Nasıl bir toplum olduk ?

Rewossky

Administrator
Web sitesi
www.ytpara.com
Kendimi bildim bileli hep hayvanlar için mücadele ediyorum. Yeri gelir kışın içim rahat etmez, gece saati yatağımdan kalkıp çöplerin etraflarında dolanır bulduğum her hayvanı tek tek beslerdim avucumla. Sayısız kedim oldu. Sayısız da kedim dikkatsiz şoförlerce ezildi. Ama bugün kedilerimden biri olan 2 aydır sahiplendiğim yavruyu zehirlemişler.
İçim parçalandı.

İşyerimde yan koltuğa oturup benimle geçirdi 2 ayı, her gün daha da kuvvetlendi, o iskeleti gözüken halinden kocaman bir hale geldi. Ama hayvanları ben hiç tutsak etmedim, istedikleri zaman çıkar, istedikleri zaman gelir bir sandalyede uyurlar, acıkırlar yemeklerini yerler. Bugün yine işyerimin oraya geldiğimde dün gece 3te cin gibi olan yavru kedimi kaldırımda ölü halde buldum. Küçük patileri ile kapatmış suratını, ne acı çekti kim bilir. Ağzı köpük içindeydi. Canım yandı benim. Nasıl böyle bir toplum olduk anlam veremiyorum ben.

Sizlerden bir ricam var, kazancınızın bir sadakası olsun. Ayda yılda bir yoksul doyurun, bir yetimi sevindirin, bir hayvanı sevin / biraz yemek verin. Merhametini yitirmiş insanlara karşı merhametin bir örneği olun.
Konunun bu forumda ne işi var diyebilirsiniz, ama bazen insan SADECE İÇİNİ DÖKMEK istiyor.
Var'olun, sağolun.

3zkXzr.jpg

WDjlDN.jpg

6Nj4N3.jpg

İnşAllah bunu yapan ********de günlerce can veremez, ağzı köpüre köpüre, boğula boğula ölür.

İşin vicdani yönünü, bir insanın bunu nasıl yapabileceğini maalesef geçtim ahlak, vicdanı yoksun bu herifler zevk alıyor böyle şeyler yapmaktan. Caydırıcı bir ceza olmadıkça da bunlar devam edicektir.

Allah belasını versin desem hiçbir işe yaramayacak...Sövsemde sövdüğümle kalırım...Yapan tez zamanda leş olur dilerim !
Devlet kanun tasarısı hazırlamıştı,oda yalan oldu..

İşin vicdani yönünü, bir insanın bunu nasıl yapabileceğini maalesef geçtim ahlak, vicdanı yoksun bu herifler zevk alıyor böyle şeyler yapmaktan. Caydırıcı bir ceza olmadıkça da bunlar devam edicektir.

Maalesef. Cezayı geçtim, ben dava açsam suçlu çıkarım. Cadde üzerinde ölmüş kalmış yavrucak, ben işyerime öğle 12de geldim, o saate kadar 200 kişi rahat geçer o kaldırımdan. Bir kişi bile görmedi mi.. Yazık. Çok yazık be.

Allah belasını versin desem hiçbir işe yaramayacak...Sövsemde sövdüğümle kalırım...Yapan tez zamanda leş olur dilerim !

Akbabalara yem olsun umarım. Onlara bir besin kaynağı olmuş olur en azından. Toprak bile kabul etmez bunları.

Yapanın Allah belasını tez zamanda versin inşallah benim evdede 2 kedim var mahalledeki kedilereve köpeklere elimizden geldiğince yardım ediyoruz ne istiyorsunuz şu zararsız hayvanlardan ah bi denk gelsem 1 tanesine 1 hayvana zarar veriyorken ama işte denk gelemiyorum

hiç sorma bizim de 2 defa kedimizi zehirlediler. Fare zehirlemek için damlara peynir üzerine konan zehir yüzünden iki defa kedimiz öldü. üzülüyor insan.

Yapanın Allah belasını tez zamanda versin inşallah benim evdede 2 kedim var mahalledeki kedilereve köpeklere elimizden geldiğince yardım ediyoruz ne istiyorsunuz şu zararsız hayvanlardan ah bi denk gelsem 1 tanesine 1 hayvana zarar veriyorken ama işte denk gelemiyorum

Amin.. Allah sayınızı arttırsın.

Allah belasını versin adi mahlukat
inşallah kendisi o kediden daha beter bir şekilde can verir

Elimden geleni yapıyorum ben içim acıdı yine 2 tane kuş besliyorum. 5 Sene oldu Allah korusun birşey olsa deli gibi ağlarım evladım gibi oldular. Nasıl kıyıyorlar anlamıyorum Allah belalarını versin. Kapının önüne kediler için süt koyuyoruz, ertesi gün bakıyoruz kap yok 2-3 defa koyduk aldılar. Bir kap sütü bile çok gören insanlar var. Soysuz karaktersiz herifler. Aynı zamanda elimde olsa petshopları, hayvanat bahçelerini de kapatmak isterdim.

Elimden geleni yapıyorum ben içim acıdı yine 2 tane kuş besliyorum. 5 Sene oldu Allah korusun birşey olsa deli gibi ağlarım evladım gibi oldular. Nasıl kıyıyorlar anlamıyorum Allah belalarını versin. Kapının önüne kediler için süt koyuyoruz, ertesi gün bakıyoruz kap yok 2-3 defa koyduk aldılar. Bir kap sütü bile çok gören insanlar var. Soysuz karaktersiz herifler. Aynı zamanda elimde olsa petshopları, hayvanat bahçelerini de kapatmak isterdim.

Petshoplar için ben de kötü düşünüyordum son zamana kadar ama şu son zamanlardaki yapılan canilikleri görünce sokaktaki hayvanlar onlardan daha büyük tehlikede. Can güvenlikleri yok.

Yazdım, sildim. Yazdım, sildim..
Bunu yapan/yapanlar ölmek için kıvransında ölemesin inşallah, azapların en korkuncunu yaşasın, Allah'ın merhametinden zerre nasibini almasın.

Bu masumların "can" oldugu resmileşip, ağır cezalar ve yaptırımlar gelmedikçe bu olaylar azalmayacak maalesef. Günlük sorunlarımızla ugraşırken farkında olmuyoruz ama bu tip vakalar hatta daha caniceleri hergün oluyor. Konu sahibine ve yazan arkadaşlara duyarlılıkları için teşekkür ederim.

Allah belasını versin adi mahlukat
inşallah kendisi o kediden daha beter bir şekilde can verir

Yazdım, sildim. Yazdım, sildim..
Bunu yapan/yapanlar ölmek için kıvransında ölemesin inşallah, azapların en korkuncunu yaşasın, Allah'ın merhametinden zerre nasibini almasın.

Bu masumların "can" oldugu resmileşip, ağır cezalar ve yaptırımlar gelmedikçe bu olaylar azalmayacak maalesef. Günlük sorunlarımızla ugraşırken farkında olmuyoruz ama bu tip vakalar hatta daha caniceleri hergün oluyor. Konu sahibine ve yazan arkadaşlara duyarlılıkları için teşekkür ederim.

Çok görüyorlar. Yaşam alanlarını yok ettiğimiz bu canlılara birazcık yaşayacak kapasite bırakmayı çok görüyoruz. Sokağında kedi olmayan, kuş uçmayan ağaçlar, köpeğin havlamadığı caddeler betonun uğursuzluğuna kapılır. Bu küçük dostlar hayat katıyor bizlere, farkında değiliz.

Durum o kadar vahim ki, böyle şeyler için CEZA verilmesi konusunda dileniyoruz resmen. Kaç makam, kaç yer müracaat edildi "ÜLKENİN DAHA BÜYÜK DERTLERİ VAR " denildi. Eyvallah doğrudur, ama her canlıya yaşam hakkını sunan Allah'ın "Onlar benim sessiz kullarımdır" buyurduğu canlılarına yapılanlara sessiz mi kalacağız..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri