Ben zaten yt ile hayatını sürdürsün demedim
''vakit buldukça'' dedim dikkat ederseniz.
Youtube'dan kazandığı para sayesinde işi bırakıp,üniversiteye kaydolan arkadaşlarımız vardı yanlış hatırlamıyorsam forumda.
ayrıca vasfı yoksa alacağı 400 TL mi?
Asgari ücretin altında işçi çalıştırmak yasak,bi de avukat olacaksın
Maddi zorluklar dolayısıyla okuyamama kısmına gelelim.
Ailesi çalış para kazan,babana yardımcı ol dedikten sonra sobanın arkasında Üniversite kazansa ne olur?
Arkadaş 23 yaşında
bundan 5 sene önce eğitim parasız mıydı?
Özel burs dediğin şey
''torpili olanların aldığı para'' dan öteye geçmiyor bizim ülkemizde.
Ya çevren olacak ya da TIP okuyacak kafan olacak.Bu ikisi olmazsa kimse burs vermiyor.(Çevremde ailesi üzerine mal/mülk olmayan zor durumda tonlarca adam var,hiçbiri özel bi vakıfdan burs alamadı,devletten de alamadı,kredi çıktı.)
Part time çalışma demişsin,simavda öyle bi kavram
yok,Eskişehirin part-time işinde alacağın maaş buranın Full-Time işinde alacağın maaşa eşit.Hadi simavda okumasın,gitsin eskişehire,istanbula,ankaraya.Bir de kalacak yer sıkıntısı eklensin üstüne,özelden zaten burs alamadı devlette krediyi ocakta 280 TL olarak veriyor.
EYLÜL,EKİM,KASIM,ARALIK ayı boyunca ne yapacak bu arkadaş? Hadi part-time bi işe girdi kendini geçindiriyo,peki ya ailesi? ailesine para gönderebilecek mi?
''hayatta topluma karsi bir statunuz yoksa kendi piyasasini belirlenemez.'' bir tek bu cümlene katılıyorum.Saygılarımla
bak ogi smdi söyle bir durum var bu hayatta mavi patikli olmak zordur[erkek] ancak hayat şartlarını iyileştirmek her insanın elinde olan bir durumdur.
smdi her cümlene ayrı mesajla devam edecemki anlatmak istediklerim iyice anlaşılsın.
Ben zaten yt ile hayatını sürdürsün demedim ''vakit buldukça'' dedim dikkat ederseniz.
Youtube'dan kazandığı para sayesinde işi bırakıp,üniversiteye kaydolan arkadaşlarımız vardı yanlış hatırlamıyorsam forumda.
ayrıca vasfı yoksa alacağı 400 TL mi?
Asgari ücretin altında işçi çalıştırmak yasak,bi de avukat olacaksın
eger eski mesajlarımı incelersen forumda bir konuda asgari ücretle calısan insanları eleştirmiştim bunun sebenide cehalet olarak göstermiştim.
smdi sen vakit buldukca diyorsun ama eger ben biraz olsun erkek ve iş muhabbetinden anlıyorsam ve insanlara dair biraz olsun bilgim varsa o arkadaş bu işi kendine gercek bir iş olarak algılayacak. vakit buldukca degil herzaman yapacak. nedenide muhtemelen sen bu işi ona anlatırken forumda yüksek kazanc elde edenlerden bahsettin veya kendini örnek gösterdin kazanclar konusunda.
asgari ücret altına işci calıştırmak elbet yasak bunun hukukla veya yasal düzenlemelerle ilgisi yok tüm toplumun bildigi şeydir . son mesajlarda bir büyügümüz bir işveren olarak bahsetmiş , demişki işci iş begenmiyor.
bak söyle bir varsayım yapacam. o arkadaş iş aradıgına göre işsiz demektir. ve 500 tlyi begenmedigi veya emeklerinin karşılıgı olarak görmedigi için işe girmemiş ve işsizlik durumu devam ediyor demektir.bu yolla yola cıkarsak varsayımsal yani mevruz olarak su sonuca erişebiliriz bu arkadaşın o kadarda durumu kötü degil , cnkü ne insanlar tanıdım barlarda öglen 1den gece 3e kadar 30tl günlükle calısıyorlar. neden sorusunada verdikleri cevap MECBURUM.
Maddi zorluklar dolayısıyla okuyamama kısmına gelelim.
Evet Gelelim.
Ailesi çalış para kazan,babana yardımcı ol dedikten sonra sobanın arkasında Üniversite kazansa ne olur?
Arkadaş 23 yaşında bundan 5 sene önce eğitim parasız mıydı?
Özel burs dediğin şey ''torpili olanların aldığı para'' dan öteye geçmiyor bizim ülkemizde.Ya çevren olacak ya da TIP okuyacak kafan olacak.Bu ikisi olmazsa kimse burs vermiyor.(Çevremde ailesi üzerine mal/mülk olmayan zor durumda tonlarca adam var,hiçbiri özel bi vakıfdan burs alamadı,devletten de alamadı,kredi çıktı.)
bak güzel yerden girmişsin konuya ama eksik. birazda yanlış
bircok arkadaş yapmış hadi bende yapayım kendimden örnekliyorum .[%100 kendi hayatımdır.]
babam ben 7-8[tam bilmiyorum] yaşlarındayken vefat etti .annem bankada calışan bir finanscıydı o zamanlar. o zamanlar kardeşim 1-2 yaşlarındaydı.tam 13 yaşında iş hayatına girdim daha orta okul 8ci sınıfa gidiyordum , turistler için yapılan turlarda teknelerde garsonluk yapmaya başladım. öğlenciydim 12de okuldan cıkar 2de işe giderdim gece 11e kadar calışırdım . 15 yaşıma kadar.yaptım bu işi. garsonluk işini bıraktıgımda acıkcası maddi durum pek iyi degildi . üniversite sınavlarına hazırlanıyordum ve daha ilk okula giden kardeşim vardı , annem calışıyordu [o zamanlar ygs yoktu öss vardı bunuda unutmayalım] ben cok kez hastaneye gidip rapor aldım kardeşime bakayım üniv sınavlarına calışayım diye. yetmedi annem işten geldikten sonra geceleri calışabilmek için barda işe girdim istedigimi elde ettim üniversiteyi kazandım.
Tercih sonuçlarım acıklandıgı zaman 17 yaşındaydım.Ya 11 yaşında kız kardeşim ve annemi bırakıp hayatıma sarılacaktım, yada hayatımdan vazgecip onlara sarılacaktım canla başla calışacaktım.
KESİNLİKLE YANLIŞ ANLAŞILSIN İSTEMEM AMA
ben kimisine göre zeka kimisine göre cesaret göstererek 3cü secenegi sectim ve 2side dedim. eskişehire geldim tam 1 yıl kız arkadaşımla beraber hem calıştık hem okuduk [aksam 6da okuldan ckıp 7-2 mesai] kendi ihtiyaclarım kadar kardeşimin ihtiyaclarınada karşılık vermeye calıştım.
Kıssadan öz MAddi Sorunları kimse bana sebep veya bahane olarak gösteremez. Her zorluk aşılabilir yeterki bunu isteyelim.
bu uzun örnekten sonra gelelim paragrafın diger kısımlarına. 5 yıl önce egitim ücretleri demişsin en iyi bildigim yer.
evet harçlar vardı.ben devletten bursda almadım. özel burs torpil demişsin. tıp demişsin söyle cevaplıyorum bunları.
bi ara iibf veya hukuk fakültesi taraflarına gelirsen panoları okumanı rica ediyorum. bak bakalım kac tane adını bile bilmedigin kurum- kuruluş-şirket burs verecek adam arıyor. evet bazıları başarı istiyor ama.
o panoda yazan bolulular derneğinin kütügü boluda olan 15 ögrenciye aylık 1.500 tl burs verilecektir yazısı 2 aydır duruyor. başvuran 6 kişi var.
insanlar bunları göremeyecek kadar cahiller. sonra burs veren yok diyorlar.
daha buraya kitap yazarım bende işte yazasım yok.
lütfen yanlış anlama ogi ama daha ögrencilikte 1ci yılın hemde yurttasın. asıl ögrencilik ortak eve çıktıgında son 5tl ile ne yapsak muhabbetleri başladıgında anlaşılır.
o zaman bana hak vereceksin.
dipnot 2:sonradan farkettimki vasıfsız diye 500tl talim ettiremessiniz yazmışsın. iş hayatı acımasızdır. mezun olunca kesinlikle kamu hizmetinden ziyade şirkette calışmayı planlıyorum .o günler geldiginde elbette kendi asistanımı seçecegim. ya işi bilecek güzel para kazanacak , yada işi ögreneseye kadar yarı fiyatına calışacak

HAYAT!
dipnot:bahsi gecen arkadaş lise mezunuysa 2 ocakta ygs başvuruları başlıyormuş ücretini biz ödeyelim sınava girsin. en azından aöf okusun. kpss denesin şansını!