Neden "Hocam" Deriz :)

yaşını bilmediğim insanlar olduğu için

Ne diyem? Mesela Mahmut mu diyem? :D genelde üniversiteliler olduğu için forumda kampüs ağızı alışkanlığı bence :)

forum hayatına başladım ilk günden itibaren hocam yazısını okuya okuya bizde hocam kelimesini kullanmaya başladık

hatta benim ilk kayıt olduğum forum sitesi webmastersitesinde herkes birbirine hocam diyordu benim de bu tuhafıma gitmişti neden böyle diyorlar felan diye sonra ortama girince neyin ne olduğu anladık yani hocam geldi hocam süregidiyor :D

forum sitelerinin genel amacı bilgi paylaşımı olduğundan her üye potansiyel bilgi sahibi ya da uzmandır. internet ortamında kimin uzman kimin çaylak olduğunu kolay kolay ayırt edemediğimizden herkese hocam deriz. genel geçer, yazılı olmayan türk forumları kuralıdır, başka hiçbir dilde bu tür bir hitaba rastlamadım :)

bazılarıda zaten karşı da ki bişey bilmiyor diye hocam demek yerine isim yada kullanıcı adını kullanıyor :D

ben meb de çalışıyorum gelen giden öğretmen olduğundan zorunlu hoca diyoruz baktık burada da herkes hoca diyor kanımı ısıtıyorlar :D

İnternet yokken de üniversitelerde herkes birbirine hocam derdi forumlarla ilgili değil yani, bir çoğu bilmez belki ama bbs dönemlerinde (buces - heaven) hatta "mud (metin ekran bir oyun)" dönemlerinde henüz 3 5 üniversitede internet varken (internet kafe bile yoktu o zamanlar) bu gelenek internet ortamında da devam etti. Hala da devam ediyor.

Kültür düzeyi yüksek olması yaşı büyük olmasından dolayı hitap açısından doktor,öğretmene hocam derim :)

Forum içinde kendimden büyüklerime ve yaşını bilmediklerime saygıdan ötürü hocam, bu forumu kurarak bu imkanları bize sağlayan kişiye ise üstat derim.

askerde millet birbirine nasıl sesleniyor askerlik yapanlar bilir :)
ben asker ziyaretinde arkadaşımdan ögrenmiştim
Sorgulamak Yok
Hocam gelmiş Hocam gider
:)

Gün gelecek öğretmenlere hocam dediğimiz zaman
Hoca YTPARA'da
Hoca R10 da diyecek diye çok korkuyorum :D

Ben erepublik adlı bi oyundan öğrenmiştim :) youtube lada erepublik oynayan bi abim tanıştırdı Allah ondan razı olsun hayatım u dönüşü yaptı :)

[FONT=&quot]Adam petshopa gider, papağanların fiyatını sorar. [/FONT]
[FONT=&quot]-"Bu papağan ne kadar?" [/FONT]
[FONT=&quot]-"1000 euro!" -"Peki, ne yapar?" [/FONT]
[FONT=&quot]-"Çok güzel konuşur!" [/FONT]
[FONT=&quot]Adama birkaç papağan daha sorar: [/FONT]
[FONT=&quot]-"2000 euro, Ingilizce de bilir; 5000 euro, 4 dil bilir vs. [/FONT]
[FONT=&quot]-" Köşede tüyleri dökülmüş, sıradan bir papağana gözü ilişir ve sorar: [/FONT]
[FONT=&quot]-"Bu ne kadar?" [/FONT]
[FONT=&quot]Satıcı: [/FONT]
[FONT=&quot]-"Bu 10.000 eura!" Adam şaşırır ve [/FONT]
[FONT=&quot]-"Bunun ne özelliği var ki? Tüyleri dökük bir papağan!" der. [/FONT]
[FONT=&quot]Satıcı cevap verir: [/FONT]
[FONT=&quot]-"Ben de bilmiyorum ama bu gördüğün papağanların hepsi ona "Hocam der." [/FONT]

Ben ortam da hacı diyorum son 5 senedir.Ağzıma dolandı bu benim arkadaşlarımda birbirlerine hacı diyor.Hoca değil hacı diyorum (:

[FONT=&quot]Adam petshopa gider, papağanların fiyatını sorar. [/FONT]
[FONT=&quot]-"Bu papağan ne kadar?" [/FONT]
[FONT=&quot]-"1000 euro!" -"Peki, ne yapar?" [/FONT]
[FONT=&quot]-"Çok güzel konuşur!" [/FONT]
[FONT=&quot]Adama birkaç papağan daha sorar: [/FONT]
[FONT=&quot]-"2000 euro, Ingilizce de bilir; 5000 euro, 4 dil bilir vs. [/FONT]
[FONT=&quot]-" Köşede tüyleri dökülmüş, sıradan bir papağana gözü ilişir ve sorar: [/FONT]
[FONT=&quot]-"Bu ne kadar?" [/FONT]
[FONT=&quot]Satıcı: [/FONT]
[FONT=&quot]-"Bu 10.000 eura!" Adam şaşırır ve [/FONT]
[FONT=&quot]-"Bunun ne özelliği var ki? Tüyleri dökük bir papağan!" der. [/FONT]
[FONT=&quot]Satıcı cevap verir: [/FONT]
[FONT=&quot]-"Ben de bilmiyorum ama bu gördüğün papağanların hepsi ona "Hocam der." [/FONT]

eura ne hocam :DQ:We:ASDLAS

Burası bilgi paylaşım platformu,bazen karşındaki kişi büyüktür,bazen samimi değilsindir,bazen saygıdan,bazen sevdiğinden,kimisi feleğin çemberinden geçmiş insanlar,kimisi boş insanlar,kimisi bilgi alimidir kimisi değildir,kimisi alim görünmeyi sever ya da öyle olduğunu zanneder,kimisinin samimiyetine inanırsın kimisinin inanmazsın...Çok çeşitli sebepler olabilir hocam demek için, 2004 üniversiteden sonra biteceğini sanmıştım halen devam ediyor, hatta ilk sitem olan forumhocam.com adında forum sitesi açmıştım, benimkisi daha vahim bir durum sanırım :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri