Motor Önerisi ?

3 tane 600f im oldu şuan 600rr ım var ilk olarak scooter ile başladım yaş 17 yediydi ozaman o sene cbr 125 yeni çıkmıştı direk onu aldım 1 sene onu kullandım sonra f e geçtim cbr 125 başlangıç için çok ideal bir motor ama bir müddet sonra kesmiyor çünkü motor gitmiyor eğer hız tutkunuysanız cbr 250 alabilirsin tatmin eder ama 600 lük alacağın zaman 600f al ben rr kullanıyorum 24 bin tl piyasası 600f in ki 14 15 600f i tercih ederim 2 saat yol gidiyorum 600rr ile belim kanadım kopuyo 1 gün kendime gelemiyorum herhangi bi sorun olursa mesaj at yardımcı olurum

[MENTION=9721]samet142[/MENTION] 125lik motor en iyi seçim olacaktır başlangıç için ama cbr tavsiye etmiyorum. acemisin illa yatıp kalkacak o motor. birkaç ayda bir karenajlara birkaç yüz lira bayılınca pişman olacaksın. ya commuter ya da scooter'a yönel.

motor almak araba almak gibi değildir, sürmesi kolay degildir, öyle kalkış hızları veya süratleri sizi aldatmasın, motor kullanmak son derece zordur,

en az 6 ay egitim almalı,ve en az 1 yıl ufak vitesli kullanmalısın, başlangıçta 125 likten yukarıya çıkma, kesinlikle şahsi korumalarından taviz verme, kaskını güzel veya şekil olanından değil en sağlamından al,ceketini en iyisinden al, güzelliğe takılma, başlangıçta dizlik vs kullan,

bende, 1000rr honda cbr var 2011 model, 7 yıldır motor kullanıyorum,tek teker ariften öğrendim motoru:)

motor almaya gittiğinde, sana direk model ve motor kıyaslaması yapan yerden alma, sana seni sorgulayan sorular soran adamdan motor al, yeniysen sana bunu satmam diyen adamdan al motoru, kaç paran var diyenden alma.

arkadaşlarında varsa otomatik vites scooter ler ile kavramaya çalış, sonra vitesliye geçersin.

ehliyet alması kolaydır, benim zamanımda 3-4 dubadan dönüş, hızlanma durma olayı vardı, 2 dk sürdü verdiler direk.

Hocam şunuda söylemeden geçmeyeceğim.Motora yeni yeni alışacaksınız ve tam olarak sürmeyi bilmiyorsunuz belli siz şunu söyleyeyim motor alıp düşmeyen adam yoktur.Ne kadar iyi sürersen sür illa bişey olur düşersin şimdi sen ilk motorunu alıcaksın yaşım 17 diyorsun cbr bir büyük tip motor senin için sana tavsiyem ilk olarak çinli motoru almandır hem ucuz hemde motoru bunda öğrenirsin iyice düştüğünde motora bişey olduğunda veya arızalandığında ise ucuza yaptırabilirsin.Çinli motorların parçaları ucuzdur.Mesela ben dedim kaza yaptım dün diye kolum sargıda şuan motor mondial kt 150 motoru yarın tamirciye getireceğim en fazla vereceğim ücret 100 TL ama japon malı olsa hem parçası zor bulunuyor hemde pahalıdır.Bir aklında bulunsun motosikletlerde korumalık demirleri oluyor onu kesin taktır , hem seni korur hemde motorunu korur.Eğer o demir benim motorda olmasaydı şuan ayağım sakat dahi olabilirdi.

3 tane 600f im oldu şuan 600rr ım var ilk olarak scooter ile başladım yaş 17 yediydi ozaman o sene cbr 125 yeni çıkmıştı direk onu aldım 1 sene onu kullandım sonra f e geçtim cbr 125 başlangıç için çok ideal bir motor ama bir müddet sonra kesmiyor çünkü motor gitmiyor eğer hız tutkunuysanız cbr 250 alabilirsin tatmin eder ama 600 lük alacağın zaman 600f al ben rr kullanıyorum 24 bin tl piyasası 600f in ki 14 15 600f i tercih ederim 2 saat yol gidiyorum 600rr ile belim kanadım kopuyo 1 gün kendime gelemiyorum herhangi bi sorun olursa mesaj at yardımcı olurum

iyi hoşta yeni başlayacak ehliyeti olmayan bir adama 125lik cbr önermek , ölüme yollamakla birebirdir,

cbrler özellikle görünüşüyle herkezi cezbedebilir, ama hızlanma olayında ve özellikle dönüşlerde acemiyi cok zorlayacaktır, eli daha tam kavramamış bir adamı cok rahat üzerinden atar,trafikte motoru araçtan saymayan magandalarıda sayarsak, cok ciddi kazalar kaçınılmaz olur,özellikle dönüş, kalkış ve vites küçültmeyi tam %100 olarak kavrayasaya kadar scooter ötesine geçmemeli, motor öğrenirken illaki düşecektir, scooterde daha az hasarla atlatır:)

[MENTION=21030]mm1650[/MENTION] estağfirullah her şeyi bilmek gibi bir iddiam yok. fakat bu tür önemli konularda bilinçsizce verdiğiniz tavsiye birinin hayatına malolabilir.

[MENTION=21030]mm1650[/MENTION] estağfirullah her şeyi bilmek gibi bir iddiam yok. fakat bu tür önemli konularda bilinçsizce verdiğiniz tavsiye birinin hayatına malolabilir.

Yazacagimi sana pm den attim.Yasin daha genc,Kalbin kirilmasin

kardeşim yaşına ve parana uygun olarak gidicek motor yamaha yzf 125 tir hem motora yeni başlaman hem 17 yaşındaki ortlama bir kişinin gücünü hemde para miktarını hesaba katarak sana yamaha yzf125 öneririm şekil olarakta tatmin olacğaını düşünüyorum ilerde tutkun devam ederse 600 lükyada binlik olaak yükseltirsin zaten

iyi hoşta yeni başlayacak ehliyeti olmayan bir adama 125lik cbr önermek , ölüme yollamakla birebirdir,

cbrler özellikle görünüşüyle herkezi cezbedebilir, ama hızlanma olayında ve özellikle dönüşlerde acemiyi cok zorlayacaktır, eli daha tam kavramamış bir adamı cok rahat üzerinden atar,trafikte motoru araçtan saymayan magandalarıda sayarsak, cok ciddi kazalar kaçınılmaz olur,özellikle dönüş, kalkış ve vites küçültmeyi tam %100 olarak kavrayasaya kadar scooter ötesine geçmemeli, motor öğrenirken illaki düşecektir, scooterde daha az hasarla atlatır:)

haklısın yorumda belirttiğim gibi ilk olarak scooter ile başladım scooterı perte çıkardım düşe kalka öğreniyorsun , ehliyeti olmadığını görmemişim

Valla motordan anlamam hayatımda da sürmedim ama kendine dikkat et dostum daha geçen gün bir arkadaşımın motor yüzünden bacağının kesildiğini öğrendim.Seni caydırmak içinde yazmıyorum bunu daha sonra pişman olma iyi karar ver kendini güvene al mutlaka

Motor yüzünden tam 1,5 ay yattım :) Önce güvenlik. sonra güvenlik. sonra tekrar güvenlik.

burası texas california değil delikanlı öyle geniş yollar yok. türkiye de motor sürmek sigaradan içmekten daha tehlikelidir.

İnsan vücudunun kaportası yoktur en ufak kaza bile ölümle sonuçlanabiliyor 1 sene alayımmı almayayım ı dedim iyikide almamışım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri