Modeme Virüs bulaşır mı ?

senss17

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bir arkadaşımın mekanında telefondan crome ile internete girildiğinde farklı sitelere giriyor ve google playden uygulama indir diyor ve her telefonda oluyor. bilginiz varsa yazarmısınız yarın sabah bakmaya gideceğim..

evet hocam oluyor gerçi direk modeme mi bulaşıyo bilmiyorum ama modem virüsü diye geçiyor modeme hard reset atınca 1-2 haftalığına düzeliyor sorun

bende aynısını yapmayı düşünüyorum yarın. [MENTION=29045]caglar1[/MENTION] peki açık portlara bulaşma durumu olur mu ?

bende aynısını yapmayı düşünüyorum yarın. [MENTION=29045]caglar1[/MENTION] peki açık portlara bulaşma durumu olur mu ?

hocam valla o kadar anlamıyorum :) net kapalıyken adwcleaner la her pc yi temizliyorum sonra hard reset atıyorum bi süre temiz temiz kullanıyorum

aynı sorun bende de vardır. hatta birkaç gün önce öyleydi. telefondan dns ayarlarını değiştirdim.

wifi ayarlarına giriyorsun, ağı seçiyorsun, değiştir siyorsun. gelişmiş seçenekler diyorsun, altta ip ayarları çıkıyor. dhcp seçili olmalı, onu statik olarak değiştir. altta "ip adresi" çıkacak, orada gri bir yazıyla bir ip adresi yazılı. o yazının aynısını oraya yazıyorsun. dns1: 8.8.8.8 dns2: 8.8.4.4

aynı sorun bende de vardı. modem ile alakası var mı bilmem ama bu ayarlardan sonra artık reklam filan gelmiyor. işin önemli tarafı, "ip adresi" kısmını doldurman. ben de anlamadım ama direk gri yazıdaki gibi aynı ip adresini yazıp kaydedince düzeldi.

aynı sorun bende de vardır. hatta birkaç gün önce öyleydi. telefondan dns ayarlarını değiştirdim.

wifi ayarlarına giriyorsun, ağı seçiyorsun, değiştir siyorsun. gelişmiş seçenekler diyorsun, altta ip ayarları çıkıyor. dhcp seçili olmalı, onu statik olarak değiştir. altta "ip adresi" çıkacak, orada gri bir yazıyla bir ip adresi yazılı. o yazının aynısını oraya yazıyorsun. dns1: 8.8.8.8 dns2: 8.8.4.4

aynı sorun bende de vardı. modem ile alakası var mı bilmem ama bu ayarlardan sonra artık reklam filan gelmiyor. işin önemli tarafı, "ip adresi" kısmını doldurman. ben de anlamadım ama direk gri yazıdaki gibi aynı ip adresini yazıp kaydedince düzeldi.

yarın deniyeceğim hocam saolasın. modemle alakası yok gibi görünüyor yanlış mıyım ?

Bir arkadaşım bulaşıyor demişti fakat her modeme olmaz çünkü bazı modemlerde pc ihtiyaç duymadan torrent indirme yapabiliyor bu tip veya daha farklı özellikleri olan modemlere bulaşabilir

işte ben de orayı çözemedim. modema attığım resetlerin haddi hesabı yoktu. ben de modem virüslerini araştırdım da pek birşey bulamamamıştım... yani çok iğrenç bir olay.

ama bilgisayardan sorunsuz giriyordum, söyleyeyim. bilgisayarda sorun yoktu, sadece telefondan girerken rekla çıkıyordu.

ben de birşey sorucam, o mekandaki internet sağlayıcısı turknet mi?

[MENTION=16714]yc80s[/MENTION] ttnet sağlayıcı. bende şöyle düşünüyorum. bu olay androidten kaynaklanıyor.

Modemi fabrika ayarlarına döndür, kurulumunu tekrar yap. öyle düzeltmiştik diye hatırlıyorum

[MENTION=29276]senss17[/MENTION] androidten kaynaklanamaz, çünkü diğer modelere bağlandığımda sorunsuz çalışıyor. ikimizin de sorunu aynı... mesela benim modemin markası quake. sizinki de öyle mi?

ya da şöyle sorayım, sorun yeni mi?

[MENTION=16714]yc80s[/MENTION] modem markasını bilmiyorum ama yarın nasıl çözerim onu düşünüyorum. çok ilginç bir olay :D

Virüs bulaşıyor evet genelde modemi resetleme ile düzeliyor yalnızz şöyle bi durum var şimdi benim başıma gelen olay şu ..

film izlemek için sitelere giriş yaptığımda başka başka sitelere yoneleniyor telefon pc ne varsa pcyi formatlıyorum gene aynı modemi sıfırladım ardından telefonları sıfırladım ancak böyle kurtuldum bazı durumlardada modem arayuzundeki DNS sağlayıcılarını değiştiren yazılımlar mevcut onlar sayesindede başka sitelere yönlendirme olabiliyor.. kontrol edin.

bunun modemle alakası yok bende de aynı sorun vardı dns girince düzeliyor. onun haricinde pc den de telefondan da chrome dan bir şey araştırınca hemen adw reklamları açılıyor. %90 ttnetle alakalı bir durum modem resetle düzelmiyor denemiştim. sadece 8 8 8 8 - 8 8 4 4 dns si girince o reklamlar çıkmıyor.

modemle alakalı degil modemi degiştirdim hal aynı sorun var.

modeme nasıl virus bulaşıyor ilk defa duydum bun yapılsa yapılsa modem içindeki konfigirasyonu değiştirecek elektronik programlamayla yapılır tahminime göre çok tehlikeli bi virus demektir silinmeside çok zor olur

modeme sanmamda ağın içine sızılabilir yoksa modemin neresine bulaşacak

Evet daha önce böyle bir durumla karşılaşmıştım.Modemim neredeyse her hafta resetlemek durumunda kalıyordum.Modemi resetledikten birkaç gün tekrar aynı durum oluyordu ve ben modemin içine giriş yapamıyordum.Modem deki yazılımda bir açıktan dolayı içine girilebiliyordu.DNS adresleri birden bire değişiyordu.Bazı sitelere girerken başka sitelere yönlendirme yapıyordu.Bu durumu senin çözmen çok zor durumu çözmek için modemin firmwaresini güncellemen lazım ancak üreticiler bunla pek uğraşmıyorlar.Bu yüzden ben bu sorundan bıktığımdan modemi değiştirmek durumunda kalmıştım.Airties modem aldım.Sorun yaşatan modem ise Tp Link W8901G idi.Yeni yazılım çıkarmadılar modemlerini öyle yüzüstü bıraktılar bende yenisini almak durumunda kaldım.

adware diye bir reklam virüsü modemdeki portları değiştiriyordu heralde genelde tplink modemlerde oluyor bu sıkıntı yaşamıştım modemi değiştirdim komple bilgisayarları formatlamıştım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri