Naylon Fatura Geçirilmiş.

• Kullanıcı CeSu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Şikayetim Var

CeSu

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar Merhaba,
Daha önce çalıştığım firmada ki görevim imalat planlama ve satınalma ayrı zamanda operasyonlar ( şirketin nakliye işleri ) yapılan işlerin alınan ürünlerin faturası satın alan kişiye gider rakamları faturayı ödeme vadesini kontrol edip faturanın arkasına firmanın sabit bir sipariş teyit formu vardı kişi bunu satın almadan önce e-mail ile firmaya gönderir firmada onaylar ( kaşe imza ile ) geri faksa veya e-maille gönderirdi sonra satınalmasını yapan kişi o faturayı muhasebeye iletir muhasebe işler ana muhasebesine gönderirdi vs..
Dün eski patronum beni aradı, firmaya 8 tane naylon fatura vermişler muhasebe de bunu yemiş bu faturaların sipariş teyit formu benim adıma düzenlenmiş (firma içerisinden biri ) haliyle bunu nakliyeci ile anlaşmalı olarak ben yapmışım gibi gözüküyor, 20-25 tane pc vardı çoğu pc den servere baglanıp ortak bir yerde toplanırdı bu teyitler formlar vs..
Uzun lafın kısası bu hazırlanan sipariş teyit formunu word dosyasında hazırlanıyor, hazırlanan bu word dosyasını hangi pc den yapıldığını nasıl bulabilirim. yoksa mahkemeye verdirip pc leri incelenmeye aldırılması için direteceğim buda uzun sürecek.

Not: Konu anlaşılır olsun diye bu kadar uzun ve detay yazdım.

Yanılmıyorsam word de dosyayı oluşturanın oturum açma kimliği yazıyordu, özniteliklerinde olması lazım

Karakolun bilişim suçları bölümüne gidiyosun bu sıkıntını bize anlattığın gibi memurlara anlatıyosun onlar ilgileniyorlar süreç hızlı gelişiyor merak etme ben knight oynuyordum charım hack yedi karakola gittim charı hackleyen adamı 1 haftada bulduk.

Karakolun bilişim suçları bölümüne gidiyosun bu sıkıntını bize anlattığın gibi memurlara anlatıyosun onlar ilgileniyorlar süreç hızlı gelişiyor merak etme ben knight oynuyordum charım hack yedi karakola gittim charı hackleyen adamı 1 haftada bulduk.

bu işe karakol mu bakıyor direkt mahkeme mi ?

İnternet dolandırıcılığı, elektronik cihazlarda yapılan sahtekarlıklar vs bilişim suçlarının ilgilendiğini biliyorum

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eğer karakol vs uğraşmak istemiyorsanız, bahsi geçen word dosyalarını bulup özelliklerine bakarak hangi kullanıcının yaptığını bulabilirsiniz. Sadece sağ tıklayıp özelliklere bakıp dosya sahibinin ismini görmeniz yeter. Eğer bunu yapan bilgisayardan anlayan biri değilse işiniz kolay ama anlıyorsa dosya sahibini kolayca değiştirebilir hatta tüm dosya özelliklerini sıfırlayabilir.

Ama olay yargıya taşıanacaksa mutlaka bilgisayarları inceletmeniz gerekiyor.

Ayrıca her ne olursa olsun, tabir yerindeyse ihalenin sizde kalma ihtimaline karşı kendinizi güvene almak için yasal takip başlatılmasını sağlayın. Aksi halde bedelini siz ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Sahte fatura direk kesen fırma ve alan fırma sorumludur firma sahıbı bunu sıze yüklemesı maliye gözünde hıç bırşeyı ifade etmez,ben bile malı muşavır olmama rağmen naylon faturayı zor tespıt edıyorum bunu sızın bılmenız ve sızın bır kusurunuz olması sizi suçlu duruma düşürmezfaturayı duzenleyen fırma ve alan fırma ıncelenıp o faturalar çıkartılacak kdv geçici vergılerı ve usulsuzluk cezaları ıle bırlıkte yüklu mıktarda cezaya maruz kalacaklar.siz suçsuz oldugunu bılıyorsan zaten olayı akışına bırak ve yınede dıretırlerse ışveren hakkında maddı ve manevı tazmınat davası açabılırsın.

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. [MENTION=303]FaDex[/MENTION] tarafıma dediğin gibi bir iddia gelirse aynen verdiğin bilgi doğrultusunda yasal yollardan direkt ben mahkemeye başvuracağım.
Allah'a şükür benim anlım ak sadece içeriden birisi bunu üzerime yıkmış. Bu konu aydınlanınca ayrıca buraya da yazacağım.

hadi ya benim hacklenen hesaplarımı saymakla bitiremem :D ne paralar harcadıydım :)

Dava açmanız durumunda yada dava açılması durumunda mahkeme bilirkişi maarifeti ile cihazları inceler, el yazılarını karşılaştırır, imzaları karşılaştırır, şirketin tüm kamera kayıtları yine bilirkişi maarifeti ile incelenir ve buna istinaden karar verilir. Eğer sen yapmadığına eminsen bence korkacağın bir durum yok. Sadece dava süresince sana vereceği manevi rahatsızlık sıkıntı olacaktır.

Dava açmanız durumunda yada dava açılması durumunda mahkeme bilirkişi maarifeti ile cihazları inceler, el yazılarını karşılaştırır, imzaları karşılaştırır, şirketin tüm kamera kayıtları yine bilirkişi maarifeti ile incelenir ve buna istinaden karar verilir. Eğer sen yapmadığına eminsen bence korkacağın bir durum yok. Sadece dava süresince sana vereceği manevi rahatsızlık sıkıntı olacaktır.

evet beni rahatsız edende üzerimde ki bu iftiranın ve bu işin işaretçisi benim gözüküyor olmam.
az öcne görüştüm eski patronumla, kendisi firma içerisinde inceleme yapıyormuş.
en kısa sürede sonucu bildirecekmiş, bu iş pazartesini geçerse ben dava açıp mahkemeye başvuracağım dedim.
pazartesi görüşelim ondan sonra ne gerekiyorsa bende yapacağım dedi zaten.

evet beni rahatsız edende üzerimde ki bu iftiranın ve bu işin işaretçisi benim gözüküyor olmam.
az öcne görüştüm eski patronumla, kendisi firma içerisinde inceleme yapıyormuş.
en kısa sürede sonucu bildirecekmiş, bu iş pazartesini geçerse ben dava açıp mahkemeye başvuracağım dedim.
pazartesi görüşelim ondan sonra ne gerekiyorsa bende yapacağım dedi zaten.
Geçmiş olsun diyeyim kardeşim. Umarım alnının akı ile bu durumdan kurtulursun.

Konuyla ilgili firmadaki muhasebeci karşı tarafla anlaşmalı olarak naylon faturayı işlediğini karakolda suçunu itiraf etmiş benim suçsuz olduğum kanıtlanmıştır.
Bu konudaki yardım ve destekleriniz için herkese teşekkür ederim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri