Ne Olursa Olsun Pes Etmeyin!

Öncelikle geçmiş olsun hocam şahsen yerinizde ben olsaydım ve okumaya üniye gitmeye çok isteseydim ki babamda elinden geleni yapıyor olsaydı şu nete hiç girip yt ile uğraşmazdım zamanı buralarda harcamazdım.Derslerime çalışır ve istediğim üniye gitmek için daha çok cabalardım.Bu işi bırak demiyorum yanlış anlama.

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun hocam şahsen yerinizde ben olsaydım ve okumaya üniye gitmeye çok isteseyim ki babamda elinden geleni yapıyor olsaydı şu nete hiç girip yt ile uğraşmazdım zamanı buralarda harcamazdım.Derslerime çalışır ve istediğim üniye gitmek için daha çok cabalardım.Bu işi bırak demiyorum yanlış anlama.

Sağolun hocam ama youtube sırf babamın ödediği dershane parasını babama geri ödemek için başladım ama herşey boş çıktı malesef şans hiç yüzüme gülmedi.

Geçmiş olsun hocam . Ben bu 2. kez girdim geçen sene hiç çalışmadığım halde matematikte 11 soru işaretledim 1 yanlışım vardı . Bu sene o kadar çalıştım mat netim 17-20 civarıydı bu sene sınavda ise sadece matematikten 9 soru işaretledim nerde adelet burda ? Lanet olsun böyle sınava :(

Kardesim kusura bakma ama olmuyorsa olmuyordur madem 2 yildir para alamiyorsun neden hala burdasin? Neden gencligini,gelecegini bilgisayar basinda cürütüyorsun? Forumda 3k post kasıncaya kadar derslerine neden bakmadın? Hic bence bahane arama herkesin hayati zor.
Umarim soylediklerimden dogru birseyler cikarabilirsin

vallahi üzüldüm sonrada halime şükrettim.Baban hamallık yerine hocam fabrikada filan çalışsa daha kolay bir işte.Ne bileyim şöforlüğü varsa heryer şöfor arıyor yani başka çok iş var vasıfsız birinin yapabileceği o kadar ağır iş yapmasın:(

Kardesim kusura bakma ama olmuyorsa olmuyordur madem 2 yildir para alamiyorsun neden hala burdasin? Neden gencligini,gelecegini bilgisayar basinda cürütüyorsun? Forumda 3k post kasıncaya kadar derslerine neden bakmadın? Hic bence bahane arama herkesin hayati zor.

Haklısın hocam çok haklısın doğrudur foruma telden giriyordum çoğu zaman.Bazen olmuyor gerçekten bu yıl mattan en az 35 yapmam lazımdı ama gel görki 18 yaptım kusura bakmayın yanlış anlamayım hocam eğer işin içinde olmayınca dışardan göründüğü gibi olmuyor bazen gerçekten.Bazen çalışsanda yapamıyorsun.Bu arada hocam benim girdiğim sınıfta geometri kimse yapmadı nerdeyse 25 kişi sınava girdi mat bitti geo geldi 5 dk sonra 6 kişi kaldık sınavda.Bence eleştirmeden önce biraz sınavın zorluğunada bakmak lazım.

---------- Spam Engelliyici 18:40 ---------- Önceki Mesaj 18:38 ----------

vallahi üzüldüm sonrada halime şükrettim.Baban hamallık yerine hocam fabrikada filan çalışsa daha kolay bir işte.Ne bileyim şöforlüğü varsa heryer şöfor arıyor yani başka çok iş var vasıfsız birinin yapabileceği o kadar ağır iş yapmasın:(

Hocam hep diyoruz ama diyor ben yapamam kaç yıldır bu işi yapıyorum başka iş bilmem diyor hem babama acıyorum keşke kazansamda babama baksam diye insan gerçekten çok üzülüyor öyle böyle değil hergün yüzüne bakmak zor geliyor :(

lannisterlar yalan söylemez.Arkadaş haklı 3k postluk zamanı derslerine ayırman sana çok daha fazla puan kazandırırdı.Hatalarından ders çıkartıp seneye inş tıp fakültesine girersin.

okuyunca duruma üzüldümde nasıl bukadar az kazandın benden eski forum üyeliğinde var ayrıca tıp olmadı diye neden gitmiyorsun 50.000 içine girersen enazından mühendislik felan okuyabilirdin seneyede tıp olmazsa daha zor duruma giriceksin tavsiyem paramedik bölümünü felan oku çok kolay iş buluyorlar yada iyi bir üniversitede inşaat mühendisliği

okuyunca duruma üzüldümde nasıl bukadar az kazandın benden eski forum üyeliğinde var ayrıca tıp olmadı diye neden gitmiyorsun 50.000 içine girersen enazından mühendislik felan okuyabilirdin seneyede tıp olmazsa daha zor duruma giriceksin tavsiyem paramedik bölümünü felan oku çok kolay iş buluyorlar yada iyi bir üniversitede inşaat mühendisliği

Hocam sende haklısın bu yıl gidicektim ama okuyup bırakınca obp kesilicek diyorlar yarım puanlada çok geride olur insan 44 puan geleceğine 22 puanla geride başlıyacaksın.

---------- Spam Engelliyici 18:43 ---------- Önceki Mesaj 18:42 ----------

tıp yerine niye mühendislik fakultelerini düşünmüyorsun ki

Çünkü okuyupta bırakacağımı biliyorum :(

Bence kendini tıp fakültesine bu kadar sartlamandan yanlış Türkiye ortalamasına göre zeki sayılabilecek puanlar almışsın en azından benimle kıyaslandığında
Ben meslek lisesinden çıktım 140 puanla besyoya girdim, sporcu geçmişim sayesinde kulüpten maaşım ve millilik bursum var 1k okul bitincede atamam var garanti, yani bunlari niye anlattım biliyomusun benim gibi bi eşşek bu şekilde rahat yasayabiliyosa sen daha iyilerine laiksin bence alternatif bölümleri düşün, herkez doktor olacak diye bi kural yok

Bence kendini tıp fakültesine bu kadar sartlamandan yanlış Türkiye ortalamasına göre zeki sayılabilecek puanlar almışsın en azından benimle kıyaslandığında
Ben meslek lisesinden çıktım 140 puanla besyoya girdim, sporcu geçmişim sayesinde kulüpten maaşım ve millilik bursum var 1k okul bitincede atamam var garanti, yani bunlari niye anlattım biliyomusun benim gibi bi eşşek bu şekilde rahat yasayabiliyosa sen daha iyilerine laiksin bence alternatif bölümleri düşün, herkez doktor olacak diye bi kural yok

Estağfurullah hocam niye öyle diyorsunuz kendinize.Tebrik ederim sizi ancak öyle birşey istemiyorum aklımda sadece tıp var çünkü başka birşey okusam 1 yada 2 yıl sonra istemediğim için kesin bırakacağım :(

Estağfurullah hocam niye öyle diyorsunuz kendinize.Tebrik ederim sizi ancak öyle birşey istemiyorum aklımda sadece tıp var çünkü başka birşey okusam 1 yada 2 yıl sonra istemediğim için kesin bırakacağım :(

Valla ne diyeyim kardeşim inşallah istedigin şeyi elde edersin bizde gurur duyarız :)

Hocam sende haklısın bu yıl gidicektim ama okuyup bırakınca obp kesilicek diyorlar yarım puanlada çok geride olur insan 44 puan geleceğine 22 puanla geride başlıyacaksın.

---------- Spam Engelliyici 18:43 ---------- Önceki Mesaj 18:42 ----------

Çünkü okuyupta bırakacağımı biliyorum :(
bırakmayacaksın zaten 1 yıl oku bırak babana daha çok zarar verirsin yazdıklarınla söylemlerin birbirini tutmuyor bir bölüm seçiceksin sevsende sevmesende katlanacaksın ailen için baban mühendis oğlum yada sağlıkcı deyincede gururlanır tıp kazansan keşke ama 4 senedir olmuyorsa daha zorlayıp ailene yük olma zaten başarılı biriymişsin 50.000 girmekde zor o puanla çok iyi bölümlere gidebilirsin

Mühendislik okumaktansa git tıp oku gerekirse bir sene daha hazırlan iki sene hazırlandım bende sonunda mühendislik kazandım 3.sınıfa geçtim ama ne iş yapacağımı hala tam olarak bilmiyorum tıpta böyle bir sorunun olmaz mesleğinle ilgili bilgileri hemen almaya başlarsın.Ayrıca amacına ulaşmak istiyorsan 1 sene şu bilgisayarı at bi kenara bu illet çok kafa dağıtıyor başarılar diliyorum.

İnsallah istediğin bölümü kazanırsın bundan sonra kardeşim,demek ki daha cok calışmalısın bunu anlamış oldun.Demek ki o bölüme girmek için o kadar çalışmak yetmiyormuş ;)

Hocam şuanki durumdan tıp seviyesine geçmek için bazı seylerden vazgeçmeniz lazım gerçekten çabalamanız lazım en kötü tıp 12-13 binki o da doğuda. Bunun için yapmanız gereken ortalama netler aşağıda

ygs adına

2gB7sjw.png

lys adına

MrDrlAB.png

gördüğün gibi yapman gereken netler üç aşağı beş yukarı yukarıdaki gibi şuanki durumunla karşılaştırırsan zaten gerçekten çabalaman gerektiğini anlarsın eğer kendine söz verip kendinden, eğlencenden, sosyal yaşamından ödün vererek sağlam düzenli bi çalışmayla bu netlere ulaşabileceğine inanıyorsan kal yok yapamam dersen hiç boşuna yıl yeme derim. Umarım hakkında hayırlısı olur kardeşim

Son düzenleme:
Herkese s.a öncelikle arkadaşlar ben 3 yıl üniversite sınavına hazırlandım.Babam hamallık yaparak evimizi geçindiriyor.Bir akrabamızın tavsiyesiyle Babam sırf beni dershaneye gönderebilmek için biriktirdiği paraları verdi.Toplamda 2 yılda 10K kadar masraf yaptı yol,yemek vs.Babam kim bilir o parayı kaç yılda biriktirmişti :(.Bense çalışmama rağmen olmadı ilk 2013 yılında sınava girdim okulda başarılıydım.Düz lise mezunuyum fen bölümü OBP puanım 44,10 geliyor.İlk yıl mf3te 150k,2.yılda 90k civarı yaptım.Bu yılda ne kadar çalışırsam çalışayım olmadı resmen matematik sınavım rezalet geçti.Cumartesi gününkü fen sınavı iyi geçse bile sıralamam 45-50K gelicek ve ben gene TIP fakültesine giremeyeceğim.3 yılda çok yıprandım youtube uğraştım çalıştım çabaladım ama 2 yılda 2k anca alabilmişimdir toplasan onada ev faturası,internet faturasına ödedim.Babamın hakkını nasıl ödeyeceğim bilmiyorum sırf bir semtten başka yere bir yük taşımak için el arabasıyla 10 TL alıyor ben bu halde onun yüzüne bakmaya bile utanıyorumki 2 yılda bana 10K kadar biriktirdiği tüm parayı harcadı sırf oğlum okusunda bizim oğlumuz okudu desinler diye.Şimdi ise anneme,babama söylemedimki 4.kez hazırlanacağım diye.Bir markete girip çalışacağım sınavdan sonra akşam gelincede ders çalışacağım.Ne olursa olsun arkadaşlar pes etmeyin ben yılmadım sizde yılmayın :(.Keşke youtube şansım dönseydide ayda 1K alabilseydim babama azda olsa baba al şu parayıda faturaları öde diyebilseydim,şuanda saçlarım beyazladı 3 yılda inanın çok yıprandım.Gelen geçen diyor sen ne zaman okuyacaksın :(.Ben liseden beri hep doktor olmak istedim bıraktım parasını benim için para önemli değil,sadece o diplomayı almak iyi olan birinin allah razı olsun doktor oğlum sayende iyileştim demesi hangi paraya değer :)

Hepiniz okuduğunuz için çok teşekkür ederim biz burada büyük bir aileyiz.Konu eğerki rahatsız ettiyse modlar silebilir hatam varsada kusura bakmayın.

Kardeşim herkes iyi üniversite iyi bölümde okuyacak diye bir kaide yok en azından puanın güzel bir mühendislik fakültesinde okuyabilirsin,eğer bu sene de gitmezsen seneye de birşeyin değişeceğini sanmıyorum yanlış anlama ama arkadaşımda tıp fakültesine hazırlanıyor mezuna kaldı bu sene yine pek iyi geçmedi ama adam sabah akşam özel ders,dershane,denemelerle vakiti geçiyor günde 1 saat boş vakti var o da ibadet'e gidiyor,yani demek istediğim babanın yüzüne bakmak istiyorsan illa tıp okuyacaksın diye birşey yok puanın güzel fen sınavına da gir yakınında bir mühendislik fakültesine gir,part time iş bul masraflarını karşıla yeter o babana

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri