Net Kazançlarımız Nerede |TBMB ve BGBG Nedir ? (Bilgi)

KingTube

Kayıtlı Üye
Web sitesi
twitter.com
''Net Kazançlar'a nereden bakılacağını kaç kez yazdığımı unuttum. Ama anlaşılan konu hala net biçimde anlaşılamamış, tekrar anlatayım.

Arkadaşlar; Hangi network partneri olursanız olun farketmez ! sizin Youtube'de kesinleşip birebir partner hesaplarına da (Dashboard) yansıyan net ödemelerinize bakacağınız yer Youtube'de analytics sekmesine tıkladığınızda karşınıza ilk açılan ''Genel Bakış'' isimli sayfada ''Performans'' başlığı altında yerleşik bulunan ''Toplam Tahmini Kazançlar'' yazısı altında görünen rakamlardır.

Sol sütunda görünen ''Reklam Performansı'' ile Genel Bakış sayfasındaki ''Performans' tab'larını birbirine karıştırmayın. Reklam Performansı sekmesindeki değerler kanalızın videolarına ait karnedir ve her 1000 oynatım ile gösterim için videolarınıza ödenecek paranın miktarını belirleyen TBMB'dir. (adsense de bu kriter BGBG olarak görünür)

Yani videolarınızın size daha çok para kazandırmasını istiyorsanız Partner'likte TBMB değerlerinizi Adsense'de ise BGBG değerlerinizi yükseltmeye bakın. Herkesin diline dolanan ve kazançla ilgili olduğu sanılan adsense'deki TBM değerlerinin bize göre çok fazla önemi yoktur.

TBMB'niz veya BGBG'niz bir bakıma size 1000 gösterime kaç dolar ödeme yapılacağının göstergesidir. Temmuz ayı içinde bir kaç kez bu değerlere baktığınız halde o değerler ortalama 0,50 veya 1,5 civarlarında dolaşmış ise o ay videolarınızın 1000 izlemesi için asla 2 - 5 $ arası para beklemeyin. Bu seviyede para kazanmanız için TBMB ve BGBG değerlerinizin 2,5 ile 5,5 $ seviyelerinde yürümüş olması gerekmektedir.

Konu altındaki sorularınızı fırsat buldukça cevaplayacağız. Sevgilerimizle
.

konu altından hala sorular gelecegine eminim:)

anlatım bircok soruyu cevaplar nitelikte teşekkürler.

''Net Kazançlar'a nereden bakılacağını kaç kez yazdığımı unuttum. Ama anlaşılan konu hala net biçimde anlaşılamamış, tekrar anlatayım.

Arkadaşlar; Hangi network partneri olursanız olun farketmez ! sizin Youtube'de kesinleşip birebir partner hesaplarına da (Dashboard) yansıyan net ödemelerinize bakacağınız yer Youtube'de analytics sekmesine tıkladığınızda karşınıza ilk açılan ''Genel Bakış'' isimli sayfada ''Performans'' başlığı altında yerleşik bulunan ''Toplam Tahmini Kazançlar'' yazısı altında görünen rakamlardır.

Sol sütunda görünen ''Reklam Performansı'' ile Genel Bakış sayfasındaki ''Performans' tab'larını birbirine karıştırmayın. Reklam Performansı sekmesindeki değerler kanalızın videolarına ait karnedir ve her 1000 oynatım ile gösterim için videolarınıza ödenecek paranın miktarını belirleyen TBMB'dir. (adsense de bu kriter BGBG olarak görünür)

Yani videolarınızın size daha çok para kazandırmasını istiyorsanız Partner'likte TBMB değerlerinizi Adsense'de ise BGBG değerlerinizi yükseltmeye bakın. Herkesin diline dolanan ve kazançla ilgili olduğu sanılan adsense'deki TBM değerlerinin bize göre çok fazla önemi yoktur.

TBMB'niz veya BGBG'niz bir bakıma size 1000 gösterime kaç dolar ödeme yapılacağının göstergesidir. Temmuz ayı içinde bir kaç kez bu değerlere baktığınız halde o değerler ortalama 0,50 veya 1,5 civarlarında dolaşmış ise o ay videolarınızın 1000 izlemesi için asla 2 - 5 $ arası para beklemeyin. Bu seviyede para kazanmanız için TBMB ve BGBG değerlerinizin 2,5 ile 5,5 $ seviyelerinde yürümüş olması gerekmektedir.

Konu altındaki sorularınızı fırsat buldukça cevaplayacağız. Sevgilerimizle
.

hocam bilgilendirme için teşekkürler falan ben şu bgbg tam olarak anlayamadım ?

Kafamı karıştıran şu; 139K gösterime 17,02 dolar ücret vermiş.
BGBM ise 1,13 olarak gözükmete. Yani 1K gösterime ortalama 1,13$ veriyorsa. Bu durumda 139K gösterime yuvarlak hesap ile 150$ vermesi gerekmiyor mu?

hocam bilgilendirme için teşekkürler falan ben şu bgbg tam olarak anlayamadım ?

BGBG veya TBMM değerleri; Kanalınızın hit'i (bilinirliği), abone ve izlenme sayınız, videolarınızın özgünlügünü, görüntü kalitesi, güncelliği vs gözönüne alınarak kazançlarınızın seviyesini belirleyen bir karnedir.. Ama çok önemlidir, bunu atlamayın

---------- Mesaj saat 00:05:20 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:04:07 civarında gönderildi. ----------

BGBG'nin açılımı Bin Gösterim Başına Gelir demektir.

Bu hoştu, TBMB'nin açılımını da alalım bari :)

---------- Mesaj saat 00:16:20 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:05:20 civarında gönderildi. ----------

Kafamı karıştıran şu; 139K gösterime 17,02 dolar ücret vermiş.
BGBM ise 1,13 olarak gözükmete. Yani 1K gösterime ortalama 1,13$ veriyorsa. Bu durumda 139K gösterime yuvarlak hesap ile 150$ vermesi gerekmiyor mu?

TBMB sabit değil, oynak bir kriterdir. O gördüğünüz 1.13 $'lık TBMB sabit kalmamış ve sürekli oynamıştır, hatta kimi gün o değerler 0,50 $ civarlarına bile düşmüştür. Beklediğiniz rakamlar da o yüzden tutmaz. Önemli olan TBMB'lerinizin 30 günlük ortalamasıdır. Sizin vdeolarınızın içeriği ve izlenme sayıları oturdukça o değerler de bir ortalamaya oturacaktır.. Bir ödeme döneminin sonunu görmeden sonuçlar için aceleci olmasak iyi olur :) 30 günde oluşan TBMB'niz zaten size karne olacak ve daha iyi kazanmak için almanız gereken tedbirler olduğunu gösterecektir... Karneniz zayıf gelirse dönem sonunda bakarız beraberce ne yapmanız gerektiğine

BGBG veya TBMM değerleri; Kanalınızın hit'i (bilinirliği), abone ve izlenme sayınız, videolarınızın özgünlügünü, görüntü kalitesi, güncelliği vs gözönüne alınarak kazançlarınızın seviyesini belirleyen bir karnedir.. Ama çok önemlidir, bunu atlamayın

---------- Mesaj saat 00:05:20 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:04:07 civarında gönderildi. ----------

Bu hoştu, TBMB'nin açılımını da alalım bari :)

---------- Mesaj saat 00:16:20 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:05:20 civarında gönderildi. ----------

TBMB sabit değil, oynak bir kriterdir. O gördüğünüz 1.13 $'lık TBMB sabit kalmamış ve sürekli oynamıştır, hatta kimi gün o değerler 0,50 $ civarlarına bile düşmüştür. Beklediğiniz rakamlar da o yüzden tutmaz. Önemli olan TBMB'lerinizin 30 günlük ortalamasıdır. Sizin vdeolarınızın içeriği ve izlenme sayıları oturdukça o değerler de bir ortalamaya oturacaktır.. Bir ödeme döneminin sonunu görmeden sonuçlar için aceleci olmasak iyi olur :) 30 günde oluşan TBMB'niz zaten size karne olacak ve daha iyi kazanmak için almanız gereken tedbirler olduğunu gösterecektir... Karneniz zayıf gelirse dönem sonunda bakarız beraberce ne yapmanız gerektiğine

Anladım hocam peki gerekli tedbir almamız gerektiğini nasıl anlayacaz bgbg deki başarı kriteri falan nedir ortalama vs.. ?

---------- Mesaj saat 01:03:02 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 01:02:16 civarında gönderildi. ----------

BGBG'nin açılımı Bin Gösterim Başına Gelir demektir.

biliyordum kardeşim sağol yine de :)

TBMB açılımı ne peki kardeşim ? :)

Anladım hocam peki gerekli tedbir almamız gerektiğini nasıl anlayacaz bgbg deki başarı kriteri falan nedir ortalama vs.. ?

TBMB veya BGBG değerlerinizi düzenli olarak her gün inceleyiniz ve aşağıya doğru bir iniş gözlemlerseniz yüklediğiniz videolarınızın içeriğini ve kalitesini değiştirin. Daha kaliteli, güncel ve kopya olmayan videolar yüklemeye bakın.

TBMB & BGBG Başarı Grafigi :
**** Başarılı : 5.0 $ ve üzeri
*** Orta : 2.0 * 3.0 $ arası
** Zayıf : 1.0 - 2.0 $ arası
* Kötü : 0,50 - 1.0 $ arası

TBMB veya BGBG değerlerinizi düzenli olarak her gün inceleyiniz ve aşağıya doğru bir iniş gözlemlerseniz yüklediğiniz videolarınızın içeriğini ve kalitesini değiştirin. Daha kaliteli, güncel ve kopya olmayan videolar yüklemeye bakın.

TBMB & BGBG Başarı Grafigi :
**** Başarılı : 5.0 $ ve üzeri
*** Orta : 2.0 * 3.0 $ arası
** Zayıf : 1.0 - 2.0 $ arası
* Kötü : 0,50 - 1.0 $ arası

3 ve 4 yıldız bazen oluyor ama genelde 2 yıldız bende.

3 ve 4 yıldız bazen oluyor ama genelde 2 yıldız bende.

İşte o 3-4 Yıldızı yakaladığınız dönemde ne tür videolar yüklediğinize bakarak önceki hatalı yüklemeleri tespit edebilir ve değerlerinizin ortalamasını üst seviyelerde kalıcı olarak tutabilirsiniz.. Zaten her gün aynı değerleri yakalayabilmeniz mümkün değil. Amaç bazı günler 5.0 $ üzerine çıksa da ay ortalamasını 2,5 $ seviyelerinin altına düşürmemek. Bilmem anlatabildim mi ?

şuan oranım 0.95 ama hergun elle tek tek vıdeo bulup geri yukluyorum ama cektıgım sıtelerden dolayı kalıte dusuk ama gende 6 gün cüzzi bi miktar kastım 2 kanalla daha nasıl geliştirebilirim bilmiyorum program vs. kullanmak ıstemıyorum.. yardımcı olursanız..

Partnerliğe geçtiğim için çok pişmanım. 140K civarı izlenime kazanç olarak 17 dolar verdi. Üstelik yabancı içerikteyim ve yükleyen ilk 1-2 kişiden birisiyim. Video kaliteleride yüksek olmasına rağmen.

Partnerliğe geçtiğim için çok pişmanım. 140K civarı izlenime kazanç olarak 17 dolar verdi. Üstelik yabancı içerikteyim ve yükleyen ilk 1-2 kişiden birisiyim. Video kaliteleride yüksek olmasına rağmen.

Çok sıkıntılı bir durum her yabancı içerikte olupta hem 140k ya 17 dolar vermesi bence hayal kırıklığı.
Hangi partnerliktesiniz ?

Türkce icerikli kanalimda BGBG $5,24 altina hic düsmedi. Bu sekil devam etmem sanirim mantikli olur.

Aradan gecen yaklasik 2 aylik donemde nasil degisiklikler oldu, bizimle paylasir misin?

Valla anlatım güzel bilmeyenler için çok faydalı fakat bu BGBM değerleri ile kazancın tutması garip. Partnerlik hakkında 4 haftaya yaklaşmasına rağmen hala kafam karışık.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri