Namaza Başlamak

benim dedem her sabah namazına camiiye gidiyordu. kış günü sabah o saate kalkar,buz gibi suyla abdest alırdı. ben hayatta gidemezdim, birkere o saatlerde fırına gittim köydeki köpekler peşledi ölüyordum

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba ben namaza baslamak istiyorum fakat basliyamiyorum her sabah namazi okundugunda korkuyorum ezandan sabah bi garip oluyor ve aklima hergun kabir azabi geliyor namaz kilmadigimin hesabini isteyecekleri geliyor namaza bi turlu basliyamiyorum arkadaslar nasil basliyabilirim aramizda hoca alim din ile yakindan ilgilenen birileri varsa yardimci olabilirleemi

İnşallah başlarsın kardeşim. güzel bi video var izlemeni tavsiye ederim.

http://www.youtube.com/watch?v=t4nXsmZ-2b0

İnsanın içinden gelmeli. bir arkadaşım gördüğü rüya üzerine başladı. Rüyasında hiç bilmediği bir yerde bir ses Sadece Saabah ve Akaşm namazlarını kılsan bile Allah Seni affeder sözünü duymuş şimdi kılabildiği bütün namazları kılıyor.

Benimde vaktim bol aslında neden kılmadığımıda bilmiyorum Cuma ve Bayram namazlarını kaçırmıyorum ama 5 vakit namazda farz

Arkadaşlar merhaba ben namaza baslamak istiyorum fakat basliyamiyorum her sabah namazi okundugunda korkuyorum ezandan sabah bi garip oluyor ve aklima hergun kabir azabi geliyor namaz kilmadigimin hesabini isteyecekleri geliyor namaza bi turlu basliyamiyorum arkadaslar nasil basliyabilirim aramizda hoca alim din ile yakindan ilgilenen birileri varsa yardimci olabilirleemi

hocam size tavsiyem evden abdesli çıkın ve dışarda abdestinizi tutun namaz zamanı ilk gördüğünüz mescide cami ye girin hele cemaate denk geldin mi zaten bırakamazsınız ALLAHIN izniyle bide cübbeli ahmet hocayı dinlemeye başla cidden dini sevdiriyor :)

Namaz saati Programı varAndorid Telefonları için onu indir sürekli seni uyarsın sende yavaş yavaş kılmaya başlarsın :)

Bi yerden başlamalısın sebep aramana gerek yok vicdanını ruhunu rahatlatmak istiyorsan sabahları huzur içinde uyanmayı istiyorsan başlamalısın hemen. 1 ay boyunca hiç vakit kaçırmadan kılarsanız dahada bırakamazsınız. Peygamber efendimizin kitaplarını okuyarak birçok mucize var onları öğrenerek başlayabilirsin. Vakit namazlarına camiye git bence. Genede yardımcı olmak isterim bi şey sormak istersen PM atabilirsiz.

zaten cevabını kendin vermişsin hocam "hergun kabir azabi geliyor namaz kilmadigimin hesabini isteyecekleri geliyor " Bunu düşünoyorsan namaza zaten başlarsın .

Namaz kılmak Allahın huzurunda bulunmak gerçekten hoş bişey kıldığın zaman ferahlıyorsun ruhun temizleniyor.

Sabah namazına kalktıntan sonra uyucaksan tekrar hiç bi anlamı yok. Namazı kıl, kahvaltını yap sonra başla calışmaya...Bunu yapan insanın önünde kimse duramaz.

Sn. [MENTION=17033]Frankeinstein[/MENTION] bende başlıyorum namaza sonra dünya işlerinin içinde o kadar boğuluyorum bir bakıyorum bırakmışım namazı şimdiler de yine başlama gayreti içerisindeydim konuyu görünce yazmadan duramadım, bence içindeki Allah korkusu ve namaza başlamak için bir uğraş için de olman bile güzel, Allah yardımcımız olsun.
[MENTION=10084]TDWeb[/MENTION] konuya bekleniyorsun, mevcut İslami birikiminin karşılığını vermen dileğiyle :)

avatarı değiştirmekle başlayabilirsiniz hocam, baltalamak gibi olmasın hakkaten gördükçe bi tuhaf oluyorum :)

Allah en kısa zamanda başlamak nasip etsin

türk bayragını görmekten tuhafmı oluyorsun sen şimdi yanlışmı anlamışım ?

beyto abiminizin dediği gibi müflütülük bu konuda çok gelişti müftülükten 1'e 1 yardım alabilirsin birde camiye yakın alırsan camide kılmaya gayret gösterirsen cemaatle bi araya gelirsin bide dini hikayeler okursan çok faydası olur için çok huzurlu oluyor rabbim yolundan ayırmasın içine o duyguyu sevgiyi yerleştirsin

Ne olmuş avatarına ? Anlı şanlı Türk bayrağının simgesi var, canımız feda bayrağımıza.

hocam o avatar değildi :D nazi işareti vardı ben sonradan değiştirdim ne de olsa adolf la atatürk dosttu türk bayrağını sonradan koydum sanırım yanlış anlaşılma olmuş :D

---------- Spam Engelliyici 11:47 ---------- Önceki Mesaj 11:47 ----------

Android uygulamalar da var.Namaz vakitleri sanırım ismi ezan vakti girince ezan okuyor.Seni bilgilendiriyor.Verileri diyanetten alıyomuş.Ben karşılaştırmıştım doğru çıkmıştı sanırım..Tabi önce şehir seçeneğinden şehiri giriyosun.Ben beş vakit namaz kılıyorum.Cuma ya giderken bazen para falan yopluyolar.Diyanet takvimi vardı.Ondan aldım.Artık ondan bakıyorum.Ezan sesini duyunca namaz vaktinin girdiğinin işaretidir zaten.Normal abdest alıp namazı kılmalısın.Sabah ezanı okununca korkmanın bi anlamı yok.Namaz kılmazsan korkman lazım.

evet hocam biliyorum 10 tane uygulama indirdim hepsini deneyeceğim :)

---------- Spam Engelliyici 11:48 ---------- Önceki Mesaj 11:47 ----------

Bende baslicam yakinda namaz ogreten seccade siparis ettim.. tam nasil kilinir bilmiyorum dualari biliyorum ama.. bir sure namaz ogreten seccade ile kilacagim bir sure sonra zaten kolay gelecegini tahmin ediyorum 5 vakit kilmayi dusunuyorum bakalim hayirlisi nasil olacak gorecegiz..

aldigim urun sudur arkadaslar belki birilerinin isine yarayabilir
Namaz Öğreten Seccade Sesli Pusulali Seccade Akilli Seccade 28071171 - n11.com

hocam bende hemen sipariş geçeyim

hocam sen yanlış geldin arkadaşın avatarı değişikti nazi bayrağıydı sanırım arkadaş bunu yazarken :D

aynen hocam sonradan değiştirdim :)

---------- Spam Engelliyici 11:51 ---------- Önceki Mesaj 11:50 ----------

arkadaş ne yazmıştı çok merak ettim de.

Hocam bu arada kesinlikle başlamanı tavsiye ederim.
namazı kıldıktan sonra bir huzur gelecek sana.
Allah bizlere de nasip eder İnşallah şu dünyaya ne için geldiğimizi unuttuk.

hocam kesinlikle ruhun gıdası özellikle sabah namazını kıldıktan sonra çok ama çok rahat uyuyormuşsun ve ruhen çok rahatlıyormuşsun

---------- Spam Engelliyici 11:52 ---------- Önceki Mesaj 11:51 ----------

İnşallah başlarsın kardeşim. güzel bi video var izlemeni tavsiye ederim.

http://www.youtube.com/watch?v=t4nXsmZ-2b0

hocam aynen bunu izledim bu kanalı takip ediyorum gerçekten çok güzel konuşuyor

---------- Spam Engelliyici 11:53 ---------- Önceki Mesaj 11:52 ----------

Namaz saati Programı varAndorid Telefonları için onu indir sürekli seni uyarsın sende yavaş yavaş kılmaya başlarsın :)

yaklaşık 10 tane dini uygulama indirdim hocam :) bakacam şimdi onlara

---------- Spam Engelliyici 11:55 ---------- Önceki Mesaj 11:53 ----------

türk bayragını görmekten tuhafmı oluyorsun sen şimdi yanlışmı anlamışım ?

hocam önceden nazi işareti vardı arkadaş ondan demişti sonradan türk bayrağı koydum :)

Namaz ALLAH'a imandan sonra en büyük ibadet ayrıca ALLAH'ı inkar etmekten sonra bir insanın işleyebileceği en büyük günah. Şeytan özellikle namaz konusunda insanları engellemeye çalışır. Namazın önemini anlatmaya çalışsam burası yetmez. Bir video ekliyorum. İzle . Bunu izledikten sonra namaz kılmamak gibi bir günahı zaten işlemezsin.

Video 1 ) Namaz Kılmayanların Cehennemde Gireceği Ğay Kuyusu

http://www.youtube.com/watch?v=uqu9F83pMfM

Video 2 ) NAMAZ KILMAYANLARIN BAŞINA GELECEK MUSİBETLER

http://www.youtube.com/watch?v=XO-tTfQbavw

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri