Maske mesajı gelmeyenler için duyuru

• Kullanıcı japonarme
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Haftanın Trend Videoları / Konuları

japonarme

Kayıtlı Üye
gE6Lu1.png

Yenisafakta boyle bir seye rastladim. Haberi olan ya da ben yaptim diyen varsa teyit ederse sevinirim. Veya ben dogrulugunu pazartesi gunu teyit eder, guncellerim yazimi.

akşam haberlerinede çıktı bu sistem cidden maske olayı çok kötü olmuştu kod alamayanlar için üzücü durumdu.

Maske işi çok saçma.
Misal ben netten felan başvurmadım, önce Annem'e kod geldi.
Sonra babam adına netten başvurdum 65+ p.tesi başvurdum, Cuma POLİS kolonya ve maske getirdi.
:D
Sonra yine ben kendi adıma başvurmadığım halde banada kod geldi.

Saçmadan seçmeler yazınca bana kızıyorlar ama durum bu.

Maske işi çok saçma.
Sonra babam adına netten başvurdum 65+ p.tesi başvurdum, Cuma POLİS kolonya ve maske getirdi.

daha ne istiyorsun hocam.millet başvurdugu halde 2 haftadır maske bekliyor.ne kod geliyor ne maske geliyor bize.sen başvurmadıgın halde gelmiş ne güzel işte :D dışarı çıktıgımda bende mahalledeki eczanelere gidip sorucam zaten bunlar neden gelmiyor,kontrol etme şansınız filan varmı sizin diye.

Son düzenleme:
Maske işi çok saçma.

niye beleş gönderdiler diye mi ? almasaydınız hocam saçmaysa.

göndermeselerdi göndermedi diye ağlardınız sorun yok o yüzden.

daha ne istiyorsun hocam.millet başvurdugu halde 2 haftadır maske bekliyor.ne kod geliyor ne maske geliyor bize.sen başvurmadıgın halde gelmiş ne güzel işte :D

niye beleş gönderdiler diye mi ? almasaydınız hocam saçmaysa.

göndermeselerdi göndermedi diye ağlardınız sorun yok o yüzden.

Ben cüzi bir miktarda olsa satılsada herkes erişebilsin istiyorum.
Böyle yazınca verilen üstteki tepkide neden öyle yazdığımı anlasınlar.

Bak işte almışsın daha ne istiyorsun diyor herkes.
Zaten tek benim değil, TÜM HALKIN ALMASI LAZIM.

İnşallah isteyipte alamayanlarda erişsin.

Ben normalde 5tl'lik - NANO MASKE - alır yine takarım çok lazım olsa.

bende bu yasagı hiç anlamıyorum hocam,süreklide dile getiriyorum ilk günden itiabren zaten.mesela herkesin maddi durumu aynı degil,evde kalma yada dışarı çıkma süresi aynı degil.kendimden örnek vereyim;haftada 1,mecbur kalırsam 2 defa çıkarım yani 5 maske bana 1 hafta için çok bile.zaten kullan at maskeler 2-3 saatte bi degişmesi gerekiyormuş bunların.çıkarken takar,dönüşte çıkarıp atarım ben.ama günde 10-12 saat çalışan insanlar için bu maske sayısı yetersiz.çok şükür maddi durumum kötü degil,parayla satılsa ben bunlardan almam,gider parayla eczaneden alırım.hem bu sayede daha çok kullananlara kalır bana vereceklerinide rahat rahat ihtiyacı olana dagıtırlar hemde ben 2 tane maske için 15-20 gün ugraşmamış olurum.

bizim milletin bu gibi durumlarda üçkagıtcılıgı meşhurdur,çok saglıksız yada kalitesiz maskeler satılır ve bunları engellemelerini anlarım.ama eczanelerde maske satışının yasaklanması son derece gereksiz ve absürt.şuan yapılan işlemin faydasından çok zararı var bence.çok sayıda maske tüketecek kişilere yeterince makse yok,bunla ugraşmayayım ben gidip parayla alayın diyene maske yok.bu durumda herkes magdur oluyor yani,eczanelerde satışa izin verilmeli acilen...

böyle açıklama yapınız o zaman daha iyidir.
iyi geceler dilerim.

E devletten başvuru yapmıştım 2 gün önce postacı 2 paket getirdi.

Maske satışının yasaklanmasının en büyük sebebi abd'de olduğu gibi birisinin yüklü miktar da satın alıp kara borsada yüksek fiyata satması halka maske kalmaması ve işe yaramayan sahte maskelerin satışlara başlamasını engellemek. Benim akrabalara da başvuru yapmadan gelmiş bildiğim kadarıyla kronik hastalığı olanlara başvuru yapmadan devlet yolluyor sistem de kayıtlı olduğu için benim akrabalar da öyle oldu en azından eşine geliyor adama geliyor adama geliyor eşine gelmiyor hastalığın'dan dolayı.

Piyasa cok karisti. Siyah maske satan kirtasiye var burada. :) ben de epttavmye, edevlete basvurdum, hem de epilepsi hastasiyim surekli ilac kullaniyorum, ancak hicbir seyden haberim yok, kodum yok. :) bir tek bana tuhaf gelmiyordur umarim :)

Devlet diyor ki muhalif aç gözünü devletin ne işler yapıyor :D instagram muhalif arkadaşıma kolonya maske gönderilmiş. Ptt 1kez E-devlet 2 kez başvurdum. Ailemde reçetem sistemine kayıtlı olan yok.

Deveye sormuslar : "boynun neden egri ?" deve de "nerem dogru ki ?" demiş.

hiçbir yerden maske için başvuru yapmadım, 2 telefon hattım var turkcell ve vodafone, ikisine birden aynı kodu içeren sms geldi dün, hafta içinde eczanelerde sıra yoksa belki almaya giderim.

Yeter be abi harbiden yeter, ptt, e devlet, kod, eczane, reçetem...

Alacağımız bir bez parçası. 2.hafta oldu bekliyoruz, marketlerden kovulan kovulana, "MASKE YOKSA MARKETE ALAMAYIZ" e maskeyi verdiler ben mi almadım. Olayı siyasi yorum olarak algılamayın, toplum sağlığımız söz konusu.

Yeter be abi harbiden yeter, ptt, e devlet, kod, eczane, reçetem...

Alacağımız bir bez parçası. 2.hafta oldu bekliyoruz, marketlerden kovulan kovulana, "MASKE YOKSA MARKETE ALAMAYIZ" e maskeyi verdiler ben mi almadım. Olayı siyasi yorum olarak algılamayın, toplum sağlığımız söz konusu.

Ben beklemiyorum artık. Siyah sağlıksız maskelerden aldım onunla devam 😁😁

1 hafta önce başvurmadığımız halde 80 yaşındaki anannem için kolonya ve maske getirdiler. 5 gün önce anneme, 4 gün öncede bana sms geldi, gittim eczaneden aldım kodla.
Kod gelmeyenler için iyi olmuş bu uygulamada. Teoride ve pratikte işler farklı yürüyebiliyor

Eczacılar kod olmadan gelmeyin demişler

ortalık resmen devlet dairesine döndü desene hocam :D mesela bakan açıklamasında diyor ki;ufak da olsa şüpheniz varsa sakın evde oturup beklemeyin,hastahaneye koşup gerekli incelemeleri yaptırın.hastahaneler/doktorlar da tam aksine öyle ufak tefek şüpheyle buraya gelmeyin diyorlar.

o kadar karışık ki ortalık.neye inanacagız,neyi yapmayacagız herkes kafasına göre takılıyor malasef.doktorlardan birisi diyor ki şu maskeden başkası sizi korumaz,digeri diyor ki maskeye dahi gerek yok evdeki peçeteyle agzını kapatıp gez yeter,digeri diyor ki piyasadakileri alma otur evde kendin yap digeri diyor devletin dagıttıgı işe yaramıyor vb liste her konuda uzayıp gidiyor.baksan hepsi yetkili,hepsi bilgili adamlar bunları söyleyenler ama hepsi farklı farklı şeyler söylüyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri