Not suitable for most advertisers (Çoğu reklamveren için uygun değil)

• Kullanıcı ByEdGe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Benim de yeni yüklediğim videolar sarı oluyor zaman zaman. Ama bir arkadaşın bahsettiği gibi ismini, açıklamasını ve/veya kapak resmini düzenleyip biraz bekleyince yeşil oluyor. Manuel inceleme istediğimizde işlem uzun sürebiliyor. bence önce bu yöntemi kullanın, bir kaç saat içinde düzelmezse manuel inceleme istersiniz.
bu arada sarı doların kalkması için videonun yayında olması gerekmiyor. manuel inceleme için geçerli bir durum sadece. eğer başlık ve resim düzenlemesi ile sarı dolardan kurtulmayı deneyecekseniz videonuz özel'de veya zamanlanmış durumda kalsın. tavsiyelerim bunlar.

konu güncel son durum nedir arkadaşlar hala bir sonuç yok mu bu konuda ?

geçen hafta bi kanal bagladım adsense hesabıma,günde 8-10k izleniyor.iyi dedim,videolarda 2 saat civarında hep yani güzel para verir diye düşündüm.ertesi gün baktım verdigi para az geldi gözüme.kanalı adsense e bagladıktan sonra reklamları açarken dolarlar yeşil mi oldu sarı mı ona bakmamıştım.10k başvurusu yaptım,incelemeden geçti,reklamları açıp çıktım kanaldan işte.meger en çok izlenen,asıl izlenen videolar sarı dolarda kalmış,reklamları açılmamış.kendim render alıp yaptıgım kanallardan degildi,yt to yt sayılır.yine ufak bi render aldım ama yt to yt yaptım sonuçda :) neyse işte dedim o videolara bi itiraz edeyimde,belki açarlar reklamları.itiraz ettim,açtılar.fakat işin garip tarafı o videolar +18 içerikmiş.itiraz ederken gördüm ama iptal etmek istemedim sonra.normalde bu tarz içerikler yüklemem,aldıgım kanalda yüklenmiş bende otomatik çekmişim digerleri ile birlikte.filmler komple +18 yani,detaylara girmeyeyim şimdi ama ufak tefek sahneleri olan bişey degil sadece,tamamı oşekilde :D itiraz ettikten 3 saat kadar sonra baktıgımda mail gelmişti,bu videoların manuel inceleme sonrası reklamlarını açtık diye.girip baktım,reklamlar aktif ve dolarda sarıdan yeşile dönmüş.herşey normal yani...

bu kanal nasıl 10k onayını geçti,hadi onu geçti +18 videolarda manuel inceleme sonrası reklamlar nasıl açıldı hiç anlamadım.derken kanal,kurallarımıza uymuyor diye dün kapadılar :D 10k incelemesine girip geçiyor,sorun varsa neden ordan geçiyor.manuel incelemeye giriyor,ondanda geçiyor.bikaç gün para kazandıktan sonra kurallara uymuyor diye kapatıyorlar.sadece bu reklam olayı degil,ytdeki sistem her yönüyle şuan tamamen saçmalıkdan ibaret.

konu güncel son durum nedir arkadaşlar hala bir sonuç yok mu bu konuda ?

Ben bir tane kanala başvurdum reddedilince Spamdan kapandı 1 gün sonra kanal.
Yani reddedilince kanalın kapandığı yazılmıştı.
Her kanalda olur diyemem ama Red alan kanal spamdan kapandı bende.

Kesin bir sonuca ulaşamadım.. Hala ücretli veya ücretsiz yardımları bekliyorum..

bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlar bir tavsiyem var DENEMEDİM.

adsenseden üçüncü taraf erişiminden youtube kapatın 1 gün sonra yt hesabınızın para kazanması devre dışı kalacak daha sonra tekrar aktif yapın 1 gün sonra yine para kazanma aktif olacak tekrar videoların para kazanmasını açın fakat video ortası reklam girmeyin sadece reklamı açın.

edit: adsensede başka kanal varsa onlarında para kazanması devre dışı kalacaktır.

Son düzenleme:
10.000 aboneyi geçmiş olanlarda 1000 izlenme şartı yokmuş yeni farkettim ama sistem tam stabil çalışmıyor hala.

https://support.google.com/youtube/answer/7083671

'' Videonun para kazandırma durumunu kontrol etme

Videoyu herkese açık hâle getirmeden önce para kazandırma durumunu kontrol etmek istiyorsanız liste dışı olarak yükleyebilirsiniz. Videoları genellikle yüklendikten sonraki 2 saat içinde sınıflandırabiliyoruz. Ancak video sınıflandırmasının, daha sonra kullanıcıların videoyla nasıl etkileşime geçtiğine göre değişebileceğini unutmayın.
Video, "Her reklamveren için uygun değil" olarak işeretlenmişse ancak bir yanlışlık yapıldığını düşünüyorsanız karara itiraz edebilirsiniz.
Kanalınızın abone sayısı 10.000'in üzerindeyse izlenme sayısını dikkate almadan liste dışı videonuzu inceleriz. Kanalınızın abone sayısı 10.000'in altındaysa son 7 gün içinde izlenme sayısı en az 1.000 olan videoları inceleyebildiğimizi hatırlatmak isteriz. Bu nedenle biz incelemeden önce videoyu yayınlayıp gereken izlenme sayısına ulaşmanız gerekebilir.
Bu incelemenin nedeni, gelecek ilk trafikten iyi para kazandırabilecek kanallardaki videoların, neredeyse hiç trafik almayıp çok az kazandıran videoların arkasında uzun süre beklemek zorunda kalmamasını sağlamaktır. ''

10.000 aboneyi geçmiş olanlarda 1000 izlenme şartı yokmuş yeni farkettim ama sistem tam stabil çalışmıyor hala.

https://support.google.com/youtube/answer/7083671

'' Videonun para kazandırma durumunu kontrol etme

Videoyu herkese açık hâle getirmeden önce para kazandırma durumunu kontrol etmek istiyorsanız liste dışı olarak yükleyebilirsiniz. Videoları genellikle yüklendikten sonraki 2 saat içinde sınıflandırabiliyoruz. Ancak video sınıflandırmasının, daha sonra kullanıcıların videoyla nasıl etkileşime geçtiğine göre değişebileceğini unutmayın.
Video, "Her reklamveren için uygun değil" olarak işeretlenmişse ancak bir yanlışlık yapıldığını düşünüyorsanız karara itiraz edebilirsiniz.
Kanalınızın abone sayısı 10.000'in üzerindeyse izlenme sayısını dikkate almadan liste dışı videonuzu inceleriz. Kanalınızın abone sayısı 10.000'in altındaysa son 7 gün içinde izlenme sayısı en az 1.000 olan videoları inceleyebildiğimizi hatırlatmak isteriz. Bu nedenle biz incelemeden önce videoyu yayınlayıp gereken izlenme sayısına ulaşmanız gerekebilir.
Bu incelemenin nedeni, gelecek ilk trafikten iyi para kazandırabilecek kanallardaki videoların, neredeyse hiç trafik almayıp çok az kazandıran videoların arkasında uzun süre beklemek zorunda kalmamasını sağlamaktır. ''

acaba 10 bin abone olunca adsenseye hiç girmeden direk partnere giriliyor mu

youtube anında o uyarıyı verdiği için otomatik yakalıyor bunu. video içeriğinden ziyade başlık, açıklama, etiket hatta videonun ve küçük resmin bilgisayardaki dosya isminde bile filtreye takılan bir kelime varsa hemen uyarı veriyor. boş duvarı çekip "saldırı anı" diye etiket girerseniz o bile o uyarıyı verir

[MENTION=9660]ByEdGe[/MENTION] arkadaşın dediklerini uygula.(başlık, açıklama, etiket ) 5 dakika sürmeden otomatik kendi düzelecektir.

[MENTION=9660]ByEdGe[/MENTION] arkadaşın dediklerini uygula.(başlık, açıklama, etiket ) 5 dakika sürmeden otomatik kendi düzelecektir.

saçmalık diz boyu. her video sarı dolar geliyor, 10 gün oldu 5k izlenen videoya itiraz edeli hala durum aynı tekrar itiraz da gönderemiyorsun. Başlığından etiketine her şeyi değiştirdim bakalım bekliyorum. 80K izlenen videoda 3 gündür durum aynı gram düzelme yok..

saçmalık diz boyu. her video sarı dolar geliyor, 10 gün oldu 5k izlenen videoya itiraz edeli hala durum aynı tekrar itiraz da gönderemiyorsun. Başlığından etiketine her şeyi değiştirdim bakalım bekliyorum. 80K izlenen videoda 3 gündür durum aynı gram düzelme yok..

Her yüklenen videonun o uyarıyı vermesi kanalın siciline bağlı sanırım. bir çok videoda o uyarıyı aldığım kanala temiz video ekleyince o da öyle oluyor. ama aynı videoyu aynı başlık ve etiketlerle temiz kanala yüklediğimde para kazanma sorunsuz aktif oluyor.

Her yüklenen videonun o uyarıyı vermesi kanalın siciline bağlı sanırım. bir çok videoda o uyarıyı aldığım kanala temiz video ekleyince o da öyle oluyor. ama aynı videoyu aynı başlık ve etiketlerle temiz kanala yüklediğimde para kazanma sorunsuz aktif oluyor.

Hocam bence buna bağlı değil inanır mısın video yüklediğim anda uyarı çıkan videolara anında itirazımı yapıyorum, ilerleyen saat veya günlerde izlenim almayanlar yeşile dönüyor ama patlayan videolar sarıda kalıyor.. Bugün 5 tane video attım hiç biri sarı vermedi hala.. Neye göre böyle yapıyorlar parametresi ne bu işin bir türlü anlayamadım gitti. İtiraz edip 10 gün geçmesine rağmen sarıda kalan 1-2 izlenimli videolar dahi var.

Hocam bence buna bağlı değil inanır mısın video yüklediğim anda uyarı çıkan videolara anında itirazımı yapıyorum, ilerleyen saat veya günlerde izlenim almayanlar yeşile dönüyor ama patlayan videolar sarıda kalıyor.. Bugün 5 tane video attım hiç biri sarı vermedi hala.. Neye göre böyle yapıyorlar parametresi ne bu işin bir türlü anlayamadım gitti. İtiraz edip 10 gün geçmesine rağmen sarıda kalan 1-2 izlenimli videolar dahi var.

yok zaten ben sadece buna bağlı demedim. buda bir etken sadece bence. çünkü aynı video, noktası virgülüne kadar aynı başlık etiket vs girili video, farklı kanallarda farklı tepki veriyor. bende bazen itiraz etmeden bile sarıdan yeşile dönen videolar var.

geçen hafta bi kanal bagladım adsense hesabıma,günde 8-10k izleniyor.iyi dedim,videolarda 2 saat civarında hep yani güzel para verir diye düşündüm.ertesi gün baktım verdigi para az geldi gözüme.kanalı adsense e bagladıktan sonra reklamları açarken dolarlar yeşil mi oldu sarı mı ona bakmamıştım.10k başvurusu yaptım,incelemeden geçti,reklamları açıp çıktım kanaldan işte.meger en çok izlenen,asıl izlenen videolar sarı dolarda kalmış,reklamları açılmamış.kendim render alıp yaptıgım kanallardan degildi,yt to yt sayılır.yine ufak bi render aldım ama yt to yt yaptım sonuçda :) neyse işte dedim o videolara bi itiraz edeyimde,belki açarlar reklamları.itiraz ettim,açtılar.fakat işin garip tarafı o videolar +18 içerikmiş.itiraz ederken gördüm ama iptal etmek istemedim sonra.normalde bu tarz içerikler yüklemem,aldıgım kanalda yüklenmiş bende otomatik çekmişim digerleri ile birlikte.filmler komple +18 yani,detaylara girmeyeyim şimdi ama ufak tefek sahneleri olan bişey degil sadece,tamamı oşekilde :D itiraz ettikten 3 saat kadar sonra baktıgımda mail gelmişti,bu videoların manuel inceleme sonrası reklamlarını açtık diye.girip baktım,reklamlar aktif ve dolarda sarıdan yeşile dönmüş.herşey normal yani...

bu kanal nasıl 10k onayını geçti,hadi onu geçti +18 videolarda manuel inceleme sonrası reklamlar nasıl açıldı hiç anlamadım.derken kanal,kurallarımıza uymuyor diye dün kapadılar :D 10k incelemesine girip geçiyor,sorun varsa neden ordan geçiyor.manuel incelemeye giriyor,ondanda geçiyor.bikaç gün para kazandıktan sonra kurallara uymuyor diye kapatıyorlar.sadece bu reklam olayı degil,ytdeki sistem her yönüyle şuan tamamen saçmalıkdan ibaret.

Kaç tane kanalımda bu videolara itiraz ettiysem kanallarım hep kapandı kısa sürede. Artık oluruna bıraktım 10 kazancağıma 8 kazanırım kafam ağrımaz :D

acaba 10 bin abone olunca adsenseye hiç girmeden direk partnere giriliyor mu

Sorunu doğru anladıysam şöyle anlatayım; Partnerle anlaşmanıza bağlı olarak içinde hiç video olmayan izlenimsiz kanalı da partnere alabilirsiniz. Mesela benim sağlam partnerli bir kanalım var 3-4 yıllık. 2 yeni kanal açtım tamamen sıfır. Ve mail attım adamlara ikisini de aldılar partnere. içlerinden birinde video yayınladım ama diğeri hala boş duruyor aylardır :D

Sorunu doğru anladıysam şöyle anlatayım; Partnerle anlaşmanıza bağlı olarak içinde hiç video olmayan izlenimsiz kanalı da partnere alabilirsiniz. Mesela benim sağlam partnerli bir kanalım var 3-4 yıllık. 2 yeni kanal açtım tamamen sıfır. Ve mail attım adamlara ikisini de aldılar partnere. içlerinden birinde video yayınladım ama diğeri hala boş duruyor aylardır :D

Benim anladigim kadariyla adsenseye baglanmamis para kazanmasi acilmamis kanalda 10k abone olursa partnere baglanabiliyor mu demek istemis :D

2.5 yıllık 20k aboneli kanalım var çoğu video sarıya döndü incele desek de düzelmiyor başka kanalda yayınlamadan önce küçük resmi değiştiriyorum direk yeşil yanıyor ama bu kanalda oda işe yaramıyor para kazanamıyoruz

dün küçük resimden aynı uyarıyı aldım,resmi değiştirdim düzeldi sonra tekrar küçük resmi ekledim tekrar inceleme istedi ama bu sefer incelemeyi oto gönderdi, 1 gün sonra kalktı uyarı. sistem çok kötü işliyor aslında resim hiç de uygunsuz değildi.

bazı çıplaklık unsuru yada telifli resim lere inceme düşüyor...
İçeriklede ilgili bazı mayolu, bikinili vb. vucut ve çıplaklık unsurlarıda oto matik incelemeye düşebiliyor. yada kavga-dövüş üncuru bir kaç hareket varsa, yada fuck, fucking vb. yani cümle yapısı olarak konuşmalar dada inceleme düşebiliyor. yada bazı tv amblemleri atıyorum playboy tavşan gibi mazı tv ve simgelerede inceleme düşebiliyor. umarım özetlemeyi başardım

Bazı videolarımda birden fazla kez sarı doların kendi kendine gelip gittiğini gördüm hemde hiçbir şey değiştirmemiş olmama rağmen.Youtube'nin kafası nasıl çalışıyor anlamış değilim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri