Mobil bir uygulama yazmak için gerekli tüm bilgilerin özeti nedir?

aknur

Yasaklanmış
aramızda bu işle ilgilenen ya da ilgilenmiş olan kimseler vardır muhakkak. mobil uygulama sektörü öyle uçsuz bucaksız bir derya geliyor ki gözüme, kayıtsız kalamıyorum fakat konu hakkında bilgi ve birikimim sıfır. dil desen yok. beni lise zamanında ağ sistemine yönlendiren bölüm şeflerine burdan selam(!) olsun. yine de pes etmeden bu sektörün içinde yer almak, bi şeyler üretmek için çaba göstermek istiyorum. bu sebepten ötürü bana " giriş, gelişme ve sonuç " halinde bu sektörü özetleyebilecek arkadaşlarımız var mı?

örnek vermek gerekirse;

giriş : şu şu dilleri bilmen şart

gelişme : şu şu programları kullanman gerek

sonuç : şu şu tasarımları da oluşturduktan sonra şu şu platformlarda ürününü arz edebilirsin gibi gibi.

çok kabataslak bi örnek oldu zira bilgim olmadığını belirtmiştim ama anlatmak istediğimi bu işin içinde olmuş ya da olmaya devam eden arkadaşlar anlamıştır muhakkak. kendinizi fazla yormadan( ya da yorun isterseniz ben destan da yazsanız okurum) bu konu hakkında birikimlerinizi az öz biçimde paylaşırsanız sevinirim.

Şuan için her ortamda stabil çalışabilen bir dil olan Java'yı öneririm sana. ;)

[MENTION=8951]Dean[/MENTION] Yazılım Mühendisi diye biliyorum yardımcı olur

aramızda bu işle ilgilenen ya da ilgilenmiş olan kimseler vardır muhakkak. mobil uygulama sektörü öyle uçsuz bucaksız bir derya geliyor ki gözüme, kayıtsız kalamıyorum fakat konu hakkında bilgi ve birikimim sıfır. dil desen yok. beni lise zamanında ağ sistemine yönlendiren bölüm şeflerine burdan selam(!) olsun. yine de pes etmeden bu sektörün içinde yer almak, bi şeyler üretmek için çaba göstermek istiyorum. bu sebepten ötürü bana " giriş, gelişme ve sonuç " halinde bu sektörü özetleyebilecek arkadaşlarımız var mı?

örnek vermek gerekirse;

giriş : şu şu dilleri bilmen şart

gelişme : şu şu programları kullanman gerek

sonuç : şu şu tasarımları da oluşturduktan sonra şu şu platformlarda ürününü arz edebilirsin gibi gibi.

çok kabataslak bi örnek oldu zira bilgim olmadığını belirtmiştim ama anlatmak istediğimi bu işin içinde olmuş ya da olmaya devam eden arkadaşlar anlamıştır muhakkak. kendinizi fazla yormadan( ya da yorun isterseniz ben destan da yazsanız okurum) bu konu hakkında birikimlerinizi az öz biçimde paylaşırsanız sevinirim.

öncelikle android mi ios mu windows phone mu kodlayacağını belirlemen gerek bence. ondan sonra yapacağın program basit bişeyse herhangi bir kodlama öğrenmene gerek yok. hazır programlar var bunun için.

oyun kodlayacaksan java, program kodlayacaksan c++ üzerine yoğunlaşmalısın. daha detaylı bilgiyi birkaç vieo izleyerek edinebilirsin. benim aklımda kalanlar böyle.

konuya göre programlama bile değişiyor :)

javayı internet üzerinden öğrenmek zor diyolla. sen ne diyosun bu işe? kursa mursa gitmeli mi yoksa belli bi süre içinde öğrenilebilitesi var mıdır?

Java konulu bir çok eğitim kitabı, seti mevcut piyasada. Aslında hiç birini denemedim Java da bilmem ancak internet üzerinden öğrenemeyeceğin çok az şey vardır. Tabi Türkçe kaynaklar kısıtlı olabilir. Ancak Türkçe kaynaklar ile temeli oluşturup İngilizce kaynaklar ile kendini geliştirebilirsin.

öncelikle android mi ios mu windows phone mu kodlayacağını belirlemen gerek bence. ondan sonra yapacağın program basit bişeyse herhangi bir kodlama öğrenmene gerek yok. hazır programlar var bunun için.

oyun kodlayacaksan java, program kodlayacaksan c++ üzerine yoğunlaşmalısın. daha detaylı bilgiyi birkaç vieo izleyerek edinebilirsin. benim aklımda kalanlar böyle.

konuya göre programlama bile değişiyor :)

Hocam bende javaya başlamıştım saltjdk nickli arkadaşın yeni videolarını bekliyorum.Ben oyundan çok program yazmak istiyorum.Javayla olmuyo mu?Çünkü c++ çok kazıkmış?

Android uygulamaları yapmak istiyorsan öncelikle Java öğrenmelisin. Daha sonrasında java tabanlı olarak uygulamaları yazabilirsin. Tabi diğer dillerde de yazman mümkün C+ gibi

Giriş: Android ve Java bilmen şart

Geliştirme: Android Studio veya Eclipse (android studio tercihimdir)

Sonuç: Programını yazdıktan sonra tek yapman gereken kenara köşeye admob reklamları eklemek. Ama artık adbmob adsense üzerinden ödeme yaptığı için bunun da pek bir garantisi yok adsense banlanırsa uygulamaları yeni adsense pub id ile güncellemen gerekir geçen yaşadığım olay gibi.

Hocam bende javaya başlamıştım saltjdk nickli arkadaşın yeni videolarını bekliyorum.Ben oyundan çok program yazmak istiyorum.Javayla olmuyo mu?Çünkü c++ çok kazıkmış?

java ile de yazarsınız hocam, ama java oyun yazarken daha kolay diye biliniyor. zaten programlamada ana kural hangisini öğrendiysen o senin için daha iyidir. her programla herşeyi yazarsın nerdeyse ama bazılarında işin zorlaşır.

php ve asp.net arasındaki fark gibi. php de sürekli kod yazarsın asp.net de herşey hazırdır nerdeyse.

java için kaynak olarak şunları tavsiye ederim :
Java Dev Görsel Eğitim Setleri Arşivi - Aksata.com

ayrıca [MENTION=14978]aknur[/MENTION] https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/hakkimizda bu sayfadan gerekli kaynakları takip edebilirsin. android ios windows phone var. turkcell sonunda sertifika da veriyor. bu sertifika kariyerinizde kullanabilceğiniz bir başarı belgesi olarak kullanılabiliyor.

Giriş: Android ve Java bilmen şart

Geliştirme: Android Studio veya Eclipse (android studio tercihimdir)

Sonuç: Programını yazdıktan sonra tek yapman gereken kenara köşeye admob reklamları eklemek. Ama artık adbmob adsense üzerinden ödeme yaptığı için bunun da pek bir garantisi yok adsense banlanırsa uygulamaları yeni adsense pub id ile güncellemen gerekir geçen yaşadığım olay gibi.

sen de mi uygulama yazıyosun

Konu hakkında bilgin yoksa heleki,forumda bu soruyu sorduysan ümidini kırmak istemem fakat yolun başında bile değilsin kendini kötü hissetmeden bırakmanı tavsiye ederim,çünkü bu işte yazılım dili öğrenme-kodlama yapısını seni yeteri kadar yoracaktır fakat eğerki kafaya takat çalışırsan zaman geçtikçe kendini diğer insanlardan i farklı görmeye başlıyacaksın inan bana :)

java ile de yazarsınız hocam, ama java oyun yazarken daha kolay diye biliniyor. zaten programlamada ana kural hangisini öğrendiysen o senin için daha iyidir. her programla herşeyi yazarsın nerdeyse ama bazılarında işin zorlaşır.

php ve asp.net arasındaki fark gibi. php de sürekli kod yazarsın asp.net de herşey hazırdır nerdeyse.

java için kaynak olarak şunları tavsiye ederim :
Java Dev Görsel Eğitim Setleri Arşivi - Aksata.com

ayrıca [MENTION=14978]aknur[/MENTION] https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/hakkimizda bu sayfadan gerekli kaynakları takip edebilirsin. android ios windows phone var. turkcell sonunda sertifika da veriyor. bu sertifika kariyerinizde kullanabilceğiniz bir başarı belgesi olarak kullanılabiliyor.

Hocam çok sağolun ben program yazmak istiyorum daha çok oyun değil.Java idealdir umarım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri