Müslüman Olmayanlar Öteki Dünyada Cehenneme mi Giderler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benden size bir tavsiye inandığıniz din islamsa Açın Kuranı okuyun hacidan hocadan medet ummayin

Zamana göre bulunduğu kabın şeklini alanlardan değil

https://youtu.be/kNf_Qq2mtYs

Onlarca olayı var adamın Jet Fadıl vs.

Ben hiçbir tezatlık göremedim videoda???
Bakın konuşmaların işe gelen kısmından kesmek bazılarının işine yarıyor. Sohbetinin başını sonunu izle anlarız.
Ayrıca; insan beşer, kuldur şaşar. Bu sözü iyi idrak etmek gerek.
İnsanlara karşı ön yargıları kırmayı bilmek gerek.
Kaç sohbetini baştan sona kadar dinledinizde bana birkaç video ile önüme bunları koyuyorsunuz?

Hacıdan hocadan medet umulmaz dersiniz, dini nikahınızı hocaya kıydırırsınız? Neden medet umuyorsunuz kendiniz kıyın.?

Hacıdan hocadan medet umulmaz dersiniz, gider ayak pamuk yedikten sonra bir cami avlusunda hocanın önüne getirilirsiniz? Kendi cenaze namazınızı kendiniz kıyın medet ummayın?
Bu örnekler uzar gider...

Ben hiçbir tezatlık göremedim videoda???
Bakın konuşmaların işe gelen kısmından kesmek bazılarının işine yarıyor. Sohbetinin başını sonunu izle anlarız.
Ayrıca; insan beşer, kuldur şaşar. Bu sözü iyi idrak etmek gerek.
İnsanlara karşı ön yargıları kırmayı bilmek gerek.
Kaç sohbetini baştan sona kadar dinledinizde bana birkaç video ile önüme bunları koyuyorsunuz?

Hacıdan hocadan medet umulmaz dersiniz, dini nikahınızı hocaya kıydırırsınız? Neden medet umuyorsunuz kendiniz kıyın.?

Hacıdan hocadan medet umulmaz dersiniz, gider ayak pamuk yedikten sonra bir cami avlusunda hocanın önüne getirilirsiniz? Kendi cenaze namazınızı kendiniz kıyın medet ummayın?
Bu örnekler uzar gider...

Aydınlandım

Şuanki yaşadığımız teknoloji dünyasında din ler hakkında erişilmeyecek hiç bir bilgi yoktur.
Ahirette İslamı yok ben görmedim vay ben duymadım ben bilmiyordum gibi bahanelere yer olmayacaktır.
Her doğan cocuk müslüman olmaya elverişlidir
Kişi kendi benliğini anlamaya başladığında hangi dine mensub olmak isterse kendi yolunu çizmiş olacaktır.
Yok babam Hristiyan idi de ben Hristiyan doğdum demek yok

bence basta muslumanlar gidicaz cunku bılıyoruzda yapmıyoruz,

ah ah dinler olmasaydı dünya yaşanmaz bir yer olurdu :D insanlar kendilerini güzel kandırıyorlar.

Bu yaziniza hitaben yaziyorum.
Islamiyet´ten haberi olmayanlarin ve herhangi bir dini bilmeyenlerin ahiret hayatinda olmayacagini yani yok olacagini ve azaba ugramayacagini bir sohbette dinlediydim.
Bu söylediğinize göre suçsuz yere insan öldüren ve müslüman olmayan bir kişi, dini bilmediği için azap çekmeyecek?
Bunlar hep dinler arası diyalog sözleri...

Sanki Biz cenneti garantiledikde müslüman olmayanlar ne olacak onu tartışıyoruz :D Abdest yok namaz yok , zekat yok haram çok ama Müslümanız :( iyiymiş

Bu söylediğinize göre suçsuz yere insan öldüren ve müslüman olmayan bir kişi, dini bilmediği için azap çekmeyecek?
Bunlar hep dinler arası diyalog sözleri...
Buna hüküm veren Allah´tir. Ben sadece sohbetin bu kismini dinledim. Daha fazla ayrintiyi incelemedim maalesef. Kendi düsünceme göre zulüm eden azap görür muhakkak. Allah´in adaleti sasmaz. Hayirli bayramlar dilerim.

yazdıklarınızdan yola çıkarsak Dünya nüfusunun %30u müslüman oldukları için cennete gidecekler %70 i de cehenneme gidecek :D

Tam dusuncelerimi yazsam once linc edilir sonra banlanirim sanirim o yuzden yazmiyorum.

Ancak okumak isteyenler icin: 'Sapiens' isimli kitabi oneririm.

Cennet yada cehennem konusuna gelirsek bence muslumanlarin %50 si cennete giremez. Kuran-î Kerim'in gercek anlamini bilmeyen, yazilanlarin Turkcesinin ne oldugunu merak etmeyen buyuk bir toplum var. Mesela benim anneannem, 90 yasinda. 2-3 sene onceye kadar her yil hatim indirirdi. Kac kere hatim indirdigini kendi bile hatirlamiyordur, gozleri gormedigi icin telefonu yanina koyup hatim videolarini dinletiyoruz. Bu kadincagiz hayati boyunca okudugu dizelerin gercekte ne qnlama geldigini ogrenmemis. Vakti zamaninda sarlatanin biri, turkce mealinin okunmasi caiz degil demis oyle yer etmis aklinda. Simdi bu kadincagiz 100000 kere hatim etse ne olur bu hayatta.

Kuran-î Kerim de yazilanlar (eger gercekten turkce cevirisi dogruysa) muhtesem seyler iceriyor. Muhtesem dizeler mevcut; bilim adina, yaradilis adina, iyi bir insan olmak adina ogretici bilgiler var. Simdi ben ilk turkcesini okudugumda hayretler icinde kalmistim. Cunku kucuk yastan itibaren bizi sinirlandiran korkutan caydiran bir islamiyetle hic alakasiz seyler iceriyordu. Bence sizde mutlaka okuyun.

Ben Allah'in varligina inanan bir insanim. Ancak din konusunda, oyle mikrofon eline alip konusana hayatta inanmam. Kuran'a gore hayatimi sekillendiririm. Allah katinda sizi yonlendirenler kurtarmicak, icinizde inandiginiz dogru dini esaslar kurtaracak.

Konuda sordugunuza gelirsek, ben sadece musluman olmadigi icin cehenneme gideceklerine inanmiyorum. Cunku Islamiyet bu kadar yapici bir kitap ile ortaya cikmisken, bu dine mensup olmayanlari bu kadar agir bir ceza ile cezalandirmaz.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Âdem aleyhisselam, kupkuru bir dünyaya geldi, yüzyıllarca sıkıntı çekti.

Nuh aleyhisselam 950 yıl uğraştı, inanmadılar, çok eziyet ettiler. Döverlerdi, her seferinde öldü diye bırakırlardı. Cebrail aleyhisselam gelir, yaralarını sarardı, tekrar tebliğe başlardı

Musa aleyhisselam da çok çekti,

Eyyüb aleyhisselamın kurtlanmadık yeri kalmamıştı.

Yakup aleyhisselam ağlamaktan gözlerini kaybetti

Yusuf aleyhisselam; kuyuya atıldı.

Zekeriya aleyhisselam, ağacın içinde ağaçla birlikte testereyle kesildi.

Peygamber efendimiz, (Benim çektiğimi, hiçbir Peygamber çekmedi) buyuruyor.

Hazret-i Ömer, namaz kılarken şehid edildi.

Hazret-i Osman, Kur’an-ı kerim okurken şehid edildi.

Hazret-i Ali’nin çektikleri, hele Hazret-i Hüseyin’in başına gelenler.

Aman kardeşim şayet müslüman isen, bu tür konularda İmanın şartlarının bir tanesini yerine getirmeyen kim olursa olsun, sorgulama bile Onlar şayet müslüman ise Allah bu dünyada onları böyle imtihan eder, ama öbür dünyada onlara öyle mevkiiler verirki, cümle alem gıptayla izler

sadece felsefeyi konu alan forumlar var, orada daha rahat ve bilgili insanlarla tartışabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri