Linux vds kullanan arkadaslar

static_reactor

Kayıtlı Üye
Yabanci firmalardan linux vds almayi planliyorum ama kullanan arkadaslarin yorumlarina ve tavsiyelerine ihtiyacim var.
Yaklasik 10$-20$ lik Linux vps de
Render performanslari nasildir. ffmpeg ile render aliyorum genelde.

Bu paralara genelde 4 cekirdek, 2-4 ram,80-100 hdd donanimlilar denk geliyor.

Kullanipta memnun olan arkadaslar direk firmada onerebilir

Son düzenleme:
Günaydın.

Yabancı forumların birinde "Linux makinedeki ffmpeg performansı Windows'a göre daha iyidir" diye bir yazı okuduğumu hatırlıyorum. Link bulursam gün içerisinde buradan gönderirim.

Saygılar.

Günaydın.

Yabancı forumların birinde "Linux makinedeki ffmpeg performansı Windows'a göre daha iyidir" diye bir yazı okuduğumu hatırlıyorum. Link bulursam gün içerisinde buradan gönderirim.

Saygılar.
Gunaydin Hocam yuzumu guldurdun simdi iste :D
Allahda sizin yuzunuzu guldursun.

Yabanci firmalardan linux vds almayi planliyorum ama kullanan arkadaslarin yorumlarina ve tavsiyelerine ihtiyacim var.

Linux herzaman candır :)) FFMPEG Kullanan müşterilerim var linux windowsa göre çok daha hızlı işliyor videoları.

Linux herzaman candır :)) FFMPEG Kullanan müşterilerim var linux windowsa göre çok daha hızlı işliyor videoları.

10-20$ olanlardan alıp deneyeceğim hocam. teşekkür ederim bilgiler için

---------- Spam Engelliyici 11:53 ---------- Önceki Mesaj 11:51 ----------

peki hocam müşterilerinin aldığı makine özellikleri nasıl bende onlara eşdeğer özelliklerde bişiler ayarlayayım ondan soruyorum

3 Cpu 4 Gb olan ve 2Cpu 2 Gb ram olanlarda mevcut linuxlarda ffmpeg biraz farklı çalışıyor. Size linuz makinada ffmpeg test etmeniz için bi kaç örnek göstereyim bunun içinde [email protected] adresini eklerseniz örnek web siteleri verebilirim burdan reklama girmemesi için vermiyorum.

gecendgun yaptıgım testte %5-7 civarından linux daha hızlı aynı özellikler aynı hdd ile, kararını sen ver

3 Cpu 4 Gb olan ve 2Cpu 2 Gb ram olanlarda mevcut linuxlarda ffmpeg biraz farklı çalışıyor. Size linuz makinada ffmpeg test etmeniz için bi kaç örnek göstereyim bunun içinde [email protected] adresini eklerseniz örnek web siteleri verebilirim burdan reklama girmemesi için vermiyorum.

hocam şimdi işyerindeyim pm atabilir misiniz örnekleri;

[MENTION=18434]fiberserver[/MENTION] ve [MENTION=12141]saltjdk[/MENTION] hocam;
ubuntu mu kurmak gerekiyor sizce, yoksa diğer OS lardan mı kurdurayım. hangi OS u tavsiye edersiniz.

[MENTION=11173]static_reactor[/MENTION]

Desktop kullanacak mısınız yoksa direkt komut satırından mı halledeceksiniz? Ben genelde ubuntu üzerine LXDE ile kullanıyorum. Hem hafif hem de işimi görüyor.

Desktop kullanmam gerekiyor [MENTION=9657]Slowhand[/MENTION] hocam

Ubuntu Server 14.04 LTS üzerine masaüstü olarak LXDE kuruyorum. Bağlantı için ise XRDP kurup Windows üzerinden "Uzak Masaüstü" ile bağlanıyorum.

CentOS ile de deneme yapacaktım ama Ubuntu bu şekilde işimi gördüğü için daha sonraya bıraktım.

Aşağıdaki linklerde ayrıntılar mevcut.

Ubuntu 14.04 – How to install xrdp in Ubuntu 14.04
Ubuntu 14.04 – LXDE Desktop Alternative for XRDP

Ubuntu Server 14.04 LTS üzerine masaüstü olarak LXDE kuruyorum. Bağlantı için ise XRDP kurup Windows üzerinden "Uzak Masaüstü" ile bağlanıyorum.

CentOS ile de deneme yapacaktım ama Ubuntu bu şekilde işimi gördüğü için daha sonraya bıraktım.

Aşağıdaki linklerde ayrıntılar mevcut.

Ubuntu 14.04 – How to install xrdp in Ubuntu 14.04
Ubuntu 14.04 – LXDE Desktop Alternative for XRDP

ilgin için teşekkürler [MENTION=9657]Slowhand[/MENTION] hocam.
ubuntu kurdurayım bende.

[MENTION=9657]Slowhand[/MENTION], [MENTION=12141]saltjdk[/MENTION], [MENTION=18434]fiberserver[/MENTION]

Linux sunucuya Windows uzak masaüstü ile bağlanmalıyım. VNC ile bağlanmak istemiyorum. Gelelim sıkıntıya;
[MENTION=9657]Slowhand[/MENTION] hocamın söylediği gibi XRDP kurup üzerine xfce4 kurdum ve bağlandım ama klavye dilini değiştiremedim. Aynı şekilde xfce4 kaldırıp, lxde yi kurdum. yine klavye sorunu yaşadım ve iki desktop'ta da synaptic açılmadı aynı zamanda gnome un applications menusu ile karşılaştırdığımda xfce4 ve lxde'nin menuleri falan çok az ve boş geldi bana, (yeni Linux ile tanıştığım için neyin nerde ve ne işe yaradığını direk bilmediğim için böyle söylüyorum). yeniden ubuntu 14 kurdurdum bu seferde gnome kurdum ama onda da "s" ve "d" tuşlarına basınca kısa yollar çalışıyordu yani klavyeyi kullanamadım, kısaca onuda kullanamadım.
bu anlattığım sıkıntılar için nette araştırdım bulduğum bilgiler işe yaramadığı yada ben beceremediğim için yazıyorum sizlere.
karman çorman olduğu için yeniden kurulum yaptırıyorum şuanda sıfır haline neleri kurup düzgün bir şekilde devam edebilirim, siz nasıl kullanıyorsunuz onu öğrenmek istiyorum.
bu anlattığım sıkıntıları gidersem "lamb server" ve "ffmpeg" kuracağım ama daha bunları geçemedim. :)
php dosyalarımı ve ffmpeg'i çalıştırayım bana yeter :)

umarım yol gösterirsiniz.

@Slowhand, @saltjdk, @fiberserver

Linux sunucuya Windows uzak masaüstü ile bağlanmalıyım. VNC ile bağlanmak istemiyorum. Gelelim sıkıntıya;

@Slowhand hocamın söylediği gibi XRDP kurup üzerine xfce4 kurdum ve bağlandım ama klavye dilini değiştiremedim. Aynı şekilde xfce4 kaldırıp, lxde yi kurdum. yine klavye sorunu yaşadım ve iki desktop'ta da synaptic açılmadı aynı zamanda gnome un applications menusu ile karşılaştırdığımda xfce4 ve lxde'nin menuleri falan çok az ve boş geldi bana, (yeni Linux ile tanıştığım için neyin nerde ve ne işe yaradığını direk bilmediğim için böyle söylüyorum). yeniden ubuntu 14 kurdurdum bu seferde gnome kurdum ama onda da "s" ve "d" tuşlarına basınca kısa yollar çalışıyordu yani klavyeyi kullanamadım, kısaca onuda kullanamadım.
bu anlattığım sıkıntılar için nette araştırdım bulduğum bilgiler işe yaramadığı yada ben beceremediğim için yazıyorum sizlere.
karman çorman olduğu için yeniden kurulum yaptırıyorum şuanda sıfır haline neleri kurup düzgün bir şekilde devam edebilirim, siz nasıl kullanıyorsunuz onu öğrenmek istiyorum.
bu anlattığım sıkıntıları gidersem "lamb server" ve "ffmpeg" kuracağım ama daha bunları geçemedim. :)

Merhaba kurmuş olduğunuz unix işletim sistemi nedir ? bunu yazarsanız yardımcı olayım ben size

Ubuntu 14.04.1 LTS

LXDE ve XFCE zaten 15 yıllık bilgisayarlarda bile çok hızlı çalışması amaçlanan masaüstü yazılımları. Bu nedenle Gnome'a göre boş gelmesi normal. Boşlar çünkü.

Mate Desktop tüm sorunlarını çözer diye düşünüyorum.

Kod:
sudo apt-get install mate-desktop-environment-extras

Ubuntu core'u kurduktan sonra bu komutu verin dolu dolu hem de çok seri akan ayrıca Windows'a benzeyen bir masaüstünüz olur. XRDP ise önermem. Hantal kalır. Chrome uzak masaüstü bağlantısı yapabiliyor. Chromium (linux sürümü) yapabiliyor mu bir araştırmanı isterim. Çok emin değilim. Eğer yapabilirsen browser üzerinden masaüstü bağlantısı yaparsın çok da güzel olur.

NX sunucular daha hızlı uzak masaüstü bağlantıları yapmanı sağlarlar.

[MENTION=9657]Slowhand[/MENTION], [MENTION=12141]saltjdk[/MENTION], [MENTION=18434]fiberserver[/MENTION]

[MENTION=9657]Slowhand[/MENTION] hocamın söylediği gibi XRDP kurup üzerine xfce4 kurdum ve bağlandım ama klavye dilini değiştiremedim. Aynı şekilde xfce4 kaldırıp, lxde yi kurdum. yine klavye sorunu yaşadım ve iki desktop'ta da synaptic açılmadı aynı zamanda gnome un applications menusu ile karşılaştırdığımda xfce4 ve lxde'nin menuleri falan çok az ve boş geldi bana, (yeni Linux ile tanıştığım için neyin nerde ve ne işe yaradığını direk bilmediğim için böyle söylüyorum). yeniden ubuntu 14 kurdurdum bu seferde gnome kurdum ama onda da "s" ve "d" tuşlarına basınca kısa yollar çalışıyordu yani klavyeyi kullanamadım, kısaca onuda kullanamadım.

Selamlar hocam. İşler bugün yoğun biraz anca fırsat bulabildim cevap yazmaya. İstediğiniz hale geldi mi sistem?

---------- Spam Engelliyici 16:36 ---------- Önceki Mesaj 15:20 ----------

[MENTION=11173]static_reactor[/MENTION]

Aklıma gelmişken yazayım dedim. Ubuntu'ya Mate Desktop kurarken hata alırsanız önce aşağıdaki komutları uygulayın sonra tekrar deneyin.

sudo apt-add-repository ppa:ubuntu-mate-dev/ppa
sudo apt-add-repository ppa:ubuntu-mate-dev/trusty-mate
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri