Madencilik Nedir ?

salim59yt

Kayıtlı Üye
Bana bu işlemin amacını anlatırmısınız? Sadece amacını merak ediyorum yol yöntem istemiyorum. Ben ekran kartları ile güçlü ps ve bir programla kazıma denen işlemi yaptığımda para kazanıyorum diyelim. Peki bunun bir karşılığı yok mu? Kazı yapmamın kime ne faydası var. Cidden şunu anlamak istiyorum artık. 1-2 cümle ile anlatabilirmisiniz.. Çalışan donanımın birisine bir faydası olması lazım ki bana para kazandırsın.. Bunu anlayamıyorum sadece..

[MENTION=10960]fth[/MENTION] isimlik arkadaşın mesajını gördüm ve bunu bende çok merak ediyorum.

pek bilgili değilim ama okuduklarım kadarıyla hiç kimseye faydası yok. (btc yi ortaya koyan) elemanın biri bir kod yazmış bu kazma denilen olayla o kodları denemelerle yakalayınca btc kazanmış oluyorsun. Ama ortada bir yere fayda sağlayan bir şey yok. kazı kazan gibi bişi yani.

Hazır böyle bir konu açılmışken. bende bir şey sormak istiyorum. Günlük 100 ve 500 tl arası kazanabilmek için nasıl bir sistem kurmak gerekiyor ? Ne kadar bi maliyeti olur ? Elektrik konusunu göz önün almazsak.

Muhtemelen düşünüyoduk ama sormadık:) Abi bu paraları niye veriyorsunuz. Mesela hosting in bir amacı var. vps'nin bir amacı var, ama bunun nedir çözemedim.

Bir çok kişi forumda uğraşıyor gördüğüm kadarıyla. Alıp satma olayı mantıklı tamam coinler artıyor eyvallahta. Bu kazıma işinin kime neye faydası var kimse bilmiyor herhalde. :) Bu paralar hiç bir bankaya veya kuruluşa bağlı değil bildiğim kadarıyla ve takibide yok. Bence kesinlikle bunun bir dönüşümü var ama kimse bilmiyor..

Bunu bir para birimi olarak düşünmek lazım merkez bankası kağıt parçasını neden basıyor ? :)

Hazır böyle bir konu açılmışken. bende bir şey sormak istiyorum. Günlük 100 ve 500 tl arası kazanabilmek için nasıl bir sistem kurmak gerekiyor ? Ne kadar bi maliyeti olur ? Elektrik konusunu göz önün almazsak.

Hocam 1 tane ekran kartı ortalama olarak size 150-200 TL arasında kazandırır. Onunda piyasa değeri şuan alsanız 1800 TL civarı amorti süreniz çok yüksek olur ki elektrik paranız anca çıkar. Kazanmak için minimum 3 kartlı bir sistem kurmalısınız 3 kartlı bir sistemi 6.000 TL ye kurarsınız anakart ram vs.

Sapphire Rx580 8g D5 Nıtro+ Oc 11265-21-20g - n11.com

Böyle bir ekran kartı ile kazmaya başlayabiliyorsunuz. Overclock yaparak performansı arttırabilirsiniz.

Muhtemelen düşünüyoduk ama sormadık:) Abi bu paraları niye veriyorsunuz. Mesela hosting in bir amacı var. vps'nin bir amacı var, ama bunun nedir çözemedim.

Para kazanmak hocam kartların fiyatlarını uyguna denk getirirseniz. 4-5 Ayda yatırdığınız parayı amorti ediyorsunuz ondan sonra hep kardasınız ekran kartları bozulsa bile 2 yıl garantisi var gönderiyorsunuz tamir ediyorlar.
Diyelim ki kazanamıyorsunuz her şeyi 2. elden satarsınız yine zararınız çok ufak olur ekran kartları değer kaybetmiyor.

Bir çok kişi forumda uğraşıyor gördüğüm kadarıyla. Alıp satma olayı mantıklı tamam coinler artıyor eyvallahta. Bu kazıma işinin kime neye faydası var kimse bilmiyor herhalde. :) Bu paralar hiç bir bankaya veya kuruluşa bağlı değil bildiğim kadarıyla ve takibide yok. Bence kesinlikle bunun bir dönüşümü var ama kimse bilmiyor..

Amaç para kazanmak bireysel anlamda hocam sonuçta :)

Sapphire RX 580 OC Nitro+ 8GB 8 Adet ile başlangıç yapmış olsan.

1800x8 : 14400 TL sadece ekran kartın fiyatları
anakart , ram ,ssd , riser kablo,güç kaynağı,monitörün var diyelim :) 1-2 k donanımlar için harcarsın :) 16 k rig kurdun diyelim.

Ethereum kazdın diyelim :) 30 Mh/s : 30x8 : 240 Mh/s Eder

Bugün itibaren : 1 Ethereum 336 dolar Ayda 564 dolar kazanırsın. Ayda 2 k para eder. Elektrik eklemedim

OynB5Q.png

a1J08R.png

Amorti Süresi : 6-12 ay arasında değişkenlik gösteriyor.

İlk 1 yıl yatırım olarak bakıcaksınız. Para kazanırım düşüncesi ile giren kişiler daha sonra rigleri satıyorlar :D

Çok karmaşık kripto işlemlerin çözümlenmesi için, bilgisayarını bir nevi kiraya vermiş oluyorsun. Kazandığın değer bunun karşılığında normalde. Senin bilgisayarını bu iş için kiralamak isteyenler normal para karşılığında da bu işlemi yapabilirlerdi ama o zaman swift işlemleri para transfer işlemleri vs derken işler baya zorlaşırdı. Bunun yerine sana bir para birimi oluşturdular.

Normal bilgisayarlar haricinde bu işlemleri yapabilecek daha iyi ve daha basit sistemler yada donanımlar icad edilinceye kadar bitcoin değerli olmaya devam edecektir.

Şu videoda çok güzel anlatılmış:
https://www.youtube.com/watch?v=rWOs3zZi-2c

Hocam 1 tane ekran kartı ortalama olarak size 150-200 TL arasında kazandırır. Onunda piyasa değeri şuan alsanız 1800 TL civarı amorti süreniz çok yüksek olur ki elektrik paranız anca çıkar. Kazanmak için minimum 3 kartlı bir sistem kurmalısınız 3 kartlı bir sistemi 6.000 TL ye kurarsınız anakart ram vs.

Sapphire Rx580 8g D5 Nıtro+ Oc 11265-21-20g - n11.com

Böyle bir ekran kartı ile kazmaya başlayabiliyorsunuz. Overclock yaparak performansı arttırabilirsiniz.

Para kazanmak hocam kartların fiyatlarını uyguna denk getirirseniz. 4-5 Ayda yatırdığınız parayı amorti ediyorsunuz ondan sonra hep kardasınız ekran kartları bozulsa bile 2 yıl garantisi var gönderiyorsunuz tamir ediyorlar.
Diyelim ki kazanamıyorsunuz her şeyi 2. elden satarsınız yine zararınız çok ufak olur ekran kartları değer kaybetmiyor.

Amaç para kazanmak bireysel anlamda hocam sonuçta :)

overclock benzeri bişey yapılabilir mi? günde 10 saat falan kullanmak şartıyla

[MENTION=27795]Hayalet301[/MENTION] [MENTION=45111]gktgolmz[/MENTION] Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Şimdi daha iyi oturmaya başladı kafamda sağolun.

overclock benzeri bişey yapılabilir mi? günde 10 saat falan kullanmak şartıyla

Overclock ekran kartına yapılıyor ve ekran kartının performansı arttırarak elektrik tüketimini düşürüyor. Böyle bir sistem kullanacaksanız 24 saat açık ve kesintisiz çalışması lazım aksi halde para kazanamazsınız.

---------- Spam Engelliyici 19:32 ---------- Önceki Mesaj 19:27 ----------

Sapphire RX 580 OC Nitro+ 8GB 8 Adet ile başlangıç yapmış olsan.

1800x8 : 14400 TL sadece ekran kartın fiyatları
anakart , ram ,ssd , riser kablo,güç kaynağı,monitörün var diyelim :) 1-2 k donanımlar için harcarsın :) 16 k rig kurdun diyelim.

Ethereum kazdın diyelim :) 30 Mh/s : 30x8 : 240 Mh/s Eder

Bugün itibaren : 1 Ethereum 336 dolar Ayda 564 dolar kazanırsın. Ayda 2 k para eder. Elektrik eklemedim

OynB5Q.png

a1J08R.png

Amorti Süresi : 6-12 ay arasında değişkenlik gösteriyor.

İlk 1 yıl yatırım olarak bakıcaksınız. Para kazanırım düşüncesi ile giren kişiler daha sonra rigleri satıyorlar :D

Hocam aslında ekran kartlarının değeri 1800 tl değil 1200 1300 TL elektrik tüketimide zaten 1 ekran kartı amorti ediyor 8 ekran kartlı bir anakart var mı emin değilim fakat gigabyte bir anakartı 6 tane destekliyor.

8 tane ekran kartını 1200 TL den alabilsek 9600 TL yapar ciddi anlamda bir fark olur. Amorti süresi çok ama çok kısalmış oluyor böylelikle.

Çok karmaşık kripto işlemlerin çözümlenmesi için, bilgisayarını bir nevi kiraya vermiş oluyorsun. Kazandığın değer bunun karşılığında normalde. Senin bilgisayarını bu iş için kiralamak isteyenler normal para karşılığında da bu işlemi yapabilirlerdi ama o zaman swift işlemleri para transfer işlemleri vs derken işler baya zorlaşırdı. Bunun yerine sana bir para birimi oluşturdular.

Normal bilgisayarlar haricinde bu işlemleri yapabilecek daha iyi ve daha basit sistemler yada donanımlar icad edilinceye kadar bitcoin değerli olmaya devam edecektir.

Şu videoda çok güzel anlatılmış:
https://www.youtube.com/watch?v=rWOs3zZi-2c

Hocam saol video için. Adam harika anlatmış işi. Şimdi kafama yattı işte. :) Videonun tamamını sıkılmadan izledim..

Bir türlü ısınamadım kripto para olayına.....

Vehbi Koç: Herkes bildiği işi yapmalı ve o yolda sebat etmeli. Her işin bir zirvesi vardır. Her iş değişikliği sermaye kaybıdır....

Bol Kazançlar...

Günlük 100tl bırakan bi sistem(rig) kurmak için 20bin tlyi gözden çıkaracaksın. Elektrik faturalarını ve bakım masraflarını hesaba katmadım.

Overclock ekran kartına yapılıyor ve ekran kartının performansı arttırarak elektrik tüketimini düşürüyor. Böyle bir sistem kullanacaksanız 24 saat açık ve kesintisiz çalışması lazım aksi halde para kazanamazsınız.

---------- Spam Engelliyici 19:32 ---------- Önceki Mesaj 19:27 ----------

Hocam aslında ekran kartlarının değeri 1800 tl değil 1200 1300 TL elektrik tüketimide zaten 1 ekran kartı amorti ediyor 8 ekran kartlı bir anakart var mı emin değilim fakat gigabyte bir anakartı 6 tane destekliyor.

8 tane ekran kartını 1200 TL den alabilsek 9600 TL yapar ciddi anlamda bir fark olur. Amorti süresi çok ama çok kısalmış oluyor böylelikle.

H110 Pro BTC+ 13 ekran kartı takılıyor.
TB250-BTC PRO : 12 ekran kartı takılıyor.
Asus B250 MINING EXPERT CryptoCurrency : 19 ekran kartı takılıyor (Yeni)
https://market.cizgi.com.tr/product/cryptocurrency/asus-B250_MINING_EXPERT#info

1200 tl ikinci el kimse vermez :) karaborsa oldu. :D sıfır fiyatına ikinci ellerle karşılaşırsın :)

https://www.sahibinden.com/ekran-karti-masaustu?a3347=1151864&a3345=67686

Paylaştıklarım piyasadaki durumlar.

Son düzenleme:
Bir türlü ısınamadım kripto para olayına.....

Vehbi Koç: Herkes bildiği işi yapmalı ve o yolda sebat etmeli. Her işin bir zirvesi vardır. Her iş değişikliği sermaye kaybıdır....

Bol Kazançlar...
Çok anlamakta gerekmiyor hocam
Zaten Kripto madencilik olayı o kadar zorlaştıki, ciddi yatırımlarla büyük şirketler yapıyor artık bunu. Bireysel madencilik olayı bitti gibi bir şey, (Bizim forum a düşmesinden belli değilmi, hep fikslenen yada fixlenmek üzere olan yöntemler paylaşılıyor :D)

Kripto para olayı bitmez ama bizim için bundan sonra bu işin para getiren kısmı borsası olur. Borsada mantık bellidir düşünce al, yükselince sat. Yada arbitraj yapanlar kazanıyor (borsalar arasındaki fiyat farkından kar edenler, yani düşük olan borsalardan alıp yüksek olan borsalarda satanlar)

Çok anlamakta gerekmiyor hocam
Zaten Kripto madencilik olayı o kadar zorlaştıki, ciddi yatırımlarla büyük şirketler yapıyor artık bunu. Bireysel madencilik olayı bitti gibi bir şey, (Bizim forum a düşmesinden belli değilmi, hep fikslenen yada fixlenmek üzere olan yöntemler paylaşılıyor :D)

Kripto para olayı bitmez ama bizim için bundan sonra bu işin para getiren kısmı borsası olur. Borsada mantık bellidir düşünce al, yükselince sat. Yada arbitraj yapanlar kazanıyor (borsalar arasındaki fiyat farkından kar edenler, yani düşük olan borsalardan alıp yüksek olan borsalarda satanlar)

Ben Polo'da Al-Sat tan çok güzel rakamlar kazandım 2-3 ay önce,ama sürekli takip istiyor,bu işi otomatik yapan botlar var duyduğum kadarıyla,işlem başı komisyon ödeyip poloniex hesabına bağlıyorsun,bot inince alıyor çıkınca satıyor :)

Beni asıl rahatsız eden kısmı bankalar,para transferleri bir süre sonra sıkıntı yaratabiliyor...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri