Mantığımızın durduğu yer uzay. Varmı meraklısı?

Eskişehirli

Kayıtlı Üye
Bazı uzay belgesellerini defalarca izledim. Az önce "evrenin ucuna yolculuk" belgeselini yine izledim. Aklım hala bazı şeyleri almıyor. Dünya evrende sadece bir toz tanesi kadar. Belki o kadar bile değil. Uzun bir süre yaşadığımızı düşündüğümüz ömrümüz evrene göre belki 1 saniyeyi geç salise bile değil.

Başka gezegenler yok derken başka galaksiler keşfedildi ve her galaksi bir karadelik içerisinde. Sadece galaksimiz samanyolunda ki yıldızların etrafında dönen gezegenlerin %20 sinin yaşama elverişli olduğu düşünülüyor ama onlara ulaşmak için ışık hızı bile yetersiz. :) Her galaksinin göbeğinde o galaksiye ait yıldızları çeken bir karadelik olduğu söyleniyor. Evrende milyarlarca galaksinin olduğu ve o galaksilerde ortalama 1 milyar yıldız olduğu söyleniyor.

O zaman; mantık olarak evrenimizde bir kara deliğin çekiminde olan evrenlerden sadece bir tanesi olamaz mı? Galaksilerin olduğuna inanılmıyordu. Ama kanıtlandı. Diğer evrenler neden kanıtlanmasın. Belkide big bang adı verilen şey milyarlarca evrenin bulunduğu bir karadelikteki evrenlerden sadece bir tanesi? Ve böyle başka karadelikleri düşünce :) Sadece fizik kuralları durmuyor, insan mantığıda duruyor.

Bazı uzay belgesellerini defalarca izledim. Az önce "evrenin ucuna yolculuk" belgeselini yine izledim. Aklım hala bazı şeyleri almıyor. Dünya evrende sadece bir toz tanesi kadar. Belki o kadar bile değil. Uzun bir süre yaşadığımızı düşündüğümüz ömrümüz evrene göre belki 1 saniyeyi geç salise bile değil.

Başka gezegenler yok derken başka galaksiler keşfedildi ve her galaksi bir karadelik içerisinde. Sadece galaksimiz samanyolunda ki yıldızların etrafında dönen gezegenlerin %20 sinin yaşama elverişli olduğu düşünülüyor ama onlara ulaşmak için ışık hızı bile yetersiz. :) Her galaksinin göbeğinde o galaksiye ait yıldızları çeken bir karadelik olduğu söyleniyor. Evrende milyarlarca galaksinin olduğu ve o galaksilerde ortalama 1 milyar yıldız olduğu söyleniyor.

O zaman; mantık olarak evrenimizde bir kara deliğin çekiminde olan evrenlerden sadece bir tanesi olamaz mı? Galaksilerin olduğuna inanılmıyordu. Ama kanıtlandı. Diğer evrenler neden kanıtlanmasın. Belkide big bang adı verilen şey milyarlarca evrenin bulunduğu bir karadelikteki evrenlerden sadece bir tanesi? Ve böyle başka karadelikleri düşünce :) Sadece fizik kuralları durmuyor, insan mantığıda duruyor.

Kimse direk inkar etmiyor ki paralel evren fikrini sadece kanıtlanmasını bekliyorlar. Uzaya olan merakınızdan dolayı size Bebar Bilim kanalını önerebilirim pazar sabahlarının vazgeçilmezi olmuştur. Ayrıca kuantum dünyası da ilginizi çekecektir diye düşünüyorum orası daha fantastik ve apayrı bir olay ufku.

Bazen bende bu tarz videolara dalıp gidiyorum. O videolardan birisinde YERÇEKİMİ VARMI sorusuydu. Bence, yerçekimi diye birşey yok oldu. :)

valla helal olsun bir tüme varım yapmışsın hocam hepimiz bing bang (ki eğer varsa ) de olayı bitirmiştik yani ben en azından kendi adıma ordan sonrasını hiç sorgulamadım ama sen onunda arkasını sormuşsun valla helal olsun şu kesiti bir kaç defa okuyunca sormak istediğini anladım "mantık olarak evrenimizde bir kara deliğin çekiminde olan evrenlerden sadece bir tanesi olamaz mı?" her bing bang te bir önceki büyük patlamaya bağlı eğer zincirleme bir reaksiyon işliyorsa ama rastgelelik varsa bir birini tekliyen bir evrenler arkası oluşum uzayın dışı diye kafamızı karıştırdıkları yeri sorgulaman güzel olmuş bu hipotez tutar:)

valla helala olsun bir tüme varım yapmışsın hocam hepiiz bing bang (ki eğer varsa ) de olayı bitirmiştik yani ben en azından kendi adıma ordan sonrasını hiç sorgulamadım ama sen onunda arkasını sormuşsun valla helal olsun şu kesti bir kaç defa okuyunca sormak istediğini anladım "mantık olarak evrenimizde bir kara deliğin çekiminde olan evrenlerden sadece bir tanesi olamaz mı?" her bing bang te bir önceki biyük patlamaya bağlı eğer zincirleme bir reaksiyon işliyorsa ama rastgelelil varsa bir birini tekliyen bir evrenler arkası oluşum uzayın dışı diye kafamızı karıştırdıkları yeri sorgulaman güzel olmuş bu hipotez tutar:)

Al kafan daha d karışsın :D
https://www.youtube.com/watch?v=4npPL2fNk_4

Bazen bende bu tarz videolara dalıp gidiyorum. O videolardan birisinde YERÇEKİMİ VARMI sorusuydu. Bence, yerçekimi diye birşey yok oldu. :)

Yerçekimi diye bir şey yok zaten hocam. Kütle çekimi var . Kütlesi olan her şey uzay-zamanı büker ve yakınında bulunan nesneleri kendisine çeker.

Yerçekimi diye bir şey yok zaten hocam. Kütle çekimi var . Kütlesi olan her şey uzay-zamanı büker ve yakınında bulunan nesneleri kendisine çeker.

Senin anlatımında yerde bir kütle ve sonuç yine yerçekimi :) belki çekim yok tur, itim vardır. birde böyle bakmak gerek :)

dünyamızın bu kadar küçük olduğunu yıllar önce 5. sınıf da bir konferans da öğrenmiştim

Peki karadeliklerin kütle çekimi için ne diyrosun dostum? Sonsuz bir kütle çekimi ve karadelikten hiç birşey kaçamıyor. Zaten konuda az çok bunla alakalı...

Konu uzaya gelmişken teleskop önerisi istiyorum beyler, n11den önerirseniz makbule geçer indirim kuponum var

Valla arkadaşım bende istiyorum ya öneri. İyiki bu konuyuda açtın. Bayadır bakıyorum ama hiç teleskop almadığım için tecrübesizim. Varsa bilgisi tavsiyesi olan seviniriz.

valla helal olsun bir tüme varım yapmışsın hocam hepimiz bing bang (ki eğer varsa ) de olayı bitirmiştik yani ben en azından kendi adıma ordan sonrasını hiç sorgulamadım ama sen onunda arkasını sormuşsun valla helal olsun şu kesiti bir kaç defa okuyunca sormak istediğini anladım "mantık olarak evrenimizde bir kara deliğin çekiminde olan evrenlerden sadece bir tanesi olamaz mı?" her bing bang te bir önceki büyük patlamaya bağlı eğer zincirleme bir reaksiyon işliyorsa ama rastgelelik varsa bir birini tekliyen bir evrenler arkası oluşum uzayın dışı diye kafamızı karıştırdıkları yeri sorgulaman güzel olmuş bu hipotez tutar:)

Yani dediğin gibi bir rastgelelilik olmadıysa hocam, devamlı big bang oluyor. Ve biz sadece bir tanesinin içerisindeyiz. :)

Son düzenleme:
Teleskoptan ziyade mercek önemli. Bütçe varsa sağlam bir mercek al teleskopuna uyumlu.

Teleskopum da merceğim de yok, önerilere açığım iki konuda da. Aynı şekilde video ve fotoğraf kaydedebileceğim bir sistem istiyorum. Bütçe pek dert değil ama acemi biri olarak nasa teleskopları da istemiyorum :) Önerin varsa şey edebilirsin

Son düzenleme:
Konu uzaya gelmişken teleskop önerisi istiyorum beyler, n11den önerirseniz makbule geçer indirim kuponum var

Celestron marka öneririm. hangisi dersen bu değişir başlangıç seviyesi vs.
bilgisayar donanımlı olanları var ama biraz pahalı. gopro bağlarsan 4k görüntü maliyeti minimize edebilirsin.

Cosmos belgesellerini izleyin.
- BBc yapımı, The Planets var gezegenleri anlatıyor onuda izleyin.
Sonrasında da Mars isimli 2 sezonluk dizi var, dünya dışında yaşam nasıl olacak bir fikir sahibi olursunuz.
Yt kanallarında gizemli gizemli anlatılan boş videolardan kat kat iyi bunlar, hepsi bilimsel.

belgesel olarak sevmiyorum,sıkıyor beni açıkcası.ama film olarak uzayla alakalı,uzayda geçen hemen hemen her filme bayılırım.komedi dahi olsa,uzayla alakalı filmlere bayılıyorum :)

belgesel olarak sevmiyorum,sıkıyor beni açıkcası.ama film olarak uzayla alakalı,uzayda geçen hemen hemen her filme bayılırım.komedi dahi olsa,uzayla alakalı filmlere bayılıyorum :)

Teleskobu gopro ile cep telefonuna bağlıyorsun üstad canlı izliyorsun.
Küçük tüpü çaydanlığı hazırladım bi su bulursam işi bitirecem.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri