanlis linux a kafa yorup ugrasmadan dalinmaz ben linux u ilk kurdugumda sanir 1 saat sonra win e donmustum :) tabi merak o bu linux u kullanmayi ogretti

komut sistemli veriyolarsa dedigin gibi hocam o şekil zor gelir.vds kullanma ihtiyacım olmadıgı icin kullanmadım ben normal masaustu surumu gibi veriyolar varsaydım.komut sistemli hiç bilmeyeni zorlar o konuda haklısın tabi hocam.hiç bilmeyene bende o şekil tavsiye etmem.

Linux sunucular genel olarak; Web hosting, Game server, radio server, Flash server, Dns server, MySql server, SqlLite3 ve daha sayamadığım bir çok yazılım ve bileşenler kurulup kullanılan bir işletim sistemidir, windowsa göre php performansıda çok daha yüksektir ve açıkca söylemek gerekirse şahsen bana göre Linux internet dünyası için vazgeçilemez bir işletim sistemidir ki normal evdeki pc lerde de kullanan çok kişi var. Fakat olay şu ki windowsun programları linux server da çalışmıyor ve herkes de kullanamaz.

saygılarımla.

Windows programları linuxta çalışmaz yani freemake falan kullanamazsın linuxta genelde websiteleri oyunlar, radiolar gibi yazılımlar için kullanılır

İlk olarak konuyu açan arkadaşın sorusu yanlıştır.
Çünkü; Linux bir işletim sistemi değildir. Linux tamamen özgür bir yazılımdır ve bir işletim sistemi çekirdeğidir. Windows ise bir işletim sistemidir.

Linux'u Msdos ile karşılaştırabilirsiniz, NT ile karşılaştırabilirsiniz. Ancak Linux'u Windows ile karşılaştıramazsınız.

Windows sürümleri ile Linux dağıtımlarını (linux distroları) karşılaştırabilirsiniz.
Linux dağıtımlarına bir kaç örnek: Ubuntu, Fedora, Backtrack vs

Not: Unix ve BSD'ye girmek istemiyorum konu ile alakası yok şu anlık.

Genellikle Linux/Unix dağıtımları neden sunucu yazılımları olarak kullanılır?
İlk olarak bu işin başında "ücret" gelir. Sunucular (donanımsal olarak) zaten pahalıdırlar üstüne binlerce lira vererek Microsoft'un paralı ve pahalı ürünlerini kullanmak mantıksızdır.
Şöyle ki: Windows Server'a (sadece işletim sistemine) KDV Dahil 1.882,10 TL (kaynak: Microsoft Windows Server 2012 Standart Türkçe 64Bit DSP DVD P73-05340 - Ürün Kategorileri )
Windows SQL 2014 Server'a (veri tabanı yönetim sistemi): 1500 TL (kaynak: Microsoft SQL 2014 Server Standard | Atlantis Bilişim Teknolojileri .:.Open Lisans Fiyatları )

Ekstra olarak ihtiyacınız olan tüm yazılımlara para ödemeniz gerekir.

Haa yok kardeş ben cracklarım bunları öyle kullanırım dersen sana "gerizekalı" derim, çünkü 3 gün sonra ağlamaya başlarsın "bütün müşterilerimin siteleri, veri tabanları silinmiş, çalınmış, klonlanmış ühühühü"....

------------------------

Yukarıda linkini vermiştim teamviewer'ın Linux dağıtımlarını destekleyen versiyonları var. uzak masaüstü ile bağlanabilirsiniz.

Uzak masaüstü bağlantısı yapabilmek için VPS/VDS sağlayıcısından şunu rica edersiniz:
Kardeş bana Ubuntu satacaksın ama üstüne bir de Gnome'u kur be hacı. (bu durumda vps/vds'inizi yükseltmeniz gerekebilir.

------------------------

Kullanım kolaylığına gelelim

Linux dağıtımlarında işletim sisteminizle uyumlu bütün yazılımların olduğu uygulama merkezleri mevcuttur. 2 tıklama ile bu pencereyi açar arama kısmına istediğiniz şeyi yazar ve kurulumu birkaç dakika içerisinde halledebilirsiniz.
Örnek ekran:
ubuntu-tweak-082-2.png

Konsolda / Terminalde iseniz işiniz aslında daha kolaydır ancak kurmak istediğiniz uygulamanın tam adını biliyor olmanız gerekir.
Tek bir komutla "sudo apt-get install uygulamaadı" kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.
Not: sudo komutu ile root izni alırsınız, root şifresini girip kurulumu gerçekleştirirsiniz. (Not2: eğer root olarak login olmuşsanız sudo komutu size root şifresini sormaz).

Windowsta ne yapmak gerekiyor program kurmak için?
"Programı google'da arat, uygun sürümünü bul, indir, next next diyip kurulumu yap, üstüne bir de lisans anahtarı/crack ara, programı crackla"...

----------------------------

O kadar yazdık, bir de "paralı linux dağıtımlarından" bahsedelim.

Sunucu firmalarında görürsünüz, altta bir yerlerde "redhat" yazar (veya resmi vardır).

"Kaliteli Firmalar" sanallaştırma yapmadan önce doğrudan donanım üzerine genellikle redhat'in enterprise server versiyonunu kurarlar.

Bütün işletim sistemleri içerisinde "en kararlı çalışan" tek işletim sistemi redhattir. (hani bazı arkadaşlar demiş ya linux zırt pırt hata verir çöker möker vs diye, hatırlatayım dedim.) Windows kıytırık şeyler için zırt pırt yeniden başlatma ister 5 dakika boyunca aldığınız hizmet kesilir. Redhat böyle sıkıntılar çıkartmaz. (redhat'i anlatmayayım uzun sürer :D )

Redhat'ten biraz daha ucuz olan suse var, o da iş görür.

Ancak bu 2 linux dağıtımının firmaya olan maliyeti microsoft ürünlerine kıyasla hem fiyat olarak hem de fiyat performans olarak çok daha karlıdır...

Hatırlatma: bir de sunucu yazılımı olarak "ücretsiz dağıtılan" ve sık kullanılan bir Linux dağıtımı var "centos". (bu da Redhat'in enterprise linux dağıtımı üzerine geliştiril(miş/mekte)dir.

-----------------------------------

Sorusu olan, itirazı olan, çekinmeden yazabilir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri