Namaza Başlamak

Önce sadece farzları kılmakla başla.
Hocam iyi niyetli yazdığınızdan eminim ama tavsiyenize katılmıyorum.Kardeşimiz sadece farzları kılarsa bu bir alışkanlık haline gelebilir ve Allah mufaza etsin sünneti hafife almakta kardeşimize zarar verebilir

Spamı bırakman lazım, kimse yanlış anlamasında spam benim düşüncemle harama giriyor, başkasının malını v.s. birşeyini izinsiz alıp onun üzerinden para kazanmak ne kadar legal onu kestirmek lazım

Konuyu açan kardeşim Allah niyetini tamamına erdirir inş.Bak ben 22 yaşımydayım.Allah kabul ederse eğer 19 yaşımdam beri kılıyorum.Namaz kılınca insan geçrekten severek zaten tüm kötü arkadaş,alışkanlık,kızların peşinde koşma inan hepsi çok manasız geliyor sana ve kendiliğinden onlardan uzaklaşıp bırakıyorsun.Küfürlü ve argo konuşmayı da otomatikten zamanla bırakıyorsun.Namaz gerçekten dinin direği.Direği dikince herşey geliyor otomatikten zaten ve ömrünü öyle devam ettirirsen inş cennete gireceksin kardeşim.Tek yapman gereken adım atmak.Bak şuanda benim 19 yaşımda başlamama rağmen 2sene en az kaza namazım var.7 aydır kazaları da kılmaya başladım.İnan hem beş vakit kılıp hem de kaza namazlarını hergün kılmak kolay bir iş değil.Yarın birgün 30 yaşına geldiğinde hiç kılmadınmı 15 sene açığın olacak.15 sene açığı sen nasıl kapatacan ?? her kılmadığın vakit senin aleyhine.böyle düşün biraz;)

alıntı yaptığım arkadaşa gelince.Ben spam yapıyorum manuel spam ama bundan rahatsızlık duymuyorum.Çünkü hep yabancı çalışıyoum ABD çalışıyorum.Bugün ABD bu refah seviyesini bütün ortadoğu ve müslümanların kanından canından sağlıyorsa,rakamlarla yazamıcak kadar çok parayı insanların göz yaşından kanından kazanıyorsa bende onlardan okyanusta bir damla almışım çok mu ??? hiç türk çalışmam ben hak geçer diye ama yahudi ve ABD açlışıyorum onlar bizden okyanus alırken ben onlardan damla bile denmicek kadar alıyorum.O yüzden hiç alakası yok bence dediğinin.

Allah herkese hidayet ve hideyatte istikrar nasip eder inş.

Son düzenleme:
yakın zamanda spamı bırakıp namaza başlamak istiyorum bende. inşallah 3-4 aya muvaffak olurum.

Her gece uyuyoruz sonra kalktigimizda hayata kaldigi yerden devam ediyoruz bu hayat aslinda o kadar mucizelerle doluki bazen dusununce herseyin bir kaidesi var herseyi bir denge uzerine yaratmis Allah, sabahlari ezan sela seklinde okunur bir an olum gelir insan aklina cunku uykuda olumun yarisidir, her insan bunu farkeder, Allahin emir ve yasaklarini bilerek yasa, ve namazin devamliligi icin temiz kalmak en onemli faktor icindeki namaz kilma Allaha sukretme hissiyati, Allah bizleride dopdogru namaz kilanlardan eylesin insallah.

LT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Konuyu açan kardeşim Allah niyetini tamamına erdirir inş.Bak ben 22 yaşımydayım.Allah kabul ederse eğer 19 yaşımdam beri kılıyorum.Namaz kılınca insan geçrekten severek zaten tüm kötü arkadaş,alışkanlık,kızların peşinde koşma inan hepsi çok manasız geliyor sana ve kendiliğinden onlardan uzaklaşıp bırakıyorsun.Küfürlü ve argo konuşmayı da otomatikten zamanla bırakıyorsun.Namaz gerçekten dinin direği.Direği dikince herşey geliyor otomatikten zaten ve ömrünü öyle devam ettirirsen inş cennete gireceksin kardeşim.Tek yapman gereken adım atmak.Bak şuanda benim 19 yaşımda başlamama rağmen 2sene en az kaza namazım var.7 aydır kazaları da kılmaya başladım.İnan hem beş vakit kılıp hem de kaza namazlarını hergün kılmak kolay bir iş değil.Yarın birgün 30 yaşına geldiğinde hiç kılmadınmı 15 sene açığın olacak.15 sene açığı sen nasıl kapatacan ?? her kılmadığın vakit senin aleyhine.böyle düşün biraz;)

alıntı yaptığım arkadaşa gelince.Ben spam yapıyorum manuel spam ama bundan rahatsızlık duymuyorum.Çünkü hep yabancı çalışıyoum ABD çalışıyorum.Bugün ABD bu refah seviyesini bütün ortadoğu ve müslümanların kanından canından sağlıyorsa,rakamlarla yazamıcak kadar çok parayı insanların göz yaşından kanından kazanıyorsa bende onlardan okyanusta bir damla almışım çok mu ??? hiç türk çalışmam ben hak geçer diye ama yahudi ve ABD açlışıyorum onlar bizden okyanus alırken ben onlardan damla bile denmicek kadar alıyorum.O yüzden hiç alakası yok bence dediğinin.

Eline, ağzına sağlık.

Spamla namaz ilişkisi. Birbirinin yerine koymanız
bir yandan haram işlerken öbür yandan neden kendimi kandırayım? başkalarının emekleri ile para kazanmak haramdır kardeşim kim ne derse desin. namaz kılan bir insana Spam işini konduramıyorum.

Hocam iyi niyetli yazdığınızdan eminim ama tavsiyenize katılmıyorum.Kardeşimiz sadece farzları kılarsa bu bir alışkanlık haline gelebilir ve Allah mufaza etsin sünneti hafife almakta kardeşimize zarar verebilir

Tabii iyi niyetle yazdım. Benim bir arkadaşım 1-2 yıl böyle yaptı, alışınca diğerlerini de kılmaya başladı. Hiç yoktan başlangıç için iyidir.

Kardeşim senin için çok sevindim, allah bozmasın inşallah, bu konu çok tartışıldı çok konulara kilit vuruldu, haram-helal tartışması bu forumda yasak ama ben tartışma değil bilgilendirme yapıyorm ABD de çalışsan yahudi mahudi de çalışsan ne çalışırsan çalış, o adamlar emek veriyor dizi çekiyor animasyon yapıyor alın teriyle, sen onu alıyorsun atıyorum çerçeve yapıosun çekiyosun uzatıyorsun eşleşen dünya engeli geçmeye çalışıyorsun ne biliyim izinsiz alıyorsun, almak demek hırsızlık yani, spamla hırsızlığın arasında hiç bir fark yok, adam izin verir amenna, ama bir başkasının malı üzerinden izinsiz para kazanmak, tamamen hırsızlık, yani yeniden diyorum bu benim kendi şahsi fikrim tamamen haram para %100 haram paradır, lütfen yorum yazmayınız bu yoruma, şahsi fikrim bu.

Yada bu konu hakkında fıkıh sahibi hocalara da danışabilirsiniz, bir sorum ben bu şekilde kazanç sağlıyorum diye birde onlardan dinleyin.

---------- Spam Engelliyici 14:18 ---------- Önceki Mesaj 14:17 ----------

bir yandan haram işlerken öbür yandan neden kendimi kandırayım? başkalarının emekleri ile para kazanmak haramdır kardeşim kim ne derse desin. namaz kılan bir insana Spam işini konduramıyorum.

Bende konduramıyorum işte, allah affetsin...

Kardeşim arkadaşlar tavsiye vermişler bize söz söylemeye gerek kalmamış ancak benim söyleyeceğim "Ezan Vakti" diye bir proğram var. Bu proğramı android market veya App Store de var kurmanı tavsiye ederim. Bu uygulama sana namazın vakti geçmeden sana namaz kılıp kılmadığını hatırlatacak, kılmadığın takdirde kaza namaz çizelgesine eklenecek.

Namaz kılma konusunda niyet,dua,sure gibi konularda eksiğin varsa bir tane diyanetin namaz hocası şeklinde yayınlamış olduğu kitaplardan temin et.
Kısaca bu şekilde başlarsın. Takıldığın bir yer, derdin sıkıntın, sormak istediğin birşey olursa pm atman yeterli.

hocam o avatar değildi :D nazi işareti vardı ben sonradan değiştirdim ne de olsa adolf la atatürk dosttu türk bayrağını sonradan koydum sanırım yanlış anlaşılma olmuş :D

---------- Spam Engelliyici 11:47 ---------- Önceki Mesaj 11:47 ----------

evet hocam biliyorum 10 tane uygulama indirdim hepsini deneyeceğim :)

---------- Spam Engelliyici 11:48 ---------- Önceki Mesaj 11:47 ----------

hocam bende hemen sipariş geçeyim

tavsiye ederim kardesim.. urun bugun elime geldi icine koyduklari seccade vs obur seyler dandik ama icinde bi alet var 5 nakit namazi kildirio kucuk hoparler tarzinda deger bence sirf o 35 tl ye :) bakalim bugun basliyacagim namazlari insallah..

Spamı bırakman lazım, kimse yanlış anlamasında spam benim düşüncemle harama giriyor, başkasının malını v.s. birşeyini izinsiz alıp onun üzerinden para kazanmak ne kadar legal onu kestirmek lazım

Kardeşim senin için çok sevindim, allah bozmasın inşallah, bu konu çok tartışıldı çok konulara kilit vuruldu, haram-helal tartışması bu forumda yasak ama ben tartışma değil bilgilendirme yapıyorm ABD de çalışsan yahudi mahudi de çalışsan ne çalışırsan çalış, o adamlar emek veriyor dizi çekiyor animasyon yapıyor alın teriyle, sen onu alıyorsun atıyorum çerçeve yapıosun çekiyosun uzatıyorsun eşleşen dünya engeli geçmeye çalışıyorsun ne biliyim izinsiz alıyorsun, almak demek hırsızlık yani, spamla hırsızlığın arasında hiç bir fark yok, adam izin verir amenna, ama bir başkasının malı üzerinden izinsiz para kazanmak, tamamen hırsızlık, yani yeniden diyorum bu benim kendi şahsi fikrim tamamen haram para %100 haram paradır, lütfen yorum yazmayınız bu yoruma, şahsi fikrim bu.

Yada bu konu hakkında fıkıh sahibi hocalara da danışabilirsiniz, bir sorum ben bu şekilde kazanç sağlıyorum diye birde onlardan dinleyin.

---------- Spam Engelliyici 14:18 ---------- Önceki Mesaj 14:17 ----------

Bende konduramıyorum işte, allah affetsin...

Hocam sizinle şu konuda hemfikirim.Yani elbette adamların izinleri almadan bunu alıp yayınlayıp para kazanıyoruz.Tamam bu tabiki yanlış birşey ve bu hırsızlık buna karşı çıkmıyorum.Ancak benim sırtımdan,ülkemden,müslümanların kanından beslenerek bugünkü hallerine gledi bunlar ve hala devam ediyorlar.Yani onlar benden,ülkemden dinimden çaldlar bende onlardan çalıyıorum karşılıklı yapıp bir benze hakkımı alıyorum diyebilirim.Yarn birgün hak karşısına çıkınca diyeceğim ki Allah'ım evet ben onlardan çaldım ama onlar benden benim onlardan çaldığımın milyonlarca katını çaldılar.Ödeşmiş olduk.

Sözler Köşkü kanalını incelemenizi isterim.
Özellikle Namaz kılmakta zorlanıyor musun? Işte reçetesi (Serisi)

sabah namazı'nın sevabı bile buyutuk oo saate yer yüzüne melekler inermiş gelip bakarlarmıs egerki yatıp uyuyorsan boynu bukuk ayrılırmıs egerki kalkıp namaz kılıyorsan bir sevinç ile senın hakkında Allahu teala'ya bilgi verirlermiş yani sabah namazında melekler bizi izliyor.Her şey kalpte bitiyor inanki sen bi basla bak icine ferahlık çökecek üzerinden bir yük atılmış gibi hissedeceksin Allah kabul etsin güzel kardesim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri