Neden deprem, savaş, veba vb. musibetler çoğunlukla Müslümanların başına geliyor ?

Cübbeli Ahmet'ten ilginç uzay yorumları Videosu :) zihniyet bu... severek takip ederim, arasıra insanlığa yararlı bilgiler de veriyor ama bazen böyle de sapıtıyor bu zihniyet.

Şöyle bişey olsaydı müslüman olanların başına bişey gelmese ve diğer müslüman olmayanların başına her türlü felaket gelseydi insanlar başını secdeden kaldırmazdı.Çünkü Allah'ın varlığını hiç kimse inkar edemezdi.

Böyle düşünüyorsan veya düşünmemizi istiyorsan, o halde diğer tüm dinler de doğruyu belirtmektedirler, haksızmıyım? Örneğin, eğer budist olanın başına birşey gelmese herkes budist olurdu ;) demek ki geriye kalan tüm islam harici inançlar da birer test olma ihtimalini taşımaktadırlar kendilerine göre.

Bazı arkadaşlar savaşıp kaybedersek tokat yeriz diyor. Yani tedbir almasak suçu haşa Allah'a yüklersiniz diyo. Ama Kur'an'a baktın mı sen hiç?

Ey iman edenler! Düşmana karşı her türlü savunma tedbirinizi alınız.

Ayetini okusa Rabbim'in tedbirini alın uyarısını görmüş olacaktı.

Burada demek istediğim; başınıza/başımıza kötü birşey geldiğinde, bunu bir hata ettikte cezasını çekiyormuşçasına yorumlamamız. Örneğin; İzmir'de deprem olur, gavur izmir işte o yüzden orada oluyor denilir. Ama cahil bilmez ki, dibimizde ege denizinde gömülü şekilde eskiden ege ve çevresini tamamen yok etmiş olan uyku halinde bir yanardağ mevcut olduğunu. Bilim Teknoloji olmasa idi, Tsunami'leri nasıl yorumlayacaktınız? Açık ve net konuşalım, kaynağını ve nedenini bilmediğimiz için bunun bize bir ceza veya uyarı olduğunu söyleyecektiniz ve saflarınıza insanları çekmeye çalışacaktınız.

İslam ülkelerinin de neden bilim ve teknoloji de geri olduğunu da açıklarsınız umarım, madem kitapta bizlere ilim irfan sahibi olmamız söyleniyor. Nerede kim ne hata etti de bu halde islam alemi ?

Şu an 3 büyük dinler arasında en geri kalmış olanı biziz, halbuki en güncel en son çıkan kitap/din bize ait olmasına rağmen. Elin gavuru nasıl oluyor da bizden daha üstün duruma gelebiliyor ?
İnsanlar kitabı okuyup doğru mu yorumlayamıyorlar, anlayamıyorlar? Yoksa kitap mı anlaşılamaz derece de karmaşık?

Bir de, çok daha öncesine dayanan inançlar ve mitlerle olan benzerliğini de açıklayabilirmisiniz?
Aynı mucizeler, aynı olaylar, aynı peygamberler, sadece isimleri farklı.
Bir de, neden dünya da hep aynı bölge'ye peygamber atanmıştır? Başka bölgelerde insanlar yaşamıyormuydu? Mezapotamya, Filistin, Arap toprakları... bu üçgenin sırrı nedir?
Avrupa, Asya, Amerika ve Latin Amerika gibi yerler neden bunlarda mahrum kalmıştır geçmişte ?

Neden deprem, savaş, veba vb. musibetler çoğunlukla Müslümanların başına geliyor ?
Aklıma ilk gelen örnekleri vererek ilerleyeceğim . Karşılaştırmalı olarak.
Deprem : Japonlar müslüman değil , adamlar depremsiz gün geçirmiyor ve yüksek seviyede depremleride sık yaşamalarına rağmen kaliteli binaları sayesinde ufak şekilde atlatıyor . Bizim %99 u müslüman ülkemizde ise devlet depreme karşı dayanıklı binalar yapacağını söyleyip ekstra vergi koyuyor ve bu koyduğu vergileri koyma amacına uygun değil bitmeyen cari açığımızı bi nebzede olsa rahatlatmak için kullanıyor .

Savaş : Müslüman ülkelerin tamamına yakını gayrimüslüman ülkelere göre her anlamda geride diyebiliriz . Müslüman olmayan devletler müslüman olan devletleri maşaları gibi kullanabiliyor istediği şekilde yönlendirme yapabiliyor çünkü hem siyasi anlamda hemde ekonomik anlamda elleri karşılaştırılamayacak kadar kuvvetli . Eğer girip almak istedikleri birşey varsa sadece girip alabiliyorlar . Amerika Irak'a Afganistan'a yaptığı gibi bugünde gelip herhangi başka bir müslüman ülkeye girse müslüman devletler birader sen hayırdır bile demez , diyemez . Ne yani sizin mantığınızla Avrupayı titreten Osmanlı müslüman değil miydi :D Ve ya ispanyaya çıkan endülüsler hristiyan olarak İspanya'ya çıktıda Müslümanlığı seçince mi İspanya'dan atıldılar . Ayrıca Libya vs. diyerek uzatabiliriz , senin en başta kitlen cahil kim ne derse kanıyor Yüce Allah'ın adını her kullananın peşine takılıyor . Allahu ekber diyerek kendi vatandaşının kafasına bomba atıyor.

Veba - Hastalık : Gerekli önlemleri gerekli zamanlarda alırsan hiç kimseye bişey olmaz . Yabancının devletinde çatır çatır çalışıyor sistem . Sen Norveç'le Arabistan arasında ki sağlık farkına bakıyosun ve dine mi bağlıyosun bunu ? Sen bağlayabilirsin ama ben bağlamıyorum . Bence elin Norveç'li si zengin bir devlete sahip ve sağlık kurumları tertemiz çalışıyor ülke tıkır tıkır işliyor önlemini iş işten geçip birileri vebadan ölmeye başlamadan alıyor . Senin dubai li müslümanın ne yapıyor , boğulan kızını kurtarmaya giden cankurtaran erkek olduğu için kızına dokunmasına izin vermiyor kızının boğulmasını izliyor . Senin Türkiye'de ki yobazın ne yapıyor ? Sen erkek doktorsun karımı doğurtamassın deyip kafası çıkmış çocukla karısını yürütüp hastane bahçesinde inlete inlete acı çektire çektire çocuğunu doğurtturuyor . Sonra gelip Allah'ın verdiği aklı kullanmayıp her müsibette Allah'ın takdiri diyorsun . ( Ben burada bunları herhangi birinin mesajına yönelik yazmıyorum ikili diyalog gibi yazdığım için birileri üstüne alınabilir . )

Bi ara müslümanlar akıllarının Allah'ın en büyük takdiri olduğunu anlarlarsa bu bahsedilen müsibetlerde azalacaktır . Benim nacizane görüşüm budur.

Kaç gündür foruma giremedim, girdiğim anda da bu konuya girdim banlanmayayım neme gerek, arkadaş güzel bir dille 3 konuyu da özetlemiş ;)

Cübbeli Ahmet'ten ilginç uzay yorumları Videosu :) zihniyet bu... severek takip ederim, arasıra insanlığa yararlı bilgiler de veriyor ama bazen böyle de sapıtıyor bu zihniyet.

Böyle düşünüyorsan veya düşünmemizi istiyorsan, o halde diğer tüm dinler de doğruyu belirtmektedirler, haksızmıyım? Örneğin, eğer budist olanın başına birşey gelmese herkes budist olurdu ;) demek ki geriye kalan tüm islam harici inançlar da birer test olma ihtimalini taşımaktadırlar kendilerine göre.

Burada demek istediğim; başınıza/başımıza kötü birşey geldiğinde, bunu bir hata ettikte cezasını çekiyormuşçasına yorumlamamız. Örneğin; İzmir'de deprem olur, gavur izmir işte o yüzden orada oluyor denilir. Ama cahil bilmez ki, dibimizde ege denizinde gömülü şekilde eskiden ege ve çevresini tamamen yok etmiş olan uyku halinde bir yanardağ mevcut olduğunu. Bilim Teknoloji olmasa idi, Tsunami'leri nasıl yorumlayacaktınız? Açık ve net konuşalım, kaynağını ve nedenini bilmediğimiz için bunun bize bir ceza veya uyarı olduğunu söyleyecektiniz ve saflarınıza insanları çekmeye çalışacaktınız.

İslam ülkelerinin de neden bilim ve teknoloji de geri olduğunu da açıklarsınız umarım, madem kitapta bizlere ilim irfan sahibi olmamız söyleniyor. Nerede kim ne hata etti de bu halde islam alemi ?

Şu an 3 büyük dinler arasında en geri kalmış olanı biziz, halbuki en güncel en son çıkan kitap/din bize ait olmasına rağmen. Elin gavuru nasıl oluyor da bizden daha üstün duruma gelebiliyor ?
İnsanlar kitabı okuyup doğru mu yorumlayamıyorlar, anlayamıyorlar? Yoksa kitap mı anlaşılamaz derece de karmaşık?

Bir de, çok daha öncesine dayanan inançlar ve mitlerle olan benzerliğini de açıklayabilirmisiniz?
Bir de, neden dünya da hep aynı bölge'ye peygamber atanmıştır? Başka bölgelerde insanlar yaşamıyormuydu? Mezapotamya, Filistin, Arap toprakları... bu üçgenin sırrı nedir?
Avrupa, Asya, Amerika ve Latin Amerika gibi yerler neden bunlarda mahrum kalmıştır geçmişte ?
Cübbeli ahmet hoca yanlış açıklama yapmışsa bu onu bağlar. Islamiyeti bağlamaz. Bu kendisinin yorumudur. Diğer Ülkeler de pazar günleri tatil insanlar ibadetlerini rahatça yapabiliyor. Bizde işi sanatçı vs.olup başarılı olamayan insanlar dine saldırıp kendilerini gündeme çıkarıyor. Deprem vs. Hersey Allah tan gelir. Biz tedbirimizi almak zorundayız.

Simdi Kur'an ili sahibi ol demiş. Peygamber efendimiz ( s.a.v) mezara girene kadar ilim öğren demiş. Ama müslüman biri bunları bunu yapmıyorsa bu onun suçudur. Islamin suçu değildir. Islam bunu KESINLIKLE ENGELLEMIYOR. Bana insanların yaptıklarıyla değil varsa Islam in yanlışını söyleyin. Sizin tek gösterdiğiniz yanlış yapan insanlar.

Son bisey attığım video Hakkında yorun yapmamışsınız çünkü sizin derdiniz islami kotulemek. Çünkü gerçek müslüman Allah korkusu olan insandır. İşini en iyi şekilde yapar. Boş zamanlarını degerlendirir.

Dünyanın her tarafına peygamberler gitmiştir. 120bin peygamber gelmiştir. Biz sadece Kur'an da yazilanlari biliyoruz. Ve peygamberler sadece kötü islere karışmış bölgelere gelir.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Cübbeli ahmet hoca yanlış açıklama yapmışsa bu onu bağlar. Islamiyeti bağlamaz. Bu kendisinin yorumudur. Diğer Ülkeler de pazar günleri tatil insanlar ibadetlerini rahatça yapabiliyor. Bizde işi sanatçı vs.olup başarılı olamayan insanlar dine saldırıp kendilerini gündeme çıkarıyor. Deprem vs. Hersey Allah tan gelir. Biz tedbirimizi almak zorundayız.

Simdi Kur'an ili sahibi ol demiş. Peygamber efendimiz ( s.a.v) mezara girene kadar ilim öğren demiş. Ama müslüman biri bunları bunu yapmıyorsa bu onun suçudur. Islamin suçu değildir. Islam bunu KESINLIKLE ENGELLEMIYOR. Bana insanların yaptıklarıyla değil varsa Islam in yanlışını söyleyin. Sizin tek gösterdiğiniz yanlış yapan insanlar.

Son bisey attığım video Hakkında yorun yapmamışsınız çünkü sizin derdiniz islami kotulemek. Çünkü gerçek müslüman Allah korkusu olan insandır. İşini en iyi şekilde yapar. Boş zamanlarını degerlendirir.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dediklerine katılıyorum ama aynı zamanda da sorguluyorum, bu nedenle her harfine bir yorum yapma gereği duymadım.
bundan önceki mesajımdaki sorularımın çoğunu cevapsız bırakmışsınız. herşeyi ana kaynağından araştıran birini bulmuşken bunların cevabını da öğrenmek isterim.

Deprem nasıl Allahtan geliyor, buna da bir açıklama yaparsanız memnun olurum.
Eğer ki depremin nedeni Allah ise, şunu da merak ediyorum, depremi gerçekleştirmesinin nedeni nedir?

İslam'ı kötülemeye çalışmıyorum, ne zamandır sorgulamanın düşünmenin karşılığı kötülemek oldu ki ?
Sizi zor duruma sokuyorsam bir daha soru sormam :) Ama eminim bu soruların cevaplarını merak eden birçok kişi vardır, hem inananlar hem inanmayanlar olarak.

dediklerine katılıyorum ama aynı zamanda da sorguluyorum, bu nedenle her harfine bir yorum yapma gereği duymadım.
bundan önceki mesajımdaki sorularımın çoğunu cevapsız bırakmışsınız. herşeyi ana kaynağından araştıran birini bulmuşken bunların cevabını da öğrenmek isterim.

Deprem nasıl Allahtan geliyor, buna da bir açıklama yaparsanız memnun olurum.
Eğer ki depremin nedeni Allah ise, şunu da merak ediyorum, depremi gerçekleştirmesinin nedeni nedir?

İslam'ı kötülemeye çalışmıyorum, ne zamandır sorgulamanın düşünmenin karşılığı kötülemek oldu ki ?
Sizi zor duruma sokuyorsam bir daha soru sormam :) Ama eminim bu soruların cevaplarını merak eden birçok kişi vardır, hem inananlar hem inanmayanlar olarak.

Hocam kusura bakmayın telefondan alıntılı yapınca neler sorduğunuzu hatırlayamıyorum. Şimdi bilgisayara geçtim. Kötülemek lafını kullandığım için özür dilerim. Lakin video hakkında hiç yorum yapmadığınız için böyle düşünmüştüm. Tekrardan özür dilerim.

Öncelikle ben bir İslam bilgini değilim. Söylediklerimde bir eksiklik olursa bu benim eksikliğimdir. İslamiyetin değil.

Hocam İslamiyet'e göre hepimiz dünyaya bir sınav için gönderildik. Kur'an ve sünnete göre yaşayanlar bu sınavdan başarılıyla geçecek.

Deprem konusuna gelince. Herşeyi yaratan var ve buna inanıyorsanız bir yaprak dahi Allah söylemeden kımıldamaz. Rabbim dünyayı yaratırken herşeyi en ince ayrıntısına kadar yapmıştır.Depremi bizi sınava tutmak için yaratmışta olabilir yada cezalandırmak içinde yapmış olabilir.En iyisini Rabbim bilir. Ama sonuçta bize bir akılda vermiş.Bu aklı kullanıp önlem almakta bize düşer. Deprem O toplulupa bu ceza olarak gelmiş olabilir. Diceksiniz iyi insanlar var onların suçu ne? Bu insanlarda böyle birşeye maruz kaldıkları için ahirette ödüllendirilir. Kalanlarda yaralananlar olursa bunlarda neden bizi bulur diye isyana mı geçecekler yoksa sabır mı gösterecekler. Bunlarında sınavı böyle olur.

Kiminin sınavı fakirlikle olur kiminin doğal afetle, kiminin hastalıkla olur. Önemli olan bu sınavlardan sabırlı bir şekilde geçmek.

Hocam İslamiyeti kabul eden birçok hristiyan var günümüzde ve hepsi cümleye şöyle başlar. Biz İslamiyeti en son araştırdık çünkü İslam = terörist diye biliyorduk. Bunlar buna rağmen araştırıp nasıl mı müslüman oluyor?

Müslümanların yaşantılarına bakmıyorlar. İlla bakacaklarsa Peygamber Efendimiz (S.A.V) yaşamına bakarlar. Hz.Ali'ye Hz.Osman'ın hayatına bakarlar. Çünkü İslamiyet o kadar incedir ki en iyi bunlar yaşamıştır. Ama çoğu Kur'an da yazılanlar ve Hadislere bakarlar.

Hiçbir hadiste ayette adam vur kafa kes yok. Aksine şunlar vardır. Bir insanın hayatını kurtaran tüm insanlığı kurtarmıştır.Bir insanı öldüren ise tüm insanlığı öldürmüştür.
Böyle birşey varken ben nasıl bir cana kıyarım?

Umumi afet ve belaların manevi sebebi; insanlığı gaflet uykusundan uyandırmak, dehşetli tuğyan ve inkarlarından vazgeçirmek ve tanımak istemedikleri Kâinat Sultanı'nı tanıttırmak içindir.

Şimdi bu umumi afet ve belaların arka cephesinde asıl fail olan Allah’ı görmeyip, -haşa- onun yerine adi ve şuursuz sebepleri vazedersek, yukarıdaki maksatlar havada kalır; insanlık yine gaflet, tuğyan ve inkarlarına kaldıkları yerden devam ederler. Deprem gibi büyük bir felakete fayın kırılması gibi adi bir sebebi fail ve aktör göstermek, depremden maksut bütün hikmet ve gayeleri sukut ettirmektir.

Dinsizler ve materyalistler, mesleklerini, yani dinsizliklerini ve inkar felsefelerini muhafaza etmek ve ehl-i imanın uyanmalarını ve ikaz olmalarını engellemek için, o derece garip bir inat ve acip bir aptallık gösteriyorlar ki, insanı insaniyetten pişman ediyorlar. İlahi maksatların anlaşılmasını engellemek için küfür ve gaflet perdesini alabildiğine yaymaya çalışıyorlar.

Halbuki bu gibi büyük afet ve belaların zahiri sebepleri sadece bir bahane ve perdelerdir. O sebepleri tetikleyip harekete geçiren gerçek fail Allah’ın kudret elidir. Tüfeğin tetiğini çeken faili görmeyip, tüfeğin mekanizmasını inceleyerek onu muhakeme edip yargılayan bir hakim hem nadan hem de zalimdir. Maktulün yakınlarını çileden çıkartır. Tüfeği hapse atıp, tüfeğin gerçek failini serbest bırakmak nasıl bir inat ve nasıl bir ahmaklık ise, depremin oluşmasında sadece bir mekanizma olan fayın kırılmasını gerçek fail gösterip, onun arkasında asıl fail olan İlahi kudreti görmemek gerçekten bir garip bir inat, acayip bir ahmaklıktan başka bir şey değildir.

---------- Spam Engelliyici 16:35 ---------- Önceki Mesaj 16:29 ----------

Bahar mevsiminde fırtınalı yağmur, çamurlu toprak perdesi altında, nihayetsiz güzel çiçek ve muntazam nebâtâtın tebessümleri saklanmış. Ve güz mevsiminin haşin tahribatı, hazin firak perdeleri arkasında, tecelliyât-ı celâliye-i Sübhâniyenin mazharı olan kış hadiselerinin tazyikinden ve tâzibinden muhafaza etmek için, nazdar çiçeklerin dostları olan nazenin hayvancıkları vazife-i hayattan terhis etmekle beraber, o kış perdesi altında nazenin, taze, güzel bir bahara yer ihzar etmektir. Fırtına, zelzele, veba gibi hadiselerin perdeleri altında gizlenen pek çok mânevî çiçeklerin inkişafı vardır. Tohumlar gibi neşvünemasız kalan birçok istidat çekirdekleri, zahiri çirkin görünen hadiseler yüzünden sünbüllenip güzelleşir. Güya umum inkılâplar ve küllî tahavvüller birer mânevî yağmurdur.

bütün bela ve musibetler Allah’ın hem kainattaki tasarruf ve terbiyesini göstermektedir hem de insanların inkar ve gafletten gelen zulümlerini tokatlayan İlahi birer ikaz ve cezadırlar. Ama insanlar inkar ve gaflet gözlüğü ile olaylara baktıkları için, bu ihtar ve ceza manasını göremiyorlar. Bu da gafletin derin bir haletidir. Yalnız, bu musibetleri sadece insanların gaflet ve günahına hasretmek dar bir bakış açısı olur.

Özetle; felaketleri ve güzellikleri sadece amele ve amelsizliğe indirgemek ve sadece ondan ibaret görmek doğru bir yaklaşım olmaz.. Hatta bazen ehli küfür gayet rahat yaşar ve öyle ölür. Bazen de ehli iman gayet sıkıntı çeker ve öyle vefat eder. Demek musibet ve sıkıntıların yegane sebep ve gerekçesi, amel ve amelsizlik değildir. Amel ve amelsizlik çok gerekçe ve hikmetlerinden birisidir, demek daha makul olur.

Son düzenleme:
Bir kere felaketler ve savaşı aynı konuda incelemek büyük bir yanlışlık.
Büyük felaketlere, insan ölümlerine baktığınızda Güney Amerika kıtası, Amerika Kıtası, Doğu Asya gibi bölgeler daha fazla bu olaylara tanıklık ediyor. Bu bölgelerdeki müslüman nüfusu sanırım incelememişsiniz.

Savaş konusunda birşey diyemem, politik durumlar işin içinde ve o konu bu forumu aşar da gider.

Konu başlığı başlı başına yanlış, içerde ki tanımlar ve mesajlar %90'ı mantıksız, konu kendi kendine çelişkiler ile dolu. Tahminimce konu birazdan kapatılır..

Anlamak istemeyenler çok olacaktır.yukardaki mesajımda dediğim gibi

Dinsizler ve materyalistler, mesleklerini, yani dinsizliklerini ve inkar felsefelerini muhafaza etmek ve ehl-i imanın uyanmalarını ve ikaz olmalarını engellemek için, o derece garip bir inat ve acip bir aptallık gösteriyorlar ki, insanı insaniyetten pişman ediyorlar. İlahi maksatların anlaşılmasını engellemek için küfür ve gaflet perdesini alabildiğine yaymaya çalışıyorlar.

bizim başımıza gelince Allah sevdiğinden bize zorluk veriyor, onların başına olay gelince onlar kafirdi helak edildi oluyor. ohh kebap :D biz bu zihniyetle daha çoook seviliriz :D

Başka bir hadiste: “İnsanların en çok musibete uğrayanları evvela peygamberlerdir, sonra derecelerine göre (veliler ve salihler) gelir. Kişi dinine göre bela ve imtihanlara maruz kalır. Eğer dine bağlılığı varsa, belası daha da artar. Fakat dininde gevşek yaşıyorsa ona göre musibetlerle karşılaşır. Kişiye belalar gelir gelir de artık onun üzerinde hiçbir günah kalmaz.” (Tirmizi, Zühd 57; Ahmed b. Hanbel 1,172, 174)
"Bir kul kendisi için (cennette) hazırlanmış olan makama ameliyle erişemeyecekse, Allah onun bedenine veya malına veya çoluk çocuğuna bir bela verir de bu belaya sabrı sebebiyle o makama eriştirilir." (Ahmed b. Hanbel V-272)

ben inanıyorum bana göre herşey allah'tan gelir, o inanmıyor ona göre kendi kendine olur. e peki neyi tartışıyoruz? herkesin kendince bir bildiği var. ben nasıl ateistin dediğini kabullenmeyip allah'ın varlığını tekliğini kabulleniyorsam onlarda inanmamak ve kabul etmeme konusunda özgürler. herkes işine baksın.

iyi bir müslümanım diyenlerin büyük çoğunluğunun zina yaptıktan sonra abdestsiz gezmem deyip hemen gusül almasından dolayı bence:) bak buda bir teori:) çok gördüm.

Bence bakış açın çok yanlış hocam deprem, hastalık, savaş vs bunların hepsi tüm insanlar için geçerli ama müslümanların ki bunların çoğu gelişmemiş ülkeler bu olaylardan ders almıyo. Savaş dediğin olayın kralını hristiyanlar yaptı ama adamlar sadece kayıp verdiklerini anlayıp kendilerini geliştirmeye çalıştılar. Japonya çok güzel örnek savaşla dünya devi olmaya çalışırken adamların bir yenilgisi onları bilimle dünya devi olmaya itti. Japonya'nın 2.dünya savaşı öncesi ve sonrasını araştırmanızı öneririm. Ayrıca dünyanın belki en çok deprem yaşayan ülkesi japonya ama adamların kayıpları neredeyse yok çünkü ona göre tasarlanmış mimarileri var boşuna dememişler sen eşeğini sağlam kazığa bağla sonra allaha havale et diye

Avrupa, Asya, Amerika ve Latin Amerika gibi yerler neden bunlarda mahrum kalmıştır geçmişte ?[/QUOTE]

Allah, peygamber göndermediği bir kavme azab etmeyeceğini bizzat kendisi kendi kitabında bizlere beyan etmektedir.

Ayrıca islam dinleri için bir lider veya Rasullar gönderildi.

Son düzenleme:
iyi bir müslümanım diyenlerin büyük çoğunluğunun zina yaptıktan sonra abdestsiz gezmem deyip hemen gusül almasından dolayı bence:) bak buda bir teori:) çok gördüm.

şimdi size 2-3 it denk gelmiş. onlara bakıp müslümanların hepsi böyle diyorsunuz. Bu dediğiniz forumda herkesin fl.g sahte telif atıyor genellememizle birebir aynı olması demektir. bunun da ne kadar saçma bir olay olduğunun farkına varmanız dileğiyle...

https://www.youtube.com/watch?v=br7rSNYAhyI

Son düzenleme:
11846769_931848536873222_2409812913339928547_n.jpg

Hali hazırda bilinen 4300 tane din var bu kadar dinin içinde bir tanesinin gerçek olmasının bir anlamı yoktur, benim dinim, benim ideolojim gerçektir dediğinizde geriye kalan milyarlarca insana siz aptalsınız, eşeksiniz demiş olursunuz, bütün dinler, ideolojiler önce toplumların daha güzel yaşamaları için çıkarılır, sonra iktidarın aracı haline gelir

11846769_931848536873222_2409812913339928547_n.jpg

Hali hazırda bilinen 4300 tane din var bu kadar dinin içinde bir tanesinin gerçek olmasının bir anlamı yoktur, benim dinim, benim ideolojim gerçektir dediğinizde geriye kalan milyarlarca insana siz aptalsınız, eşeksiniz demiş olursunuz, bütün dinler, ideolojiler önce toplumların daha güzel yaşamaları için çıkarılır, sonra iktidarın aracı haline gelir
Hakikat Birdir bu yüzden geriye kalan milyarlarca insan sizin dediğiniz gibi eşek aptal olmasalar da zarardalar. Allah insana akıl vermiş. Eğer Aklınla Allah ın varliğını kainata bakıp bulup kabul etmiyorsan. Süperzeka da profda olsan Kitap yüklü Bir merkepten başka bişey değilsindir.
Allah faydasız ilimden herkesi muhafaza eylesin

Hayır da şer de Allahtandır,

Fakat şu an olan acı ve sefil zamanlar tamamen aklın kullanılmaması ve gerekli tedbirin alınmamasındandır.

İnsanların en büyük özelliği aklı kullanabilmesidir diğer canlılardan bizi ayıran en büyük etken bizi özel akıldır, Kuran-ı Kerim de zaten en çok vurgu yapılan konulardan biri aklın kullanılması sürekli birşeyler öğrenilmesi kesinlikle cahil kalınmaması yönünde öğütler vardır.

Peki biz ne yaptık? Bir insan oğluna kulluk ettik önünde eğildik onlar nederse onları yaptık. Googleye yazınız islam bilgin ve alimlerinin kaçıncı yüzyıllarda kaç tane olduğnu inceleyiniz. Hangi zamanda sayıları azaldı? Aslında cevap burda islamı ilimi matematikten fen den ayırdık ilim almayı sadece kuran öğrenmek olarak empoze ettik.

Bunun Birde 2. boyutu var oda bilimciler; Kendilerini kainatın tüm sırlarına cevap verecekmiş gibi inanmaya başlamışlar herşeye cevap ararlarki okyanusta 1 damla kadar bildiğimiz şeyler ile okyanusu kabul etmemekte aynı diğerlerinin yaptığı gibi cahilliktir.

Sağ,Sol Üst,Alt Din,NoDin Bu tip ayrımcı işler yapanlar doğru tarafta olsa dahi dengeyi kuramadığı için mutlaka cefasını öteki dünyada çekecektir. "Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış."/Hadis/

Mustafa karataş hocada programda konuşmuştu ramazanda, 2 saat aradım hangi bölüm diye; Dinleyin yada toprağa kafayı gömmek ve dengeyi bozmak sizin elinizde. Allahın bize verdiği güç işte zor sınav bu dengeyi kurma.

https://youtu.be/pZK46S2i5-w?t=1h51m17s

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri