Maliye Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cagatayak

Kayıtlı Üye
Bi kaç kişiye sorduğuma göre yurtdışından gelen paralarda vergi vermemize gerek yokmuş. Ancak Quizin ödediği paralarda maliyenin sıkıntı yapabileceği düşüncesindeyim. Siz bu konu hakkında ne düşünüyosunuz. Bir önlem aldınız mı ? İleride ciddi sorunlar yaşamamak için fikir almak istiyorum.

parayı buldun. maliye peşine mi düştü ?? milyon dolarlar mı getiriyon ??

Bi kaç kişiye sorduğuma göre yurtdışından gelen paralarda vergi vermemize gerek yokmuş. Ancak Quizin ödediği paralarda maliyenin sıkıntı yapabileceği düşüncesindeyim. Siz bu konu hakkında ne düşünüyosunuz. Bir önlem aldınız mı ? İleride ciddi sorunlar yaşamamak için fikir almak istiyorum.

neden quizin ödediği parada sıkntı olsun ?

Ben kendi arastirmama ve bilgi edinmeme gore konusayim.Yurtdisinda ikamet ederseniz ve bu partner kazanciniz Turkiye hesaplarina yatarsa ,Turkiye Cumhuriyeti,sizi gurbetci calismis parasini tr ye aktariyor gibi dusunuyor ve vergi vermiyorsunuz.

Ama ikamet Turkiye içi olursa ne olursa olsun Turkiye içinde kazandiginiz icin para yurtdsindan gelsede vergisini vermek zorundasiniz.

Cok daha iyi bilen varsa yazsin ,yanlisimiz varsada duzeltsin.

Saygilar.

çok tartışıldı yaklaşık 100 den fazla konu kilit yedi buda yiyecektir :) her kafadan ayrı ses çıkıyor

Uluslararasi vergi anlasmalarini acin, okuyun. Burada hangimiz maliyeci? Hangimiz vergi uzmani? Bu konuyu gidip mali musavirlere sorarsaniz cok daha iyi olur sizin adiniza..

@Samsung Lcd, benim sesim dogru ama. :D Benim tc kimlik numaram bile hic bir yerde cikmiyor Turkiyede. Banka hesabi acmak icin gezmedik nufus dairesi gezmedik banka komadimdi. :D

Saka bi yana Yurtdisinda yasayanlar icin durum bu arkadaslar.Turkiye de yusek kazancda kurtulus yok bunuda diyim yani.Belki bugun belki yarin belki yarindan da yakin Maliye vergi calar kapinizi.Serkan dediydi dersiniz.Devlet 1 kurusunu alkomaz kimsede bunu hepimiz biliriz sanirim.

Ha ben Fransa icine aldigim odeme icin burda vergisini oduyorum mecburen.Bildirmessem kat be kat cezasi ile aliyorlar.Ayni kanunlar Turkiye'dede var tabi ama bizde parayi yedikden sonra geliyorlarki stresden SIKINTIDAN cabuk gidelim obur tarafa diye. :D

çok tartışıldı yaklaşık 100 den fazla konu kilit yedi buda yiyecektir :) her kafadan ayrı ses çıkıyor

forumda vergi verenler var. ciddi konu aslında bu kilitlenmesinin bi anlamı yok ciddi bi sekilde bu konunun üstünde durulması lazım. Türkiye burası hiç belli olmaz bi anda dayanırlar.

hayırdır ne konuşuyosun ?

---------- Spam Engelliyici 06:16 ---------- Önceki Mesaj 06:15 ----------

webmoney uzerinden alındığı için bi sorun olablr dedm bide banka ödemelerinde gecen gün konusu geçmiş kıyı bankacılığı diye .

webmoneye nerden gönderiyor onu bilmiyorum. ama Quiz Türkiyede ki bankalara para transferini newyork CITIBANK dan yapıyor. yani kıyı bankacılığı vs durumu yok ortada

Ben kendi arastirmama ve bilgi edinmeme gore konusayim.Yurtdisinda ikamet ederseniz ve bu partner kazanciniz Turkiye hesaplarina yatarsa ,Turkiye Cumhuriyeti,sizi gurbetci calismis parasini tr ye aktariyor gibi dusunuyor ve vergi vermiyorsunuz.

Ama ikamet Turkiye içi olursa ne olursa olsun Turkiye içinde kazandiginiz icin para yurtdsindan gelsede vergisini vermek zorundasiniz.

Cok daha iyi bilen varsa yazsin ,yanlisimiz varsada duzeltsin.

Saygilar.

hemen :d yurt dısını bilmiomda abi. tr de gelir vergisinin 18. maddesine göre video kazancları vergiden muaf 2014 yılı için sınır 250 bin tl idi galiba 1 yılda 250k üzerinde alırsan aynı kişi üzerine ondan sonra vergiye giriyor :) yoksa free devam :) tabi yeni bi yasa cıkmadıgı sürece.

Bu konu daha öncede tartışılmıştı, hatırlağım kadarıyla kazanç yıllık 22k ve üstü olursa vergiye tabi tutuluyoruz. Bu yüzden ona göre hesap yapıp ödemeleri ayarlamanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Tapatalk ile gönderildi.

@OquzAlp He he :D sen ole san.Açta oku bi gelir vergisi oranlari hangi limitlerde ne kadar diye.40 yada 50k tl yi gectiginde nerdeyse yarisini vergiye aliyorlar Turkiyede.Atma Sakirrr. :D

R10da senelerdir tartışılan bir konu. Net bir cevap verebilen göremedim.

forumda vergi verenler var. ciddi konu aslında bu kilitlenmesinin bi anlamı yok ciddi bi sekilde bu konunun üstünde durulması lazım. Türkiye burası hiç belli olmaz bi anda dayanırlar.

enine boyuna tartışmak gerek fakat her kafadan ayrı ses çıkıyor bugüne kadar kilitlendi çünkü, sanırım en doğrusunu maliye veya muhasebeci verir ki oda sıkıntı çünkü adama googleden para geldi diyorsun oda hadi nasıl geliyor googlede mi çalışıyorsun diyor yahu soruma cevap ver ne kurcalıyorsun, maliye de sana yardım edecek adam çıkmaz çünkü bilgisi olan kişi yok diyebilirim çare mali müşavir ben hiç sormadım ama sorarsan buralara bir yere yazıp cevapları beni etiketlersin bizde öğrenmiş oluruz

@OquzAlp He he :D sen ole san.Açta oku bi gelir vergisi oranlari hangi limitlerde ne kadar diye.40 yada 50k tl yi gectiginde nerdeyse yarisini vergiye aliyorlar Turkiyede.Atma Sakirrr. :D

ya abi o farklı bu farklı işte :D dur sana görüntü olarak gösteriyim :D

Serbest meslek kazançlarında:
Madde 18 – (Değişik: 4/12/1985 - 3239/40 md.)
(Değişik birinci fıkra: 11/8/1999 - 4444/4 md.) Müellif, mütercim, heykeltraş, hattat, ressam, bestekar, bilgisayar
programcısı ve mucitlerin ve bunların kanuni mirasçılarının şiir, hikaye, roman, makale, bilimsel araştırma ve incelemeleri,
bilgisayar yazılımı, röportaj, karikatür, fotoğraf, film, video band,radyo ve televizyon senorya ve oyunu gibi eserlerini gazete,
dergi, bilgisayar ve internet ortamı, radyo, televizyon ve videoda yayınlamak veya kitap, CD, disket, resim, heykel ve
nota halindeki eserleri ile ihtira beratlarını satmak veya bunlar üzerindeki mevcut haklarını devir ve temlik etmek veya
kiralamak suretiyle elde ettikleri hasılat Gelir Vergisinden müstesnadır.

@Samsung Lcd, benim sesim dogru ama. :D Benim tc kimlik numaram bile hic bir yerde cikmiyor Turkiyede. Banka hesabi acmak icin gezmedik nufus dairesi gezmedik banka komadimdi. :D

Saka bi yana Yurtdisinda yasayanlar icin durum bu arkadaslar.Turkiye de yusek kazancda kurtulus yok bunuda diyim yani.Belki bugun belki yarin belki yarindan da yakin Maliye vergi calar kapinizi.Serkan dediydi dersiniz.Devlet 1 kurusunu alkomaz kimsede bunu hepimiz biliriz sanirim.

Ha ben Fransa icine aldigim odeme icin burda vergisini oduyorum mecburen.Bildirmessem kat be kat cezasi ile aliyorlar.Ayni kanunlar Turkiye'dede var tabi ama bizde parayi yedikden sonra geliyorlarki stresden SIKINTIDAN cabuk gidelim obur tarafa diye. :D

valla abi şahsen ben takmıyom vergiyi falan :D yt den gelen paranın vergisi olmaz :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri