Nikon nickli üye için Şikayet Konusudur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

esrarengiz1984

Kayıtlı Üye
Şikayetçi Üye: [MENTION=15218]esrarengiz1984[/MENTION]

Şikayet edilen üye: [MENTION=36068]nikon[/MENTION]

Olay: 2017 Ağustos ayında yapılan anlaşma gereği teslim edilmesi gereken kanalın 2018 Aralık olmasına rağmen teslim edilmemesi

28 Ağustos 2017 tarihinde kendisiyle yapmış olduğumuz Skype görüşmeleri neticesinde 1.5K sı işten önce 1.5K sı iş tesliminde olmak üzere aylık 1K getirili bir kanal teslimi üzerine anlaşma yapılmıstır.

Detaylar:

Öncelikle iki tarafında arasında birbirine karşı hakarete varan bir konuşma olmamıştır. Barış kardeşim aklı başında bir genç arkadaşımızdır. Konu açılmasının nedeni benim açımdan iş ahlakına uygun davranılmamasıdır. Kişiliği ile ilgili hiç bir problemim yoktur.

Yapılmış olan söz-leşme ( yazılı bir metin yoktur) gereği 2 aylık sürede kanal teslim edilecekti. 28 ağustos 2017 tarihinde 600 TL - 15 Eylül 2017 de de 900 TL olmak üzere ilk parti olan 1.5K tl hesabına gönderilmiştir. Dekontlar mevcuttur.

Arkadaş çalışmalara başladı biraz zaman sonra bana bir kanal teslim etti ama kanal istediği gibi tutmadı ve bana başka bir teklifle geldi.

Tamam dedim bende beklemeye başladık. detaylar zaten konuşmalarda belli.

Resimlerdeki konuşmalardan özetle şunu belirteyim. Barış kardeşim ile anlaşma yaptığımız dönemde youtube onay sistemi yoktu. Belirttiği gibi onay sistemi öncesinde anlaşma yapılmıştır. Haklıdır. Fakat 1.5 yıldır kanalı teslim etmemiş olmasını onay ve başka nedenlere dayandırması nedeni ile PARA İADE TALEBİMİ sistem değişti deyip yapmamış olması şikayet nedenimdir. Son cümlelerinde de belirttiği gibi " kanalı hazırlamış ama İADE talebinde bulunduğumdan dolayı kanalı teslim etmeyeceğini belirtmiştir. Ek olarak Eğer anlaşma gereği kalan 1.5K TL lik ödemeyi geçersem kanalı teslim edeceğini ( Belirteyim kanalın para kazanması şuan kapalı - onu da benim çözmem gerekiyormuş ) belirtmiştir.

Sorum şu: Senin tarafından 1.5 K tlik ödemeyi yaptığımda anlaşma devam ederken, ben iade talep ettiğimde neden anlaşma şartları değişti deyip paramı iade etmiyorsun ?

Ek olarak anlaşamayacağız büyük ihtimalle o yüzden verdiğim 1500 TL nin hayrını zaten bir buçuk yıl önce gördün. Ne kadar dua ettiğini de ayrıca belirtmeme gerek yok kardeşim. Dolayısıyla bana vermediğin kanal içinde seni Allah'a havale ediyorum .Bilesin...

son konuşma :

"Evet Barış Haklısın" dersem kanalı teslim edecekmişsin Barış kardeşim :)

İçini, dışından daha çok süsle! Dışın halkın, için Hak’kın baktığı yerdir.

Mevlana

Konuşma kanıtları :

Dediğin gibi Barış kardeşim konumu açtım. Takdir önce Allah'ın sonra yönetimin...
[MENTION=47295]Sikayet[/MENTION] [MENTION=9625]Mercurial[/MENTION] [MENTION=9224]mNote[/MENTION] [MENTION=11620]era[/MENTION] [MENTION=10818]akmaster_91[/MENTION]

Hocamın yazdıkları dogrudur fakat kendisi haksızdır. Kendisininde belirttigi gibi benim bütün anlaşmam geçmiş sistem üzerinedir ve hala geçerlidir. Versin para kazanması açık kanal, ne anlaşmışsam aynen arkasındayım (konuşmaya onları eklemeyi unutmuş sanırım buraları :) ).zira benim para eden ticaretini yaptıgım olay içeriktir. Lakin youtubenın degişen sisteminin faturasını bana kesmek gibi bir hakkı yok, şartlar degiştikten sonra yaptıgım ne varsa kendi insifiyatımla, kendisi magdur olmasın diye ugraşlarımdan ibaret. Zaten bunları anlaşmaya dahil etseydim vede bunun garantisini verseydim 10klık kanalı 2-3k lara verecek kadar aklımı peynir ekmekle yemedim. Kendisi de zaten ne işse bununla ilgili tek kelime etmemiş :) böyle bir anlaşma yaptıkta benimmi haberim yok ? bu durum öyle para alamadım, bari böyle alayım şeklinde iyiniyet kullanmak degilde nedir ? Ve evet aramızda hususi bir durumdan dolayı haklarımı koruma kararı aldım. Benim tamamen iyiniyetle kendisi için ugraşlarımı da bana koz olarak kullanmasını kınıyorum. Sorusunun cevabı ise yanıtımda belli zaten "belki bilerek belkide farkında olmadan iyiniyet kullanmak". İşbu sebepten talebi olan degeri 10k küsürlük kanalı vermeyecek vede iade yapmayacagım. Bu ticaret forum içi bir olay degil, aramızda geçen bir olay lakin yönetim beni haksız görürse banlayabilir zira başka diyecegim birşey yok, saygılarımla

Son düzenleme:
Barış , yukarıdaki resimlerdeki yazıları okuma gereği duymadığın belli. Bana para kazanması açık olmayan kanal vereceğini belirttin. Şimdi ise açık diyorsun. Ne iş onuda mı salladın :) Evet 10 K lık kanalın varsa ve bana verecek kadar aklını peynir ekmekle yada her neyle yemediysen iade mi neden yapmıyorsun. Ben sana illa diretmiyorum ki kanalı ver diye.

Bu arada cümle arasında her neyse kendi insiyatifimle yaptım demişsin iyi niyet demişsin.Peki benim 1 buçuk senelik iyi niyetime noldu. Konuşmalarımızda öyle demiyordun. Ben seni zorlamadım ki kardeşim, her defasında bana bekle dedin bende bekledim. Ama hiç bir zaman bana bu kanalı vereceksin diye diretmedim. Sen zaman istedin bende verdim...

Eğer haksızsan banlanmanı talep etmişsin. Sıkıntı yok.Amacım senin banlanmanı sağlamak değil . En azından insanlar kimle ticaret yapıp yapmayacaklarını öğrenmiş olacaklar. İade etmeyeceğini söylediğin parayı da helal etmiyorum bilesin...Konuşmaya daha gerek te yoktur.

Saygılarımlar...

Barış , yukarıdaki resimlerdeki yazıları okuma gereği duymadığın belli. Bana para kazanması açık olmayan kanal vereceğini belirttin. Şimdi ise açık diyorsun. Ne iş onuda mı salladın :) Evet 10 K lık kanalın varsa ve bana verecek kadar aklını peynir ekmekle yada her neyle yemediysen iade mi neden yapmıyorsun. Ben sana illa diretmiyorum ki kanalı ver diye.

Bu arada cümle arasında her neyse kendi insiyatifimle yaptım demişsin iyi niyet demişsin.Peki benim 1 buçuk senelik iyi niyetime noldu. Konuşmalarımızda öyle demiyordun. Ben seni zorlamadım ki kardeşim, her defasında bana bekle dedin bende bekledim. Ama hiç bir zaman bana bu kanalı vereceksin diye diretmedim. Sen zaman istedin bende verdim...

Eğer haksızsan banlanmanı talep etmişsin. Sıkıntı yok.Amacım senin banlanmanı sağlamak değil . En azından insanlar kimle ticaret yapıp yapmayacaklarını öğrenmiş olacaklar. İade etmeyeceğini söylediğin parayı da helal etmiyorum bilesin...Konuşmaya daha gerek te yoktur.

Saygılarımlar...

Evet hocam çogunu okumaya gerek duymadım, zira konuyla alakası olmayan özelimi de yayınlamışsınız, o noktada sizin adınıza ben utandım. Savunmamı dogru yapamadıgımı düşündüğümden iletimi editleme geregi duyuyorum, zira böyle görüntü bambaşka oluyor. Ben hocamla anlaştıgım dönemdeki vaadettigim işimi yapmış içeriklerimi hazırlamıştım, belirttigim gibi o günden şuana kadar hazır ve elinin altındaydı. Bana iş yaptırıp zamanımı alıyorsan bedelini ödersin, bu kadar basit ve net. özgün içerik bu, ağaçta yetişmiyorki emek veriyorsun. Benden bağımsız olarak şartlar değişip proje çöp olmuşsa benim yapabilicegim birşey yok.zaten haklı oldugumu kendisi yazmış, neyin iadesi vericemki, konunun kapandıgını anlamamak için baya bir saf yada artniyetli olmak gerekiyor. Kendisi yeni baba olmuştu o yüzden hiçbir karşılık beklemeksizin samimiyetle yardım etmek istemiştim, teslim etmedi dedigi olayım bundan ibaret, bunu koz olarak kullanacagı aklımın ucundan dahi geçmezdi, geçseydi daha o zaman kestirip atardım. Buna halk arasında sırtından bıçaklamak diyoruz işte :) özetle ortada yeni sistem üzerine ticari bir anlaşma/teklif fln yoktur. Bunlar kendisininde bildigi şeylerdir. gizli saklı degil yani. konuşmalardada bu dediklerimle çelişen tek bir şey yok(dogru dürüst bakmadım bile), Madem çöp olmuş anlaşmayı kafasına göre aktifleştiriyor, bende anlaşmayı oldugu gibi söyledim. Onda dahi kelime oyunu yapmayı başarıyor, bu açıdan tebrik ederim. karlı bir durum olunca "barış ben senin abinim", "daha çok iş yaparız seninle" fakat çıkarlarına ters düşen bir durum olunca "karşıdaki ekmeginden olsa da olur, yeterki para aksın, açılsın şikayet konuları, gelsin karalamalar." tam sevdigim davranış tipi :) işte hocamın bu tıynette biri oldugunu algıladıgım anda geri çekildim, iptalin sebebi budur ve zaten vermek gibi bir mecburiyetim olmayan yeni sistemli kanalı vermeyecek, hiçbir iade yapmayacagım. mevlana sözleri paylaşmakla olmuyor bu işler, banlanmanı istemiyorum diyor fakat yöneticileri göreve çağırıyor, karakterinde sorun yoktur diyor fakat rahatça "onudamı salladın" ithamını yapabiliyor, işte kanal olayındada böyle bir sinsilik sözkonusu :) Kendisine son dkkaya kadar iyiniet gösterdim, hani belki yaptıgını anlar diye ama gene yok, yinede durum için müteşekkirim, şayet haklı olsaydı iadeye durumum da yoktu, sanırım böyle daha iyi oldu :) hadise budur, ben kendisiyle daha muhatap olmak ve tartışmak istemiyorum, sağlıcakla kalsın. herkes söyleyecegini söylemiş zaten. Yönetim beni haksız bulursa banlayabilir, alnım açık, başım diktir, bu kafi bana, gerisi hiç farketmez

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri