Mega holding saçmalığı

Ben Mega Holdings'e girmemiş ve bunun için çok büyük pişmanlık duyan bir girişimciyim. Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyorum ve kendi şirketim var. Bu şirketi kurabilmek için çok büyük paralar harcadım ve inanın şu an bir müşteri kazanmak için bile kimi zaman kırk takla atıyoruz.

Geçenlerde düşündüm, Mega Holdings olayını. Türkiye'de bu kadar gönüllü enayi olduğunu bilseydim inanın kurulduğu gün koştur koştur giderdim. İki kelimeyi biraraya getiremeyenler mi dersin, "Sınırsız bant genişliği" gibi, teoride ve pratikte imkanı olmayan bir terimi dünyaya kazandıranlar mı dersin, yoksa hayatında tek motivasyonu araba almak olan cahil insanımıza mı bakarsın bilmem ama benim anladığım şirket Türkiye'de sömürülebilecek en eğitimsiz insanları bulmayı başarmış. Bulmakla da kalmamış, 2000'er liralarına çökmüş. Gerçekten inanılmaz bir iş.

Bu insanlarla hiçbir koşulda mantıklı konuşmayı, onları ikna edebileceğinizi sakın aklınızdan geçirmeyin. Sorun ne biliyor musunuz: "İnanıyorlar". Bilgisizlik ve inanç biraraya geldiğinde inanın yıkılması zor bir duvar gibi oluyorlar. O yüzden yapacağınız şey boşvermek olmalı. Böylesine bir hikayeyi film yapsanız, milyonlarca insan izler, hatta öve öve bitiremezler. İşte böyle bir trajikomik senaryoyu yaşıyorlar ve hepimiz buna canlı şahitlik ediyoruz.

Tahminlerime göre Türkiye'de bir sene içinde çökecek bu sistemin içindeki tek bir insana dahi üzülmüyorum. Kendileri başta olmak üzere, kimseye bir hayrı dokunamayacak bu kitlenin çöküşü beni bırakın mutsuz etmeyi, mutlu bile edecek. Arkadaşlarının, ailelerinin aptal gözüyle baktığı bu insanlar bugün o beğenmedikleri garsonluk, temizlikçilik gibi işleri bulabilmek için kapı kapı dolaşacaklar. Üstelik bu arada, sosyal medyada liderim dedikleri Enes Olgun tayfasına hiçbir şey olmadığını, kendi paralarıyla zengin olma hikayelerinin devam ettiği gördükçe çıldıracaklar. Hatta belki bazıları kendilerini bu işe sokan, bugün liderim dedikleri insanları öldürecek kadar ileri gidecekler.

Sistemi dışardan gülerek ve ibretle izleyen bizler de onlara bu komedi için teşekkür edip, trajedilerini zerre umursamadan hayatımıza devam edeceğiz.

"Üst kol dedikleri kişiye inanarak tam 3 hesap birden girdim, 2 hesabın parasını karşılamam için bana telefon aldırdılar, şu aveanın kampanyaları telefonlarda zararına sattık, zararım toplam sadece 3 hesap için 9000 Tl'ye ulaştı, megada bir lider azcık vicdana gelmişte bir eğitimde bize arkadaşlar 20.000 TL para alan var bir kişiden yapmayın yanlış dedi, düşünün olayın nerelere gittiğini görülmeyen çok şey var insanlar utancından kendini enayi hissetmekten sesini çıkaramıyor, verilen hiç bir söz tutulmadı, arkdaşlarıma aileme rezil oldum 6 ay boyunca ne dedilerse yaptım, gördüm ki biz sadece yalan anlatıyorruz, sigara içiyordum kısa 2001 ona bile karıştılar, neymiş sunuma giderken malboro yada parlament içecekmişiz yoksa içmeyecekmişiz, bu iş sadece düzmece, para iadesi söz konusu bile değil sözde var ama oyalıyorlar, binlerce genç mağdur, mağdur olanlardan sesini çıkartamaz haldeler, büyük bir baskı var, içinde yaşayan bilir. ne yapayım diye araştırırken başka bir firmayla karşılaştım yerli bir firmaymış şu paha biçilmez ürünleri var ya 2200 Tlye sattıkları, o firma 300 tl ve 900 tlden satıyor, ve içerisinde özel yazılımlar konulmuş bizim liderlerimize çok soylediğimiz herşeyi yapmışlar, onlarlada görüştüm, bakış açıları çok farklı, dolandırıldığımı o zaman daha iyi anladım, firmanın adı hedef network , Websitesi ile network marketing yapacağım diyen arkadaşlara kıyaslayıp bakabilirler, hangi bu herkes website satıyor ama bizim gibi kazanç özgürlük sağlamıyor diyen liderlere güzel bir kapak, neyse, araştırsınlar en azından milleti kazıklamamış olurlar. malezyaya 500 tl etmeyen işe yalanlara para yatırılmalarına gerek yok, ben artık network marketingle uğraşmıyorum mega yüzünden hayattan soğudum, hala borçları ödemeye çalışıyorum, umarım üniversiteyi bıraktırdığınız ailesine çevresine rezil ettiğiniz, o zorla telefon aldırıp yarı parasını sattırdığınız arkdaşlar'ın ahı çoluk çocuğunuzdan çıkmaz, sadece benim bildiğim mega sayesinde icralık olan çok insan var, yazık, devlet umarım el atar."

daha da atarım isterseniz

Konuda şuana kadar okuduğum en kapsamlı ve mantıklı yazı..

Ben Mega Holdings'e girmemiş ve bunun için çok büyük pişmanlık duyan bir girişimciyim. Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyorum ve kendi şirketim var. Bu şirketi kurabilmek için çok büyük paralar harcadım ve inanın şu an bir müşteri kazanmak için bile kimi zaman kırk takla atıyoruz.

Geçenlerde düşündüm, Mega Holdings olayını. Türkiye'de bu kadar gönüllü enayi olduğunu bilseydim inanın kurulduğu gün koştur koştur giderdim. İki kelimeyi biraraya getiremeyenler mi dersin, "Sınırsız bant genişliği" gibi, teoride ve pratikte imkanı olmayan bir terimi dünyaya kazandıranlar mı dersin, yoksa hayatında tek motivasyonu araba almak olan cahil insanımıza mı bakarsın bilmem ama benim anladığım şirket Türkiye'de sömürülebilecek en eğitimsiz insanları bulmayı başarmış. Bulmakla da kalmamış, 2000'er liralarına çökmüş. Gerçekten inanılmaz bir iş.

Bu insanlarla hiçbir koşulda mantıklı konuşmayı, onları ikna edebileceğinizi sakın aklınızdan geçirmeyin. Sorun ne biliyor musunuz: "İnanıyorlar". Bilgisizlik ve inanç biraraya geldiğinde inanın yıkılması zor bir duvar gibi oluyorlar. O yüzden yapacağınız şey boşvermek olmalı. Böylesine bir hikayeyi film yapsanız, milyonlarca insan izler, hatta öve öve bitiremezler. İşte böyle bir trajikomik senaryoyu yaşıyorlar ve hepimiz buna canlı şahitlik ediyoruz.

Tahminlerime göre Türkiye'de bir sene içinde çökecek bu sistemin içindeki tek bir insana dahi üzülmüyorum. Kendileri başta olmak üzere, kimseye bir hayrı dokunamayacak bu kitlenin çöküşü beni bırakın mutsuz etmeyi, mutlu bile edecek. Arkadaşlarının, ailelerinin aptal gözüyle baktığı bu insanlar bugün o beğenmedikleri garsonluk, temizlikçilik gibi işleri bulabilmek için kapı kapı dolaşacaklar. Üstelik bu arada, sosyal medyada liderim dedikleri Enes Olgun tayfasına hiçbir şey olmadığını, kendi paralarıyla zengin olma hikayelerinin devam ettiği gördükçe çıldıracaklar. Hatta belki bazıları kendilerini bu işe sokan, bugün liderim dedikleri insanları öldürecek kadar ileri gidecekler.

Sistemi dışardan gülerek ve ibretle izleyen bizler de onlara bu komedi için teşekkür edip, trajedilerini zerre umursamadan hayatımıza devam edeceğiz.

+1 leyelim yorumun aralarda kaybolmasın dostum 10 numara yorum

Evet arkadaşlar bunlardan birisi ile görüşmeye gidicem bi arkadaşım çok ısrar ediyor kendisini çok uyarmama rağmen 950 doları baydı.Bana da şimdi 1 haftadır gel gel telefon açıp duruyor.
Sesli kayıt alsam mı acaba görüşmede diye düşünüyorum.Ne dersiniz.İstanbul bayrampaşa forum istanbulda görüşmeleri yapıyorlar.

Gerçektende bu işe girenlere ALLAH akıl fikir versin..saadet zinciri değil, salaklık zinciridir.burda kandırmadan başka bişey değil yok cok güvendiğim 2 arkadaşımı bu işe koyacamda para kazanacamda oh oh

geçen bunların bi grubuna katıldım facebooktan, grupta bi arkadaşım varmış o onayladı gruba girişimi.

bişeyler anlattı ama pek dinlemedim, saadet zinciri gibi bişey heralde.

her allahın günü bişeyler paylaşıyor "biz bir aileyiz ...." falan filan :D

Evet arkadaşlar bunlardan birisi ile görüşmeye gidicem bi arkadaşım çok ısrar ediyor kendisini çok uyarmama rağmen 950 doları baydı.Bana da şimdi 1 haftadır gel gel telefon açıp duruyor.
Sesli kayıt alsam mı acaba görüşmede diye düşünüyorum.Ne dersiniz.İstanbul bayrampaşa forum istanbulda görüşmeleri yapıyorlar.

aman kardeşim yakma kendini derim.

Genelde bu işle uğraşanların çoğu üniversite öğrencisi , her zaman dediğim gibi hayatı sokaklarda öğrenirsiniz okulda değil.

Eniştemin kardeşi atıldı bu olaya eniştemi ve benim abimi bu işe sokmaya çalıştı benimde biraz çabamla onlar girmedi. Şimdi uğraşıyor hala yatırdığı paranın çıktığını söylemiş en son inş hayallerine ulaşır deyip onu Allaha emanet ediyorum başka bi diyecek yok artık çıkmış bi yola inş zarar etmez.

geçen bunların bi grubuna katıldım facebooktan, grupta bi arkadaşım varmış o onayladı gruba girişimi.

bişeyler anlattı ama pek dinlemedim, saadet zinciri gibi bişey heralde.

her allahın günü bişeyler paylaşıyor "biz bir aileyiz ...." falan filan :D

En yakın iki arkadaşını zengin etmek istermisin?
O zaman bize katıl...
Adamlar öğrenmiş işi üç kağıtçılığı wala :D

Rütbelilerden biri baya üst ekipte sanırsam bir kız arkadaşım var benim de ilk tanıştığımız zamanlar istanbula davet ediyordu işi anlatmaya o zaman internet projelerinde ekip yönetiyorum ekibim var gel ağırlayalım sende bu işlere ilgilisin dedi
ama bi türlü söylemiyordu oraya gitmeden işi söylemem havasında
arastırdım megacı olduğunu anladım ama gitmedim aslında çok hoşlandığım bir kız normalde ama bir mega için oraya gidilmez :D

zaten bu işlere bakış açımı yazdım ısrar etmiyor artık ama ses kayıtlarıyla olcak iş değil bence hocam ezbere konuşuyolar zaten itiraf etceklerse olur kaydedelim ben de giderim nolcak ama itiraf alamıyosun yasal olarak bile kılıf uydurulmuş haklı çıkıyolar bazı davalarda

Son düzenleme:
bizim kebapçı bile bu işe girmiş adamların mantığı şu tanıdıkları bir kimya bölümü üniv okuyan arkabaları varmış o girdiyse zeki ya kesin iyi bişeydir diye düşünüyorlar :D benim pederede teklif etmişler gel katıl diye aman ha dedim peder kazık yersin dolandırıcı bunlar fln :D

benimde bir arkadaşım katılıyor, facebookta fotoğraf paylaşıp duruyor görende bişey sanır, otellerde yemek falan vererek kandırıyorlar bunları, yok kamp ayağına :D

Konunun gidişatı farklı yönlere çekilebilir.
Yakında kilit gelecektir, diye düşünüyorum.

Nedeni ise; her iş gibi bu grubu da değerlendirip para kazananlar var.
Kimseyi zan altında bırakmaya gerek yok arkadaşlar.

Rütbelilerden biri baya üst ekipte sanırsam bir kız arkadaşım var benim de ilk tanıştığımız zamanlar istanbula davet ediyordu işi anlatmaya o zaman internet projelerinde ekip yönetiyorum ekibim var gel ağırlayalım sende bu işlere ilgilisin dedi
ama bi türlü söylemiyordu oraya gitmeden işi söylemem havasında
arastırdım megacı olduğunu anladım ama gitmedim aslında çok hoşlandığım bir kız normalde ama bir mega için oraya gidilmez :D

zaten bu işlere bakış açımı yazdım ısrar etmiyor artık ama ses kayıtlarıyla olcak iş değil bence hocam ezbere konuşuyolar zaten itiraf etceklerse olur kaydedelim ben de giderim nolcak ama itiraf alamıyosun yasak olarak bile kılıf uydurulmuş haklı çıkıyolar bazı davalarda

O kızın resmi var facede kim olduğunu biliyorum.Üsküdardan geliyor.
Arkadaşıma verdiklerini sana söylüyorum güney koreden sınırsız bant genişliği network solutions dan 3 tane com net org domain birde web sitesi yapma eğitim ücretsiz bir program vardı.

Ben burda işin ipneliğindeyim ne bok yediklerini biliyorum.Maksat onları rezil etmek.Beni zaten bunlarla kandıramaz.Zaten seni beni kandıramıyor işten anlamayan insanların parasını alıyor.

Anlıyorum hocam sizi :) [MENTION=12550]thnx[/MENTION]
Bunlar için sağlam deliller elde etsek mağdurlardan imza toplasak yada sosyal medya kampanyaları vs bunların hepsini dosyalasak belgelesek resmi bir merciye yollasak
önlerini kescek ne gibi bir hamle yapılabilir genelde kılıf buldukları için bazı davalardan sıyrılıyorlar ama ben kapatılması taraftarıyım
Başka bir arkadaş bana sınırsız hosting sınırsız özellik demişti aynı hikayeyi yapıyorlar bizi yicekler :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri