Milyonluk Kanallarin Yaptigi Re-Upload

• Kullanıcı GetReaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

GetReaL

Kayıtlı Üye
Merhaba millet,

milyonlarca abonesi, milyarlarca izlenimi olan kanallar iceriklerini tekrar editleyip sürekli reupload (yeniden yükleme) yapiyorlar. Peki spama o kadar karsi olan Youtube da bu yasak degil mi? Eger degilse bizde yapalim.

Adamlar 1-2dk lik 300-500 video cekmisler zamanin sonra güncel 1-2 video cekip sonuna bu eski videolari ekleyip 10dk üzerinde video yapiyorlar. Bu yetmiyor 2. ve 3. kanali acip yine bu ayni videolari yüklüyorlar ve ana kanalindan da izlenme cekiyorlar.

Sorarim sana Youtube herseyi görüyorsun bunlari görmüyor musun? Yada özgün video cekince hersey serbest mi oluyor..

100 lerce örnegi var ama daha iyi anlamaniz acisindan 2 kanal ekliyorum.

https://www.youtube.com/channel/UCRZPl8_4FXHeFhawbrtxdOQ
https://www.youtube.com/channel/UC295-Dw_tDNtZXFeAPAW6Aw

Adamın kendi içeriği hocam isterse videoyu ters döndürür koyar izletir siler yeniden koyar

Bazı TV kanalları ( Büyük Kanallar ) aynı filmi 24 saat içinde 4 defa veriyor :D Youtube da yapmışlar çok görmeyin :)

Yani bu reupload yasak birsey degil? Sil yükle, baska videoya ekle, yeniden yükle bir sakinca yok?

Üstteki yorum yeterli hocam :) içerik seninse istediğini yaparsın kullanıcı da memnunsa bize laf söylemek düşmez :)

Bazı TV kanalları ( Büyük Kanallar ) aynı filmi 24 saat içinde 4 defa veriyor :D Youtube da yapmışlar çok görmeyin :)

Ben cok görmüyorum aksine kendim de yapmak istiyorum asil amacim o :D Adamin kendi TV kanali onu yapabilir de Youtube'un cöplügünde biz yapsak kanali kapatirlar :D

Aynı video içinde tekrar eden sahneye bile kıllanan bir youtube zamanı gelince bunlarada müdahele edecektir. İlerisi için tehlikeli her an diken üstünde durmak isteyen yapsın. Youtube 6 ay önce çocuk kategorisi için politika belirledi, bunlara uymayan kanalın abone sayısına izlenmesine bakmam para kazanmasını kapatırım dedi.

Aynı video içinde tekrar eden sahneye bile kıllanan bir youtube zamanı gelince bunlarada müdahele edecektir. İlerisi için tehlikeli her an diken üstünde durmak isteyen yapsın. Youtube 6 ay önce çocuk kategorisi için politika belirledi, bunlara uymayan kanalın abone sayısına izlenmesine bakmam para kazanmasını kapatırım dedi.

Suan Youtube'un en büyük kanallari bunu yapiyorsa bende yapabilirim diye düsünüyorum eger öyle bir resmi kural getirirse uyariz tabi o zaman kanali direk kapatmazsa

Ne yani ben şimdi kanalımdaki videoları başka bir alt kanala yükleyebilir miyim? Kopyaya girmez mi?

Bu şekilde çok içerik var bende ama şunu söyleyeyim bundan 1 yıl önceye gitsem buna benzer elimde çok fazla içerik var oturur bunla ilgili kanallar yapardım. Kanalların illaki birkaçı tutardı. Tutan kanalın biriyle ona benzer kaç tane kanal yapar türetirdim. Spam gözümü kör etti maalesef. Yarı özgün bu şekilde içeriklerle dünyanın parasını kırıyorlar. Yaptıkları iş günde 1 saat bile değil. Kazandıkları para günde 10k den aşağı değil

bence youtube videonun 40 dksını da izleyecek ve karar verecek otomatik bir bot henuz cıkartamadı . Ama elbet o günde gelecek. Tedbiri elden bırakma hocam :)

eskiden dizi çalıştığımda evet bende yapıyordum. aynı bölümü başlık değiştir ve yeni render alıp upload ediyordum :D izlenmeyen bölüm izleniyor artı yeni abonelere duyurmuş oluyordum. Bu durumda sıkıntı yok.

Bu şekilde çok içerik var bende ama şunu söyleyeyim bundan 1 yıl önceye gitsem buna benzer elimde çok fazla içerik var oturur bunla ilgili kanallar yapardım. Kanalların illaki birkaçı tutardı. Tutan kanalın biriyle ona benzer kaç tane kanal yapar türetirdim. Spam gözümü kör etti maalesef. Yarı özgün bu şekilde içeriklerle dünyanın parasını kırıyorlar. Yaptıkları iş günde 1 saat bile değil. Kazandıkları para günde 10k den aşağı değil

Yaptiklari is ne kadar bilemiyorum ama hala yapabilirsiniz hocam sizi ne engelliyor ki. Ayrica bunlar kendilerine content creator diyor haklilar da adamlar bir sekilde icerik üreticisi ve yari özgün olduklari söylenemez. Youtube'un da o gözle baktigini sanmiyorum.

Yaptiklari is ne kadar bilemiyorum ama hala yapabilirsiniz hocam sizi ne engelliyor ki. Ayrica bunlar kendilerine content creator diyor haklilar da adamlar bir sekilde icerik üreticisi ve yari özgün olduklari söylenemez. Youtube'un da o gözle baktigini sanmiyorum.

Başladım zaten hocam. Şu şekilde bircok kanal var rahatlatıcı videolar , slime vs..Bu şekilde bir sürü kanal var yaptıkları milletin kısa 5-10-15 saniyedeki videoları birleştirmek derlemek. Bu şekilde onaylı 300-500k aboneli kanallar var. Hiç biri özgün değil ama yt öyle görüyor .... Hakkımızda hayırlısı :)

Suan Youtube'un en büyük kanallari bunu yapiyorsa bende yapabilirim diye düsünüyorum eger öyle bir resmi kural getirirse uyariz tabi o zaman kanali direk kapatmazsa

Resmi kuralı zaten var, partner şirketler herkese mailleri 6 ay önce gönderdi.

Başladım zaten hocam. Şu şekilde bircok kanal var rahatlatıcı videolar , slime vs..Bu şekilde bir sürü kanal var yaptıkları milletin kısa 5-10-15 saniyedeki videoları birleştirmek derlemek. Bu şekilde onaylı 300-500k aboneli kanallar var. Hiç biri özgün değil ama yt öyle görüyor .... Hakkımızda hayırlısı :)

Ben o kanallardan bahsetmiyorum hocam onlar tabiki baskalarinin videolarini alip birlestirdikleri icin özgün degiller. Fakat konuya ekledigim 2 kanalda iceriklerini kendileri üretiyor.

---------- Spam Engelliyici 19:00 ---------- Önceki Mesaj 18:58 ----------

Resmi kuralı zaten var, partner şirketler herkese mailleri 6 ay önce gönderdi.

Dogrudur ama gördügün gibi suan kapanmalar yok biz yapinca mi kapanmalar basliyor hep :)

Aynısını koymak sıkıntılı olabilir ama derleme yapmak gayet normal.

Hocam ben derleme yaptım bu 5 min craft tarzı bana uyarı verdi topluluk diye kapattı. sonra mail attım dedim ben aykırı birsey yapmadım. sonra geri videomu yayınladı. Yani derlemede birsey olmadı içine 1 tane yeni video eklemiştim.
Cekimlerin hepsi bana ait. 5 min craft tarzı

evet dediğiniz gibi normal de yasak ama youtube algoritması re upload olıyını yüksek aboneli ve izlenimli kanallarda denetlemez eğer sen 20 30 k aboneli kanallarda aynısını yaparsan yani değiştirmeden video yu tekrar yüklersen o kanalın patlama olasılığı yüksek

evet dediğiniz gibi normal de yasak ama youtube algoritması re upload olıyını yüksek aboneli ve izlenimli kanallarda denetlemez eğer sen 20 30 k aboneli kanallarda aynısını yaparsan yani değiştirmeden video yu tekrar yüklersen o kanalın patlama olasılığı yüksek

Hakli olabilirsiniz hocam bende öyle birsey gözlemledim. Bunu yapanlar genelde belli bir abone sayisina ulasana kadar hep 2dk yüklüyorlar ondan sonra bunu yapmaya basliyorlar. Sizce ne kadar abone veya izlenime ulastiktan sonra bu yapilmali?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri