Memleketimden insan manzaraları!(Patron,patron adayları)

B
  • Kullanıcı Bonna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Arkadaşlar duygularımıza tercüman olduğunuz için teşekkür ederim.Ne yalan söyliyim yazdıklarını okurken duygulandım.
Ekmek aslanın ağzında.Hele ki bu devirde midesinde olduğunu rahatça söyleyebiliriz.Hayattaki acılar,zorluklar insanın yaşamına yön veriyor.
Tecrübesine tecrübe katıyor.Zoru görmüş adam kafaya taktıysa kendisi için en güzel olanı başarabilir ve başarıyor da.
Şimdi bakıyorum da bu zorluktan nasibini almamış bazı arkadaşlar internet alemine gelince zannediyor ki hemen günde milyarlar kazanıcak.
Ayda şöyle 700-800 TL alsa bile burun kıvırarak aldığı parayı beğenmiyor.Ya kardeşim millet o 700 TL yi almak için fabrika köşelerinde sabahtan akşama kadar ömür çürütüyor.
Sen kalkmışssın oturduğun yerden aldığın 700 TL yi beğenmiyorsun.
Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz.Zahmet çekmeyen rahata eremez.Paranın ne zorluklarla kazanıldığını bilen adam internetten kazandığı paraya da kanaat eder.
Gelelim diğer mevzuya.Arkadaşlar siz siz olun geliştirilmeye müsait olan kabiliyetlerinizi kendini bilmezlerin yanında çürütmeyin.
İnternetten kazandığınız tecrübeyi daha da geliştirirerek kendi işinizi kurun kendi işinizin patronu olun.
Bu dediğimi, buradaki herkes yapamıycak belki ama tavsiyelerime kulak verenler en azından elin ağız kokusunu çekmemiş olurlar.Malumunuz hayat risklerden ibarettir.
Biraz risk üstlenelim ki yarın boğazımızdan lokma giderken onun lezzetinden haz alabilelim.

Dediklerinde sonuna kadar haklısın. Yalnız Acun dışında. Acun medyada çalışan 2 arkadaşım var. 1 tanesi 2 yılını tamamladı. 3. senesi hem çalışma saatleri belli değil. Medya sektöründe memur gibi 9-5 olmaz. Hemde maaş 1.750 yeni oldu daha. öyle şak diyene 2800 falan vermiyorlar. Sizin kendi arkadaşınız olsa daha iyi bilirsiniz ama kuzeninizin arkadaşı sallamış. Diyememiş ya da o kadar çalışıyoruz şu kadar alıyoruz diye. Ha bana dersen sen nerden biliyorsun bu arkadaşın seni kandırmış olamazmı diye. Ben de medya sektöründe yer aldım bu arkadaşım da benım ev arkadasımdı istanbulda. Acun medya ya sürekli girip çıkmışlığımda var.

Diğer konuşmalarında çok haklısın ama tam bilinmeyen konuya girmessen daha iyi olur.

Merhaba arkadaşlar,

Dün sabah kütahya/simav'a geldim,arkadaşımın yanına.
Beni aldı otogardan arkadaşım ben ve onun simavdan(simav'ın yerlisi) bir arkadaşı vardı,arkadaşıyla tanıştık ve bir iş görüşmesine gittik.(sözde iş görüşmesi)

Adam internet kafeye eleman arıyor ; Günde 12-13 saat,haftada 6 gün,o izinli olduğun günde de sabah gelip 6 saat çalışıyorsun.Ondan sonra izinlisin.(izin sayılırsa)
Önce çalışma şartlarını konuşuk ben dedim heralde en az bin tl verir.Sonuçta günde 12-13 saat çalışacak,izin yapacağı günde 6 saat çalışacak.Ayrıca lokal bir iş değil.Yani temizlik(paspas,tuvalet,masalar),playstation bölümü,internet bölümü,kasa vs vs hepsi ile ilgilenecek.

Adam Şöyle durdu bi baktı haftalık da 100 Lira da anlaşalım dedi.Ben önce şaka yapıyor felan sandım,baktım gayet ciddi.Önce çaktırmadan arkadaşa girecek misin bu işe diye sordum,hayır dedi.

Ya adam 400 TL alacak bu para sigarasına mı yeter,arkadaşına mı,gezmesine tozmasına,kıyafetine mi yeter? Bu adam maddi zorluklardan dolayı okuyamamış zaten,ömür boyu 400 500 TL ye çalışıp dursun mu?

Daha fazla dayanamadım dedim kardeşim asgari ücret 730 Lira! Sen 23 yaşındaki adama 400 TL vereceksin bir de günde 12-13 saat çalıştıracaksın öyle mi? Adam işinize gelirse burda bu fiyata çalışacak adam çok deyince adamla daha fazla tartışmadan çıktık 2-3 lokantaya cafeye daha baktık en iyisi haftalık 130 Lira günde 12 saat bir gün izin. (adam bu izin gününü söylerken ''al benden de sana bir gün izin'' gibi söylüyor)

En son dedim kardeşim gel eve gidelim.Ben sana youtube işini detaylı anlatayım vakit buldukça uğraş,milletin ağız kokusunu çekme 400 500 TL için.

Gittik eve açtık adsense'i benim günde 2-3 $ gelirli bir oyun kanalımı bağladım arkadaşın adsense'e neyi nasıl yapacağını gösterdim.Kanal zaten 10 $'ı geçmişti pin de yola çıkacak,eskişehire döndükten sonra da her türlü yardımcı olacağıma dair söz verdim.

Gerçekten çok üzüldüm bu duruma,sinirlerim bozuldu resmen.

Yanlış anlaşılmasın 400 500 TL'yi küçümsediğim felan yok ama 23 yaşındaki adama da küfreder gibi bu para verilir mi ya?
Çünkü ben de işçilik,garsonluk,tezgahtarlık yaptım.Günde Bin liralık ayakkabı satıyordum aylık bin lira vermiyordu bana patron!

Bunu neden yazıyorum,illaki aramızda işletme sahibi arkadaşlarımız vardır.Lütfen elemanlarınız felan varsa bi durup düşünün bu adamların hakkını ben verebiliyor muyum?
Bu adam benim işime gelirken ''akşam olsun da gideyim'' mantığıyla mı geliyor,yoksa ''bu dükkana ne katabiliriz'' mantığıyla mı geliyor?

Küçük bi örnek:Acun medya neden bu kadar başarılı? Kuzenimin bir arkadaşı girdi,set arkasına getir götür tarzında bir eleman olarak,adamın aldığı net maaş 2.800 TL.Çalışma saatleri çok uygun.Ve yaptığı iş rahat.
Acunn ''ben ekibimdeki arkadaşların hakkını veriyorum,ve onlarda işe %200 daha motive olarak geliyorlar'' diyor her zaman.Adam yazın sırf çalışanlarına ve ailelerine otel tutup,yat kiralıyor.Çalışanlarını işe motive ediyor,zaten türkiye olarak ''işçi-patron'' arasındaki arkadaşlık bağını kurabildiğimiz anda,olmuş olacağız.

Yine yanlış anlaşılmasın kendimi övmek gibi bi derdim yok,ilgilenmediğim bi kanal öyle duruyordu kenarda.Hem yol göstermek adına hem de Kenarda durup bana sabit 2-3 $ getireceğine arkadaş ilgilensin,kazancını 20 30 $ çıkarsın mantığıyla devrettim kanalı. .(Zaten ilk ödemesini aldığında o kanalı ve o kanaldan kazandığı parayı geri vermeyi teklif edecek biri,tanıdığım kadarıyla)

Neyse konu fazla uzadı ben içimden geçenleri aktardım,inşallah bunu okuyan işletme sahibi veya ileride işletme sahibi olacak arkadaşların biraz olsun elemanları hakkında düşüncelerini değiştirebilmişimdir.Bu konunun da amacı budur.

kardeşim zaten acun gibilerin gözüne girip hayatını kurtaracan valla aylık 2-3bin lirayla bile biryerlere gelmen zor en az 5bintl hedefliyorum ben aylık

fırsat maaliyeti felan ters işler.

Ben her daim eldeki paraya bakarım ve o paraya göre düşünürüm
Elime geçip/geçmeyeceği belli olmayan para ile düşünmem.

o nedenle hayata bakışlarımızın farklı olmasından kaynaklı bir anlaşmazlık var. asla anlaşacağımızıda düşünmüyorum.

Arkadaşında umarım kazanır da daha da fakirleşmez. ailesine muhtaç kalmaz.

aynen kardeşim,tartışma uzamasın.İnşallah kazanır diyelim.

bence çok yanlış.

Adam sorar ne iş yaparsın?
Onu yaparım. Bunu çok iyi yaparım. Şunu benden iyi yapanı bulun damarımı keserim felan dersin.

Adam inanır belki.ama sonra derki
hani belgelerin nerede? çıkart göreyim.
Bu nokta da Dımdızlak kalırsan eğer hiç kusura bakma arkadaş. aylık 400'e de çalışırsın 500'e de.

23 yaşına arkadaşın.Hemen hemen aynı yaştayız.
varsayalım ki bu işten aylık 1000 lira kazanmaya başladı. evlendi barklandı. Eee? birgün youtube kapattı kanallarını adsense banladı? eee? hani para? hani iş veren? hani evde bekleyen karına alacağın yiyecekler?

benim Düşüncem yanlış yapmışsın.
400tl ile başlar 4000 tl ye kadar çıkar.
Bu ülkede kim tanımadığı kişiye hadi gel sana milyarlar vereyimde benimle çalış der?
ben muhasabe stajer olarak çalıştım. afedersiniz ama her b*ku yaptım temizlikten tut evrakları düzenlemek vs. aldığım maaş ne kadardı? ilk başlarda zorunlu staj 199 TL idi. sonralarda 450 TLye çalıştım.

şimdi yapmıyorum belki ama Gidip kendime bir muhasebe ofisi açabilecek donanım ve belgeye sahibim. o nedenle

gitsin playstationda çalışsın aylık 400 lira. orada sürekli adamlara hamallık yapacak değil ya gitsin o arada pc başında youtube ile ilgilensin.

Bana kalırsa çok büyük bir kötülük yapmışsınız. zorluğa alışmamış insan kolay devrilir.
kesinlikle ayni fikirdetim.bu yt.isi kesinlikle bir insanin hayatini sürdürebileceği bir.is olamaz yanlis bir is yapmis o arkadasin evet teklif edilen ücret çok düşük ama .
bahsi gecen arkadasin bir vasfi yoksa alabileceği zaten budur .insan kendi geleceğini dusunmuyorsa geleceğine dair adimlar atmiyorsa boyle aclik siniri altında rakamlara calisirlar.
maddi zorunluluklar la okuyamadi kelimesini ben kesinlikle kabul etmiyorum.ne insanlar var sadece kendini isitabilen sobanin arkasında ders calisip Üniv kazaniyor.hala eğitimin parali olduğunu saniyor arkadaş sanirim.
gitsin kyk bursuna basvursun
özel burs verenlere basvursun.
oda yetmediyse parti time calissin.
5 yildir ne adamlar gördüm .parti time calisiyor.extra gidiyor.burs aliyor.okuyor. ailesine bakiyor.
daha niceleeini yazarim buraya ama bilindik şeyler bunlar.
hayatta topluma karsi bir statunuz yoksa kendi piyasasini belirlenemez.

telden yazdm imla icn k.b

kesinlikle ayni fikirdetim.bu yt.isi kesinlikle bir insanin hayatini sürdürebileceği bir.is olamaz yanlis bir is yapmis o arkadasin evet teklif edilen ücret çok düşük ama .
bahsi gecen arkadasin bir vasfi yoksa alabileceği zaten budur .insan kendi geleceğini dusunmuyorsa geleceğine dair adimlar atmiyorsa boyle aclik siniri altında rakamlara calisirlar.
maddi zorunluluklar la okuyamadi kelimesini ben kesinlikle kabul etmiyorum.ne insanlar var sadece kendini isitabilen sobanin arkasında ders calisip Üniv kazaniyor.hala eğitimin parali olduğunu saniyor arkadaş sanirim.
gitsin kyk bursuna basvursun
özel burs verenlere basvursun.
oda yetmediyse parti time calissin.
5 yildir ne adamlar gördüm .parti time calisiyor.extra gidiyor.burs aliyor.okuyor. ailesine bakiyor.
daha niceleeini yazarim buraya ama bilindik şeyler bunlar.
hayatta topluma karsi bir statunuz yoksa kendi piyasasini belirlenemez.

telden yazdm imla icn k.b

Ben zaten yt ile hayatını sürdürsün demedim ''vakit buldukça'' dedim dikkat ederseniz.
Youtube'dan kazandığı para sayesinde işi bırakıp,üniversiteye kaydolan arkadaşlarımız vardı yanlış hatırlamıyorsam forumda.
ayrıca vasfı yoksa alacağı 400 TL mi?
Asgari ücretin altında işçi çalıştırmak yasak,bi de avukat olacaksın :D

Maddi zorluklar dolayısıyla okuyamama kısmına gelelim.

Ailesi çalış para kazan,babana yardımcı ol dedikten sonra sobanın arkasında Üniversite kazansa ne olur?
Arkadaş 23 yaşında bundan 5 sene önce eğitim parasız mıydı?
Özel burs dediğin şey ''torpili olanların aldığı para'' dan öteye geçmiyor bizim ülkemizde.Ya çevren olacak ya da TIP okuyacak kafan olacak.Bu ikisi olmazsa kimse burs vermiyor.(Çevremde ailesi üzerine mal/mülk olmayan zor durumda tonlarca adam var,hiçbiri özel bi vakıfdan burs alamadı,devletten de alamadı,kredi çıktı.)
Part time çalışma demişsin,simavda öyle bi kavram yok,Eskişehirin part-time işinde alacağın maaş buranın Full-Time işinde alacağın maaşa eşit.Hadi simavda okumasın,gitsin eskişehire,istanbula,ankaraya.Bir de kalacak yer sıkıntısı eklensin üstüne,özelden zaten burs alamadı devlette krediyi ocakta 280 TL olarak veriyor.EYLÜL,EKİM,KASIM,ARALIK ayı boyunca ne yapacak bu arkadaş? Hadi part-time bi işe girdi kendini geçindiriyo,peki ya ailesi? ailesine para gönderebilecek mi?

''hayatta topluma karsi bir statunuz yoksa kendi piyasasini belirlenemez.'' bir tek bu cümlene katılıyorum.Saygılarımla

Bir insana her ne olursa olsun, eger sen o adami hele bir de sigortasiz calistiriyorsan,asgari ucretten az para veremesin. Ben de isletme sahibiyim, benim de calisanlarimin bazilarinin 500 liraya bile hayir demeyecegini biliyorum ama ben o adama sirf ihtiyaci var ve okumamis diye asgari ucretten asagisini verirsem olmaz. Neden olmaz cunku bunun yasal boyutu var, neden olmaz cunku vicdanim var, neden olmaz cunku Turkiye'de 500 liraya bir kisi "saglikli sartlarda" gecinemez. Bekara hanim bosamak kolay, vasifsiz diye adami 500 liraya talim ettiremezsiniz. Bu kadar basit.

Dediklerinde sonuna kadar haklısın. Yalnız Acun dışında. Acun medyada çalışan 2 arkadaşım var. 1 tanesi 2 yılını tamamladı. 3. senesi hem çalışma saatleri belli değil. Medya sektöründe memur gibi 9-5 olmaz. Hemde maaş 1.750 yeni oldu daha. öyle şak diyene 2800 falan vermiyorlar. Sizin kendi arkadaşınız olsa daha iyi bilirsiniz ama kuzeninizin arkadaşı sallamış. Diyememiş ya da o kadar çalışıyoruz şu kadar alıyoruz diye. Ha bana dersen sen nerden biliyorsun bu arkadaşın seni kandırmış olamazmı diye. Ben de medya sektöründe yer aldım bu arkadaşım da benım ev arkadasımdı istanbulda. Acun medya ya sürekli girip çıkmışlığımda var.

Diğer konuşmalarında çok haklısın ama tam bilinmeyen konuya girmessen daha iyi olur.

Haklısın kardeşim,tam emin değilim ne alıyor ne yapıyor.Onun söylediğini söylüyorum sadece.Ama 1.700 TL alan arkadaşın ilk girişte bin tl ile felan başlamıştır ki asgari ücretin 1.5 katı olan bu rakam hiç te azımsanacak bi rakam değil :)

Arkadaş mantığa bakın, "ezilsin ki alışsın"
Arkadaş sen ezildin, afedersin senin ağzına yaptılar diye o çocukda mı ezilsin?
Bizim milletin genelinde böyledir, kendisi ezilerek bir yere gelir, sonrada ezenlere kızmak yerine hani gururlu ya, hani patron ya DURUMU VİCDANINA UYDURMAK ADINA derki; biz böyle geldik öyle kolay ekmek yok.
Kusura bakmayın böyle düşünen herkes cahildir, ezilmeden de , köpek gibi davranılmadan da bir yere gelen o kadar çok insan varki.Sizin dediğinizin ne insanlıkta ne dinde yeri vardır, kimseyi ezerek adam edemessiniz, o kişi ezile ezile kişiliği bozulur ve patron oluncada işte şimdi lanet ettiğimiz tarzda patronlar çıkar piyasaya.
Ah ahh, farkında değilsiniz bir yerde ezildiğinizde kişiliğinizde / arkaplanda / psikolojide o kadar çok zararlar bırakır ki, patron olunca da biz böyle geldik dersiniz.
Siz öyle gelene kadar neler kaybettiniz farkındamısınız ?
Sadece diyorum ki biraz vicdan.
Siz çocuğunuzu böyle ezdirirmisiniz? Eti senin kemiği benim diyen zihniyete diyecek kelime bulamıyorum.
O ezdirdiğiniz, patronun ağzına ettiği çocuk neler yaşar, ne gibi kişilik bozukluklarına girer biliyormusunuz ? Ha başarılı olur mu olur.
Ama orda bir durun, başarı nedir ? Para kazanmak mı.
İşte burada yanılıyorsunuz ;)
Başarı kişinin kendini her alanda maddi/manevi yetiştirebilmesidir.
Bana kalırsa maneviyatı güçlü olan insan psikolojisi sağlam olan insan ayakta kalır.
Vazgeçin bu zihniyetten, konu içinde bazı mesajlar gördüm o yüzden yazdım herhangi birini hedef almıyorum bu zihniyette çok insanım var, hatta çoğunluk bunlardan oluşuyor.
Yanlış düşünüyorsunuz ,bilimsel olarak da her türlü yanlış düşünüyor bazı arkadaşlar.
Neyse çok uzattım yeter :)

Tekrar, konuyu açanın ağzına sağlık diyorum.

Çalısma hayatında her türlü insan var.Yaşım itibariyle gerek çalısan gerekse patron acısından pek cok gözlemlerim oldu.Her iki kesimde de adamkıktan nasibini almamıs cok insan var.Yani ben ne calısanlar gördüm ne patronlar gördüm.Sadece 2013 senesi icerisinde yaklasık 10 calısan elimden geldi gecti.Müdürü oldugum tessiste calısmak icin adam bulana kadar ne cektigimi ben bilirim.Herife is veriyorsun sanki küfür etmissin gibi bir tripler,isten kaytarmak icin bin türlü bahane.Konuya iliskin son bir örnek vereyim teyzemin oglu Sivas'ta kendi isinin sahibi.Bir vesile ile bugün görüstüm bir baska arkadası dün itibariyle elemanlarına haftalıklarını veriyor.İçlerinden bir tanesinin de isine son veriyor.İsten cıkarılan vatandaş bıçagını cekip adamın kalbine saplıyor ve öldürüyor.Dedigim gibi bozuk adam her kesimde var.

benim de calisanlarimin bazilarinin 500 liraya bile hayir demeyecegini biliyorum ama ben o adama sirf ihtiyaci var ve okumamis diye asgari ucretten asagisini verirsem olmaz. Neden olmaz cunku bunun yasal boyutu var, neden olmaz cunku vicdanim var, neden olmaz cunku Turkiye'de 500 liraya bir kisi "saglikli sartlarda" gecinemez. Bekara hanim bosamak kolay, vasifsiz diye adami 500 liraya talim ettiremezsiniz. Bu kadar basit.

calisanlarimin bazilarinin 500 liraya bile hayir demeyecegini biliyorum ama ben o adama sirf ihtiyaci var ve okumamis diye asgari ucretten asagisini verirsem olmaz neden olmaz cunku vicdanim var, neden olmaz cunku Turkiye'de 500 liraya bir kisi "saglikli sartlarda" gecinemez.

vasifsiz diye adami 500 liraya talim ettiremezsiniz.

Bold kısımları tekrar tekrar okuyun arkadaşlar.

Youtube'dan [oturduğu yerden] günde 400 TL'nin üzerinde kazanıp da burda vasıfsız adamları aylık 400 TL ye mahkum edenlere çok şaşırdım doğrusu.

Ben zaten yt ile hayatını sürdürsün demedim ''vakit buldukça'' dedim dikkat ederseniz.
Youtube'dan kazandığı para sayesinde işi bırakıp,üniversiteye kaydolan arkadaşlarımız vardı yanlış hatırlamıyorsam forumda.
Asgari ücretin altında işçi çalıştırmak yasak,bi de avukat olacaksın :D

Ailesi çalış para kazan,babana yardımcı ol dedikten sonra sobanın arkasında Üniversite kazansa ne olur?
Özel burs dediğin şey ''torpili olanların aldığı para'' dan öteye geçmiyor bizim ülkemizde.Ya çevren olacak ya da TIP okuyacak kafan olacak.Bu ikisi olmazsa kimse burs vermiyor.(Çevremde ailesi üzerine mal/mülk olmayan zor durumda tonlarca adam var,hiçbiri özel bi vakıfdan burs alamadı,devletten de alamadı,kredi çıktı.)
Part time çalışma demişsin,simavda öyle bi kavram yok,Eskişehirin part-time işinde alacağın maaş buranın Full-Time işinde alacağın maaşa eşit.Hadi simavda okumasın,gitsin eskişehire,istanbula,ankaraya.Bir de kalacak yer sıkıntısı eklensin üstüne,özelden zaten burs alamadı devlette krediyi ocakta 280 TL olarak veriyor.EYLÜL,EKİM,KASIM,ARALIK ayı boyunca ne yapacak bu arkadaş? Hadi part-time bi işe girdi kendini geçindiriyo,peki ya ailesi? ailesine para gönderebilecek mi?

''hayatta topluma karsi bir statunuz yoksa kendi piyasasini belirlenemez.'' bir tek bu cümlene katılıyorum.Saygılarımla

bak ogi smdi söyle bir durum var bu hayatta mavi patikli olmak zordur[erkek] ancak hayat şartlarını iyileştirmek her insanın elinde olan bir durumdur.

smdi her cümlene ayrı mesajla devam edecemki anlatmak istediklerim iyice anlaşılsın.

Asgari ücretin altında işçi çalıştırmak yasak,bi de avukat olacaksın

eger eski mesajlarımı incelersen forumda bir konuda asgari ücretle calısan insanları eleştirmiştim bunun sebenide cehalet olarak göstermiştim.
smdi sen vakit buldukca diyorsun ama eger ben biraz olsun erkek ve iş muhabbetinden anlıyorsam ve insanlara dair biraz olsun bilgim varsa o arkadaş bu işi kendine gercek bir iş olarak algılayacak. vakit buldukca degil herzaman yapacak. nedenide muhtemelen sen bu işi ona anlatırken forumda yüksek kazanc elde edenlerden bahsettin veya kendini örnek gösterdin kazanclar konusunda.

asgari ücret altına işci calıştırmak elbet yasak bunun hukukla veya yasal düzenlemelerle ilgisi yok tüm toplumun bildigi şeydir . son mesajlarda bir büyügümüz bir işveren olarak bahsetmiş , demişki işci iş begenmiyor.
bak söyle bir varsayım yapacam. o arkadaş iş aradıgına göre işsiz demektir. ve 500 tlyi begenmedigi veya emeklerinin karşılıgı olarak görmedigi için işe girmemiş ve işsizlik durumu devam ediyor demektir.bu yolla yola cıkarsak varsayımsal yani mevruz olarak su sonuca erişebiliriz bu arkadaşın o kadarda durumu kötü degil , cnkü ne insanlar tanıdım barlarda öglen 1den gece 3e kadar 30tl günlükle calısıyorlar. neden sorusunada verdikleri cevap MECBURUM.

Evet Gelelim.

bak güzel yerden girmişsin konuya ama eksik. birazda yanlış

bircok arkadaş yapmış hadi bende yapayım kendimden örnekliyorum .[%100 kendi hayatımdır.]

babam ben 7-8[tam bilmiyorum] yaşlarındayken vefat etti .annem bankada calışan bir finanscıydı o zamanlar. o zamanlar kardeşim 1-2 yaşlarındaydı.tam 13 yaşında iş hayatına girdim daha orta okul 8ci sınıfa gidiyordum , turistler için yapılan turlarda teknelerde garsonluk yapmaya başladım. öğlenciydim 12de okuldan cıkar 2de işe giderdim gece 11e kadar calışırdım . 15 yaşıma kadar.yaptım bu işi. garsonluk işini bıraktıgımda acıkcası maddi durum pek iyi degildi . üniversite sınavlarına hazırlanıyordum ve daha ilk okula giden kardeşim vardı , annem calışıyordu [o zamanlar ygs yoktu öss vardı bunuda unutmayalım] ben cok kez hastaneye gidip rapor aldım kardeşime bakayım üniv sınavlarına calışayım diye. yetmedi annem işten geldikten sonra geceleri calışabilmek için barda işe girdim istedigimi elde ettim üniversiteyi kazandım.

Tercih sonuçlarım acıklandıgı zaman 17 yaşındaydım.Ya 11 yaşında kız kardeşim ve annemi bırakıp hayatıma sarılacaktım, yada hayatımdan vazgecip onlara sarılacaktım canla başla calışacaktım.

KESİNLİKLE YANLIŞ ANLAŞILSIN İSTEMEM AMA

ben kimisine göre zeka kimisine göre cesaret göstererek 3cü secenegi sectim ve 2side dedim. eskişehire geldim tam 1 yıl kız arkadaşımla beraber hem calıştık hem okuduk [aksam 6da okuldan ckıp 7-2 mesai] kendi ihtiyaclarım kadar kardeşimin ihtiyaclarınada karşılık vermeye calıştım.

Kıssadan öz MAddi Sorunları kimse bana sebep veya bahane olarak gösteremez. Her zorluk aşılabilir yeterki bunu isteyelim.

bu uzun örnekten sonra gelelim paragrafın diger kısımlarına. 5 yıl önce egitim ücretleri demişsin en iyi bildigim yer.

evet harçlar vardı.ben devletten bursda almadım. özel burs torpil demişsin. tıp demişsin söyle cevaplıyorum bunları.

bi ara iibf veya hukuk fakültesi taraflarına gelirsen panoları okumanı rica ediyorum. bak bakalım kac tane adını bile bilmedigin kurum- kuruluş-şirket burs verecek adam arıyor. evet bazıları başarı istiyor ama.

o panoda yazan bolulular derneğinin kütügü boluda olan 15 ögrenciye aylık 1.500 tl burs verilecektir yazısı 2 aydır duruyor. başvuran 6 kişi var.

insanlar bunları göremeyecek kadar cahiller. sonra burs veren yok diyorlar.

daha buraya kitap yazarım bende işte yazasım yok.

lütfen yanlış anlama ogi ama daha ögrencilikte 1ci yılın hemde yurttasın. asıl ögrencilik ortak eve çıktıgında son 5tl ile ne yapsak muhabbetleri başladıgında anlaşılır.

o zaman bana hak vereceksin.

dipnot 2:sonradan farkettimki vasıfsız diye 500tl talim ettiremessiniz yazmışsın. iş hayatı acımasızdır. mezun olunca kesinlikle kamu hizmetinden ziyade şirkette calışmayı planlıyorum .o günler geldiginde elbette kendi asistanımı seçecegim. ya işi bilecek güzel para kazanacak , yada işi ögreneseye kadar yarı fiyatına calışacak:) HAYAT!

dipnot:bahsi gecen arkadaş lise mezunuysa 2 ocakta ygs başvuruları başlıyormuş ücretini biz ödeyelim sınava girsin. en azından aöf okusun. kpss denesin şansını!

vakit buldukca degil herzaman yapacak. nedenide muhtemelen sen bu işi ona anlatırken forumda yüksek kazanc elde edenlerden bahsettin veya kendini örnek gösterdin kazanclar konusunda.

Kendimi örnek gösterdim,ilk ay 12-13 saat uğraşıp 13 TL kazandığımı sonrasında,bir gün bile(toplu para kazanma kapatılması hariç) sabah kalktığımda 13 TL'nin altında bir rakam görmediğimi anlattım.Ama devamlı yapmayacağına,bir iş bulup çalışacağına eminim.[Buna Mecbur]

500 tlyi begenmedigi veya emeklerinin karşılıgı olarak görmedigi için işe girmemiş ve işsizlik durumu devam ediyor demektir.bu yolla yola cıkarsak varsayımsal yani mevruz olarak su sonuca erişebiliriz bu arkadaşın o kadarda durumu kötü degil

O zaman sen diyorsun ki durumu çok kötü olanlar ilk bulduğu işe ayda 100 TL den girsin,mantık bu mu?
Ben dedim ki ayda 500 burda alacağına haftada 2-3 gün pazarda limon sat,su sat hemen hemen aynı paraya denk gelir,diğer zamanlarında da iş arar,yt ile ilgilenirsin.Ben adamı fazla tanımıyorum,maddi durumu ne kadar iyi ne kadar kötü tam bilemem,ama ilk bulduğu işe 400 TL den girmesini de istemem (o çalışma saatleri ile)

kendimden örnekliyorum .[%100 kendi hayatımdır.]
Bunları ben zaten biliyordum,arkadaşlar da öğrenmiş oldu bu günlere nasıl geldiğini.

Herkes senin veya benim kadar cesaretli olamayabilir.Doğup büyüdüğü yerden ayrılmak istemeyebilir.Ben de senin gibi 3.seçeneği seçtim(ama benim aileme bakma zorunluluğum yoktu)

iibf panolarını okudum geçenlerde,burs veren bir çok yer var ama çoğu fıs emin ol,çünkü maddi durumu gerçekten kötü bi arkadaşım var.Bölümüyle alakalı tam 200 şirkete mail attı,20 30 tane internetten 10'larca elden bursa başvurdu.Vakıflara derneklere başvurdu.Elde var 0.Devlette kredi veriyor.O burs verenlerin aradığı iyi şey var tekrar söylüoyrum. Ya TIP okuyacaksın ya TORPİLLİ olacaksın.(en azından benim rastladığım burs verenler)

lütfen yanlış anlama ogi ama daha ögrencilikte 1ci yılın hemde yurttasın. asıl ögrencilik ortak eve çıktıgında son 5tl ile ne yapsak muhabbetleri başladıgında anlaşılır.
yanlış anlamam,hatta sana katılıyorum.Daha 1.yılım ama buraya tatil köyünden gelmedim.
Gerekirse 4 kişi 400tl'den eve çıkar,işe girer,kredi alır geçiniriz.Burda zor olan mesele hem şehir dışında okuyup ,hem de aileye bakmak zorunda kalmak.(senin gibi,o arkadaş gibi)

sonradan farkettimki vasıfsız diye 500tl talim ettiremessiniz yazmışsın. iş hayatı acımasızdır. mezun olunca kesinlikle kamu hizmetinden ziyade şirkette calışmayı planlıyorum .o günler geldiginde elbette kendi asistanımı seçecegim. ya işi bilecek güzel para kazanacak , yada işi ögreneseye kadar yarı fiyatına calışacak HAYAT!

Ben de eğer güzel paralar kazanırda bir spor salonu açarsam.Salona alacağım hizmetli veya alet sorumlusu arkadaşlara Asgari ücretten düşük maaş vermeyeceğim.Eğer işi öğrenirlerse asgari ücretin en az 1.5 katını vereceğim.MEZARA MI GÖTÜRECEM:)

not:arkadaş ygs girecek,ücret konusunu hiç duymamış olayım :)

Kendimi örnek gösterdim,ilk ay 12-13 saat uğraşıp 13 TL kazandığımı sonrasında,bir gün bile(toplu para kazanma kapatılması hariç) sabah kalktığımda 13 TL'nin altında bir rakam görmediğimi anlattım.Ama devamlı yapmayacağına,bir iş bulup çalışacağına eminim.[Buna Mecbur]

O zaman sen diyorsun ki durumu çok kötü olanlar ilk bulduğu işe ayda 100 TL den girsin,mantık bu mu?
Ben dedim ki ayda 500 burda alacağına haftada 2-3 gün pazarda limon sat,su sat hemen hemen aynı paraya denk gelir,diğer zamanlarında da iş arar,yt ile ilgilenirsin.Ben adamı fazla tanımıyorum,maddi durumu ne kadar iyi ne kadar kötü tam bilemem,ama ilk bulduğu işe 400 TL den girmesini de istemem (o çalışma saatleri ile)

Bunları ben zaten biliyordum,arkadaşlar da öğrenmiş oldu bu günlere nasıl geldiğini.

Herkes senin veya benim kadar cesaretli olamayabilir.Doğup büyüdüğü yerden ayrılmak istemeyebilir.Ben de senin gibi 3.seçeneği seçtim(ama benim aileme bakma zorunluluğum yoktu)

iibf panolarını okudum geçenlerde,burs veren bir çok yer var ama çoğu fıs emin ol,çünkü maddi durumu gerçekten kötü bi arkadaşım var.Bölümüyle alakalı tam 200 şirkete mail attı,20 30 tane internetten 10'larca elden bursa başvurdu.Vakıflara derneklere başvurdu.Elde var 0.Devlette kredi veriyor.O burs verenlerin aradığı iyi şey var tekrar söylüoyrum. Ya TIP okuyacaksın ya TORPİLLİ olacaksın.(en azından benim rastladığım burs verenler)

yanlış anlamam,hatta sana katılıyorum.Daha 1.yılım ama buraya tatil köyünden gelmedim.
Gerekirse 4 kişi 400tl'den eve çıkar,işe girer,kredi alır geçiniriz.Burda zor olan mesele hem şehir dışında okuyup ,hem de aileye bakmak zorunda kalmak.(senin gibi,o arkadaş gibi)

Ben de eğer güzel paralar kazanırda bir spor salonu açarsam.Salona alacağım hizmetli veya alet sorumlusu arkadaşlara Asgari ücretten düşük maaş vermeyeceğim.Eğer işi öğrenirlerse asgari ücretin en az 1.5 katını vereceğim.MEZARA MI GÖTÜRECEM:)

not:arkadaş ygs girecek,ücret konusunu hiç duymamış olayım :)

adamsın aslında aynı şeyleri söylüyoruzda 2mizde anlatmak istediklerimize uygun forum formatında dogru kelimeleri secmiyoruz. tek anlaşamadıgımız nokta o ücretle işe girmemesi yönündeki sözlerimi yanlış anlaman. o bu degilde arkadaştan yola cıktık iş verenleri eleştirmedik.

hadi hepberaber.

KAhrolsun emperyalizm.

Kahrolsun kölelik düzen,

yaşasın işci kardeşlerimiz .

[forum yönetimine; sözlerim siyaset amaclı değildir nacizane toplumsal düzeyli espri olarak yazılmıştır]

valla besyo - fef cilerin burs bulmakta zorlandıkları gerçektir. lütfen yanlış anlama ama o bölümlerden cıkanların %90ı bilincsizce işletmeye sarılıyor:)
bu yüzden sektörleri bi nevi ölü.

ha bu arada bankacılık ve finans 2 yıllık myo okuyan varsa annem birkaç arkadaşıyla beraber burs verecekler sanırım seneye . hani rakam insanı pek ihya etmeyebilir ama temel ihtiyacları karşılar. tek şartları bu bölümü okumak.

[bölümü okuyan ve paraya ihtiyacı olmayan arkadaş varsa benle iletişime gecsin onun adına kendime alacam bursu:):):):))::)]

bu yüzden sektörleri bi nevi ölü.

Böyle basit bir konuda kitap yazacak kadar tartışma çıkıyorsa bu ülkede yaşanmaz arkadaş. En kısa sürede yurt dışına çıkıp emeğimin hakkını alacağım.

Böyle basit bir konuda kitap yazacak kadar tartışma çıkıyorsa bu ülkede yaşanmaz arkadaş. En kısa sürede yurt dışına çıkıp emeğimin hakkını alacağım.

Basit bi konu derken? Bu ülkede değişmeyen 2 şey var arkadaşım.
Birisi askerlik,diğeri asgari ücret.(isimleri de benziyor)

Ben 9 yaşında iken kuzenim askerden izne gelmişti aynı şeyleri anlatıyordu.(komutan şunu dedi,gonyalı biri vardı hep ağlardı,geçen nöbette sigara içiyodum...)

Ben 19 yaşına geldim,başka bir kuzenim askerden izne geldi anlattığı şeyler %85 aynısı.(bir tek askerlik 12 aya düşünce koğuş sevinçten ağladı muhabbeti dışında)

Yine ben 9-10 yaşlarında iken asgari ücret 1 o zamanın '' açlık sınırının'' altındaydı ve çekirdek bir aileye [kirada oturmayan] zoru zoruna yetiyordu.

Ben 19 yaşına geldim asgari ücret halen ''açlık sınırının'' altında ve çekirdek bir aileye(en yakın örneği dayım)zoru zoruna yetiyor.

Yani demem o ki ; konu basit felan değil,ayrıca biz tartışmayı seviyoruz.Siyaset olur spor olur sayfalar dolusu post'lar atabiliriz.Bunun da seni pek ilgilendireceğini sanmıyorum ha?

kendimi bildim bileli arada bir kaç yıl hariç çalıştım çalıştım çalıştım
hiç bir zaman az maaşa çalışmadım
ama yoruldum çalışmaktan yaşımı kendim bile bilmiyorum :D
artık emekli olma vakti geliyor kaç doğumlu derseniz 1986 :D

Hayat beni neden yoruyorsun :D :D :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri