Niye eziliyoruz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

comeback

Yasaklanmış
Selamünaleyküm arkadaşlar,

Bayramınız mübarek olsun. Rabbim dirliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozanlara asla fırsat vermesin.

Şimdi moderatörlerden rica ediyorum lütfen konu kitlenmesin veya silinmesin çünkü siyasi olan bir durum yok.

Ben imam hatip lisesi mezunuyum bilen arkadaşlarımız vardır elbet. Ve bize siteler tarafından yapılan muamele kalmadı. Yanlşılıkla veya bir yere tıklayarak mı uludağ sözlük diye siteye gittim. Sol tarafta gündem gibi bir şey var herhalde. İmam hatipler kapatılsın diye bir başlık gördüm. Ve bize karşı yapılan bissürü hakaretler var. Bunu göstermem de ki maksat şu. Bu gibi siteler niçin bu gündemdeki yazıyı silmiyorlar veya o üyeye gerekeni yapmıyorlar.

Diğer bir hususu daha belirteceğim. Bir sosyal içerik platform sitesi imam hatiplileri militana benzetti. Başörtülü kardeşlerimiz başörtü giyiyor diye bu muamele yapılır mı ? NASIL İŞ BU.!

Benim kızdığım nokta şu... Bunlar imam hatiplilerden ne istiyorlar ya. Niye imam hatip kapatılsın diyorlar. Veya niye Diyanet kapatılsın diyorlar. Bunların amaçları ne. Bir imam hatipli olarak ben bu şirketlere hakkımı helal etmiyorum. Sizinde görüşlerinizi bekliyorum.

Bir kişinin yaptığı bir hatayı tüm kuruma veya kuruluşa atmak yanlış. Birisi bir şey yapıyor, herkes sorumlu oluyor.

NOT: Bu konuyu açmamdaki amaç neyin hangi sitelerin ne yaptığını görmeniz.

NOT2: İmam hatip ve imam hatiplilere laf atanlar, imam hatiplilerin tırnağı olamazlar.!

NOT:3 Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz. Düşüncelerinizi yoruma yazarsanız sevinirim..

Son düzenleme:
hqdefault.jpg

Biz de Türkiye laiktir, laik kalacak diyoruz. Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Bunun imam hatiple ne alakası var ? Diyaneti açan kimdi kardeşim. Mustafa Kemal Atatürk değil miydi ? ee bugün diyaneti kapatmaya, ihl yi kapatmaya çalışanlar var bu duruma ne diyeceksin. Hani yukarıda gördün yazı yazanları. Bu mu laiklik anlayışı. ? Bir öğrenci ister imam hatip okur, ister başörtü takar kimse kimsenin ne yaptığına karışamaz. Bir adam eğer gerçekten laikliği savunuyorsa, o zamanda kimsenin okduğu yere, nerden mezun oldu, hangi lisede okuyor, niye başörtü takıyor. KARIŞMAYACAK.

MADEM LAİKLİK ANLAYIŞINI HAKİKATEN SAVUNUYORSUN.
O ZAMAN BUGÜN İHL KAPATILSIN DİYENLERE DE CEVABINI VERMEN GEREKİR.

Son düzenleme:
walla şimdiye kadar dinin devlet işlerine karıştığını hiç görmedim ama tam tersi cumhuriyet kuruldu kurulalı var .

biz de türkiye laiktir, laik kalacak diyoruz. Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Bunun imam hatiple ne alakası var ? Diyaneti açan kimdi kardeşim. Mustafa kemal atatürk değil miydi ? Ee bugün diyaneti kapatmaya, ihl yi kapatmaya çalışanlar var bu duruma ne diyeceksin. Hani yukarıda gördün yazı yazanları. Bu mu laiklik anlayışı. ? Bir öğrenci ister imam hatip okur, ister başörtü takar kimse kimsenin ne yaptığına karışamaz. Madem laikliği hakikaten savunuyorsunuz, o zamanda kimsenin okduğu yere, nerden mezun oldu, hangi lisede okuyor, niye başörtü takıyor. Karışmayacaksınız.

:) :) :) :):)

Ortada yanlış işleyen kurumlar var da ondan.ya kapatılsın deniyor ya da fazladan hak veriliyor.diğer bölümlere ne veriliyorsa oraya da aynı oranda verilse kimsenin lafı olacağını sanmıyorum.örneğin memurluk alımlarında kaç kontenjan açıldıgı ortada.benim mezuniyetime 2tercih buluyorken imam hatipliye 50 tercih hakkı oluyorsa sorun orda başlar.

Bayramınız mübarek olsun. Rabbim dirliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozanlara asla fırsat vermesin.

Şimdi moderatörlerden rica ediyorum lütfen konu kitlenmesin veya silinmesin çünkü siyasi olan bir durum yok.

Ben imam hatip lisesi mezunuyum bilen arkadaşlarımız vardır elbet. Ve bize siteler tarafından yapılan muamele kalmadı. Yanlşılıkla veya bir yere tıklayarak mı uludağ sözlük diye siteye gittim. Sol tarafta gündem gibi bir şey var herhalde. İmam hatipler kapatılsın diye bir başlık gördüm. Ve bize karşı yapılan bissürü hakaretler var. Bunu göstermem de ki maksat şu. Bu gibi siteler niçin bu gündemdeki yazıyı silmiyorlar veya o üyeye gerekeni yapmıyorlar.

Diğer bir hususu daha belirteceğim. Bir sosyal içerik platform sitesi imam hatiplileri militana benzetti. Başörtülü kardeşlerimiz başörtü giyiyor diye bu muamele yapılır mı ? NASIL İŞ BU.!

Benim kızdığım nokta şu... Bunlar imam hatiplilerden ne istiyorlar ya. Niye imam hatip kapatılsın diyorlar. Veya niye Diyanet kapatılsın diyorlar. Bunların amaçları ne. Bir imam hatipli olarak ben bu şirketlere hakkımı helal etmiyorum. Sizinde görüşlerinizi bekliyorum.

Bir kişinin yaptığı bir hatayı tüm kuruma veya kuruluşa atmak yanlış. Birisi bir şey yapıyor, herkes sorumlu oluyor.

NOT2: İmam hatip ve imam hatiplilere laf atanlar, imam hatiplilerin tırnağı olamazlar.!

NOT:3 Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz. Düşüncelerinizi yoruma yazarsanız sevinirim..
öncelikle sunu soylemeliyim bencede konu silinmesin insanların bunları görmesi lazım
kardeşim malesef sol türkiyede % 30 civarında oldugu ve azınlık oldugu için (hepsini kastetmiyorum) olaylara hunharca yaklasıp sizin imamhatipli yada bizim sagcıolmadan once birer insan oldugumuzu ve bizim onurumuz grurumuzun oldugunu unuttugunu görüyorum. aynı sey bi donem sagcılardada vardı malesef 2 tarafta marjinal kısımlarından kacamıyo
imam hatipli oldugun için
ifrat ve tefrit nedir bilirsin malesef soldada sagdada iftara tefrite kacan cok kişi var bunlar aslında iki tarafın arasındaki olumusuz olayları olusturanlar yoksa ben sagcıyım ve benim okulumdakilerin % 60 dan fazlası solcu
ben kuzey kıbrısta okuyorum mesela düşün ki ickinin zibil oldugu ögrencilerin sürekli ictigi bir yer ama biz aksam oturmaya dısarıya cıkalım kimse ben varım diye içki içmez yada benim namazım gececek diye beni beklerler yada ben onları yollarım namazı kılar gelirim ne ben namaz kıldıgım için alt sınıf muamelesi görürüm nede onlar içki içtigi için onlara dinsiz muamelesi yaparım yanımda içmeyin rahatsızım diyorum saygı duyuyolar olması gerekende bu ha baska bi aksam bulusuyolar beni cagırmıyolar diyorum içtiler demekki sonra sorunca zaten meyhaneye gittiklerini anlıyorum
lafı toplamam gerekirse iftara tefriye ( marjinallik boyutuna) kaçmayan insanlar sagcı solcu ocu bucu kürt kurt bilmemne hepsi beraber yasayabiliyo ama işin içine marjinallik girince işte o sekilde yazılar gündeme geliyo malesef sözlüklerinde cogu sol cenahtan oldugu ve gezi sonrası cogusunda sagcılara karsı bir hınç alma günah cıkartma basladıgı için onemsemiyolar ama sen solcularla alaklı bi durum yazsan bizde altına sagcılar olarak dinsizler söyle yanacaksınız bilmem sunun cocukları ivir zıvır diye yazılar yorumlar yazsak saniyesinde konu kapanır hepimize ban atılır

Sizle alakası yok devletin imam hatiplere çok fazla kadro açarak adaletsiz davranması,kpss ye tabi tutulmaması. Tübitak gibi bilim kurumların yok edilip diyanetin en çok harcama yapan kurum olması. Mühendis, öğretmen yıllarca okumak için cefa çekiyor dar gelirli aileleri okutmak için seferber oluyor sonra devlet diyor ki kpss'ye girmeden seni devlet kurumlarına almam. Hocam madem din eğitimi alıyorsunuz sizce bu adalet midir?

Eğer zorunlu din dersi aldıysam,hala ve hala cübbe ve tekkelerle dolaşan insanlar görüyorsam,imam hatip mezunundan cumhurbaşkanı bile olunuyorsa,imamlara öğretmenlerden daha fazla kadro alınıyorsa bence bu ülkede laiklik tam olarak işlemiyor.

Ben de imamhatip mezunuyum sonuna kadar katılıyorum bu yazılara.O okullarda ki yobaz hocaların allah belasını versin sırf bahçede kız ile aynı masada oturuyoz diye dayak yemiştim

Hala mı mağduriyet?

Bu ülke dinden ne çekti be arkadaş...

Güzelce sormuşsun güzelce cevaplayayım istedim ama telefondan zor oldu yazmak.

kısaca özetlersek insanlar imam hatiplilere yapılan bu ayrıcalıktan nefret ediyor.

sadece okullardaki müdür ve müdür yardımcılarına bir bakın. %90ı ya imam hatip ya da din öğretmeni. Bunun suçlusu da sorumlusu da devlet. Bu kalitesizliği ayrıcalığı veren devlet. Hesabını onlardan soracaksın

Ortada yanlış işleyen kurumlar var da ondan.ya kapatılsın deniyor ya da fazladan hak veriliyor.diğer bölümlere ne veriliyorsa oraya da aynı oranda verilse kimsenin lafı olacağını sanmıyorum.örneğin memurluk alımlarında kaç kontenjan açıldıgı ortada.benim mezuniyetime 2tercih buluyorken imam hatipliye 50 tercih hakkı oluyorsa sorun orda başlar.

Reis bu zamana kadar imam hatipliler ezildi. Her konuda herkes istedigini yaparken, istedigi bolumu okurkrn imam hatipliler okuyamiyordu.. Haksizlik olan bir durum yok. İmsm muezzin ihtiyaci var ondan. Oda bir gun alim da azalacak. Saglik alanlarinda acilan kadroyu konusalim o zamsn hangisi adaletli ?

Sizle alakası yok devletin imam hatiplere çok fazla kadro açarak adaletsiz davranması,kpss ye tabi tutulmaması. Tübitak gibi bilim kurumların yok edilip diyanetin en çok harcama yapan kurum olması. Mühendis, öğretmen yıllarca okumak için cefa çekiyor dar gelirli aileleri okutmak için seferber oluyor sonra devlet diyor ki kpss'ye girmeden seni devlet kurumlarına almam. Hocam madem din eğitimi alıyorsunuz sizce bu adalet midir?

Dusuncen icin oncelikle tesekkur ederim. İmam hatip mezunlari kendi alanlarinda kpss ye tabi tutuluyorlar. Adaletsizlik durum oldygunu zannetmiyorum. Zamaninda imam hatiplilere kadro acilmiyordu. O zaman buda haksizliga girmez mi her kadro esit degil ki

Dusuncen icin oncelikle tesekkur ederim. İmam hatip mezunlari kendi alanlarinda kpss ye tabi tutuluyorlar. Adaletsizlik durum oldygunu zannetmiyorum. Zamaninda imam hatiplilere kadro acilmiyordu. O zaman buda haksizliga girmez mi her kadro esit degil ki

200 makina mühendisi alınırken 5000 imam hatip mezunu alınıyor hocam, hangisinden daha fazla lazım sizce bu ülkeye? ülkeyi geçindirip kalkındıran, sanayi ile para kazandıran, devleti ihalelere sokup para kazandıran meslekten 200 alım var. yazıyla ikiyüz rakamla 200. (rakamları temsili verdim ama aşağı yukarı böyle bir şey)

Eğer zorunlu din dersi aldıysam,hala ve hala cübbe ve tekkelerle dolaşan insanlar görüyorsam,imam hatip mezunundan cumhurbaşkanı bile olunuyorsa,imamlara öğretmenlerden daha fazla kadro alınıyorsa bence bu ülkede laiklik tam olarak işlemiyor.

Kardesim imam hatip disinda hic bir lisede zorunlu din dersi yok. İmam hatipte okuduysan da mecbur goreceksin. Meslek lisesi cunku. Ogretmrnlere kadro acilmadi mi :) kardes k.bakma okuyan cogaldi. Madem atanmak istiyor iyi calisacak atsnacsk. İmam muezxin vs kolay mi ataniyor zannediyorsun. İlk basta normal kpss gir. Ardindan dhbt sinavi. Ardindan mulakat. Hersey disaridan gorundugu gibi kolay degil.

"Madde 26- (1) Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hürriyetine sahiptir. Bu hürriyet, resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir alma ya da verme serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayınların izin sistemine bağlanmasına engel değildir."

Son zamanlarda gündemi de Türkiye'de işleyen akışı da takip etmediğiniz belli. Ortada bir düşünce ve fikir var ve siz bunun silinmesini bu düşünce ve fikrin ortadan kaldırılmasını istiyorsunuz. Öncelikle kişilerin düşüncelerine ve fikirlerine saygılı olmak zorundasınız. Sorularınıza kısaca cevap vermek gerekirse:

Din ve devlet işlerinin ayrı olmasını istiyorsunuz ama eğitim kurumlarının başına imam hatip mezunları geliyor? Nasıl tezat bir mantık bu böyle. Hayır o pozisyon için uygun bir mevki mi diğerleri ile karşılaştırılınca hayır ama öyle olmuyor işte. Demek ki hala Laiklik kavramı tam anlamıyla yaşanmıyor. Ki kendiniz de araştırırsanız bunun ile ilgili bir çok şey ile karşılacaksınız. Merak ettiğim diğer bir konu bu kadar imam hatip mezunu ne iş yapacak? Yanlış anlamayın sorumu hani hangi alanda uzmansınız ki bu ülkenin geleceğinde katkısı olacak o binlerce gencin.

NOT: Herkesin fikrini ve düşüncesini paylaştığı bir platform. Orayı kötü bir şekilde lanse etmeye çalışmak zaten insanların düşüncelerine saygı duymadığınızı göstermektedir.

NOT 2: Burada kurduğun cümle gerçekten saygısızca ve terbiyesizce... Her kes kendi fikrini beyan eder de hani kendini ne zannediyorsunuz da hiç tanımadığınız bilmediğiniz insanlar hakkında bu şekilde ahlaksızca konuşabiliyorsunuz. İşte bu zihniyetin bir kere yıkılması gerekiyor. Kendinizi kimden neyden üstün görüyorsunuz o ayrı bir konu... İş eleştriye gelince müslümanlık hoşgörü dini ya hani en temel taşları bile unutuyorsunuz. Daha bunları benimsemeden kurduğunuz cümlelere bak. Ayıp...

Ezildiğiniz noktayı kaçırdım o nedir?

200 makina mühendisi alınırken 5000 imam hatip mezunu alınıyor hocam, hangisinden daha fazla lazım sizce bu ülkeye? ülkeyi geçindirip kalkındıran, sanayi ile para kazandıran, devleti ihalelere sokup para kazandıran meslekten 200 alım var. yazıyla ikiyüz rakamla 200. (rakamları temsili verdim ama aşağı yukarı böyle bir şey)

Hocam zamaninda muhendisligin ne populer oldugunu biliyorduk. İmam hatipin zamaninda onu acik degildi kk. İyi bak. 2 yil sonra imam hstipte de ayni durum yasanacak. Abi bir de her makibe muhendisi alinamaz. Odtude mahkine okuyan adami mi secersin. Aksarayda okuyani mj. Sen karar ver

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri