Lütfen hayatım konusunda yardımcı olun

Universiteyi bitirdim, seneye nasipse tekrar giricem sinava. Okumanin hayatta ne gibi getirileri oldugunu, gecekten hayata atilinca yada kurumsal bir firmada calismaya baslayinca anliyorsunuz.

Okumak guzeldir ama sana tek tavsiyem hangi bolumu okuyorsan oku, hakkini vererek okulunu bitirmeye calis.

Sent from my HTC One using Tapatalk

4 Yıllık Kötü bir işletmede okusan işsizsin 2 yıllık işletme okusan her türlü işsizsin. Mezuna kalıp adam akıllı çalışabilirsin. Yani 2 yıllık şuna git kesin iş bulursun diyen adam işten anlamıyordur. O kadar işletme mezunu varki hayat sana torpil geçerse o zaman belki iş bulursun. Onuda bitirdikten 3 4 yıl sonra. Tavsiyem mezuna kalıp daha çok ve daha bilinçli şekilde çalışman olur. 4 yıl sonra işsiz gezmekten iyidir. 2 yıllığa giden herkesin düşüncesi ben 4 yıllığa tamamlarım fikride malesef ki dgs den alınan 20 kişi hayal kuran binlerce kişi. 2 yıllığa gitsen amacın okulu bitirdikten sonra iş sahibi olmak olmayacak. 2 yıl boyunca adam akıllı oturup KPSS çalışacaksın artık ne bulursan mübaşirlik olur katiplik olur o olur bu olur ne memurluk varsa her yere başvuracaksın işinle alakalı veya alakasız. 2 yıl içinde atanırsan üniversiteden sonra boş gezmemiş olursun 3 4 yıl daha. 2 yıllığa gidiceksen veya 4 yıllık kötü bir yere en iyi tavsiye budur. Memurluğu zorlayacaksın okul bitmeden önce.

2 yıllık teknik bir bölüm. Stajlar çok önemli. Büyük firmalarda staj yapıp orada kalmaya bak.
Teknik derken elektrik elektronik mekatronik biyomedikal otomotiv hepsi dahil. Teknik lise mezunu değilsen biraz daha asılman gerekir o kadar. Türkiye ara eleman ülkesi. Sağlam okuyacam hakkını verecem sonuna kadar gidecem demiyorsanız azminiz yoksa laf olsun diye mühendislik falan uğraşmayın.

edit:imla

Son düzenleme:
sanırım sizin eğitim konusunda bilginiz sıfır yada yazmak için yazmışsınız ? mühendislik neye göre bitti ayıptır söylemesi ? ben bir mühendislik öğrencisi olarak bana iş olmayacağını bittiğini söylüyorsun ama ben sana burada bir saymaya başladığım zaman hee mühendislik bumuymuş dersin.

asıl demen gereken şudur.Hangi mesleği yapacaksan yap yaptığn işte en iyisi ol.Saçma salak arkeoloji bölümü diye bir bölüm var.barajı geçemeyin alırlar.Ama sen o mesleği en iyi şekilde yaparsan sen doktordan da fazla alırsın mühendistende.Mesele bölüm değil okuduğun bölümde en iyi olarak biryerlere gelirsin.

---------- Spam Engelliyici 02:54 ---------- Önceki Mesaj 02:53 ----------

Mezunum biliyoruz bizde ne dogru ne yanlış..Şimdi sana herşey tom pembe hocaların gazıyla her yere gelirsin senden iyisi yoktur onların gözünde :) işinin hakkını tabi ki vercen ama özel sektör gerçeğini işe başlayınca anlıyorsun..En önemlisi ne biliyor musun rakip sayın her geçen gün artıyor ve bu da işsizlik demektir..İlerde gözüküyor ki çogu kişi kendi mesleğini yapamayacak kimse istemez böyle bişey ama iştee..Ben bunları söyler geçerim alan alır almayan kendisi bilir..1.sınıftaysan + ataması bol başka bölüm düşün bence yerinde olsam yapardım

8.dkdan sonrasını izleyin..
https://www.youtube.com/watch?v=YCn-WklpT_k&t=1130s

Mezunum biliyoruz bizde ne dogru ne yanlış..Şimdi sana herşey tom pembe hocaların gazıyla her yere gelirsin senden iyisi yoktur onların gözünde :) işinin hakkını tabi ki vercen ama özel sektör gerçeğini işe başlayınca anlıyorsun..En önemlisi ne biliyor musun rakip sayın her geçen gün artıyor ve bu da işsizlik demektir..İlerde gözüküyor ki çogu kişi kendi mesleğini yapamayacak kimse istemez böyle bişey ama iştee..Ben bunları söyler geçerim alan alır almayan kendisi bilir..1.sınıftaysan + ataması bol başka bölüm düşün bence yerinde olsam yapardım

8.dkdan sonrasını izleyin..
https://www.youtube.com/watch?v=YCn-WklpT_k&t=1130s

Hocam ben 6.seneme gireceğim ve İnan bana tozpembe değil mezunsun ama nasıl mezunsun ? Arkadaşım bana 1 haftalık iş için 7 k tl teklif etti sadece bir istatistik bilgim olmadığı için kaçtı.kendi dönem mezunlarımdan boşta olan yok hepsi mühendis oldu.benim yt işi burada yaptıklarım staj yaptığım yerdeki revizyon iyileştirmeler vs hepsinden daha iyi.şimdi tozpembe diyorsun ama kafası olan adamın planı vardır.mezun olunca aa kpss aa torpil değildir.neyse hocam tartışmak gereksiz benim yolum belli işim belli olacağım şey belli.sadece birisine tavsiye verirken kulaktan dolma değil gözlemlediğin değil tecrübelerinden tavsiye ver

Yeni mezun olarak sana şunu söyleyebilirim şu kendini geliştir diyenlere aldanma. Yapman gereken ilişkilerini geliştirmek. Yani çok fazla insan tanımaya çalış. Okuduğun meslekle ilgili olur yapmak istediğin işle olur. Seminerle felan katıl insanlarla tanış. Bu organizasyonlardan insan tanımak için faydalan. Gerisi gelir. Çünkü türkiyedeki mesleklerin asgari ücretlisinden milyonerine kimse mesleğinde eşsiz olduğu için para kazanmıyor. Doğru ilişkiler kuran güzel paralar kazanıyor. Özetlersek büyük bir üniversitede 4 yıllık herhangi sıradan bir bölüm oku ve ilişkilerini geliştir. Sonrası gelir.

şu an bende seninle aynı durumdayım ben meslek lisesinden mezun oldum muhasebe bölümünden lise son sınıfta staj yaptığım yerde kalıp açıktan 4 yıl işletme yada bankalcılık sigorta okuyacağım tahmini 5 senede biter 5 sene içinde 4 yıll üniversite okumuş bi insandan bilgim kat kat yüksek olacak ve ikimizin elindede aynı diploma olacak iyi düşün herkezden tavsiye alma kafan Allah bullah olur

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri