Lise Alan Seçimleri , YARDIM ;

bursalee

Yasaklanmış
Web sitesi
www.tokusgroup.net
SelamunAleykum Abiler,Arkadaşlar , Bu sene lise 1 (9) .cu sınıfı bitirdim şimdi sıra geldi alan seçimlerine, bursada oturuyorum buna gore bir degerlendirme yapmak istiyorum, ben BİLİŞİM bölümünü seçme taraftarıyım ancak babam bunu soyle karşılıyor , bir iş yerinde en fazla 2-3 pc oluyor bunlarda muhasabe vs. ve bana şunu tavsiye ediyor makina okursan muhendis çıkarsın ve bursa'da birçok iş imkanın var , bunun yanı sıra birde motor bolumu var bu ikisini tavsiye ediyor , benim aklımda olan ise hala BİLİŞİM , bana birazda olsa yardımcı olabilirmisiniz aramızda birçok bursalı var Bilişim'in bursa'daki rolu iş olanakları iki kotu yorumlarınızı bekliyorum ..

Furkan ;

Ben de babamı dinleyip denizcilik meslek lisesi okumuştum. 4. sınıfta çalışmayı bıraktım youtube işine girdim şimdi evin kirasını ben ödüyorum :D

Yani kimsenin seni yönlendirmesine izin verme. Babanın tecrübeleri hakkında bir şey diyemem ama Türkiye 80ler Türkiye'si değil güzel bir şirkete kapağı atarsan şirkete bağlı kalmak yerine kendi bilgisayarını alıp kullanırsın.

tanıdığım arkadaşlarım var bilişim bölümünü seçipte pişman olan şöyle diyorlar 4 senede okulda öğrendiklerini bir bilgisayarcının yanında 1 ayda öğrenebilme imkanın var bunu diyorlar açıkçası pişmanlar okuyacağın okula da göre değişir ticaret meslek en kötüsü endüstri biraz iyiymiş neden diyeceksin alan dersleri dışında matematik gibi bilgisayar sayısal bölümüdür bu dersler endüstride daha çok işleniyormuş dediklerine göre ben okumadım meslek lisesinde sadece anlatılanları söylüyorum

Hocam bende o yondeyim ancak BİLİŞİM'İN iş olanakları bursada pek yok sanırım 11.ci sınıfta veritabanı yazılımını seçmeyi kararlı kıldım , ancak suanda C# - VB vs. dillerde ufak tefek birşeyler yapayım dedim yani kodların hazır olması gerekiyor , kendim yazılım dilinin temelini bilmedigim için zorlandıgımı düşünüyorum

tanıdığım arkadaşlarım var bilişim bölümünü seçipte pişman olan şöyle diyorlar 4 senede okulda öğrendiklerini bir bilgisayarcının yanında 1 ayda öğrenebilme imkanın var bunu diyorlar açıkçası pişmanlar okuyacağın okula da göre değişir ticaret meslek en kötüsü endüstri biraz iyiymiş neden diyeceksin alan dersleri dışında matematik gibi bilgisayar sayısal bölümüdür bu dersler endüstride daha çok işleniyormuş dediklerine göre ben okumadım meslek lisesinde sadece anlatılanları söylüyorum

hocam ben şuanda endustride okuyorum ancak bizim okul 3e ayrılıyor endustri , teknik lise (kültür dersleride kapsıyor), anadolu ; benim 10.cu sınıfta teknik lise'ye geçme gibi bir şansım var bunlar sorun degil benim için birtek sorun teşkil eden şey alan seçimi , birde arkadaşların donanım okumuştur yazdıklarından onu cıkardım ben masaüstü programcılıgı/veritabanı yazılımı okumak istiyorum

diyelim lisede biraz bir şeyler öğrendin meslek liseli olanların gördüğüm kadarı ile üni. de kendi bölmlerinin mühendisliklerini kazanamadıklarını gördüm(büyük ihtimal okulda verilmeyen sayısal dersleri için ve ders çalışmadıkları için ) genelde 2 yıllıklara gidiyorlar ...diyelim üni. olarak pek bir şey yapamadın dikey geçiş ile bil. proğ. geçiş yaptın okulu bitirdin ama yine bir şey bilmiyorsun bizim meslek liselerinde ve 2 yıllık üni. bir şey öğretmiyorlar açıkçası ....

bende seneye bilgisayar mühendisliği okuyacağım
Bilgisayar ile ilgili iyi bir eğitim alırsan iş imkanı vs önemli değil bence İnternette her türlü parayı kırarsın program vs yazarsın satarsın

anlayacağın liseyi pek önemseme sadece üni sınavına çalışmanı tavsiye ederim son sene stajlarınız oluyor galiba sınavı unutuyorsunuz

Kardeşim içinden gelen sesi dinle ne olmak istiyorsan o yolda devam et birşeyi çok istersen başarabilirsin ve şunuda unutma üniversite hayatı insanın liseye ilk yazıldığı yıldan itibaren başlıyor, kendi kararını kendin ver çünkü başkalarının seçimlerinden dolayı hayatını sıkıntıya sokabilirsin ve giden yıllar geri gelmiyor telafisi olmuyor malesef, onun bunun lafıyla kuyuya inilmiyor birazda ben kendi irademle birşeyler yapıyorum ve kararlarımın arkasındayım de devam et, hayırlısı olsun. :)

Bilgisayar ile ilgili iyi bir eğitim alırsan iş imkanı vs önemli değil bence İnternette her türlü parayı kırarsın program vs yazarsın satarsın

hocam bu yazdıkların için alt yapı lazım , bende bu alt yapıyı oluşturmak için iyi bir alan seçmek istiyorum bunun içinde başvurdum buraya, zaten youtube ile ugraşıyorum ALLAH'A ŞÜKÜR birşeyler çıkarıyoruz

ben hukuk fakültesinde okuyorum bazı bilgisayar mhendisliğinde okuyan arkadaşlarım var onların okullarına gittiğim zaman derslerine katılıyorum mesela samsunda ki omüde derse girdim mühendislikle alakası yok okulun sıradan bir insanın yapabileceği şeyleri 3. sınıftaki kişilere gösteriyorlar ...başka üni de derse girdim adamlar hakikaten bir şeyler öğretiyorlar ...eğerki mühendislik seçecekseniz kesinlikle kaliteli üni. seçin kazamassanızda boş yere gitmeyin 4 sene kaybınız olur :)

Kardeş Bilişim Oku Mutlaka Bende C++ Visual Basic Visual Stuido Delphi Java Bu Dillerden 2 3 TANESİNİ Öğren parayı kırarsın ben de lisede sınıfta kaldım S: açıktan okuyacam bilişim oku içinden gelen sesi dinle başkasının lafına bakma

ben hukuk fakültesinde okuyorum bazı bilgisayar mhendisliğinde okuyan arkadaşlarım var onların okullarına gittiğim zaman derslerine katılıyorum mesela samsunda ki omüde derse girdim mühendislikle alakası yok okulun sıradan bir insanın yapabileceği şeyleri 3. sınıftaki kişilere gösteriyorlar ...başka üni de derse girdim adamlar hakikaten bir şeyler öğretiyorlar ...eğerki mühendislik seçecekseniz kesinlikle kaliteli üni. seçin kazamassanızda boş yere gitmeyin 4 sene kaybınız olur :)

hocam çok salaklık ettim 8.ci sınıfta babamın sözünü dinlemedim çalışmadım , şimdi acısı çıkıyor acaba onun tavsiyelerini tekrardan dinlesemmi diyorum , şuanda form onumde duruyor 15 tane seçenek var onumde

benim puan çok iyi değil gidebileceğim üniversiteler

konya
kırıkkale
çanakkale
muğla
edirne
kayseri

bu tarz üniversitelere gidebiliyorum yani gitmemi diyorsun :D

Duz lise oku ilerde duacim ol. Uni okumadiktan sonra bi faydalari yok

SelamunAleykum Abiler,Arkadaşlar , Bu sene lise 1 (9) .cu sınıfı bitirdim şimdi sıra geldi alan seçimlerine, bursada oturuyorum buna gore bir degerlendirme yapmak istiyorum, ben BİLİŞİM bölümünü seçme taraftarıyım ancak babam bunu soyle karşılıyor , bir iş yerinde en fazla 2-3 pc oluyor bunlarda muhasabe vs. ve bana şunu tavsiye ediyor makina okursan muhendis çıkarsın ve bursa'da birçok iş imkanın var , bunun yanı sıra birde motor bolumu var bu ikisini tavsiye ediyor , benim aklımda olan ise hala BİLİŞİM , bana birazda olsa yardımcı olabilirmisiniz aramızda birçok bursalı var Bilişim'in bursa'daki rolu iş olanakları iki kotu yorumlarınızı bekliyorum ..

Furkan ;

Arkadaşım ben bilişim okudum lisede bu senede üniversiteden bilgisayar programcılığı bölümünden mevzun oldum okumak zor biraz ancak elinde bir meslek oluyor okumanı tavsiye ederim ancak dediğim gibi zor ve çalışman gerekiyor.

yok yinede sen bilirsinde üni bir şey öğretmiyorlar adamlar derste hoca ile counter oynuyorlar böyle şeymi olur ...şimdi bilgisayar teknolojisi hergün gelişen ve devamlı kendini yenileyen bir sistem seviyesi düşük okullardaki hocalar ofis 2003 biliyor diyelim diğer ofis 2010 çıkınca genellikle hocalar pek takmıyor ve yenisine çalışmadan geliyor haliyle öğrenciyede bir şey öğretmiyor ....ama kaliteli okullarda bir denetim olduğu için ve hocalarda kaliteli olduğu için öğrenci otomatik öğreniyor

Furkan ;

makina okursan mühendis olmak için lys de Fen ve Mat 2 baya yapman lazım. bunu bi düşün yapabilirmiyim diye. Bende ticaret muhasebe mezunuyum meslek liselerinde Fen ve MAT 2 dersleri pek yapılamıyor. Yönetim BilişiM Sistemleri süper bölüm. Hem işletme yönetimi hem bilişim bir arada. kpss de işletme iktisat fakültelerine denkliği var. YGS 6 ile alan sadece burdur meaü de var ygs 6 alan ek puan geldiği için girmesi daha kolay. yoksa fakülteler tm-1 le alıyor .

Duz lise oku ilerde duacim ol. Uni okumadiktan sonra bi faydalari yok

hocam kuzenimde düz lise diyor ancak ordada elimde bir imkan olmuyor ben liseyi bitirdikten sonra universite'ye mutlaka gidicem 2-4 senelik orası onemli degil , aklıma takılan 26 27 yasında askerden gelicem belkide ondan sonra iş imkanlarım olucakmı ben bunları merak ediyorum ;

Alan Secimlerini Şöyle Doldurucam herhalde ;;

Makine Teknolojisi --- Tophane EML (bu okulda okuyorum,bursa en iyi meslek lisesi diyorlar)
Bilişim Teknolojisi --- Tophane EML
Motor Teknolojisi --- Hurriyet EML

Tophane EML nin 10.cu sınıfta teknik imkanıda var ;
Teknik lise : Kültür dersleriyle bolum derslerinin birleşimi binevi anadolu ile meslek lisesi arası

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri