Makale-Kapanan Kanaldan Ödeme Alma

Cyberless

Kayıtlı Üye
Web sitesi
serhat.ws
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir makalede sizlerle birlikteyim. Bu makalede adım adım kapanan Music Nations Kanalımdan nasıl ödeme alabildiğimi açıklamaya çalışacağım. Umarım faydalı olur sizler için. Music Nations Network'te bilindiği üzere kapanan kanalın ödemesi yapılmamakta. Forumda Aura Network çatısı altında danışmanlık hizmeti vermeye başladığımdan beri bana en çok soru sorulan konu" kanalım kapanırsa kazancımın akıbeti ne olacak" sorusu oldu. Burada kapanan kanalla bahsettiğimiz şey, "askıya alınmış kanal" veya ingilizce karşlığıyla "Suspended channel" durumunda olan kanallardır. Eylül ayında music nations networkte yer alan ve içerdiği materyal gereği spam olarak ifade edebileceğimiz bir kanalımın temmuz ayı ödemesini aldıktan sonra 20 eylülde aşağıda resimde görünen emaili aldım ve kanalım kapatılmıştı:

DkvaQZ.jpg

Gelen mailde yazan linklerden ikincisi olan https://support.google.com/youtube/answer/2802168?hl=tr&ref_topic=2803138 linkine tıkladığımda karşıma gelen sayfadan kırmızıyla belirttiğim satır dikkatimi çekti ve bu satırda mavi ile gösterdiğim yere tıklayarak hesabın kapatılmasına itiraz etmek için kullanılan bir forma ulaştım:

gL1Ek2.jpg

Bu formu aşağıda gösterdiğim şekilde doldurup hesap fesih işlemine itiraz ettim ve youtube'dan kanalımın tekrardan açılmasını talep ettim:

ozMoE9.jpg

Formu 26 Eylül'de gönderdim, 28 Eylül'de cevap geldi ve gelen cevapta aşağıdaki gibiydi:

lzgmOg.jpg

Başta saçma geldi böyle bir maille karşılaşmak ama yine de ne kaybederim ki mantığıyla kapanan kanalımın gmail şifresi için gidip şifre sıfırlama ve şifre değiştirme işlemi yaptıktan sonra youtube'da kanalımın açıldığını gördüm. Ancak bütün videolar kullanım dışı olmuştu artık yani silmekten başka bir opsiyon yoktu bende sildim gitti bütün videoları. Kanalı geri aldığımda kanalın kapandığı güne tanımlanmış bir topluluk ihtarı gördüm aşağıdaki resimdeki gibi:

ozMomo.jpg

Bundan sonra hiçbir şey yapmadım, kanaldan ümidimi kesmiş olarak kendi haline bıraktım. Ekim ayında herhangi bir kazanç almadım. Kasım ayında yani bu ay ise beklenmedik sürpriz bir ödeme aldım. Paypal'dan gelen mail aynen şöyleydi:

B9B33p.jpg

Paypal hesabımla giriş yaptığımda hakikaten de belirtilen tutarın hesabıma gerçekten de yatırıldığını gördüm. Sanırım Music Nations Network kapanıp sonradan tekrar açılan kanalın ödemesini yapabiliyor. Üstelik hesapta tanımlı bir topluluk ihtarı olmasına rağmen ödeme yapmış bana. Paranın üstüne yatması için birçok geçerli sebebi olmasına rağmen paranın üstüne yatmayıp tutarı ödemiş. Elbette bir yanlış tüm doğruları götüremeyeceği gibi, bir doğru da tüm yanlışları düzeltmez. Music Nations Network veya X Network Y Network adı her ne olursa olsun partner firmayla çalışırken elimizden geleni sonuna kadar yapmaya çalışalım, bakarsanız ya; olur mu olur demiş atalarımız...

Başka bir makalede görüşmek üzere :rolleyes:

Partner çalışan arkadaşlar için gerçekten faydalı olabilir, herkes yakınıyor ödeme alamadım falan diye.. Denemekte fayda var, elinize sağlık...

Problem su, o sekilde itiraz yapilan kanallarin coguna "robot, bocek,vs,vs kullandiginizdan dolayi kanalizini tekrar acmiyoruz" diye otomatik cevap geliyor. Senin sansli anina denk gelmis, acmislar.

Problem su, o sekilde itiraz yapilan kanallarin coguna "robot, bocek,vs,vs kullandiginizdan dolayi kanalizini tekrar acmiyoruz" diye otomatik cevap geliyor. Senin sansli anina denk gelmis, acmislar.

Bir şeyleri yapmayı denemezseniz onu gerçekleştiremezsiniz. Ay'a ilk çıkıldığında ABD'de basın açıklaması sırasında pilot Neil Armstrong, Ay'a çıktık çünkü bunu yapabiliyoruz tarzında bir açıklama yapmıştı. Bir şeyleri deneyen ve başarılı sonuçlar alan insanların tecrübelerini paylaşması, onunla aynı veya benzer sorunları yaşayan başkalarınında denemesi için cesaret verebilir, motive edebilir. Makalenin son satırı dikkate değer bir ifade taşımakta, olur mu olur, yani dene bir bakmışsın olmuş. Başka alternatifler denemeye teşvik etmek için yazılmış bir söz aynı şeyin aynı şekilde denenmesi için yazılmış bir söz değil :rolleyes:

bir kanalım vardı dediklerini yaptım hocam umarım işe yarar :)

Şuan zoomin'de aynısı başıma geldi. Eğer inceleme sonucu blokeniz kaldırılsa diğer ay ödemenizi alırsınız dedi. Hala blocked bakalım. BEnim için büyük ümit oldu bu konu. Demek ki bana da ödeme yapılacak.

konunun başına partneri yazarsanız daha iyi olur

başlıkla içerik tutmuyor.seninki şansına açılmış.güvenlik sebebiyle de değil o topluluk sebebiyle hesabın kapanmış olmasına rağmen nasıl robot demeyip de başkası tarafından ele geçirilmiş falan dediler onu da anlamadım.şanslıymışsın.kapanan kanalı değil,açık kanalı ödemiş sonuçta.

Kapalı kanala 50 kere itiraz ettim, bi sonuç alamamıştım. Şimdi şifremi unuttum dedim, bilgileri doldurdum tel no girdim biri aradı hindistanlı. Derdimi anlattım dedim kanal kapandı vs, vs. Tamam dedi inceleyip 15 dk içinde geri dönüş yapıcaz.

ilk defa gerçek muattap buldum karşımda, ingilizcesine güvenen arkadaşlar deneyebilir :)

http://youtube.com/forgot

burdaki formu doldurdum, belki dili türkçe seçerseniz türkçe konuşan biri çıkar. Deneyen olursa konuya yazsın bizde bilgilenelim.

Son düzenleme:
sevindim hocam muhattap bulmanıza umarım olumlu bir geri dönüş almışsınızdır bende bazen işe yarıyor bazen işe yaramıyor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri